Sunday, June 27, 2010

Karika koja nedostaje – Zloduh novog Ustava – Vladimir Šeks !


AMAC-Hrvati.com/Spectator: Objektivno informiranje ili travestija medijske neutralnosti?

Petak, 25 Lipanj 2010


Objektivno informiranje ili travestija medijske neutralnosti ?

Da nije ponekog kolumnističkog komentara na račun nečega što se nedavno dogodilo u Saboru, tko bi znao da je samo par dana pred Dan državnosti Hrvatskoj zamalo administrativno amputiran dio teritorija odnosno da je malo nedostajalo da neki Srbi u istočnoj Slavoniji dobiju autonomiju? Sve oko ovog događaja zvuči posve nevjerojatno, kao da se radi o lošem scenariju netalentiranog studenta drame na kazališnoj akademiji; pa ipak radi se stvarnom događaju o kojem Radio, Televizija ili bilo koji tiskani medij nisu rekli ni riječi. Evo kako je ta vijest trebala glasiti, barem u verziji Hine (ako ova još postoji):


„Pred sam početak današnjeg izglasavanja ustavnih promjena Vlada je zastupnicima poslala prijedlog kojim se dijelovima osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo daje status pravne osobe. Na ovo je reagirala Vesna Pusić koja je prijedlog nazvala pokušajem stvaranja nove 'SAO Krajine' nakon čega je Andrija Hebrang zatražio pauzu. Poslije kraćeg savjetovanja s premijerkom koja se suglasila da HDZ podrži Vesnu Pusić odnosno da se Vladin prijedlog odbije, pristupilo se glasovanju na kojem su zastupnici HDZ-a i SDP-a jednoglasno odbili prijedlog Vlade".


Dakle, predsjednica Vlade; one iste Vlade koja je prijedlog poslala u Sabor savjetuje da se odbije Vladin prijedlog? Ima li Hrvatska dvije vlade od kojih jedna šalje prijedloge u Sabor dok ih druga odmah potom povlači? Kakve li teme za novinare uvijek žedne političkih skandala! Ali... Vjerojatno od straha da bi među hrvatskim pukom mogla zavladati nacionalna euforija, događaj je jednoglasno medijski prešućen, jednako kao što je sam prijedlog u Saboru jednoglasno odbijen.....


(više o tome pročitajte na www.amac.Hrvati-amac.com)


No prije toga, zamislimo se nad pojedinostima ove priče... Prije svega, kako je moguće da se ovakav prijedlog pošalje u Sabor u okviru izglasavanja promjena Ustava o kojima se diskutiralo mjesecima, pri čemu o prijedlogu nije bilo ni riječi? Drugo, kako je moguće da Vlada u kojoj HDZ ima većinu pošalje prijedlog u Sabor kojeg potom odbiju njegovi vlastititi (HDZ-ovi) zastupnici? Treće, kako je moguće da Vlada uopće izađe s prijedlogom kojim jedan dio države dobija pravnu autonomiju a da o tome nikad nije bilo riječi (osim prije više od petnaest godina za pokušaja nametanja plana Z-4 od strane međunarodne zajednice)? I konačno, postoji li uopće jedno jedinstveno tijelo koje se zove 'Vlada Republike Hrvatske' ili se radi a anglomeraciji interesnih skupina koje rade ono što im je trenutni interes i to samostalno od svih ostalih? Radi li svaki HDZ-ov koalicijski partner što mu i kad mu padne na pamet?


Ovo posljednje pitanje posebno je intrigantno jer je Slobodan Uzelac potpretsjednik Hrvatske vlade, te nije nezamislivo da je prijedlog stigao na stolove umornih i od rasprave sitih zastupnika u režiji Samostalne demokratske srpske stranke i ovog potpretsjednika vlade, koji je prijedlogu osiguravao logističku pozadinu.......


Sva gornja pitanja mogala bi još dugo čekati odgovore no ovaj je 'incident' imao i jednu apsolutno pozitivnu posljedicu. Naime, politika srpskih predstavnika a posebno njezini protagonisti u hrvatskom Saboru ostali su na pozornici skinutih gaća. Što skriva Pupovčev promukli bariton dok njime 'odmjereno' i 'ozbiljno' dejstvuje po hrvatskoj javnosti dijeleći joj povijesne i moralne lekcije? Skriva tipičnog srpskog političara-transvestita; na žalost ne i jedinog. Stanimirović, srpski ustanik iz 1991 ili Uzelac kojeg smo jednom davno nazvali četnikom što je izazvalo burnu reakciju HDZ-ova ministra Primorca čiji je ovaj bio tajnik a koji za novac hrvatskih poreznih obveznika podiže i obnavlja spomenike srpskim i četničkim bandama, i dalje su u samom vrhu hrvatske politike. Travestija od civilizirane politike srpskih političara tako stoji svima na znanje i ravnanje, kao orjentacija svima koji si zamišljaju da se bilo što promijenilo u politici srpskih predstavnika u Hrvatskoj još od 1918 godine.


Kad je riječ o metodi podvaljivanja vlastitih interesa poput ovog slučaja s Vladinim prijedlogom o pravnom statusu područja sa srpskom većinom važno je naći i odgovor na sljedeće: je li na jednak način (samo s više 'uspjeha' odnosno s happyendom) donijeta odluka o financiranju četničkog spomenika u Lici ili ona dugoročno mnogo više demoralizirajuća, o financiranju srpskog tjednika 'Vrijeme'? To su pitanja na koja će javnosti vrlo brzo trebati dati odgovore.


I konačno, odgovor na pitanje o medijskoj šutnji: ona prije svega govori o intelektualnoj slabotinji i očajnom stanju profesionalnosti medijskih 'radnika'. Ako nitko medijima ne sugerira što da rade u pojedinačnim slučajevima, zašto se ovakvi događaji prešućuju i što akteri prešućivanja misle da time postižu? Misle li da rade na boljem međunacionalnom sporazumijevanju u Hrvatskoj u skladu s onim Orewellovim sloganom 'Laž je istina'?


Zoran Šprajc, urednička zvijezda HRT-ovog dnevnika u jednom je nedavnom intervjuu izjavio ...


mislim da je doba "sirove" informacije na izmaku. Gledateljima ... treba pružiti dodatnu informaciju, nekakvo objašnjenje događaja, njegov kontekst ili kratki komentar. Pritom ne bježim i od svog uredničkog stava, naravno, ako imam dovoljno argumenata. Pretpostavljam da je to gledateljima OK. I dalje...političarima nije jasno da niti ja niti Informativni program ne smijemo a priori zauzimati ničiju stranu, jer svaka strana ima dva lica. Naš je posao pokazati oba lica svake strane, bez obzira o kojoj je strani riječ i koliko je to iritiralo.


