Wednesday, October 15, 2014

Rudan 'rasturila' Holy: 'Mirela nije luda... Ona je bolesna i priča pi*darije!'



Dnevno.hr/ Rudan 'rasturila' Holy: 'Mirela nije luda... Ona je bolesna i priča pi*darije!'/utorak, 14. listopada 2014.

Autor: S.Vučković

Rudan 'rasturila' Holy: 'Mirela nije luda... Ona je bolesna i priča pi*darije!'

Tvrdi "orah", Vedrana Rudan, jako je isprovocirana MIrelom Holy i njenom željom da, zanemarujući sve hrvatske probleme, pod hitno udovolji LGBT zajednici!


 Pod pero Vedrane Rudan naletila je i Mirela Holy. Iako Rudanica nema običaj napadati uspješne i emancipirane žene, tekstom na svom blogu još jednom je potvrdila nepredvidivost i prorešetala Holy tradicionalno ne birajući riječi. Što je u tolikoj mjeri naljutilo Rudanicu?

"Listam hrvatske novine. Ne mogu vjerovati, jebote! Hrvatska pod hitno mora riješiti svoj najveći problem. Detektirala ga je Mirela Holy čelnica ORaH-a trenutno najtrendi političke partije u zemlji. Gospođa od Ministarstva zdravlja traži da "osnuje stručni tim za brzu promjenu spola u većim klinikama te osnivanje Centra za LGBT osobe u KBC-u Rebro."

Gospođa Mirela Holy nije luda. Gospođa Holy je bezobrazna. Njena drskost je svemirska.

Čelnica trenutno najjače političke stranke u zemlji morala bi znati što Hrvatsku najviše muči. Maksimalno brzo pretvaranje hrvatske đokadi u pipice i obrnuto to sigurno nije, ali zastrašujuće siromaštvo ogromne većine građana jest.

Svi mi, i "normalni" i "perverzni", živimo u jezivom beznađu. Samo zato smo spremni povjerovati da će nas iz užasa izvući osoba koja izgleda toliko drugačije od Sanadera, Čačića, Milanovića, Mesića, Josipovića, Glavaša, Bozanića…Zašto zaboravljamo da su svi ti dečki "prije" izgledali drugačije nego "poslije"? Čime nas je očarala gospođa koja, neka mi bude dozvoljeno i neoprošteno, priča pizdarije?

Što ja imam protiv "pedera" i "lezbi" kad modernog čovjeka definira upravo odnos prema "pederima" i "lezbama"?

Ako ih podržavaš, ako stalno govoriš o njihovim preteškim mukama i paklu kroz koga prolaze onda si civiliziran. Ako ne…onda nisi civiliziran. Nisam civilizirana.

Zna li Holy kako je "normalnoj" majci običnog djeteta teško, gotovo nemoguće, doći do pedijatra? Dijete se smije privesti liječniku, i čekati na njega ili nju satima, tek onda kad preko tri dana ima temperature iznad 38.?!

Muža moje prijateljice sprašili su iz bolnice, nisu prepoznali sepsu, zatim su ga danima gledali, pregledavali, razgledavali pa odlučili da mu odrežu…nebitno što. Evo ga, leži u bolnici, umire na rate. Nitko ne zna da li zato jer nema antibiotika ili liječnika. Naše se zdravstvo raspalo!

Kako Holy u hrvatskim uvjetima misli "organizirati promjenu spola u većim klinikama"? U većim hrvatskim klinikama ne možeš pacijentima organizirati ni zaštitu od padanja stropa na glavu. U "većim klinikama" nema zavoja, lijekova, sestara, liječnika, metli, toalet papira, zahodskih dasaka, školjki, svjetla, grijanja, hrane…

U Hrvatskoj nije ugrožena "manjina", u Hrvatskoj su ugroženi svi koji nisu na vlasti ili pri vlasti. Sve to Holy, valjda, zna zato njeno baljezganje doživljavam kao koktel provokacije i alibija.

U ovakvoj Hrvatskoj boriti se za pravo "drugačijih" da u najkraćem mogućem roku mogu u "većim klinikama" svoga đoku pretvoriti u pipicu jest provokacija. I alibi.

