Tuesday, July 28, 2009

VELIKA KONFUZIJA U GLAVI (premijerke Jadranke Kosor)

Ante Rokov Jadrijević, dipl.ing., publicist, Brtonigla, Cro-Istra

23.- 27. srpanj 2009.


Uredništvu „Dragovoljca“


VELIKA KONFUZIJA U GLAVI (premijerke Jadranke Kosor)


Već više od dva tjedna naša nova premijerka Jadranka Kosor marljivo sebi i svojoj (staroj, bivšoj Sanaderovoj!)!) Vladi marljivo ispisuje blanco mjenice, lukavo izbjegavajući da zasiječe u najbolesnije tkivo ove već dramatične ekonomske, političke i socijalne krize.

U posljednja dva tjedna Njena Vlada nam je servirala već dva najhitnija (i nedovoljno promišljena!) rebalansa državnog proračuna (a uskoro nas čeka i treći, valjda malo promišljeniji!), koji ne rješavaju još niti polovicu problema, pa čak ni polovicu deficita koji stoji pred njom ove godine, a kamo li da počne rješavati nagomilani državni dug od oko 45 milijardi eura.

Jadranka Kosor je naprosto krenula krivim putem! Uostalom, glupo je i pomisliti da nas iz krize mogu izvući isti oni koji su nas u nju i uvalili (ovo je moja stara pisana rečenica i vremena svemoćnog Titovog komesara Stane Dolanca, dakle iz daleke 1975. godine, kada je ostarjeli „krokodil“ još bio živ!). Naime, Jadranka Kosor i njene prave Gazde su glupo pomislile da se mogu izvući samo pukim kozmetičkim rebalansima državnog budžeta, ne dirajući one najbogatije i najmoćnije („tajkune“), izbjegavajući zasjeći i u bolesno političko tkivo ovog režima. Drugim riječima, svi političari i sve političke strukture, kako formalne, tako i neformalne (neformalni centri moći), ostaju netaknuti. Nema čak ni najnužnije rekonstrukcije Vlade. Nema čak ni imalo radikalnije rekonstrukcije nasmrt bolesne državne uprave, nema radikalnije rekonstrukcije ni nasmrt bolesnog pravosuđa, nema radikalnih reformi „in capite et in membris“ (kako je to još prije više od devetsto godina rekao papa Gregorio VII.). Umjesto nemilosrdnih čistki, Vi gospođo Kosor – kao tipična ženska – pribjegavate samo tipičnim ženskim kozmetičkim trikovima. To Vam neće proći!


Uostalom, još nije postavljen čak ni matematički model, odnosno formula za izlazak iz ove duboke recesije. O tome ću reći nešto kasnije.

Prvu stvar koju je Jadranka Kosor morala učiniti je bila najhitnije sprovesti famoznu „Regulatornu giljotinu“, koju je na sva medijska zvona bio najavio njen bivši šef, premijer Ivo Sanader, i to još 20. kolovoza 2006.g.! Dakle, ukinuti 40 posto suvišnih zakona i 12.000 zastarjelih i suvišnih propisa iz bivše države, tzv. Jugoslavije. To bi njoj i njenoj Vladi smjesta otvorilo put i manevarski prostor za početak snažne debirokratizacije države (kako sam ja to predlagao bivšem premijeru Ivici Račanu još 22. veljače 2002.g., a nešto kasnije i novom premijeru Ivici Sanaderu! Naslov je bio: „Gospodine Račan, ovu Državu treba debirokratizirati“). Tada bi priča sa uvijek nezasitnim i dosadnim sindikatom državne uprave zvučala sasvim drukčije, jer bi nad njim visio Damoklov mač otpuštanja barem 30.000 državnih činovnika, prije svega kojekakvih stranačkih nepota i istrošenih ljubavnica (kako Sanaderove desnice, tako i prethodnne Račanove ljevice)! A onda bi se otvorio i prostor za dekriminalizaciju našeg „pravosuđa“, koje nažalost i nadalje ostaje kasta za sebe! ( o čemu sam pisao 6. lipnja 2004.g.: „Kako dekriminalizirati naše pravosuđe“).

E, upravo tu je potreban najdublji „carski rez“: naime, potrebno je – conditio sine qua non – najprije rasturiti „pravnu mafiju“, prije svega njen glavni stožer na čelu s vrhovnim kriminogenitorom Vladimirom Šeksom! Jer su razne mafije i sumnjivi lobiji kod Šeksa naručivali zakone po svojoj želji. Bačva vina ili dvije po jednom zakonu! Osim toga, Šeks, Mesić i Mladen Bajić su glavni „Gospodari kaosa u našem pravosuđu“ (moj istoimeni članak od 12. srpnja 2005.g.). Sve to piše na mojim pratećim blogovima „OHRANA Semper Paratus“ i „Semper Paratus Prometheus“ – uvjerite se!).

Moj je osobni dojam (i ne samo moj: iznenada se probudila učmala i zakržljala autohtona hrvatska javnost, koja sve više izražava istovjetni dojam!!) da je primarni zadatak Novih Gospodara Hrvatske (s Pantovščaka, iz Londona, iz New Yorka i Washingtona, a da ne zaboravimo još i Amsterdam i Rotterdam!) izdiktiran Jadranki Kosor: zaštita „nove političke klase“, koja se u međuvremenu već počela pretvarati u kastu! Njoj je kao prioritet nametnuto očuvanje novih klasnih razlika i zaštita novih stečenih prava. A i metode su nam već odavno poznate: restrikcije, zamrzavanja i represije. Stara kumrovečka škola pokojnog Ivice Račana: porezi, porezi, porezi...restrikcije i zamrzavanja. Nešto u stilu Trockijevog „ratnog komunizma“! Novitet je: viši PDV – u cilju najkomotnije zaštite nove političke klase (odnosno već okamenjene kaste na vlasti).

Međutim! Jadranka Kosor nema nikakav legitimni mandat hrvatskog naroda i ostalih lojalnih građana Hrvatske za to! Narod od nje očekuje nešto sasvim drugo. Ne kresanje svih mirovina iznad 3.000 kuna, nego izjednačavanje novih mirovina sa starim „šeksualnim mirovinama“, onim od prije 30. studenog 1999.g., kojima je najveći Zloduh HDZ-a i cijele Hrvatske Vladimir Šeks hitno zaštitio stare komunističke umirovljenike, pred pad njegovog HDZ-a s vlasti 3. siječnja 2.000-te godine!


Narod također očekuje (moj stari prijedlog Račanu iz 2.001.g.!) da se vrate progresivni porezi na plaće iz posljednjih godina umirućeg komunizma, koji su iznosili i do 75 posto! I to je važilo sve do dana kada je predsjednik Franjo Tuđman imenovao svoju „francusku sobaricu“, odnosno svog batlera Hrvoja Šarinića za novog predsjednika hrvatske Vlade (3. kolovoza 1992.g., odmah nakon pobjede na prvim demokratskim predsjedničkim izborima). A prvi potez Hrvoja Šarinića je bo uvođenje „flat taxes“ poreza na plaće za sve od svega 2 posto (jednako za velike komunističke direktore a la inž Damir Vrhovnik, kao i za njegove čistačice u brodogradilištu „Viktor Lenac“ u Rijeci, u kojem sam ja tada bio predsjednik sindikata – tada od radnika prozvanog „hrvatski sindikat“!). Naime, dotad je taj direktor ima progresivni porez na plaću od čak 74 posto (to mi je on bio osobno rekao).

Narod također očekuje progresivni (a ne ovaj novi „konstantni“ i lažni „porez solidarnosti“ za sve jednak 3 posto“) porez na mirovne iznad 3.000 kuna! Nipošto konstantni, odnosno „flat taxes“ porez na mirovine, već progresivni! Naime, previše je povlaštenih novih i starih mirovina (primjerice suci, političari i prije svih buduća Mesićeva predsjednička mirovina u 100-postotnom iznosu njegove sadašnje predsjedničke plaće!!).

Očito je da nova predsjednica hrvatske Vlade već ispunjava tajne naloge MMF-a i Svjetske banke (odnosno Novih Gospodara svijeta!), koji ciljaju na izazivanje još većeg kaosa u Hrvatskoj od onog kojeg je iza sebe ostavio premijer Sanader i onog kojeg će iza sebe ostaviti predsjednik Mesić, nakon svog skorog odlaska s Pantovščaka!