Bilo bi odlično, dragi Zoki, kad bi javnosti objasnio jesi li događaj koji ovdje komentiramo prešutio jer bi i kuhana ta vijest bila nekima (tebi i tvojima?) nejestiva ili si od zaprepaštenja i nepovoljnog ishoda u Saboru ostao bez teksta a urednički stav da i ne spominjemo? I još, koja si to dva lica istine prikazao šuteći o krahu ove male Pupovčevo-Stanimirovićeve zavjere i bi li sve prešutio da je prijedlog Vlade prošao?


Spectator




Comments (3)

25-06-2010 16:22


Karika koja nedostaje – Zloduh novog Ustava – Vladimir Šeks !


Izvanredan članak našeg Spectatora - ali fali jedna važna, pa i najvažnija karika. Fali Glavni Zloduh i Glavni Zlotvor čitave te priče - nečastivi u vrhu Hrvatskog Sabora - Vlad Šeks!

Namjerno pišem Vlad, a ne Vladimir, jer neznam ono njegovo drugo "krsno" ime!

Ako se sve to odigralo u "zadnjim metrima“ nove ustavotvorne lakrdije, onda je Glavni meštar svih (ustavnih) hulja Vlad Šeks i nitko drugi!

Ali Šeks nije sam. Dobro je da je g. Spectator pod fokus javnosti na našem AMAC-u stavio i dr. Slobodana Uzelca, podpredsjednika Vlade, kao i 'odmjerenog' i 'ozbiljnog' dr. Milorada Pupovca, pa čak i sada "nevidljivog" dr. Vojislava Stanimirovića, koji se, kao, povukao u 'sjenu'.

Dakle, krucijalno je pitanje kako je bilo moguće da se prije tjedan dana dogodilo da „pred sam početak izglasavanja ustavnih promjena Vlada je zastupnicima poslala prijedlog kojim se dijelovima osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo daje status pravne osobe"??

Dakle, da se na sporedna vrata Srbima u Baranji i četničkim Mirkovcima, Starim Jankovcima, Negoslacima, itd. prizna ustavno pravo na neku njihovu novu 'SAO Krajinu' !!

Kako li je samo to promaklo vođi 'kerbera' u HDZ-u dr. Andriji Hebrangu??

A što se tiče Zorana Šprajca Jovanovića i njemu sličnih "uredničkih zvijezda" HRT-a i njihove nove šutnje o tom zaplotnjačkom događaju, o kojem Radio, Televizija ili bilo koji tiskani medij nisu rekli ni riječi, evo jednog malog podsjetnika: Još u vrijeme propasti bivše države, tadašnji savezni premijer inž. Ante Marković je u dogovoru s UDB-om pokrenuo prvu privatizaciju, putem tzv. "menadžerskih kredita" - i prvu stvar koju su "crveni menadžeri" učinili bila je tobožnja "privatizacija" novinskih kuća - primjerice udbaškog Novog lista u Rijeci i udbaškog Glasa Istre u Puli! Govorim samo o stvarima u koje sam bio vrlo dobro upućen! Znali su udbaši što je najvažnije prvo 'privatizirati! Medije!

Kasnije je hohštapler Sanader (u vlasti UDBO-mafije!!) splitskim udbašima, orjunašima i komunjarama predao i "Slobodnu Dalmaciju", koju su oni smjesta pretvorili u svoju crvenu prostitutku 'Slobodanku'!

A tko je dr. Ivu Sanadera doveo na vlast? Opet Zloduh HDZ-a Vlad Šeks! I to ne sam - nego uz pomoć Manolića i Mesića. Jer su se njih dvojica nadali svom povratku na čelo HDZ-a. No, bio im je to ipak 'račun bez krčmara': čitavu tu dionicu je prigrabio i preuzeo na sebe sam Šeks....

Dakle, to je ta glavna karika koja nedostaje- Vlad Šeks!

Srećom, prekjučer smo imali narodni plebiscit protiv Vlada Šeksa i Jadranke Kosor, odnosno njene Vlade: preko 720.000 potpisa protiv njih dvoje. Ili troje - ako tu ubrojimo i ministra financija Ivana Šukera. Nažalost i tu fali jedna od najvažnijih karika - dr. Željko Rohatinski, guverner HNB-a i tajni agent London City-ija! No to je ipak jedna posebna tema.

I da budem do kraja otvoren: HDZ mora najhitnije proći retorziju, odnosno "pročišćenje". Ovaj prekjučerašnji 'plebiscit' je bio protiv udbaške frakcije HDZ-a, te sam HDZ mora nešto radikalno promijeniti iznutra u svom antihrvatskom vrhu!

A Jadranka Kosor može ostati, ali samo pod uvjetom da Šeks bude odstranjen - makar i kirurškim i putem.... O tome je najbolje konsultirati dr. J. I. Guillotine-a!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

Registered

Ante Rokov Jadrijević



26-06-2010 00:05


Povezuje ih kultura smrti!


Pupovčev SDSS kao slijednik Raškovićeva SDS-a je nastavljač velikosrpske politike, koja za razliku od 90.-ih godina danas djeluje na puno suptilniji, perfidniji način, sa istim krajnjim ciljem federalizacije Hrvatske i stvaranja neke nove SAO Krajine, ali sad pod drugim imenom, Srpsko vijeće općina.

Taj velikosrpski cilj je neostvariv bez pomoći hrvatske politike, samo s tom razlikom da su velikosrpski, četnički pomagači 90.-ih godina bili mahom iz redova Račanove partije, koja je na današnji dan, prije točno 19 godina sramno napustila Hrvatski državni sabor prilikom izglasavanja hrvatske državne samostalnosti, dok pak danas glavni velikosrpski pomagači dolaze iz redova HDZ-a, Jaca Vlaisavljević i Božo Biškupić, masonski mentor bivšeg premijera i njegov nadređeni u masonskoj hijerarhiji, a današnji politički mentor Jace Vlaisavljević i njena spona prema europskoj masoneriji!

Za one koji imalo sumnjaju da je Božo Biškupić stvarni masonski mentor jučer Sanija, a danas Jace, neka malo bolje obrate pozornost i prisjete se, čiji se lik u javnosti uvijek gotovo po pravilu pojavljivao iza leđa nekad Sanija, a danas Jace!? Uvijek jedan te isti, Bože Biškupića, sive eminencije Banskih dvora, ministra čija ministarska fotelja je uvijek bila najsigurnija, što može zahvaliti svojoj masonskoj braći za koju odrađuje veliki posao.

Stoga ne treba čuditi da je ministarstvo kulture na čijem čelu je Biškupić financiralo postavljanje masonskog spomenika u Rijeci u obliku crnog čeličnog monolita, koji je svojevrsni masonski znak raspoznavanja, da primjerice Biškupić ne dozvoljava imenovanje Duška Mucala za intendanta splitskog HNK-a, ali zato na sve moguće načine promiče kulturu smrti koju promovira Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje su redovno izvode sotonske performanse.