Kad gospođa pobijedi na izborima javnosti će obznaniti, moj je program bio jasan. Nezaposlenost. Bankarstvo. Pravosuđe. Obrazovanje. Odlazak mladih iz zemlje. Zdravstvo. Kultura…Ništa od nabrojenog ne diže moju kosu na glavi. LGBT! LGBT! LGBT! LGBT!
 O tome sam vam govorila.

Draga Mirela, kad bi bar život bio tako jednostavan. Ja sam hrvatska homomrziteljica stoljeća? Ma nisam. Ja sam ostrašćena mrziteljica manipulatora koji već preko dva desetljeća od mene rade budalu.

Daj Mirela, oladi malo!
 Plaćam porez ovoj državi. Platit ću i tvoju predizbornu kampanju. Platit ću i tvoju vladavinu.

Meni za ljubav odglumi da znaš gdje živiš.

(Vedrana Rudan, Rijeka)

Autor na portalu dnevno.hr:
S.Vučković

* * * * * *

Komentari (30)

·  Velimir Kracik · Česti komentator · EFOS
Svaka čast Rudanici. Ne volim čitati njene vulgarne komentare ali ovo što je napisala, napisala je stvarno istinito i odlično!
· 
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla
Nikad nisam bio prijatelj s gospođom Vedranom Rudan, pogotovo ne 1990/1991g. u gradu Rijeki, ali ovaj njen članak držim vrijednim velike pažnje. U tom smislu ja joj čestitam !

· 
Bubis Hulkov · Česti komentator · No skul
U OVOJ DRZAVI ZAISTA POSTOTAK SOTONISTA LEZBA I PEDERA JE STRAVICNO VISOK... KADA OVA SPODOBA MOZE U HRVATSKOJ IMATI 17% TNU PODRSKU ONDA OVDIJE NISTA VISE NIJE CUDNO...

· 
Mladenka Šiklić · Česti komentator · Radi u: Pentagon Security Team
Palac gore za Vedranu, u pravu je 100%, kad kandidati nemaju programa, a obično ga nemaju jer im je program u prvom smislu sebe dobro skućiti, onda narodu predstavljaju takve jadne programe kao LGBT, legalizacija droga ili nacionalističke , a od ni jednih se ne živi, dapače samo još gore kvare duštvo u cjelini.
Živi se samo od rada - narodu samo treba rada i da od svog rada žive na svojoj zemlji u svojoj domovinu u kojoj su se rodili, a ne da ih se prisiljava da pronalaze novo utočište. Ovo je zemlja samo za vladajuće .

· 
Mira Šlat · · Životní · 151 followers
bravo Vedrana ,,,,jasno i glasno kažeš što misliš .....a vi kritičari ....pokažite da znate bolje !
· 
name_d28 (prijavljuje se koristeći yahoo)

Rudanica danas ovako, sutra onako... iako ima dobrih tekstova (poput ovog), kao osoba je loša, ogorčena, frustrirana ženica i ktome jako prevrtljiva.

· 
zark42 (prijavljuje se koristeći yahoo)
Ovo je odlicno napisano. Bravo Vedrana, nisam znao da tako dobro znas pisati, a sto je najvaznije znas sto je nasem drustvu "najvaznije/"
Ali mozda drugarica Pusic bi ti mogla dati par savjeta o prioritetima ove drzave/
Mogao bi i Baldazar tu priskociti, jer on je ispunio jedno obecanje od svoje predizborne kampanje, koje cak nije bilo ni u P21. Osnovao je Pederski centar u Splitu, a to je ono sto je Spliu toliko falilo. Svima nam je sada lakse, jer kad pederski kruzeri pristanu u splitskoj luci, ti ljudi sada mogu doci u Centar i odmoriti se uz razgovore sa domacim pederima o poteskocama koje oni dozivljavaju.

Nije svrha referenduma da Željka Markić uđe u Sabor, nego da Vesna Pusić iz njega izleti!



Dnevno.hr/ Nije svrha referenduma da Željka Markić uđe u Sabor, nego da Vesna Pusić iz njega izleti! /11. listopada 2014.