Neka Jadranka Kosor konačno!) prizna da je Hrvatska postala financijska i monetarna kolonija MMF-a i Svjetske banke!! S tim priznanjem bilo bi lakše i njoj i njenoj Vladi da izađe pred narod s još radikalnijim kriznim rješenjima: najprije razumnom stopom devalvacije kune, te njenom daljnom postupnom deprecijacijom (ja sam to predlagao na portalu AMAC-Hrvati još prije dvije godine i to po stopi od pola posto mjesečno!).

Evo opet jednog mog prijedloga: neka nova premijerka Jadranka Kosor smjesta, odnosno najhitnje osnuje nekoliko kriznih timova stručnjaka za praćenje rješavanja ove duboke krize. Krizni stožer za ekonomiju, krizni stožer za praćenje devalvacije, krizni stožer za državnu upravu, krizni stožer za pravosuđe, krizni stožer za novu sociologiju društva (odnosno novu socilogijsku paradigmu u budućem-sutrašnjem hrvatskom društvu, krizni stožer za novu pedagošku paradigmu u našem školstvu (a sve to po načelu „dva koraka nazad, jedan korak naprijed!“), itd.

Opći je dojam da je nova premijerka konfuzna u glavi i da je već dobrano izgubila kompas u rješavanju ove duboke krize. Uspaničila se i pretvorila u vatrogasilku, sličnu njenom prethodniku – vatrogascu Ivici Sanaderu! Već ju je ponijela stihija kriznih događaja.

Lijek i recept za to je – od dr. „Semper Paratusa Crataiae-a“: gospođo Jadranka Kosor, počnite misliti eksponencijalno, a ne linearno, a još manje „konstantno“, to jest definirajte matematički model spašavanja državnog proračuna: odaberite jednu od matematičkih funkcija (odnosno njenih grafika), najbolje između Y= korijen od X, pa do Y= X na ekspnent 0.8 ili čak još žešće eksponencijalno: Y=X na eksponent 1,25 ili čak Y=X na eksponent 1,5 !! Nađite nekog boljeg matematičara od mene, jer sam ja u tom smislu već odavno za'rđao!

Samo još ovo: gospođo Jadranka Kosor ne štitite one građane koji su se nepromišljeno zaduživali (ali zaštitite samo stambene kredite – pritiskom na strane banke da smanje kreditne stope i reprogramiraju takve kredite – privremeno - na još duži rok, inače ćete im na svaki način zagorčati život u našoj Hrvatskoj! „Jošt Hrvatska nij' propala!“.

I posljednje, a možda i najvažnije: gospođo Kosor, najviše krešite onima koji su najviše jamili! Primjerice bivšim ministrima dr. Juri Radiću (IGH) i „Velikom Radojici“ Čačiću („Koning“)! Krešite i Mudriniću i Todoriću - onima koji su se domogli velikog bogatstva bez rada – u „pljačkaškoj privatizaciji“ i na vrlo sumnjiv način!

Gospođo Kosor smjesta ukinite 90 posto tzv. „menadžerskih ugovora“! Također, pročistite glomaznu HRTV: neka smanje broj zaposlenih za najmanje njih tisuću!

Ovako kako ste počeli – neće ići! Svojom konfuzijom u glavi izazivate već sada prijeteći revolt građana, a što Vas čeka na jesen – to biste morali znati i sami! Narodne mase gube strpljenje i opasno se radikaliziraju - i prijete da će pomesti ovu zaostalu „Bandu lopovsku“ Velikog hohštaplera i kukavice Ive Sanadera (ali i onu „Bandu lopovsku koja je u oporbi Vašoj Vladi!).

Kojim pravom ste Vi sebi uzeli rok od čak 18 mjeseci za izlazak iz recesije. Ovako kako ste konfuzno počeli, Vaš interregnum bi se mogao nasilno okončati već početkom oktobra – mjeseca najkrvavijih revolucija!

Držim da sam i ovaj put bio konstruktivan – čak i u jednoj ovakvoj radikalnoj kritici Vaše kratkotrajne vladavine. Koja baš i nije tako kratka! Bije Vas glas da ste Vi osobno bila „podrepašica“ Ive Sanadera, čak i više od dr. Andrije Hebranga. I većine ministara i državnih tajnika iz njegove (bivše?) Vlade.

Predažem Vam još jednom: rekonstruirajte svoju Vladu što prije! Dobijte na vremenu. Tako bi mogli najviše pomoći i sebi i hrvatskom narodu.

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

Wednesday, July 22, 2009

Mesić nam od Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“ !

Žanton Žanko, Pula Svima! Svima!

20. kolovoz 2002.g.


Mesić nam od Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“ !


Uvodna napomena (2009.g.):


Evo još jednog primjera kako nam se povijest ružno i šugavo ponavlja i ruga nam se drsko u lice. Naime, i ove 2009.g. predsjednik Stipe Mesić nam na svom odlasku opet od naših Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“. Opet je tu neizostavni Rade Šerbedžija i njegov „Teatar Ulysses“, a sada su tu još i Đorđe Balašević, Zdravko Čolić i brojna druga Srbadija. Valjda je tu negdje blizu i Lepa Brena, a ne bismo se iznenadili da je tu negdje i Ceca Ražnjatović - Arkanova! Od našeg Ciganina – Predsjednika se svakoj opačini možemo nadati!


Dakle, konstatirajmo još jednom: na Ciganinovim Brijunima, na naš hrvatski račun, i to džabe, ljetuju samo „Bre-Oni“! Je li to uvod u novu srpsku okupaciju Brijuna i cijele Hrvatske?


A evo kako je to počelo prije osam Mesićevih subverzivnih predsjedničkih godina. A takve su mu bile i one dvije prve godine – još subverzivnije!


A.R.J.


* * * * * *


Sjećamo li se još dobro kako je predsjednik Stipe Mesić dobio predsjedničke izbore početkom veljače 2000.-te godine? Prevario je svoje birače i (naročito) svoje biračice demagoškim obećanjima da ga Brijuni ne zanimaju. I da ga Predsjednički dvori na Pantovščaku uopće ne zanimaju. A ni dva predsjednička aviona da ga ne zanimaju. Tvrdio je da ga zanima samo štednja, naročito štednja u državnom proračunu Republike Hrvatske. I da ga zanima samo istina. Itd., itd.


Malo po malo se ta njegova demagogija razotkrila. Mesić je prilično brzo uselio u Predsjedničke dvore na Pantovščaku, koji su smjesta postali centar KOS-a i UDBE, dakle centar subverzije na vlastitu državu i na vlastiti narod! Onaj koji je izdao jedanput, izdao je i drugi put. Povijest nam se ponavlja, svaki put sve ružnije i sve skuplje.


A, evo sada, na Mesićevim Brijunima se sve više skuplja balkanska „ciganlija“. Mesić od Brijuna sve više pravi svoju „Adu Ciganliju“. Njegova nova ciganska čerga, zvana „Teatar Ulysses“, pojačan djelomično pripadnicima nove balkanske internacionale, izveo je svoju drugu po redu predstavu, Euripidovu „Medeju“, odnosno Euripidovu Miru Furlan. Lani nam je na sličan način podvaljen Shakespeareov „Kralj Lear“, odnosno Shakespearov „kralj Rade“ ( s jasnom aluzijom, odnosno asocijacijom na navodnu sumanutost našeg Prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana!). Obe su predstave bile ustvari providan politički spektakl i poslužile su blaćenju svoje bivše Domovine. To je bio jedan od dva ili tri osnovna cilja cijele te prljave „operacije Breoni“ predsjednika Stipe Mesića.


Očito je da na Pantovščaku djeluje tajni odjel UDBE i KOS-a za tzv. „specijalne operacije“, koji ima svoje tajne ogranke po Zagrebu, Puli, Rijeci, Dubrovniku, itd., svugdje gdje je gradska sredina manje nacionalno kompaktna i politički neodređena, odnosno nejasna. Ti nam njihovi ogranci – vrlo koordinirano – dovlače ovamo svoju nekad slavnu Srbadiju, ili u zagrebačku „Močvaru“, ili u pulsku Arenu ili „Klub Uljanik“, ili dubrovački interuniverzitetski centar, ili na neki od jadranskih, hrvatskih otoka. A mi, a naši zastupnici sjede skrštenih ruku, balaveći nas u našem Hrvatskom Saboru svojim ispraznim i bedastim nadmudrivanjem. Ajme!