Isto tako ne treba čuditi zašto taj isti Biškupić financira hrvatskim novcem izgradnju četničkog spomenika u Srbu i srpske novine „Novosti“, koje svojom provokativnom karikaturom ponižavaju i vrijeđaju dr. Franju Tuđmana, oca moderne hrvatske države, a time i sve nas za koje osoba Franje Tuđmana simbolizira nezavisnu i slobodnu hrvatsku državu.

Naime, po mom mišljenju, sve njih, Biškupića, masone i Pupovčeve četnike povezuje jedna te ista stvar, a to je kultura smrti, koju Božo Biškupić i njegova masonerija promiču, a četnici primjenjuju u praksi kad god im se ukaže prilika za to.


Registered


vedran



26-06-2010 13:54

Uz mali dodatak gosp. Vedranu....


... još je sigurnija politička fotelja sive eminencije Jace Vlaisavljević Kosor i Ive Sanadera, najvećeg Zloduha i Zlotvora HDZ-a Vlada Šeksa! Jer iza njega stoji Svjetska judeomasonerija, kako ona u Londonu, tako i ona u New Yorku. A ona se 'instalirala' na sam vrh svjetske masonerije - jer je najkompaktnija!!

Gosp. Spectator je u svom naslovu naveo "travestiju", a ja bih ovdje i sada naveo staru židovsku "mimikriju", pogotovu onu iz 1490.g., kada ih je prior crkve u Segoviji Tomas de Torquemada (inače i on rodom Židov!), kao glavni inkvizitor, nakon tortura inkvizicije, masovno istjerao iz Španije (i tako ih ustvari spasio!) - njih 300.000!! Otišli su u Portugal, ali ih je šest godina kasnije odatle istjerala kraljica Izabela. Otišli su u Holandiju (Amsterdam, odmah nazvan 'Novi Jeruzalem'!). A odatle se dio odlio u Englesku (Milovan Baletić: 'Povratak Židova u zemlju Izraelovu', str. 49.,nakladnik Globus, Zagreb, 1982.g.). I sada nam oni sude u Haagu, a Vlad Šeks i dalje sikće: "locirati, identificirati, uhititi, transferirati" - u Haag!

Dakle riječ je o mimikriji, odnosno Šeksovom pretvaranju da je Hrvat i da mu je Hrvatska na srcu, ali od početka drži Hrvatskoj "figu" u džepu! Znači, prevrtljivac par excellence! Uostalom, to je cijeli njegov život potvrdio, naročito činjenica da je bio suradnik UDBE i to pod čak tri različita kodna imena - "Sova" mu je najpoznatije, "Kolega" je bio među državnim tužiteljima u Osijeku, a treće sam mu kodno ime i ja zaboravio.

Najgore od svega jest da su sve ovo znali brojni HDZ-ovci prve generacije, pa čak i druge generacije HDZ-ovaca koji sada i sami treniraju mimikriju u Hrvatskom Saboru. Sramotno su prije tjedan dana glasovali za ustavne promjene, a sve na štetu naše nove hrvatske Države i hrvatskog naroda u BiH!

U tom grmu leži zmija prisojkinja! Ime joj je Vlad Šeks!

Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću - ovo potpisujem svojim punim imenom i prezimenom:


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)


Registered

Ante Rokov Jadrijević






Sunday, June 20, 2010

Europski Židovi šalju brodove koji bi trebali probiti blokadu Gaze


Hrsvijet.net/Europski Židovi šalju brodove koji bi trebali probiti blokadu Gaze

Petak, 11 Lipanj 2010 19:09


Europski Židovi šalju brodove koji bi trebali probiti blokadu Gaze


(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića: „Idem i ja !“)


Židovi iz europskih zemalja, organizirani u mirovnu grupu Europski Židovi za pravedan mir (EJJP), pripremaju konvoj koji trebao probiti blokadu Gaze. Konvoj bi na put trebao krenuti do kraja srpnja. Nosi simboličnu pomoć u vidu školskih knjiga, lijekova i muzičkih instrumenata za djecu, ali cilj mu je prije svega poslati političku poruku.


- Bojimo se da politika Izraela pomaže rastu antisemitizma u svijetu. Želimo pokazati da akcije izraelske vlade u osnovi nisu židovske - kazala je medijima Edith Lutz iz njemačke udruge koja organizira put. Kako su se vijesti o ovom izraelskom pokušaju razbijanja blokade širile, tako im se javlja sve više zainteresiranih za polazak. Trenutačno imaju predbilježenih četrdesetak europskih Židova, među kojima ima i onih koji su preživjeli holokaust. Umjesto jednog broda, sada se razmišlja o dva ili tri.


- Nismo sigurni da će nas Izraelci pustiti. Ako ne uspijemo, vratit ćemo se drugi put.


EJJP, krovna organizacija za mir


EJJP je krovna organizacija koja okuplja udruge iz 10 europskih zemalja, osnovana 2002. godine u Amsterdamu. Protive se svakom nasilju nad civilima, zalažu se za pravo Palestinaca na područja Zapadne obale, istočnog Jeruzalema i Gaze, te priznaju pravo i izraelskoj i palestinskoj državi da im prijestolnica bude Jeruzalem. Pozivaju izraelske vlasti da priznaju kako su kreirali palestinski izbjeglički problem, te da on mora biti pravedno riješen.


Jerusalem Post piše kako “antisemiti” neće biti propušteni.


* * * * * *


Komentar Ante Rokova Jadrijevića 12. lipnja 2010.


Idem i ja!


Hvala Bogu Velikome! Hvala Jahve! Hvala Allahu!


Znao sam da će se dobri Židove probuditi! To pišem već godinama. O tome sam prije nekoliko dana napisao opširan komentar na našem AMAC-u.


Ovo je za mene posebno velika vijest. Želim se pridružiti ovom konvoju židovske dobre nade!


Samo kako stupiti u kontakt s gospođom Edith Lutz iz njemačke udruge koja organizira put?!


Dakle, želim da idem i ja!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.



* * * * * *


Post scriptum:


Još jedna dobra vijest 18. lipnja 2010.


Jučer sam, 17.juna/lipnja ove 2010.g. čuo još jednu dobru vijest, a danas sam je i pročitao u Glasu Istre (vijest je poslala naša HINA): „Izrael ublažio blokadu Pojasa Gaze“.


Citiram uvodni dio: Izraelska Vlada jučer je odlučila ublažiti blokadu Pojasa Gaze, nakon velikog međunarodnog pritiska, izazvanog napadom izraelskih komandosa na humanitarno brodovlje za Gazu, krajem svibnja.


- Sigurnosni kabinet je odlučio liberalizirati sustav po kojem roba za civilnu namjenu ulazi u Gazu i proširiti protok materijala za civilne projekte – pod međunarodnom supervizijom.


Izraelska Vlada je priopćila da postojeće sigurnosne mjere protiv unosa oružja i ratnog materijala u Gazu ostaju na snazi.