Marcel Holjevac

Nije svrha referenduma da Željka Markić uđe u Sabor, nego da Vesna Pusić iz njega izleti!
 

 Pokušajte riješiti ovaj matematički zadatak: U Hrvatskoj, prema zadnjem popisu iz 2011., ima 3.439.074 punoljetnih stanovnika. Među njima ima čak 3.762.488 registriranih birača, prema stranici Ministarstva uprave RH. 10 % od toga je 452 000.
zračunajte koliko košta kila mozga u Hrvatskoj?

Ako vam se ne računa, možemo vam pomoći. U legendu je ušla izjava Ivana Milasa "Kila mozga u Hrvatskoj – dvije marke". U međuvremenu je izgleda mozak pojeftinio pa je sad na rasprodaji skoro pa badava.

Doduše, kad smo kod te izjave, ona je zapravo spin udbaško-antifašističkih struktura koje su išle za tim da ismiju Milasa kao budaletinu, iako je on zapravo rekao nešto posve drugo:
"Za razliku od mnogih ovdje, ja sam živio i radio u Europi. I mnogi misle kako ulazak u Europu odmah osigurava bogatstvo i bolji život. U Austriji, kila telećeg mozga u dućanu košta dvije marke, a tek ćemo vidjeti koliko vrijedi vaš."

Rekao je to raspravljajući o privatizaciji, s mudrim stručnjacima koje je iznjedrio socijalizam, i koji nam kroje politiku praktički od osamostaljenja. Povijest je Milasu dala za pravo: njihov mozak ne vrijedi niti toliko, što se vidi po rezultatima. Refendum ide za tim da se to promijeni. A oni to – ne žele.

No, ako ne stoje dobro s matematikom, ništa bolje nije ni s logikom. Zemljo, otvori se: Vesna Pusić, koja ako se ne varam već 24 godine bez ikakvog razloga sjedi u Saboru, a godinama i u Vladi, rekla je da je "Cijeli referendum osmišljen kako bi jedna osoba ušla u Sabor!".

Dakle, osoba iz stranke koju podupire oko 0,9 % birača, a koja kontrolira jedno 90 % javnih poduzeća, kaže da je novi izborni prag prenizak!

Ne, gospođo Pusić, referendum nije osmišljen zato da bi gospođa Markić ušla u Sabor, nego da biste vi iz njega konačno izletjeli!

Prođe li prijedlog po kojemu se HNS više neće moći švercati na koalicijskim listama, vi ćete u Sabor moći ući samo kroz dimnjak, kao djed Mraz!

Promjene bi kažete "destabilizirale ustavni poredak i politički sustav"? Njega ne treba destabilizirati nego jednostavno ukinuti i sagraditi od nule! Naš politički sustav je najstabilniji na svijetu: nigdje drugdje nije moguće da BDP pada tri godine zaredom, da industrijska proizvodnja i plaće padaju tri godine za redom, a da vlada ostane – stabilna. Da, vaša vlada je stabilna, ali ste zato destabilizirali državu u njezinim temeljima!

Vrijeme je da vlade postanu nestabilne, a država stabilna.

Dobro da Vesna Pusić kao argument protiv Željke Markić nije navela i da ima debelu stražnjicu! Za razliku od nje, i njezinih suradnica iz stranke, ministrica Mrak Taritaš i Zlatar Violić, koje valjda bira po estetskom kriteriju, da je ne zasjene! Zašto uostalom one sjede u Vladi i Saboru, tko ih je birao? Tko je glasao za HNS koji ima četiri ministarska mjesta u vladi? Nitko! Da ne govorimo da je svakom čiji mozak košta više od dvije bosanske marke za kilogram jasno da bi Markićka, da je htjela u Sabor, već davno tamo bila.

No, zašto bi? Za razliku od nepismenih i tulavih "pipl mast trast as" zastupnika i bulumente konjokradica i sjecikesa koji tamo sjede, Željka Markić je visokoobrazovana, vrlo uspješna i financijski i na svakom drugom planu, njoj bi saborska plaća bila korak nazad. Gospođa Markić je navikla raditi i boriti se, ne lezilebariti i čekati plaću. Za razliku od saborske većine, koja bez veza, poznanstava i članstva u političkim strankama, sa svojim znanjem i sposobnostima, ne bi bila u stanju pošteno zaraditi ni plaću trafikantice.