„Dok se mudri nadmudruju, barabe se navladaju“ – kaže jedna narodna poslovica!


Dakle, na Brijunima je za Ivicu Račana, Tonina Piculu, inž. Damira Vrhovnika, Nenada Stazića i Ivana Jakovčića upriličen vrlo skupi ciganski spektakl blaćenja vlastite Domovine, a dan kasnije je sve to ponovljeno i za predsjednika Republike Stipu Mesića i njegovu brojnu svitu. Jedino je predsjednik Sabora dr. Zlatko Tomčić iz opreza odustao. Lukava je ta srijemska lija!


No računi su tu: država u bankrotu, incidenti na granicama, rat u Piranskom zalivu samo što nije počeo ...


* * * * * * * *


Predsjednik Mesić nam od Brijuna uporno pravi svoju „Adu Ciganliju“, dovlačeći ovamo one koji su 1991.g. pljunuli na svoju Domovinu, a onda godinama po Beogradu i po Americi brbljali, klevetali i pljuvali po Hrvatskoj. Nisu li nam i to sankcije?!


Kažimo glasno: Stipe Mesić je naša najveća sankcija. Nadmudrili su nas UDBA i KOS i to je naša najveća sankcija!


Žanton Žanko, Pula


P.S. (2009.g.): tekst je skraćen 40 posto, od onog što nije u svezi s temom u naslovu.

Ove 2009.g. svi Račanovi, Mesićevi, Sanaderovi i Šeksovi promašaju su nam

došli na naplatu. Budući da bivši premijer Ivo Sanader očito nije imao „petlju“ ograničiti, odnosno skresati budžet Mesićevim predsjedničkim dvorima, logično se i hitno postavlja pitanje: a hoće li nova premijerka Jadranka Kosor imati „petlju“ da u jeku općih kresanja državnog proračuna, to isto učini i s Mesićevim Predsjedničkim dvorima?

Kladim se da se to Jadranka Kosor neće usuditi učiniti! A onda će postati kristalno jasno čiji je ona igrač i tko ju je ustvari „instalirao“ kao premijerku hrvatske Vlade!


A.R.J.

Monday, July 20, 2009

MILANA BANDIĆA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Brtonigla 19. srpanj 2009.


Uredništvu „Hrvatskog lista“

Uredništvu „Dragovoljca“ (www.Dragovoljac.com)


MILANA BANDIĆA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE !!


Nakon što je SDP izabrao blijedog dr. Ivu Josipovića za svog kandidata za predsjednika Republike na predstojećim predsjedničkim izborima, nastalo je nezadovoljstvo autentične hrvatske javnosti njegovim izborom. Opći dojam skeptične hrvatske javnosti je da je SDP izabrao najmanje loše rješenje, jer dobro zna da budući premijer neće biti gosp. Zoran Milanović (kao što nas to pokušava „zamajavati“ nova „Kastavska grupa“), nego će novi premijer biti Stipe Mesić. O tom i takvom scenariju sam već pisao prije godinu i pol dana na portalu AMAC-Hrvati. A u tom slučaju će Mesiću i njegovoj UDBI potpuno odgovarati da na Pantovščaku sjedi jedan plastični fikus a la' dr. Ivo Josipović u Predsjedničkim dvorima!


Uostalom, zar Stipe Mesić već danas nije prikriveni Vođa opozicije u današnjoj predizbornoj Hrvatskoj? Zar i on sam nije tek „paravan-man“ za prikrivenu, a sofisticiranu udbašku diktaturu u današnjoj Hrvatskoj? A tko je stvarni šef tog novog „Crvenog orkestra“, to bismo mogli prekasno saznati!


Dakle to je bio pravi cilj osnivanja „Kastavske grupe“ prije četiri dana. I nije to učinjeno spontano, nego dirigirano, upravo dan nakon odlaska više ključnih stranih ambasadora iz Hrvatske, prije svega američkog i ruskog ambasadora, koji odlaze na novu dužnost. Po svemu sudeći (a o tome je ovih dana u „Hrvatskom listu“ pisao i prisilno umirovljeni admiral Davor Domazet – Lošo) sve se odigrava po perfidnom planu „Tricky Albiona“ i njegove tajne službe MI6.


* * * * * *


Za hrvatski narod je u ovom kritičnom trenutku najpotrebnije i najkorisnije da se gosp. Milan Bandić kandidira za predsjednika Republike, kao predvodnik lijeve opcije „kršćanske demokracije“, nasuprot Josipovićevoj opciji dekadentne i degenerativne neoliberalne demokracije. To je ono što gosp. Milan Bandić treba spriječiti. Treba se malo više ideološki ugledati na Brazil i neke druge južnoameričke „kršćanske demokracije“, koje su u usponu. Većina se njih oslanja na katoličku „Teologiju oslobođenja“, koja se okreće nacionalnom suverenitetu i dosad potlačenim siromašnim masama, koje žude za nekom vrstom „kršćanskog socijalizma“, odnosno „kršćanske socijalne države“. Uostalom, valja se osloniti i na znamenitu encikliku pokojnog Pape Karola Vojtile „Stota godina“. Na taj način gosp. Milan Bandić ne bi ničim iznevjerio svoja mladalačka socijalna i socijalistička uvjerenja, koja su ga i dovela u sam vrh današnjeg SDP-a.


Gosp. Milan Bandić bi svojom kandidaturom za predsjednika Republike Hrvatske odmah privukao sebi sve one Hrvate kojima se ne sviđa korumpirani Sanaderov HDZ, a koji su odlučno protiv i bezbojnog Ive Josipovića, protiv bahatog Rade Čačića ili njegove „Zvečarke“, protiv Sanaderovog podrepaša dr. Andrije Hebranga. Oni protiv njega ne bi imali gotovo nikakvih izgleda, jer je gosp. Milan Babić među njima jedini pravi hrvatski suverenist (!!), kako na anacionalnoj (i antihrvatskoj!!) ljevici, tako i na korumpiranoj Sanaderovskoj desnici.


Meni se na nacionalnoj desnici, inače, osobno najviše sviđa dr. Josip Jurčević, ali objektivno gledajući on je prilično nepoznat široj domoljubnoj javnosti. No, to kod dr. Josipa Jurčevića može biti i velika prednost, jer su domoljubni birači već jako zasićeni uvijek istim imenima svojih kandidata. Ako ništa drugo, dr. Josip Jurčević će ostale kandidate na desnici prisiliti na jasno i glasno izjašnjavanje o ključnim pitanjima hrvatskog državnog suvereniteta! Koji smo svojm krvlju obranili u našem svetom Domovinskom ratu. A i to je već samo po sebi dovoljno!!


I na kraju, još samo riječ-dvije o super egocentričnom Ivi Sanaderu: on bi se mogao doista i vratiti – samo ako bi sredinom rujna otvoreno progovorio o pet-šest ključnih stvari koje su dovele do njegovog svrgavanja s vlasti! Moja osobna procjena je da se on to neće usuditi. Njegov labudov pjev je – nažalost – imao samo pola strofe, a mogao je i bez toga!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

Thursday, July 16, 2009

Zašto je summit G-8 u Aqiuli bio protiv devalvacija nacionalnih valuta?

Amac: Polemika o Rohatinskom i devalvaciji kune 12. srpnja 2009.


Zašto je summit G-8 u Aqiuli bio protiv devalvacija

nacionalnih valuta?


Gospodine Zvonimire,


Vaš tekst je prepun kontradikcija. Kažete da su dr Kalogjera i dr. Lokin prije 12 godina (nota bene: dok je predsjednik dr. Franjo Tuđman bio živ!) bili u pravu kada su govorili da nam treba devalvacija?! A da su danas u pravu kada govore da nam ne treba devalvacija?!