Nije ukinuta niti pomorska blokada područja.


Insomma, eppur si muove!


Kaže jedna stara perzijska mudrost. „Kad se dvoje svađaju, oboje ne mogu biti u pravu, ali oboje mogu biti u krivu!“. Vrijeme je za posredovanje treće strane. Vrijeme je za pojačani nastavak mirovnih inicijativa, naročito onih iz redova Židova iz EU, a prije svih onih iz Pariza i Berlina. I Amsterdama, dakako!


A.R.J.


Thursday, June 17, 2010

Jewish Occupied Governments: USSR: Red Revolution Was Jewish




The Jew Watch Project Is The Internet's Largest Scholarly Collection of Articles on Zionist History
Free Educational Library for Private Study, Scholarship, Research & News About Zionism
We Reveal Zionist Banksters, News Falsifiers, PR Liars, Neocons, Subversives, Terrorists, Spies & More
The Jew Watch Project's 1.5 Billion Pages Served Demonstrate Our Focus on Professionalism
An Oasis of News for Americans Who Presently Endure the Hateful Censorship of Zionist Occupation


Top: Jewish Occupied Governments: USSR: Red Revolution Was Jewish


Concerning the Jews and Communism

Out of 556 important functionaries of the Bolshevik State. . .

There Were in 1918-1919:

457 Jews

...But Only...

17 Russians, 2 Ukrainians, 11 Armenians, 35 Letts, 15 Germans,

1 Hungarian, 10 Georgians, 3 Poles, 3 Finns, 1 Karaim

Here are the research statistics from the published historical studies in detail...

"Last Days of the Romanovs," by Robert Wilton, T. Butterworth/London/1920, George H. Doran Publishers/New York/1920, Institute for Historical Review/Virginia Beach CA/2nd Printing 1996, pp. 184-185 -- According to the data furnished by the Soviet press, out of 556 important functionaries of the Bolshevik State. . . there were in 1918-1919, 17 Russians, 2 Ukrainians, 11 Armenians, 35 Letts, 15 Germans, 1 Hungarian, 10 Georgians, 3 Poles, 3 Finns, 1 Karaim, 457 Jews.

(Encyclopaedia Britannica, Vol. XIII, p. 912) -- "In 1907, May 13 thru June 1, a fifth Congress of the Russian Social Democratic Labor Party was held, this time in London. This was the last one held before the 1917 revolution in Czarist Russia. Present: The Bolsheviks, led by Lenin---91 delegates [mostly Jews] The Mensheviks, led by Martov and Dan [JEWS] -- 89 delegates The Polish Social Democrats, led by Rosa Luxemborg [JEW] -- 44 delegates The Jewish Bund, led by Rafael Abramovitch and M.I. Lieber [JEWS)---55 delegates. The Lettish Social Democrats, led by 'Comrade Herman' Danishevsky Lenin [JEW] appeared on the scene, after an absence of nine years."

"The Surrender of an Empire," Nesta H. Webster, Boswell Printing and Publishing Company, Ltd., 10 Essex St., London, W.C.2, 1931, p. 77 -- The Germans, not realizing that he would be anything more than a trouble maker for their World War I enemy, Russia, passed him and his party (exact number disputed -- about 200?) In a sealed train from Switzerland to the Russian border. In Lenin's sealed train, "Out of a list of 165 names published, 23 are Russian, 3 Georgian, 4 Armenian, 1 German, and 128 Jewish."

"The Surrender of an Empire," Nesta H. Webster, Boswell Printing and Publishing Company, Ltd., 10 Essex St., London, W.C.2, 1931, p. 73 -- T"At about the same time, Trotsky arrived from the United States, followed by over 300 Jews from the East End of New York and joined up with the Bolshevik Party".

Universal Jewish Encyclopedia, Vol. IX, p. 668 -- Thus under Lenin, whose birth-name was Ulianov and whose racial antecedents are uncertain, and under Leon Trotsky, a Jew, whose birth -name was Bronstein, a small number of highly trained Jews from abroad, along with Russian Judaized Khazan and non-Jewish captives to the Marxian ideology, were able to make themselves masters of Russia. "Individual revolutionary leaders and Sverdlov -- played a conspicuous part in the revolution of November, 1917, which enabled the Bolshevists to take possession of the state apparatus".

[Archivist's and Librarian's Notations.] Here and there in the Universal Jewish Encyclopedia other Jews are named as co-founders of Russian Communism, but not Lenin and Stalin. Both of these, however, are said by some writers to be half-Jewish. In addition, Stalin was married to a Jewish lady, whose husband, Lazar Kaganovich murdered 35 million Christians and burned down cathedrals, publishing statements of note in Russian newspapers about the new world he was creating by doing this. Whatever the racial antecedents of their top men, the first Soviet commissariats were largely staffed with Jews and the Commissar of Commissars was Leon Trotsky [real name "Bronstein"], a radical, atheist Jew who spent time while exiled from Russia in New York City with hundreds of other active, radical socialist/communist Jews from the Eastern European Pale. The Jewish position in the Communist movement was well understood in Russia.

Universal Jewish Encyclopedia, Vol. I, p. 336 -- "The White Armies which opposed the Bolshevik government linked Jews and Bolsheviks as common enemies".

Those interested in the ratio of Jews to others in the government in the early days of Communist rule in Russia should, if possible, see Les derniers jours des Romanof (The Last Days of the Romanovs) by Robert Wilton, long the Russian correspondent of the London Times quoted above and below.

A summary of its vital passages is included in the "Foreword to Third Edition" of The Mystical Body of Christ in the Modern World (Brown and Nolan , Limited Waterford, Dublin, Belfast, Cork, London, 1939, 1947) by Rev. Dinis Fahey, a well-known Irish professor of philosophy and Church history. Professor Fahey gives names and nationality of the members of the Council of Peoples Commissars, the Central Executive Committee, and the Extraordinary Commissions, and in summary quotes from Wilton.

"Last Days of the Romanovs," by Robert Wilton, T. Butterworth/London/1920, George H. Doran Publishers/New York/1920, Institute for Historical Review/Virginia Beach CA/2nd Printing 1996, pp. 184-185 -- According to the data furnished by the Soviet press, out of 556 important functionaries of the Bolshevik State. . . there were in 1918-1919, 17 Russians, 2 Ukrainians, 11 Armenians, 35 Letts, 15 Germans, 1 Hungarian, 10 Georgians, 3 Poles, 3 Finns, 1 Karaim, 457 Jews.