Stvarno, zašto bismo ukidali ovaj divan izborni sustav koji je u Sabor doveo jednog Keruma, jednu Marinu, koji je na mjesto premijera doveo Milanovića? Koji je u Sabor od neovisnosti do danas doveo zbirku redikula, kretena, kriminalaca i freakova koje se ne postidio ni Barnumov cirkus? Pa njima je baš dobro ovako, zar ne. I što sad Markićka tu nešto muti.

Vjeruje li itko čiji mozak košta više od dvije bosanske marke za kg u priče o tome da u Hrvatskoj ima 4,5 milijuna birača, od 4,2 milijuna stanovnika? Vjeruje li itko Šeksu koji danas kaže da je za referendum potrebno 452 000 glasova, a lani je govorio o 375 000? Pitanje za milijun kuna, koji Šeks laže, onaj od lani ili onaj od ove godine? Ili svaki Šeks laže? Ili svi naši političari lažu?

Reklo bi se potonje. Arsen Bauk je 4. 4. 2013. službeno smanjio broj birača od 4.092.058 na 3.738.708, što je u međuvremenu povećano za dvadesetak tisuća. Kako je Bauku odjednom 10 % od toga 452 000? Čak i da s dijasporom ima toliko birača – a nema – opet ostaje činjenica da zakon ne ostavlja mogućnost prikupljanja potpisa izvan RH, pa stoga nema nikakve pravne logike po kojoj bi se oni mogli ubrojiti.

Naravno, Bauk i na to ima odgovor, po njemu, ako se netko iz Australije slučajno zadesio u RH, pa eto, mogao je potpisati. A takve izjave dolaze od stranke koja je godinama gunđala protiv "glasovanja dijaspore", da bi jednim potezom sve njih, uključujući i davno pokojne koji nikad nisu izbrisani s popisa, aktivirala kao svoje biračko tijelo kako bi spriječila referendum. Do jučer su lagali kako mrtvi glasuju na izborima, što nije moguće jer se ipak morate pojaviti s osobnom kartom, a nju mrtvi nemaju. Pošto ono kila mozga?

Na žalost, niti toliko, sudeći po broju ljudi koji vjeruju režimskoj propagandi pa onako nahuškani reže na Željku Markić. To samo pokazuje kolika je moć medija u Hrvatskoj, i koliko su oni u službi indoktrinacije, a ne informiranja. Da su u službi informiranja, onda bi bar netko od mainstream medija jasno i glasno rekao da bi iz Sabora, ako se prihvati prijedlog inicijative, izletjele strančice koje su u njega ušle samo zato što su trgovale glasovima i našle se na koalicijskim listama, izletjele bi s lista za izbore strančice koje ne mogu prikupiti 3000 potpisa, a ne dobiju niti 0,2 % glasova – takvih je preko pola na listama, izletjeli bi iz Sabora političari koji su ušli na liste zahvaljujući lojalnosti vođi, a ušli bi oni koji se možda i protive stranačkim liderima, koji imaju nešto za reći i napraviti, a ne samo klimati glavom.

Ljudi poput Andreja Plenkovića i Tonina Picule bi dobili više preferencijalnih glasova od njihovih nepopularnih stranačkih lidera Karamarka i Milanovića, a to ovi ne mogu sebi i ne smiju dozvoliti. Sabor više ne bi bio puko mjesto klimanja glavama i dizanja ruku, jer bi političari mnogo više odgovarali onima koji su ih i birali, a mnogo manje stranačkim šefovima.

Ako ništa drugo, ovim su se političari posve razotkrili. Naročito Vlado Šeks i Vesna Pusić. Istina, njeno potpuno razotkrivanje je nešto što nitko ne želi gledati, još manje ako se razotkriju i Mrak Taritaš i Zlatar Violić. To ne bismo izdržali.