Kažete da "danas kad je hrvatski dug takav kakav jest snižavanje vrijednosti kune odvelo bi barem trećinu stanovništva u šatore jer su im krediti izdani uz valutnu klauzulu".


Pa što onda? Tako je postupila i Amerika, na čelu s novim predsjednikom Barackom Obamom!! Takva je Božja kazna za pohlepne. I za glupe, koji su iluzorno mislili da se bez rada i kreditima mogu preko noći riješiti sve svoje materijalne probleme i/ili slične, često i nezajažljive želje.


Drugo: pa nego uz kakvu klauzulu će banka u stranom vlasništvu izdavati kredite hrvatskim građanima?? Strane banke dobro znaju koliko kuna stvarno vrijedi. Otiđite u Graz ili Trst pa to sami provjerite. Vrijedi najmanje 30 posto manje nego u "našim" bankama. A tako je bilo i za vrijeme komunizma s Yu-dinarom. Dakle, radi se o recidivu stare soc-invalidske i soc-idiotske svijesti naših lakoumnih građana (a još više kićenih građanki!) da se kreditima mogu jeftino kupovati lažni i nezasluženi statusni simboli! I zar je i Vama kao pravom muškarcu najvažnije spašavati one (dužnike) koji su težili lažnom glamouru (na pr. skijanja u Cortini D'Ampezzo ili na Kronnplatzu, odnosno ljetovanju u egzotičnim svjetskim destinacijama, ili pak kupovanju velikih i luksuznih automobila, jahti, vila ili vikenduša itd)?


A sve je to pametnijom i/ili poštenijom monetarnom politikom guverner HNB-a Rohatinski mogao spriječiti - jednostavnom, usporenom, programiranom deprecijacijom prejake kune!


A Rohatinski sve to nije učinio! Zašto? Zato što on ne štiti interese Države Hrvatske, nego interese „Zelene lihvarske internacionale“. Preciznije rečeno: guverner HNB-a dr. Rohatinski štiti interese Londonskog Cityija i njegove (i svoje!) judeomasonerije!


Da je Rohatinskom na prvom mjestu Država Hrvatska, on bi davno počeo s deprecijacijom precijenjene hrvatske kune, te bi na taj način mogao oživjeti našu privredu, posebice naš turizam, našu poljoprivredu, a iznad svega našu brodogradnju. Našu ubogu brodogradnju, koju i ova naša nova Država, putem prejake kune, odnosno kroz HNB guvernera Rohatinskog, još uvijek pljačka, kao i za vrijeme bivše Jugoslavije! Isto kao što pljačka i naš turizam. Nije mi jasno zašto taj ključni argument još nikad nije potegnuo nijedan naš pomorski sindikat!? Gdje je mozak (ili gdje su muda?) svim tim našim sindikalcima?


„Naš ključni problem je nerealni tečaj kune“, napisao je u posljednjem broju „Hrvatskog lista“ gosp. Tihomir Čuljak iz Osijeka. Još Vam nije kasno (gosp. Zvonimire), da kupite „Hrvatski list“ i da nešto krucijalno naučite od gosp. Tihomira Čuljka!


Vi kažete: "Vrijednost Kune nije takva zato jer je Rohatinski judeomasonerijski agent". Je li? A što je glavni zaključak jučerašnjeg summita G-8 u talijanskom gradu Aquili? To je apel da male države odustanu od devalvacija! (A tko to ne posluša ..... Slijedi mu batina i mrkva!).


A zašto? Zato što to ruši njihovu podlu "Globalizaciju" (odnosno poništavanje nacionalnih suvereniteta!), koju je smislila upravo londonska, odnosno Anglo-Američka judeomasonerija! That's it! Devalvacija i deprecijacija je, bez ikakvih posljedica, dozvoljena samo engleskoj funti (nedavna devalvacija 20 posto!) i američkom dolaru (koji je u odnosu na euro dosad devalvirao već 40 posto!). Drugima slijede ekonomske i fiskalne sankcije!


Vaš je problem gosp. „Zvonimire“ što u tome ne vidite nikakvu uzročno-posljedničnu svezu. Međutim, ima nas sve više koji to vidimo!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

Wednesday, July 15, 2009

Post-komunistički stresni poremećaj Damira Kajina

AMAC: Kajin kandidat za predsjednika Republike Petak, 10 Srpanj 2009

Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević


Post-komunistički stresni poremećaj

Damira Kajina


Nije nemoguće da nam UDBA s Pantovščaka podvali čak i zloglasnog Damira Kajina za predsjednika Republike. Uostalom, i on ima udbaške korijene! Dovoljno se prisjetiti one četiri zločinačke fojbe na Ćićariji. O onoj kod "partizanskog" Brgudca je prije kojih pet godina pripovijedao stari gospodin Vinko Hlaj, najprije u tršćanskom dnevnom listu "Il Piccolo" (još čuvam taj članak!) , a malo kasnije (cenzurirano!!) i u udbaškom, odnosno "šerbo-ištrijanskom" Glasu Istre. Tko to još pamti, taj zna. „Carta canta“, kaže su u ovom kraju.


Sada nam taj štićenik UDBE Damir Kajin kao nekakvu alternativu najavljuje svoju i IDS-ovu inicijativu "Zajedništvo za RH". Citiram: "U tu inicijativu, koju pokreće zbog teške situacije u zemlji, IDS će pozvati HNS, SDP, manjinske stranke i predstavnike nacionalnih manjina, a potporu očekuje i od predsjednika Republike Stjepana Mesića".


Kakvo „veličanstveno“ društvo! „Zvečarka“ u njedrima Damira Kajina, srpska frakcija anacionalnog SDP-a i „manjinac“ Milorad Pupovac. I, dakako, uz bok njima - „onorevole“ Furio Radin!


Dakle, Kajinovo "Zajedništvo za RH" bi jako sličilo Račanovoj "Koaliciji narodnih izdajnika", samo u još mnogo gorem izdanju s izdajnikom Stipom Mesićem! 'Ko će kome, ako neće svoj svome!


A sve to može proći samo uz pomoć perfidnog Albiona iz Londona i (eventualno) uz pomoć američke ambasade u Zagrebu.


No pasaran! Ni Amerika više nije toliko glupa! Nije više ovo vrijeme onog „Velikog Tupavca“ iz Texasa. Amerika je platila stravičnu cijenu njegove glupe i porazne politike, koja je novog američkog predsjednika gosp. Baracka Obamu ostavila u minskom polju Afganistana i u minskom polju skoro potpunog financijskog sloma Amerike. Stoga nova američka Vlada gosp. Baracka Obame nipošto ne želi novu destabilizaciju Republike Hrvatske.


Pa ipak, imajmo stalno na umu da za nas Hrvate najveća opasnost prijeti od osovine London-Beograd-Ljubljana, odnosno od obnovljene udbaške osovine Beograd-Ljubljana-Trst (obnovljene još 1993.g.!), sa snažnim ogrankom prema Istri, posebice Puli, a u Puli onom udbaškom gnijezdu u „Glasu Istre“. Upravo oni najviše navijaju za svog Damira Kajina!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

Friday, July 10, 2009

ROHATINSKI, NA KOLJENA !!

AMAC-Hrvati: „Rohatinski: RH treba 42 milijarde kuna“

7. srpnja 2009.



Komentar: Ante Rokov Jadrijević 9. srpanj 2009.


ROHATINSKI, NA KOLJENA !!


Gosp. Dražene (?), odgovaram Vam na Vaš ishitreni komentar mojeg prethodnog komentara: Vi izgleda više vjerujete judeomasonerijskoj agit-propagandi iz Londona nego vlastitom zdravom razumu. Znači, Vi nemate vlastitog životnog iskustva s komunističkom agit-propagandom jednog Milovana Đilasa, a ne znate ni za njegov uzor u vidu Andreja Ždanova? E, njih dvojica su – uz Goebelsa - bili prvi pravi „spin-doktori“!

Što mislite, čiju je školu učio naš Ivo Sanader?



A propos dr. Željka Rohatinskog, pročitajte izvrsno pismo-stajalište gosp. Tihomira Čuljka iz Osijeka u današnjem broju tjednika "Hrvatski list" (str.6. i 7.), počam od sredine, od podnaslova "Za koga radi guverner?".