Archived for Educational Purposes only Under U.S.C. Title 17 Section 107
by Jew Watch Library at www.jewwatch.com

*COPYRIGHT NOTICE**

In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, any copyrighted work in the Jew Watch Library is archived here under fair use without profit or payment to those who have expressed a prior interest in reviewing the included information for personal use, non-profit research and educational purposes only.
Ref. http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml

If you have additions or suggestions

Email Jew Watch

Monday, June 14, 2010

Treba ići i od vrata do vrata... (2. dio)


iPress.hr/U pet dana 62% potpisa, u Istri se traže volonteri /Objavljeno: 14.06.2010. | 15:05


U pet dana 62% potpisa, u Istri se traže volonteri

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)


U pet dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o novim izmjenama Zakona o radu, prema evidenciji sindikata, prikupljeno je 62 posto potrebnih potpisa građana.


"Uspjeh prikupljanja potpisa poruka je Vladi i hrvatskim poslodavcima da preuzmu odgovornost za posljedice pohlepe, nemara i pogrešaka. Građani su svojim potpisom za raspisivanje referenduma izrazili nezadovoljstvo stanjem u državi, a mi ćemo učiniti sve da ih ne iznevjerimo", poručio je Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjica i predsjednika HUS-a otvarajući drugi svesindikalni sabor, kojemu u Zagrebu nazoči više od 1.000 sudionika, piše Večernji list.


Poručio je kako će sindikatima, uz potporu građana, uspjeti ono što nikome u Hrvatskoj još nije – ishoditi raspisivanje referenduma.


Matijašević je također priznao da ekipe na terenu koje prikupljaju potpise imaju problema, pa su tako u Gospiću sindikalni predstavnici doživjeli izgon od komunalnih redara zbog prikupljanja potpisa.


U Istri više od 10 tisuća potpisa


- Do sada smo na istarskim trgovima prikupili više od 10 tisuća potpisa i izuzetno smo zadovoljni. Uz te potpise u Istri je prikupljeno i puno više, jer sindikalne podružnice u većim tvrtkama svoje liste šalju izravno u sindikalne središnjice u Zagreb. Ono što nam ovog trenutka treba su volonteri koji bi na štandovima prikupljali potpise, jer nas zovu iz brojnih mjesta. Sutra će naši ljudi biti u Galižani, Fažani, Vodnjanu i na Vidikovcu u Puli. Trebaju nam građani za Marčanu, Bale i Savičentu te brojna mjesta od kud nas ljudi zovu. Zahvaljujem Hrvatskim laburistima, Građanskoj inicijativi u Poreču, HSU u Labinu i članovima SDP-a u Buzetu koji su se pridružili u prikupljanju potpisa, rekao nam je predsjednik SIK-a Bruno Bulić pozivajući građane spremne pomoći da im se jave u Sindikat.


Unatoč verbalnoj podršci od lokalne vlasti nismo do sada dobili konkretnu potporu, naglasio je Bulić.


(više o tome na iPress.hr)


(iPress)


Komentari (2)


Treba ići i od vrata do vrata... 2 Ponedjeljak, 14 Lipanj 2010 17:12 anterokovjadrijevic


******


Prošireni komentar Ante Rokova Jadrijevića 14. lipnja 2010.


Treba ići i od vrata do vrata...


Ako je u Istri skupljeno samo 10.000 potpisa, to je naša sramota. Dvostruko više se moralo skupiti samo u Puli. Usporedimo se s dalmatinskim gradovima?! Primjerice sa Splitom, Šibenikom, Zadrom, Sinjom, itd.


Uostalom, što čini IDS? Zašto "Glas Istre" ne upriliči još jedan veliki intervju s Damirom Kajinom? Zašto sada šute te stare „kurbe ištrijanske“?!


A u našim Bujama se i ne skupljaju potpisi. Bio sam prekjučer i dan ranije u Bujama. Ništa se ne dešava, samo letargija i stara žabokrečina. Nisam čuo ni za Umag, ni za Novigrad. Nema o tome ni glasa u „našem“ Glasu Istre!? Kome da se onda ja javim?


S druge strane, već je u "ostatku Hrvatske" skupljeno preko 200.000 potpisa. To je već više nego dovoljno! Pametnima dovoljno!


Da, ali dovoljno za svakog - samo ne za lukavog, prefriganog i prevrtljivog Vladimira Šeksa i njegovu kurtizanu Jacu Kosor! Znači, njegova će opet biti posljednja! On će kao i uvijek dosad javno odobravati, pa čak i hvaliti, ali će u svojoj glavi podlo smišljati svoju novu opstrukciju i novu podvalu, izvrdavajući se i tražeći neku novu rupu u zakonu...


Sindikati ne bi nipošto smjeli ponovo sjesti za pregovarački stol s Jadrankom Kosor - jer će ponovo "nasjesti"!! Neka se samo prisjete "Salonita" u Vranjicu, te Jadranske željezare u Splitu! Koliko puta ih je Jaca prevarila?!!


Srećom, sindikati su se konačno ujedinili – i izabrali svog glavnog koordinatora, gosp. Ozrena Matijaševića, čelnika HUS-a iz Splita. Hoće li ih Vladimir Šeks i njegova Jaca opet razjediniti? Njih dvoje će to svakako pokušati, po starom udbaškom receptu: „Podmiti, pa vladaj!“. Na primjer, podmititi položajem u Vladi ili nekom novom izmišljenom sinekurom (u prijevodu: džabalebaroškim „radnim“ mjestom). A možda i u diplomaciji - na primjer mjestom ambasadora u Tunguziji ili na Kajmanskom Otočju. Čuvajte se vodeći sindikalisti jednog takvog iskušenja!


Bojim se i da će skupljanje potpisa jenjati.... Zato predlažem da sindikalni aktivisti krenu u pohode narodu i da ne čekaju da narod dođe k njima. Neka se samo sjete svog propalog Prvomajskog mitinga na Jelačić- placu u Zagrebu prije mjesec i pol dana!


A ovo ovdje je moj potpis za sindikalni Referendum! I to kao logičan slijed i nastavak mog prethodnog članka o sindikalnom referendumu od 6. juna/ lipnja ove 2010.g. na mojem blogu „Semper Paratus Croatiae“.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Brtonigla


Tuesday, June 8, 2010

Hrvatski sindikati – „tigrovi od papira“ i njihov stupidni “Referendum"


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Brtonigla 6. maj/svibanj 2010.


Hrvatski sindikati – „tigrovi od papira“

i njihov stupidni “Referendum"


Počeo sam ovaj tekst pisati prije mjesec dana. ali…. ti naši kilavi, razjedinjeni, konfuzni i salonski sindikati! Sve rade da ništa ne učine!


Najprije je to bio “Besplatan grah u Maksimiru draži od prosvjeda” sjajan članak novinarke Jagode Marić i Siniše Pavića u Glasu Istre (odnosno Novom listu), od 2. maja/svibnja ove 2010.g., potom je to bio “Sindikati napuštaju GSV” (Gospodarsko-socijalno vijeće) novinarke G. Galić od 21. svibnja o.g., te na kraju “SINDIKATI ZA REFERENDUM” (o zaštiti radničkih prava) novinarke Jagode Marić, od 2. lipnja/juna ove 2010.g. Dakle, bezglavi hrvatski sindikati, koji svoj kukavičluk pokušavaju natovariti na leđa nas građana !