Završnu riječ o tome hoće li referenduma biti će reći hrvatsko pravosuđe, odnosno Ustavni sud. Kako je pravosuđe do sad već pokazalo da je dobrim dijelom udbaška ekspozitura, u taj pravorijek ne treba imati previše povjerenja.

U međuvremenu, čak se i mediji poput satiričnog, i Markićki inače nesklonog News Bara sprdaju s matematikom naših političara, pa pišu kako je Bauk izračunao da je u Hrvatskoj u kolovozu bilo 6,5 milijuna birača, računajući i strane turiste, pa bi stoga za raspisivanje referenduma trebalo prikupiti 650 000 glasova.

Marcel Holjevac
Dnevno.hr

* * * * * *

Komentari (47 komentara)

 
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Bravo gospodine Marcel Holjevac !

To je pravo novinarstvo! Posebno mi se sviđaju dvije vaše - rekao bih - antologijske rečenice:
"Vrijeme je da Vlade postanu nestabilne, a država stabilna".

I ova: "Pitanje za milijun kuna, koji Šeks laže, onaj od lani ili onaj od ove godine? Ili svaki Šeks laže?".

Dakako, još i ovo: "Pa njima je baš dobro ovako, zar ne. I što sad Markićka tu nešto muti".

Luciferki Vesni Pusić baš je dobro ovako. I njenom bivšem ... K-Radimiru. I udbaškom drugu "Sovi" Šeksu - da ne bude zabune o kojima je riječ - prije svih ostalih na koje cilja ovaj sjajan tekst Novinara Marcela Holjevca.


Mladenka Šiklić · Česti komentator · Radi u: Pentagon Security Team

obožavam referendume


Reno Herold · Česti komentator · Zagreb, Croatia

Porezna uprava, u sustavu fiskalizacije, nema identifikacijski broj za 'ljudski mozak' što bi značilo da je u 'sivoj zoni'. Cijena je, Boga mi, povelika.


Zarko Gudek · Česti komentator

Gospoda Markic je neustrasiva svaka joj cast na tome svi smo uz nju da pomete pusicke i slicne veleizdajnike od bilo kuda a veselim se kasnijem hapsenju i suđenju za veleizdaju pusickama i ostalim politicarima i suguran sam da ce to vrijeme doci :)


Monday, October 6, 2014

Tko se boji gospođe Željke Markić

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Tko se boji gospođe Željke Markić
 (i njenog kršćanskog i političkog aktivizma)


  Prije desetak dana visoko mi je digao tlak jedan od meni najomiljenijih novinara -komentatora, gosp. Milan Ivkošić, svojim tekstom u Večernjem listu od 26. rujna ove 2014.g.., pod opširnim naslovom: Zašto Željka Markić i dio crkve hoće pomoći ljevici da ostane na vlasti?“.  

Za početak – a možda i za kraj – cijenjeni gosp. Milan Ivkošić sasvim otvoreno i potpuno pristrano se stavlja na stranu udbaškog Šeksovog, Karamarkovog i Brkićevog HDZ-a, a protiv gospođe Željke Markić i njene (i naše!) udruge „U ime obitelji“ i naše Katoličke crkve. To je politički skandal, dosad nezabilježen (da li?) u praksi Večernjeg lista od naše pobjede u našem svetom Domovinskom ratu!

            Da ne bih ispao brzoplet potražio sam nešto starije tekstove i u drugim novinama na mojem velikom publicističkom stolu, da provjerim je li to dio neke polemike? Tako sam naletio na jednu karakterističnu crvenu nit – dakako u “crvenom“ Udbo-komunističkom Novom listu iz Rijeke, u njihovom tjednom dodatku „Pogledima“ od 20 rujna ove 2014.godine i to iz pera opskurnog novinarčića bantam kategorije (bantam = pijetlić!) Jasmina Klarića, pod naslovom „REFERENDUM Željke Markić pucanj je u RH“.

Već u svom podnaslovu taj novinarčić pijetlić kategorije piše: „Prije svega, to je prijetnje za društvenu i gospodarsku stabilnost Republike Hrvatske“.

Uh, alaj smo „stabilni“ ovih 14 godina nakon smrti našeg Prvog i jedinog pravog predsjednika Republike i Države dr. Franje Tuđmana !?? „Stabilno“ tonemo već 14 godina, tonemo sve više i više, tik smo pred potpunim potonućem ! A ovaj tupi o „stabilnosti“.