Uzimam si nešto više slobode da Vam citiram samo dio jednog pasusa:



"rezultat takve 'pametne monetarne politike' propast je realnog proizvodnog tržišnog sektora, koji je zbog rasta troškova i pada prodajnih cijena BANKROTIRAO, a krivac je umjesto u guvernerima-saboterima nađen u 'tajkunima' i 'pljačkaškoj privatizaciji'.


Ali to nije samo naš specifikum. Istu količinu 'ekonomske pameti' pokazali su i svi guverneri u bivšim komunističkim državama .... Jedini izuzetak je Kineska narodna banka, koja već 20 godina uporno novcem iz primarne emisije kupuje stranu valutu i tako održava tečaj vlastite valute NA NISKOJ RAZINI, a devizne pričuve su joj ogromne.



Umjesto DEMAGOŠKOG brzog rasta standarda, niskim tečajem su stimulirali izvoz, domaću proizvodnju, punu zaposlenost, što je rezultiralo konstantnim visokim rastom njihovog bruto proizvoda". (završen citat)



Uostalom, zar nešto slično nisam i ja pisao na AMAC- prije dvije godine?? Stariji AMAC-ovci će se lako sjetiti mog tadašnjeg članka "Gosp. Rohatinski, ima nam alternative, itekako ima!".



* * * * * *


Osobno držim da je dr. Željko Rohatinski (kao i njegov prethodnik dr. Marko Škreb) lukavi saboter, koji radi za svoje judeomasonerijske GAZDE iz Londona! I to je glavni razlog da su njega, a ne guvernera Kineske narodne banke, židovski bankari iz Londona proglasili za "bankara godine"!



Uostalom, "svaki Cigo svoga konja hvali", zar ne?!



A kad već spominjem Cigane, sjeća li se još itko kako je naš predsjednik Mesić još prije godinu i pol dana zagovarao "deprecijaciju prejake kune"?! Tko je to već zaboravio – one njegove bezbrojne „ekonomske forume“ u Opatiji i na Brijunima? I njegove nesuvisle brbljarije o potrebi „reindustrijalizacije Hrvatske“. A na kojoj to podlozi? Na prejakoj kuni??


Zar krepana Jugoslavija nije preživljavala na dugom nizu stalnih devalvacija (jednom čak i 72 posto!!), a i godišnjih deprecijacija od najmanje 12 posto??



E, pa ja se toga itekako dobro sjećam! A imam to notirano u svom političkom notesu. I dobro se sjećam što su tražili dr. Dražen Kalogjera i dr. Branimir Lokin prije 12 godina,. Prije smrti našeg prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uporno su tražili su "DEVALVACIJU PREJAKE KUNE"!!



A onda ih je netko preko noći ("Duga mračna noć američkog amabasadora Williama Dale-a Mongomeryija"!!) ušutkao i "reprogramirao" (izbrisao im memorije!), te ih iznova "reinstalirao", tako da su poslije 3. siječnja 2.000.g. počeli verglati posve suprotne "pjesme" o potrebi očuvanja "stabilnosti kune"! A to, svakako, nisu činili besplatno! I nisu slučajno stalno u novinama i na HRTV-u. Naročito ljigavi dr. Dražen Kalogjera. Koji se postupno od „dr.“ pretvorio u "spin-doktora" - kao i Sanader!



Toliko za ovaj put - i za sada. A sutra je novi dan. Znači, već sutra ćemo biti pametniji nego danas.



Vjerujem da neću biti jedini!



Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

Monday, July 6, 2009

ČIJI JE IZBOR JADRANKA KOSOR ?

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla 21. list.2004.g.


Uredništvu „Hrvatskog lista“ Komu Treba: dr. Andriji Hebrangu

Uredništvu „Hrvatskog slova“


ČIJI JE IZBOR JADRANKA KOSOR ?


Uvodna napomena:


Nama se Hrvatima , izgleda, povijest stalno ponavlja: Antun Gustav Matoš je jednom prije kojih sto godina izjavio da su „Hrvati narod koji ima više izdajica nego svi europski narodi zajedno“!

A znakovita je i izjava pokojnog Stjepana Radića (tek desetak godina kasnije) o hrvatskim „guskama u magli“.


Dvadeseto stoljeće kao da naš narod nije ničemu naučilo: od dr. Ante Trumbića, Frana Supila i Ivana Meštrovića, preko Vlatka Mačeka i Vladimira Bakarića, pa do Ive Sanadera i njegove stranačke „stoke sitnog zuba“ (čak njih 10.000 u jučerašnjoj zagrebačkoj „Areni“ !), mi stalno potvrđujemo svoju čudnu sklonost da kao „guske“ zalutamo u magli. I da slavimo one koji su završili na putu izdaje svoga naroda.


Ovo danas je jedna stara priča o Jadranki Kosor i dr. Andriji Hebrangu, koja nam se kao nekakav kobni „perpetum mobile“ ponavlja svakih četiri ili pet godina.

A kao da se jučer u zagrebačkoj „Areni“ opet ponovila! I jeste! Uvjerite se sami.


A.R.J.


* * * * * *


Prije nekoliko dana, u nedjelju 17. listopada 2004.g. HDZ je napokon izabrao svog

kandidata na izborima za predsjednika Republike, koji će se održati oko Božića. Na veliko iznenađenje nas državotvornih Hrvata, umjesto očekivanog dr. Andrije Hebranga, izabrana je gospođa Jadranka Kosor, druga podpredsjednica Sanaderove Vlade.


Za nas je to bio hladan tuš! Nije da mi ne cijenimo gospođu Jadranku Kosor, to nipoš-to, ali smo se opet osjetili nekako nasamareni i prikraćeni. A tko nas je to opet nasamario?


Postavimo to pitanje na drugi način: Čiji je izbor Jadranka Kosor? Ona je očito Šeksov izbor, pa cijela ta nova farsa u vrhu HDZ-a odjednom dobiva posve novu dimenziju. Isto onako kako je Šeks prije tri godine (kada mu nije uspjelo da se dočepa položaja predsjednika HDZ-a) lansirao na čelo HDZ-a gosp. Ivu Sanadera, tako je i sada u prvi plan (nakon što mu je propao zakulisni plan da se sam dočepa čak i predsjedničkog trona) lansirao gđu Jadranku Kosor. I opet mu je to uspjelo. A kako to?


Stvar je vrlo jednostavna: u vrhu HDZ-a je ponovo – kao i u travnju 2002.g. – pobijedila udbaška frakcija! Nju čine svi oni koje je kao svoje „krtice“ u proljeće 1994.g. ostavio tandem Manolić – Mesić, nakon svog neuspjelog parlamentarnog „udara“ protiv pokojnog prvog Predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana i njegovog pobjedonosnog ministra obrane Gojka Šuška. Kome je malo bolje poznat sastav sadašnjeg HDZ-ovog predsjedništva, iz kojeg su protekle dvije godine uklonjeni neki časni i zaslužni članovi, taj će lako pogoditi tko je sve bio protiv kandidature dr. Andrije Hebranga. Još k tomu, tko je malo bolje pazio, sjetit će se da izbor Jadranke Kosor nije potvrdio tzv. Središnji odbor HDZ-a (kao što je to dan ranije bio najavio gosp. Ivo Sanader, predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade R.H.). Nismo čuli ništa o sastanku Središnjeg odbora HDZ-a!! Čiji je Zloduh bio po srijedi? ZNA SE!!


Netko je već u hrvatskoj javnosti rekao da je HDZ izborom gđe Jadranke Kosor za predsjedničkog kandidata napravio „salto mortale“. Bit će da je tako. Samo što je pravo čudo da se taj salto mortale nije dogodio još prije devet mjeseci, kada je premijer Sanader s predsjednikom Republike Mesićem osnovao zajedničku „Koordinaciju“ između Banskih dvora i Pantovščaka; kada je gosp. Milorad Pupovac u siječnju tražio „Srbima najmanje osam mjesta u ministarstvima“; kada je Sanader sredinom veljače poručio: „Pozivam Srbe da se vrate u Hrvatsku“ (uopće i ne spominjući recipročan povratak Hrvata u Banja Luku i Posavinu); kada je Mesić pozvao ministra vanjskih poslova dr. Miomira Žužula na raport na Pantovščak nakon povratka iz posjete Izraelu; kada je Sanader javno izjavio novinarima: „Ne pada mi na pamet gubiti vrijeme s generalima“ (a prije desetak dana smo i u Saboru saznali kakvo je katastrofalno stanje u Hrvatskoj vojsci!); itd., itd.