A da možda među njima ima “trojanskih konja”, odnosno žutih “režimlija”??

A zašto ja tako mislim?


Ma, kome to u našim glavnim sindikatima, odnosno “središnjicama”, uopće i pada na pamet “sindikalni Referendum”, kad se zna da za svaki, pa i najmanji i najbeznačajniji referendum treba prikupiti čak 450.000 potpisnika!? Gdje će naših pet sindikalnih središnjica prikupiti tih 450.000 potpisa, kad se zna da dosad nikad nisu uspjeli prikupili ni deseti dio od tog broja – čak ni 45.000 takvih potpisa?? Na svom nedavnom sindikalnom prosvjednom mitingu za Prvi Maj na zagrebačkom Jelačić- placu, pod parolom Ili bolje, ili dolje” (bando lopovska!!, op.a.), jedva su uspjeli okupiti par stotina svojih članova – i to mahom svojih sindikalnih povjerenika! Novinarka Jagoda Marić je primjetila da se “na trenutak činilo da je na Jelačićevom trgu više znatiželjnih promatrača, koji su se usput zaustavljali, nego onih koji prosvjeduju”.


Istovremeno se na prvomajskoj proslavi u Maksimiru – u organizaciji gradonačelnika Zagreba gosp. Milana Bandića – okupilo oko 40.000 radnika i građana, koji su došli zbog besplatnog graha – i crvenih karanfila. To nas je podsjetilo na jedan davni i izvrsni film proskribiranog američkog režisera Martina Ritt-a o sindikalnom borcu Joelu Hildstroemu, u sceni kad radnici u prosvjedu marširaju ulicama svoga grada i nose transparente s parolama “Hoćemo rada”, a iza njih na deset metara stupaju žene i nose transparente “Hoćemo rada i ruža!”.


Držim, dakle, da brbljavi, a labavi sindikalni čelnik NHS-a Krešimir Sever sada plaća paprene kamate na svoj kukavičluk od prije pet-šest godina, kada ono nije odlučno i muški podupro štrajk radnica Tvornice duhana Zagreb, koji je vodio mladi i odlučni sindikalni čelnik i borac Mario Iveković. Sada Tvornica duhana Zagreb više ne postoji, a smanjilo se sindikalno članstvo - smanjio se i Severov NHS !! Postoji još samo “tašti Krešo Sever” – najslabija sindikalna karika i njegova nepresušna i šuplja retorika. Evo i toga primjera: “U slijedećih 15 dana, građani će se svojim potpisom za referendum izjasniti jesu li za demokratsku Hrvatsku….. Kolektivne ugovore izborili smo u ratu, a gubimo ih u miru!”. Dakle, bla, bla, truć, truć.. Kakva glupa retorika! Radnike zanima prije svega socijalna država. A ona je naša ustavna garancija! A ni kolektivne ugovore nismo izborili u ratu…


Stoga će pet sindikalnih središnjica od 9. do 24. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu, kojima Vlada Jadranke Kosor omogućava poslodavcima ukidanje svih kolektivnih ugovora, pa tako i prava koja su propisana tim ugovorima – piše novinarka Jagoda Marić… a sindikati su pozvali i oporbene stranke, te sve nevladine udruge da im pomognu u tome”.


E, sada će nam o tome odlučivati i jedna “Zvečarka” i par tisuća petokolonaških, od ukupno 35.000 kojekakvih “nevladinih udruga”. Moš’ mislit koje li pomoći!


“Iako deset posto potpisa od ukupnog broja svih upisanih birača dosad nitko nije uspio skupiti, sindikalisti vjeruju da je ovaj put to moguće i da će građani svojim potpisima reći Vladi da ne pristaju na to da ona služi krupnom kapitalu, umjesto građanima koji su je birali”, piše Jagoda Marić.


Ma, je li? A od čijih masnih provizija žive sve ove šugave Vlade u današnjoj novoj Hrvatskoj? I, tko je ovu Vladu birao? Jedva 26 posto od ukupnog broja upisanih birača, na parlamentarnim izborima u prosincu 2007.godine!


Ukratko – naši kilavi, razjedinjeni, konfuzni i salonski sindikati sve rade da ništa ne učine sami! Oni opet samo kupuju vrijeme, umjesto da:


1./- Zatraže da za Referendum bude dovoljno samo 100.000 potpisa! Jer, ako za predstojeće izmjene Ustava opskurni Vladimir Šeks traži (i bezobrazno nameće!!) da bude dovoljno samo polovica izašlih birača (a ne polovica od ukupnog broja upisanih birača!!), i ako na izbore u EU i u Hrvatskoj sve rijeđe izlazi i samo 45 posto upisanih birača, a polovica od toga je svega 20-25 posto upisanih birača (!!!), onda je deset posto od toga – svega 2 do 2,5 posto svih upisanih birača!! Toliko pripada Vladi i njenom Zloduhu Vladimiru Šeksu! Dakle, nema labavo! Nisu Slovenci glupi kada za svoje referendume traže samo 40.000 potpisa! U našem hrvatskom slučaju bi to bilo – svega 100.000 potpisa! A što se mene osobno tiče - realno bi bilo i samo 160.000 potpisa za bilo koji referendum!


2./- Zaprijete generalnim štrajkom Vladi Jadranke Kosor, koja je uludo potrošila već ćitavih 11 mjeseci, a da ništa konkretno, odnosno strukturalno nije učinila – ona i dalje prima u državnu službu nove državne parazite, a blagonaklono dopušta kojekakvim poslodavcima otpuštanje proizvodnih i uslužnih radnika! Njih 70.000 u prošloj godini!! Već danas bi sindikati morali konačno lupiti šakom o stol i zaprijetiti jednodnevnim štrajkom opomene – i tako konačno dati ovoj kilavoj Vladi na znanje da više neće biti labavo!


3./- Sindikati smjesta moraju izabrati svog glavnog koordinatora – i to na rok od prvih godinu dana! Više nema vremena za gubljenje.