Jasmin Klarić nimalo ne štedi, a kamo li poštuje našu gospođu Željku Markić, koju ispod prvog podnaslova „referendumski kupus“ podrugljivo etiketira „notorna Željka Markić“.... „koja se proslavila organiziranjem suvišnog homofobnog referenduma... nije nikad ni mislila završiti političku karijeru prvom referendumskom promjenom ustava...“.

Eto kako jadnim Riječanima Jasmin Klarić podvaljuje svoje bolesne frustracije zbog uspješnog drušvenog aktivizma gospođe Željke Markić, koji toliko smeta glavnom dijelu uredništva Novog lista. Njih najviše žulja prijedlog gospođe Željke Markić za „zabranu predizbornih koalicija“ (koja, nota bene, izvrsno funkcionira u Saveznoj Republiki Njemačkoj !), a žulja ih i prijedlog za „snižavanje izbornog praga na tri posto“ (n. b.: u SR Njemačkoj izborni prag je 4 posto i to izvrsno funkcionira, daleko bolje nego kod nas izborni prag od čak 5 posto!!).

Jasno je svakom politički pismenom građaninu Hrvatske to što nije jasno crvenom pjetliću Jasminu Klariću i njegovim crvenim mentorima u Novom listu (to se ne odnosi na novog i tek izabranog Glavnog urednika Novog lista Nenada Hlaču, inače mog starog poznanika iz Rijeke): kad bi se doista zabranile predizborne koalicije, obe sadašnje „velike političke stranke“ SDP i HDZ spale bi znatno ispod 25 posto dobivenih izbornih glasova, pa bi neki normalniji Predsjednik Republike ( a to nisu bili ni politički nakazni „seronja“ Stipe Mesić, a ni ljigavi i debilni Nemuško YU-sipović !) mudro odobrio samo tehničku Vladu priznatih stručnjaka, odnosno eksperata. I to bi u kratkom roku izbavilo iz gliba, odnosno živog pijeska Republiku i Državu Hrvatsku, u koji su nas uvalile Račanova i Milanovićeva Vlada SDP-a i HNS-a, te Sanaderova i Jacina Vlada HDZ-a, a ujedno ju i očistilo od lopova i političkih parazita obe spomenute stranke – dakle preporodilo bi našu Hrvatsku!

Osim toga, Hrvatska bi konačno već jednom dobila jedan čist i pošten Ustav, umjesto ovog nakaznog i bezobraznog Ustava RH, kojeg nam je podvalio „Veliki meštar svih hulja“ Vladimir Šeks 2010 godine!

Jasno je zašto crvenom Novom listu toliko smeta i „snižavanje izbornog praga“ (na tri posto): tajna je u gubitku izbornih glasova po D'Hondtu !! Jer bez D'Hondtove metode, tog mutnog „političkog inžinjeringa“ ni SDP, ni (ovakav!) HDZ ne bi mogle oformiti Vladu koja bi „prošla“ u Hrvatskom Saboru !

(nota bene: meni bi osobno bilo draže da izborni prag bude 4 posto, kao u S.R. Njemačkoj ! A i 3,5 posto bi bilo podnošljivo, jer tako ni „Hrvatska Nečastiva Stranka“ (lažni HNS) ne bi mogla ući u Hrvatski Sabor. A bez Luciferke Vesne Pusić i K-Radimira Čačića u našem Saboru bi se lakše disalo!

U svom ogromnom tekstu na čak šest stubaca, već nakon prvog stubca, udarni novinarčić pijetlić kategorije Jasmin Klarić nastupa sa svojim bolesnim mozganjem i bla-blablanjem o njegovim zamišljenim posljedicama eventualnog smanjenja izbornog praga i zabrane predizbonih koalicija koaliranja, tvrdeći da je to „Udar na Karamarka“ (to je i drugi podnaslov),  potpuno prešućujući spomenuti aktualnog premijera Z.Milanovića i njegov SDP, odnosno njihovu „Kukuriku koaliciju“.