Previše je u svemu tome sistema, a da bi bilo slučajno. Zašto su šutili i zašto sada šute prvoborci HDZ-a? Zašto svi „junaci“ mukom umukoše i zašto su ropski pokunjili glave? Gdje su im sada oni sveti principi državnog suvereniteta, državne neovisnosti i dostojanstva hrvatskog naroda, s kojima su se toliko busali u prsa? Ne čini li Vam se, gospodo HDZ-ovci, da je nekako preveć sumnjiva ta sjajna kohabitacija Sanadera i Mesića, te da je u toj prljavoj igri gđa Jadranka Kosor tek maleno i umiljato žrtveno jagnje? Ili naprosto neka „puppet on the string“ (čuvena piesma Sandie Shaw s „Eurovizije“). Ona je unaprijed otpisana, jer će startati u „handicap utrci“, u kojoj je gotovo sva medijska mašinerija čvrsto u rukama iskusnih Manolićevih i Mesićevih udbaških agit-propovaca. A Sanader nije učinio skoro ništa da to stanje koliko-toliko promijeni u korist svog kandidata, t.j. u korist gđe Jadranke Kosor! Hoće li, dakle, „lutkica“ otplesati samo počasni ples?


Vrijeme je da se otrijeznimo i od dr. Andrije Hebranga. On je već treći put dezertirao iz borbe za novu i suverenu i neovisnu Hrvatsku! Prvi put je dezertirao kad se predao bez borbe prilikom njegove smjene s položaja ministra obrane, 1998.g. Drugi put je dezertirao kad je i on pozvao generala Antu Gotovinu da se preda Haaškom sudu. Treći put je dezertirao u nedjelju 17. listopada ove 2004.g., kada se odrekao predsjedničke kandidature i ustuknuo pred Vladimirom Šeksom i njegovom izabranicom Jadrankom Kosor.


Sramota je spotaknuti se dvaput na isti kamen, a dr. Andrija Hebrang se, evo spotaknuo i treći put na isti kamen. Čudno, doista čudno. I na njegovu sramotu!


Ante Rokov Jadrijević


P.S.: Davno sam napisao da je HDZ osnovala Udba. To su mnogo kasnije potvrdili gosp. Ivica Zorić iz Zadra (iz prve ruke!), kao i gosp. Hrvoje Šarinić, dugogodišnji pročelnik Ureda predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana.


Inače, ovaj tekst su odbili objaviti i tjednik „Hrvatski list“ i tjednik „Hrvatsko slovo“. Neka se i to zna.


A.R.J.

Sunday, July 5, 2009

Današnji HDZ nažalost JEST „stranka kukavica“ !

Ante Rokov Jadrijević (Semper Paratus Croatiae.com) 5. srpanj 2009.


Uredništvu „Dragovoljca“


Današnji HDZ nažalost JEST „stranka kukavica“ !


Deset tisuća HDZ-ovih kukavica je u subotu 4. srpnja ove 2009.g. jednoglasno (čitati: jednoumno!) izabralo Jadranku Kosor–Vlaisavljević za novu predsjednicu HDZ-a. Tako je spriječen veliki raskol HDZ-a, čiji je „kapetan broda“ Ivo Sanader nasukao njihov brod, a onda kao štakor prvi napustio nasukani brod.


Nažalost, Ivo Sanader nije prije toga položio račun za sve svoje bezbrojne promašaje i neodržana obećanja. Nije čak ni pokušao opravdati svoj bijeg s mjesta nesreće. A nitko se na tom njegovom oproštajnom 13. Saboru HDZ-a nije ni usudio to od njega zahtijevati. Nitko, ama baš nitko od tih 10.000 HDZ-ovih kukavica! Eto dokle je Sanader doveo tu nekad časnu stranku hrvatskih domoljuba, koji su stvorili novu hrvatsku Državu i na čelu samoprijegornog hrvatskog naroda i ostalih časnih građana Hrvatske pobijedili u našem svetom Domovinskom ratu.


A najljigaviju ulogu u svemu tome je odigrao najveći Sanaderov „podrepaš“ dr. Andrija Hebrang! Kakvo ponovno neshvatljivo pomračenje uma dr. Andrije Hebranga?!


Valja naglasiti da je najmanje 9.500 sudionika tog nesretnog 13. Sabora HDZ-a u subotu 4. srpnja 2009.g. u zagrebačkoj „Areni“ bilo potpuno svijesno s kakvim „prljavim rukama“ Ivo Sanader odlazi u najcrnju ropotarnicu povijesti, pa ipak nijedan od njih nije imao „petlju“ ustati i to mu dobaciti u lice! Je li to rumunjski sindrom diktatora Nicolae-a Causesku-a, sovjetski sindrom diktatora Josifa Visarionovića Staljina ili jugoslavenski sindrom diktatora Josipa Broza Tita – ili je to neki vječni sindrom satrapijskog Istoka, to neka objasne politički sociolozi, koji će se time prije ili kasnije dublje pozabaviti. Ali da jest neki recidiv naših prošlih „olovnih vremena“ – to je neupitno! Toliko servilnosti, toliko poniznosti, toliko ljudske ljigavosti i konačno – toliko kukavičluka na jednom mjestu – to je znak najdublje ljudske krize u HDZ-u, kojeg je iza sebe ostavio Ivo Sanader. Fuj!


Budući da Sanader nije ni ovaj put dao nikakvo objašnjenje svog bijega od odgovornosti, ali dopušta manipulaciju o svom „privremenom odlasku“, ovaj put neću još jednom spekulirati o nekoj njegovo „prljavoj bolesti“, nego ću krenuti tragom Jadranke Vlaisavljević-„Kosor“ i mog starog članka „Čiji je izbor Jadranka Kosor?“ od 21. listo-pada 2004.g., uoči prošlih predsjedničkih izbora. Tvrdim da su prave gazde HDZ-a Manolić, Mesić i Šeks, koji su „dale nogu“ svom neuspješnom (i neposlušnom?) „poslovođi“ Ivanu-Ivi Sanaderu i na njegovo mjesto „instalirali“ svoju poslušnu „žrtvenu ovcu“ Jadranku Vlaisavljević-Kosor. To im je uspjelo prije pet godina, kada su spriječili kandidaturu Andrije Hebranga za Predsjednika Republike, a to im je uspjelo i ovaj put – nimalo slučajno – uoči novih predsjedničkih izbora! Hoće li se slična farsa ponoviti i ove godine??


Hoće, jamačno hoće! Ako ovaj tekst to ne spriječi! I ako uspije na vrijeme povratiti iz nesvijesti dr. Andriju Hebranga!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)


P.S.: Moj stari članak „Čiji je izbor Jadranka Kosor?“ od 21. listopada 2004.g. bit će sutra objavljen na mojem glavnom Blogu Semper Paratus Croatiae, kao i na „Dragovoljcu“ (www.Dragovoljac.com)


A.R.J.

Friday, July 3, 2009

Jadranka Kosor

Izvor: Wikipedija

Jadranka Kosor rođ. Vlaisavljević (Pakrac, 1. srpnja 1953.), hrvatska političarka, aktualna potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zamjenica predsjednika HDZ-a.

Sadržaj
[sakrij]
• 1 Novinarska karijera
• 2 Politička karijera
• 3 Privatni život
• 4 Izvori
• 5 Vanjske poveznice


Novinarska karijera

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Profesionalnu karijeru posvetila je novinarstvu, od 1972. bila je dopisnica Večernjeg lista i Radio Zagreba. Od 1991. do 1995. na Hrvatskom radiju je vodila emisije za prognanike, izbjeglice i stradalnike iz Domovinskog rata.