(kraj I. dijela)


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Saturday, June 5, 2010

Izrael: drugi život fašizma


AMAC-Hrvati.com/ F.F.: Drugi život fašizma/Četvrtak, 03 Lipanj 2010

Drugi život fašizma

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Ako još postoji tračak dvojbe o karakteru židovske države i mentaliteta židovskog naroda (budimo ovdje dobronamjerni pa recimo 'barem onog koji živi u Izraelu'), događaji od 31 svibnja pred obalom Gaze ne ostavljaju mjesta toj dvojbi. U napadu na flotilu humanitarnih brodica koja se zaputila u Gazu izraelski su komandosi poubijali do ovog trenutka neutvrđeni broj osoba. Deset, devetnaest pa sada devet, broj se mijenja svakih dvanaest sati jer kad je u pitanju ponašanje 'odabranog naroda' prava istina nikada ne smije izaći na vidjelo. Iz godine u godinu, iz događaja u događaj pokazuje se da nema terorizma do državnog terorizma a posebno nema državnog terorizma do onog kojeg može kreirati organizirana država zapadnog civilizacijskog kruga. I naravno, ona iza koje stoji jedini trenutno postojeći imperij; onaj američki. Nema nijednog jedinog kriterija, moralnog ili pravnog, ni jednog jedinog međunarodnog ugovora koji regulira ponašanje država u međunarodnim odnosima koji nije završio u nekom od poljskih zahoda izraelske politike, a na tim mjestima svi znamo za što se koriste papiri. Prije tridest i pet godina, nakon otmice talijanskog broda Acchille Lauro međunarodnim je sporazumom utvrđeno da je zauzimanje broda u međunarodnim vodama - međunarodno kazneno djelo... A to je još najmanji problem oko akcije izraelskih komandosa prošlog ponedjeljka.

Nema nijedne države u kojoj postoji televizija ili u kojoj se čitaju novine čiji stanovnici nisu izrazili gađenje divljaštvom i besprimjernom arogancijom izraelskog premijera ili njegova ministra vanjskih poslova, ruskog Židova Liebermana, koji bi da je Nijemac i da kao privatna osoba u Njemačkoj govori što Liberman govori kao izraelski političar, davno završio u zatvoru zbog širenja nacističke propagande ili rasizma.

Gaza je područje od oko pedesetak kvadratnih kilometara na kojem živi oko milijun i pol Palestinaca. Gaza je već tri godine pod embargom jer je prije tri godine izbore dobio Hamas, prema židovskim izvorima teroristička organizacija koja Izraelu radi o glavi....

(više o tome na portalu AMAC-Hrvati (www.amac.hrvati-amac.com)

Tri godine traje opsada, tri godine u Gazu je zabranjeno unositi čokoladu, svježe meso; staklo za popravak prozora. Dva milijuna tona cementa potrebno je da bi se u Gazi u red dotjerale srušene nastambe a Izrael propušta oko 15,000 tona ukupne robe mjesečno što je prema procjenama UN oko 25% potrebnih količina. Od potrebnih 400 kamiona dnevno u Gazu ih stiže 170 tjedno. Polovica djece u Gazi pati od anemije... Gaza živi od novca kojeg plaća Europska Unija, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu, za vodu, gorivo, struju i zapravo tako perpetuira ili financira fašizam židovske države. Jer, i to je lakše i bolje nego se suočiti sa cionističkom propagandom i medijima koji su se proširili svijetom poput kuge, pa je Internet danas jedino mjesto na kojem se može otvoreno stvari nazvati svojim imenom - barem još u ovom trenutku. To je ista ona država koja je patentirala pojam 'holokaust' i koja je preko svojeg veleposlanika u stanju tužiti novinu koja upotrijebi tu riječ za bilo kakvo drugo ubijanje osim onog iz prve polovice XX stoljeća.

Flotila brodica koja je plovila prema Gazi nije tamo išla da bi donijela par stotina tona humanitarne pomoći. Ona je tamo plovila iz istog razloga iz kojeg su pojedini crnci ulazili u Alabami u restorane za bijelce - ne da bi ručali već da bi slomili blokadu.

Zbog čega uopće Izrael provodi blokadu? Hamas je Izraelu nudio trajni prekid vatre bezbroj puta ali je Izrael svaki puta nastavio ubijati svakoga koga je držao teroristom - i tako je svako od tih 'primirja' propalo. Izrael naime tvrdi da ga nikakav sporazum o prekidu vatre ne obavezuja na prekid takvih ubijanja...

Izrael želi uništiti Hamas jer je Hamas 'teroristička organizacija'. I to je posve u redu sve dok se ne prisjetimo..... Jedna od čuvenih terorističkih organizacija bio je cionistički Irgun, banda ubojica pred kojima muslimanske samoubojice Al Qaide djeluju poput amatera. Menachem Begin, Yitzak Shamir i Golda Meir - svi su oni bili pripadnici Irguna... Ima li dakle teror kojeg provodi židovska država svoj tajni smisao - maknuti sa scene svaku 'organizaciju' kao takvu, koja jest ili bi mogla biti teroristička jer bi ova kad-tad mogla dovesti do palestinske države?

Židovska (ne cionistička!) propaganda danas iz usta izraelskog političara tvrdi da je 'borba protiv razbijanja blokade borba protiv poznatog izraelskog neprijatelja, fašizma - fašizam dakle nije blokada nego njezino razbijanje! Doista, može li izabrani narod biti bolesniji nego jest?

Umjesto da koriste svoju čuvenu pamet za traženje rješenja problema kojeg su stvorili ...... Na kršćane se u Jeruzalemu pljuje a kršćanske svećenike, jednako katoličke kao i ortodoksne ismijava se i izaziva na ulici kao lokalne ridikule...

Istovremeno, Gary Ackerman, predsjednik odbora za Vanjske poslove američkog Senata hvali napad na flotilu brodova jer su humanitarci 'brutalno napali komandose smrtonosnim oružjem'. Sve to što se dogodilo greška je Hamasa, tvrdi Ackerman... Izraelski Židovi su ponosni! Oni podržavaju masakr od ponedjeljka. Oni su masakrirali Palestince ulovljene u klopku libanonskih geta, odnosno 'kampova'. Oni masakriraju bilo koga tko im se nađe na putu. Baš kao da je Goebbels došao posjetiti ranjene njemačke oficire koji su zaradili ozljede boreći se protiv Židova u Varšavskom Getu.

Gotovo bi se reklo da je galami oko holokausta više uloga prigušiti proteste protiv palestinskog holokausta u režiji Izraela i njegovog američkog dušebrižnika nego li doista čuvati sjećanja na II svjetski rat.....

.......Da se doista radilo o humanitarnoj misiji organizatori bi prihvatili prije više tjedana upućenu ponudu da se pomoć pošalje preko izraelskih institucija do luke Ashdod ili preko kopnenih prijelaza u skladu s postojećim procedurama. Mnoge države i organizacije uključujući i same UN koriste ove mehanizme svaki dan.

U stvari, upravo ove procedure su ono što cionistička država koristi kako bi umorila djecu geta u Gazi. I nacisti su ponekad propuštali ponešto pomoći pa čak i Crveni Križ ali pod krajnje teškim uvjetima. Tijekom cijelog II svjetskog rata nacisti i Japan pretendirali su biti civilizirani dok su istovremeno bili ratni zločinci. Treba znati da je prije nego je sve ovo počelo bilo posve normalno čuti izraelske neo-fašiste govoriti kako će djecu u Gazi staviti na 'striktnu dijetu' što je bio uobičajeni nacisitički termin za izgladnjivanje do smrti.