Politička karijera

Godine 1995. postala je potpredsjednica HDZ, a te je godine izabrana i u Hrvatski sabor. Potpredsjednicom HDZ-a bila je do 1997. godine. Do 2000. obnašala je dužnost potpredsjednice Sabora. Od 1999. do 2002. predsjednica stranačke Zajednice žena "Katarina Zrinski". U Sabor je ponovno ušla 2000., a dvije godine kasnije izabrana je za zamjenicu predsjednika HDZ-a na VII. Općem saboru HDZ-a. Na parlamentarnim izborima 2003. godine ponovno je izabrana za zastupnicu u Hrvatskom saboru u I. izbornoj jedinici (Zagreb), ali je svoj mandat stavila u mirovanje jer je imenovana za potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske zaduženu za socijalna pitanja, te ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice u vladama premijera Sanadera obnašala je do 2009. godine.

Na predsjedničkim izborima 2005. godine, kao kandidatkinja HDZ-a izgubila je u drugom krugu od Stjepana Mesića.

Privatni život
Dobitnica je nagrade "Zlatno pero" Hrvatskog novinarskog društva, nagrade Europske zajednice za humanitarni rad, nagrade Europski krug Hrvatskog europskog doma, nagrade za životno djelo "Ivan Šibl" HRT-a, počasno članstvo u Udruzi roditelja poginulih branitelja, a i počasna je dopredsjednica Udruge gluhoslijepih "Dodir". Od 2007. je počasna predsjednica HVIDR-e.

Objavila je četiri knjige (dvije o Domovinskom ratu, dvije poezije). Govori engleski i njemački. Majka je jednog sina.
Izvori
• [1]
Vanjske poveznice


Jadranka Vlaisavljević - Kosor s velikom rupom



Uredništvo „Dragovoljca“ Utorak, 08 Srpanj 2008

(www,Dragovoljac.com)

Jadranka Vlaisavljević - Kosor s velikom rupom

Sarmantna sijeda dama krije mnoge tajne iz svoje proslosti.

Hoce li se otkrivanjem mucki oko dodjele stana odmotati klupko i oko ostalih nepoznanica koje su ovoj dami, vrjerojatno, obojile kosu u sivo?

O njenom stanu mozete vise saznati u Vecernjaku na
http://www.vecernji.hr/
kao i na
http://www.vecernji.hr

Ovdje cemo iznijeti nesto drugo, jako vazno !

I to ne samo radi stana, vec i za funkcije koje obavlja Jadranka Kosor Vlaisavljevic

vazno je znati da je ta osoba djete jednog neuspjelog braka, da je odgojena od cetnickog vojvode, da i sama ima iza sebe nekoliko propalih brakova, da nema diplomu pravnog fakulteta... Ako ovo sto sam naveo nije tocno, bilo bi korektno od gospodje Kosor da se sama izjasni o svemu, kada vec to nije do sada ucinila. Jednostavno je iskrsnula na politicku scenu niodkuda bez jedne rijeci o svojoj proslosti! Tragedija je da se takva osoba brine o braniteljima i obitelji.

JACA
Zašto svi Jadranku Kosor zovu po prezimenu njezinog bivšeg muža?

Ona se ne preziva tako.

Ona se zove Jadranka Vlaisavljević i nećaka je četničkog vojvode sa Papuka Dušana Vlaisavljevića koji ju je i odgojio.

Jadranka Vlaisavljević nije iz Pakraca kao što kaže.

Jadranka Vlaisavljević je iz Bučja poznatog četničkog legla na Papuku kod Pakraca, a koje je oslobođeno akcijom 123. brigade HV-a za Božić 1991. godine.

Jadranka Vlaisavljević laže i o vlastitoj vjeroispovijesti.

Jer, Jadranka Vlaisavljević krstila se u katoličkoj crkvi tek 1995. godine , istovremeno sa ulaskom u HDZ.

Jadranka Vlaisavljević je u imovinskoj kartici navela stan na 3 ili 4. katu. Zašto ne napiše i kako je došla do tog stana? A došla je tako što je iz predmetnog stana istjerala dvojicu malodobnih sinova oficira JNA koji su ostali živjeti u stanu, u ulazu u kojem je Jadranka Vlaisavljević do tada živjela u suterenskom stančiću odnosno podrumu.
Hoćete još malo?

- Kosor je prezime uzela od muža svoje majke (koji i dalje niti priznaje Jadranku ni njezinu majku, ( obje su moralni 'uzori' heheh).
Jadrankina majka je radila u učiteljica u Pakracu-Lipiku, a drug Kosor zaposlen u Službi državne bezbednosti (inače rodom iz mesta pored Drniša),prerasporedjen je na mjesto u Pakracu. Nakon vjenčanja, rodila se Jadranka, a njeni otac i majka su se preselili u Čakovec. (sic!)
Jadranku su jadnu (šmrc,šmrc) ostavili kod bake (majčine majke) i ujaka Dušana Vlaislavljevića (četnika na kvadrat), gdje su je i odgajali. Kosor je čuvši za nemorale Jadrankine majke, tu majku potjerao, oženio se za drugu ženu u Čakovecu, dobio sina (Jadrankinog polubrata) kojega ona kao nova ministrica nije htjela primiti u ured.

E mašala!

dodatak historijskim činjenicama ili faktima: Mjesto se zove Kosori, općina Oklaj, Grada Drniš. ovo za Wiki

JOŠ MALO PRILOGA O "MORALNOJ VERTIKALI" JADRANKE VLAISAVLJEVIĆ ALIAS "KOSOR":

- Kosorica je radi svojih srbo-jugoslavenskih korijena,kao aktivna članica Pokreta za Jugoslaviju 1990., vlasnica stanarskog prava (dakle, ne stana) od 30m2 u Velikoj Gorici, preko noći 1996. dobila od Ministarstva obrane (VALJDA ZA RATNE ZASLUGE, IZ PODRUMA U JURIŠIĆEVOJ??????) stan od 90m2 s garažom u Ravnicama (Maksimir) u Zagrebu za cijenu 23.072 DEM (YEAH!!!). Još je užasnije što nije ni platila 5% poreza na otkup tog stana kao svaki drugi gradjanin RH. Eto njenog moralnog karaktera.


Citat [matteo1802]
1. Kad i gdje je krstena, po mogucnosti priloziti kopiju krsnog lista,
2. Kad i gdje je zavrsila pravni fakultet, kopija diplome,
3. Bracno stanje, koliko propalih brakova, moralno podobna, ministrica obitelji,
4. Kako se izjasnjava, narodnost i od kad,
5. Kakvo je imala djetinjstvo?
Heheheh )
1. 1995., Bog te pita gdje. Ko nabavi krsni list svaka mu dala!
2. Navodno u Zagrebu. Vjerojatno kupljeno u veselim godinama 1991-1992.
3. Dva propala braka - Ministrica obitelji ahahahaha, odrekao je se vlastiti otac, polubrata ne priznaje, nitko ne priča s nikim )
4. Hrvatica, rimokatolik, moš mislit, pripadnica Pokreta za Jugoslaviju, odrasla u kući četničkog vojvode, u srpskom selu, nekršteni ateist do 1995.
5. Predivno. Otac i majka odselili u Čakovec, malu Jadranku ostavili kod strica Dušana na selu )

Malo objashnjenje: Ovaj spominjani Pokret za Jugoslaviju... to je ona stvar koju je vodila drugarica Miloshevic Mirjana, ona s rojzhicom u kosi (a mozhda i na chemu drugome); ona ista, koja cheka svoj povratak u otadzhbinu joj iz daleke Majchice Rusije... iz, paaa, hmm, objektivnih razloga. Kladim se da njezina Jaca sve uchiniti da u okviru Ceftanije sirota zhena dodje nekeko blizhe svojoj otadzhbini... pa makar i u Hrvatsku.

Kažu da u Jadrankinoj biografiji ima rupa od 20 godina.Kažu da je za to vrijeme bila izgubljena u svemiru.Baš da vidim.

Životopis Jadranke (Vasiljević) Kosor sa velikom rupom.
Evo što je službeno dala o sebi:

Rođena 1. srpnja 1953. u Pakracu.
Sin Lovro.

OBRAZOVANJE

Diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu
U Lipiku završila osnovnu školu, u Pakracu gimnaziju

POLITIČKA KARIJERA

2003. - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
2002. - Izabrana za zamjenicu predsjednika HDZ-a na VII. Općem saboru HDZ-a
1995. - 1997. Izabrana za potpredsjednicu HDZ-a
1998. - 2002. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"
1995. - 2000. Zastupnica i potpredsjednica Hrvatskog sabora
2000. - Izabrana za zastupnicu u V. izbornoj jedinici.

PROFESIONALNA KARIJERA

1991.-1995. - Kao novinarka Hrvatskoga radija vodila emisije za prognanike, izbjeglice i stradalnike iz Domovinskog rata i pratila taj sektor za Informativni program Hrvatskoga radija
od 1972. - Novinarka – dopisnica Večernjeg lista, Radio Zagreba

PUBLIKACIJE, ČLANSTVA, NAGRADE

- Nagrada "Zlatno pero" Hrvatskog novinarskog društva
- Nagrada Europske zajednice za humanitarni rad
- Nagrada Europski krug Hrvatskog europskog doma
- Nagrada za životno djelo "Ivan Šibl" HRT
- Počasno članstvo u Udruzi roditelja poginulih branitelja
- Počasna dopredsjednica Udruge gluhoslijepih "Dodir"
- Objavila četiri knjige (dvije s temom iz Domovinskog rata, dvije poezije)

STRANI JEZICI

engleski
njemački – pasivno

HOBI

glazba, ples, čitanje

A evo što nedostaje:

Što je radila prije 1991godine?

Kako joj glasi djevojačko prezime?

Tko joj je bio stric?

Otac joj je srbin, zato ne daje djevojačko prezime. A stric je poznati četnički vođa za drugog svjetskog rata u Pakracu.
Članica je SK YU i na tome je do 1991 gradila karijeru, zato to fali u životopisu. 1991 je članica i veliki zagovornik pokreta za Jugoslaviju.

Postavljam pitanje zašto u njezinom životu sve počinje sa krajem 1991?
Kao da nije postojala prije toga!
Još malo!
Ima li njezim sin, miljenik naroda, status branitelja?
Ima li njena mama možda, kojim slučajem status branitelja.
E da, i gdje, u kojim postrojbama su ga stekli.


Uredništvo „Dragovoljca“
(www.Dragovoljac.com)

Thursday, July 2, 2009

Bježi li glavni štakor s broda koji tone?

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., (Semper Paratus Croatiae) 1. srpanj/juli 2009.

(ante-rokov-jadrijevic.blogspot.com)


Uredništvu „Dragovoljca“


SANADEROVA OSTAVKA:

Bježi li glavni štakor s broda koji tone?


Danas rano popodne sve nas je zatekla ostavka hrvatskog premijera Ive Sanadera. Nije nas iznenadila, ali nas je ipak zatekla. Čaša strpljenja njegovih ministara i njegovih prvih doglavnika prelila se tek nakon mjesec dana od velikog poraza HDZ-a na ovim posljednjim lokalnim izborma, na kojima je HDZ doživio katastrofalan poraz u Splitu, a težak i presudan poraz u Dubrovniku i Vukovaru. A taj poraz nije bio nimalo slučajan!

Podnoseći svoju osobnu ostavku, premijer Sanader nije nipošto htio otkriti razloge svoje ostavke, rekavši samo da mu treba „novi početak“ u životu. Samo toliko i ništa više. Čudno!


Koji su drugi mogući uzroci ili povodi ovoj Sanaderovoj ostavci?


1.– Sanaderovom ljigavom, kilavom i stalno oklijevajućom politikom Država nam je dovedena do bankrota i općeg rasula. Vladi više nitko i ništa ne vjeruje. Ni u Zemlji, ni u inozemstvu. Nema više stranih kredita. Cijene vrtoglavo rastu, životni standard je pao za više od 60 posto, kupovna moć građana se sunovratila u ponor bijede ili pukog preživljavanja, štrajkovi su sve češći, bijes naroda opasno narasta iz dana u dan, a Vlada oklijeva, oklijeva... Bježi li sada i konačno glavni štakor s tonućeg broda?


2. – Došlo je do potpunog sloma njegove pogrešne vanjske politike. Ni nakon njegovih šest godina na vlasti, Hrvatska još nije postala punopravna članica EU-a. I sve je dalje od nje ! Prije svega zbog korumpiranog pravosuđa, zbog bahate birokracije, zbog neispunjenih obećanja, itd. A k tome, Sanader je potrošio i sav svoj lažni optimizam!


3. - Došao je kraj i Sanaderovom drskom opsjenarstvu. Spin-doktor Sanader je ostao bez svog („pročitanog“) spina. Prenapuhani balon Sanaderove vlasti je na kraju pukao. Tako isto je i Sanader „pukao“!


4. – Nakon pojave prvih ozbiljnih simptoma općeg rasula u Državi, počinje i rasulo hrvatske ekonomije. Slijedi li objava bankrota Države? Vanjski dug je prešao 42 milijarde Eura, a na naplatu je došlo čak 17 milijardi duga u ovoj godini! A vanjskih kredita više nema. Državna blagajna je potpuno prazna. Nema više ni kupovanja vremena u nedogled.


5. – Jako su se zaoštrile frakcijske borbe u HDZ-u (upravo sam pogledao večerašnje „Otvoreno“, u kojem je ministar Kalmeta to demantirao). Desna struja konačno pobjeđuje, ali ...oprez!! Opet su sve karte u rukama najvećeg Zloduha HDZ-a Vladimira Šeksa! On drži pod svojom kontrolom naš Hrvatski Sabor, kao i nakon Tuđamanove smrti! Stoga je Šeks već udesio kompromis: da njegova štićenica (a pričalo se: i njegova bivša prilježnica!) Jadranka Kosor bude nova mandatorica za predsjednicu Vlade! Lukavo od strane Šeksa, jer se nijednom zastupniku HDZ-a u Saboru ne riskira njegova parlamentarna „fotelja“! Dakle, opet jezik za zube!!


5. – Tko je ustvari ta Jadranka Kosor? Sudeći po jednom sjajnom članku na „Dragovoljcu“, ona je ustvari Jadranka Vlaisavljević, nećakinja četničkog „vojvode“ Dušana Vlaisavljevića iz II. Svjetskog rata, iz četničkog gnijezda Bučje, u čijem je domu u Bučju mala Jadranka i odgojena. No, to možda i ne bi bilo važno da ta Jadranka nije možda iz one udbaške frakcije HDZ-a, koju su u Saboru iza sebe ostavili Joža Manolić i Stipe Mesić, nakon što im je početkom 1994.g. propala parlamentarna urota protiv predsjednika dr. Franje Tuđmana. A tu je frakciju u hrvatskom Saboru poslije njihovog smjenjivanja preuzeo udbaški „Kolega“, odnosno „Sova“ Vladimir Šeks. I tu se taj krug još jednom zatvara!


6. – Hoće li „Jaca“ držati „štangu“ do dolaska Stipe Mesića u Banske dvore, nakon isteka njegovog predsjedničkog mandata, krajem ove godine? Hoće, itekako!! Ponovo se igra „Velika igra“!! Kao i početkom 2.000.g., kada je „niotkuda“ na Pantovščak bio „instaliran“ Haaški Namjesnik, izdajica Stipe Mesić!


7. – Danas smo već i prije Tv Dnevnika HTV-a čuli da je Sanader morao otići zbog „afere kamioni“, odnosno zbog smjene ravnatelja policije, zloglasnog Vladimira Fabera. Možda „Imperija Udbe“ uzvraća udarac?


8. – I posljednje, ali ne manje važno: Sanader je danas, podnoseći ostavku, izjavio da „Bogu hvala – nisam bolestan“. Dakle, da bolest nije uzrok njegove iznenadne ostavke.

Međutim, do kraja TV Dnevnika, upravo su se tu namnožile glasine. Dakle, opet se radi o nekom novom „foliranju“?!

Ako je tako, onda to nije neka „normalna“ bolest!! A znajući za neke druge stvari u svezi Sanadera (koje znam iz prve ruke!), onda bi se moglo raditi o bolesti – HIV-a!


Nije za odbaciti pretpostavku da se radi o jednoj takvoj – sramoti! I .... bolje je da i ja osobno stanem na ovom mjestu!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)