Greta Berlin, humanitarka koja je među organizatorima ove misije i koja je posve jasno rekla da svrha misije nije u dopremi humanitarne pomoći već u probijanju blokade. Svakog jutra kad se probudim pitam se zašto živimo u svijetu u kojem od svih naroda upravo Židovima dopušteno da se na ovakav gnjusan način muče lokalno palestinsko stanovništvo. Tijekom svih ovih godina američki se mediji beskrajno bave Darfurom nad kojim SAD nema kontrole služeći se time kako bi se odvukla pažnja s onoga nad čime imamo kontrolu, a to je Izrael. Baviti se Darfurom dok se u Gazi događaju istovjetni zločini je, kad se radi o moralu, apsolutno neprihvatljivo.

I dalje, autor pisma Vijeću sigurnosti postavlja ovo pitanje: kakvi su to humanitarni aktivisti koji zaobilaze Ujedinjene nacije i Crveni križ te ostale međunarodno priznate agencije? To se pita predsjednik vlade države koja veće desetljećima pljuje na sve rezolucije Ujedinjenih nacija...

Izrael, država koja otvoreno izbjegava rješenje s dvije države i nastoji zauvijek održati sadašnje stanje nudi Palestincima sve što je preostalo od njihove zemlje nakon što je Izrael oduzeo, ilegalno i ignoriranjem svih rezolucija UN sve što mu je trebalo, budući Palestinci nemaju armije koja bi se oduprla ovom divljaštvu.

Prošlog su tjedna na granici između Jordana i Izraela izraelske pogranične vlasti vratile Noama Chomskog ' jer je pisao o Izraelu ono što se nije svidjelo izraelskoj vladi'!. Trebalo je naime pokazati lokalnim (izraelskim) Palestincima da su sami na svijetu i da nitko, čak ni čuveni židovski profesor ne može do njih. Gola i silovita mržnja prema svakome tko se usuđuje prema Palestincima odnositi kao prema ljudima gotovo je nezamisliva. Židovska propaganda neumorna je u uvjeravanju da je svatko tko je pristojan s Palestincima terorist i mrzitelj Židova No onaj tko ima dobar želudac i upusti se u čitanje komentara čitalaca u bilo kojim izraelskim novinama vidjet će jedino oceane mržnje i prijetnji nasiljem.

O tome da se kad je riječ o suvremenom Izraelu radi radi o suvremenoj verziji nekadašnje fašističke države, iste retorike i istih razmišljanja čiji pred čijim rasizmom blijedi i onaj nekadašnji, južnoafrički gotovo se nema što raspravljati. Izricanje ovakve kvalifikacije nije opasno zato jer se njome može naći uvrijeđenih nekakvih četiri i pol milijuna Židova u Izraelu. To je opasno zato jer se iza ovakvog rasističkog Izraela, s mnogim osobinama fašističke Njemačke krije njegov mentor i zaštitinik, Sjedinjene Američke Države, jednako nasilne u širenju ideologije vlastite superiornosti iza kojeg nema ničega osim vlastitog materijalnog interesa. Gdje su korijeni židovskog fašizma? Tko zna, možda je za pobjedu nad neprijateljem doista potrebno postati mu sličan.

F.F.

Comments (1)

03-06-2010 21:00





Vrlo koristan tekst „Drugi život fašizma“!


Čestitam autoru, ali i našem AMAC-u ("AMAC-Hrvatima" - u koje i ja spadam) na hrabrosti da se objavi jedan ovako koristan i izravan tekst!!


Evo mog najkraćeg komentara:


1/ gđa Greta Berlin, humanitarka, nije u pravu kada kaže da USA zamračuje svjetsko javno mnijenje, odvlačeći pažnju na situaciju u Darfuru...kako bi odvukli pažnju od izraelske blokade Gaze. Ma, Židovi vladaju Amerikom, oni su gospadari štampe i najvećih TV kuća, kao i Hollywooda - oni su ti koji odvlače pažnju i manipuliraju svjetskim javnim mnijenjem. I stoga za Izrael ne važe međunarodni zakoni, a posebno ne rezolucije UN-a.

DAKLE, NIJE USA MENTOR IZRAELU, NEGO JE OBRATNO!


2/ Židovski Cionisti već 65 godina zlorabe navodni "Holokaust" od navodnih šest milijuna ubijenih Židova u Drugom svjetskom ratu, iako je sam Svjetski Židovski Kongres konačno priznao da u Auschwitzu nije bilo ubijeno čak četiri milijuna Židova, nego samo "oko milijun Židova"... A i ta je brojka jako upitna! O tome sam i osobno pisao opširno 2003. i 2004.g. u svojim publicističkim tekstovima "Od antisemitizma je samo semitizam gori!" (28. lipnja 2003.), te "Istinu o holokaustu na vidjelo!/Tko spasi istinu, spasit će cijeli svijet!" (27. siječnja 2004.g.). Nakon toga sam pisao još desetak sličnih tekstova, primjerice "Kome treba Goldsteinova povijest Hrvatske?" i "Bilo kuda, Puhovski svuda!"


Sve se to može pročitati na tri moja bloga. A može se pročitati i u knjizi Normana G. Finkelsteina „Industrija Holokausta“ („Razmišljanje o izrabljivanju židovske patnje“), nakladnik Zlatko Hasanbegović, Zagreb, (hasanbegović@net.hr).


Ukratko, "Istina je krenula i više je ništa neće zaustaviti! (Roger Garaudy, francuski Židov, bivši glavni tajnik francuske komunističke partije).


Tako je i sada u ovom vrlo korisnom tekstu na našem AMAC-u: istina je krenula i ništa je više neće zaustaviti!


Meni je osobno najviše žao što je Izrael konačno izgubio živce i što se toliko militarizirao i fašizirao, da ga ja više ne bih mogao prepoznati! A plovio sam na njihovim tankerima i na njihovom najvećem supertankeru T/T "Adele" i tamo sreo jedan izvanredno dobar svijet!

A isti onakav dobar svijet sam sreo i u Haifi (u hotelu "Zion" u sred Haife – punih pet dana!), kao i u Tel Avvivu, na Ramat Ganu.... Kulturan i vrlo tolerantan svijet.


Zar se nakon 30 posljednjih godina Izrael toliko (i nepovratno?) promijenio??


Valja se nadati da taj svijet dobrih Židova nije još izumro....


I nije!! Najbolji dokaz je prof.dr. Noam Chomsky s MIT univerziteta u Bostonu!

A ima takvih i u Parizu – Finkelkraut, Glueksman, itd... ! Ili kako sam ja to napisao prije sedam godina: „Oni bi mogli, spašavajući svoj narod, mogli spasiti cijeli svijet!“.


Molim Boga da se taj bolji dio Izraela i Židova u svijetu (pa i naših Židova u Hrvatskoj!) ponovo probudi!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.