Da se dalje ne zamaramo, zadržimo se još samo na samom kraju tog bolesnog teksta Jasmina Klarića – na navodnoj „destrukciji“, citiram: „Stoga je cijela ideja o novom referendumu Željke Markić ne samo pogrešna, već i užasno opasna. Doslovno destruktivna. .... Izmjene Ustava kakve se sad predlažu doslovno bi bile pucanj u politički sustav Republike Hrvatske i u njenu društvenu i gospodarsku stabilnost....

.... Vrijeme za akciju opasno istječe“. To tvrdi crveni pasdaran Jasmin Klarić iz crvenog Novog lista u crvenom gradu Rijeka.

Tjedan dana kasnije, 27. rujna ove 2014.g,  u već spomenutim „Pogledima“  crvenog Novog lista pojavio se opširan komentar poznatog crvenog novinara Zdenka Duke, inače još i predsjednika crvenog HND-a, poznatog i kao „Društva crvenih novinara“, po naslovom: „Referendumski udarac za HDZ, ali ga Crkva neće napustiti“(t.j.:Referendum).

Zdenko Duka očito ima velike muke sa svojim tekstovima, a ni ovaj mu nije iznimka. I ovaj mu je tekst ustvari kompilacija tekstova njemu očito dragih i sličnih autora, primjerice prof. dr. Mirjane Kasapović, prof.dr. Nenada Zakošeka, „neovisnog analitičara“ Davora Gjenera (ma što to „neovisnog“ značilo), itd.

Dakle, „crveno, volim te crveno“ - i to je sve.

Svoj obol toj velikoj hajki protiv gospođe Željke Markić pridodao je i bivši ministar (vjerovatno i budući!) državne uprave HDZ-ovac Davorin Mlakar u riječkom Novom listu i Glasu Istre 2. listopada ove 2014.g. i to u članku novinara D. Cigleničkog  „Mlakar: Markić ide na ruku Josipoviću i SDP-u.“.

U tom malom prilogu  zanimljiv je samo posljednji pasus: „Neosporno je da inicjativa Željke Markić ide na ruku SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Josipoviću i cijeloj ljevici. .... Što je najgore, Željka Markić se pritom poziva na domoljublje, iskorištavajući posve oporavdano nezadovoljstvo građana Milanovićevom i Josipovićevom vlašću“.  

A što je bilo i sa nezadovoljstvom Hrvata načinom kako su Karamarko, Šeks i Brkić sproveli čistku i zaveli zakon šutnje u sadašnjem HDZ-u, gosp. Davorine Mlakar ?

Bilo kako bilo, opet se potvrđuje sestrinstvo dvije Udbo-komunističke stranke: HDZ-a i SDP-a !! A ovaj tekst to još jednom potvrđuje.

* * * * * *

            Meni ovdje ostaje još samo to da se vratim na početak i gosp. Milana Ivkošića, jer sam dužan potkrijepiti moje tvrdnje da se gosp. Milan Ivkošić u svom spomenutom tekstu: Zašto Željka Markić i dio crkve hoće pomoći ljevici da ostane na vlasti?“ sasvim otvoreno i potpuno pristrano se stavlja na stranu udbaškog Šeksovog, Karamarkovog i Brkićevog HDZ-a, a protiv gospođe Željke Markić i njene (i naše!) „Udruge u ime obitelji“ i naše Katoličke crkve.

Naime, odavno sam primjetio da se novinar i komentator Milan Ivkošić često na čudan način i još čudniji povod okomljuje na našu Crkvu (a to je često primjećivao i naš Hrvatski tjednik iz Zadra – najčešće kroz izvrsne karikature genijalnog Stiva Cinika na svojoj zadnjoj stranici).

Evo jednog primjera, koji sam brzo našao u mojoj arhivi: u svojem 398.broju od 10. svibnja 2012.g. Hrvatski tjednik u svojoj karikaturi Stiva Cinika, navodi Ivkošić govori: „Nismo se jeftino prodali“.

Asocijacija je jasna kao sunčan dan! 

A sad sporni citati iz uvodnog Ivkošićevog članka, čiji je prvi dio sasvim u redu, a onda počinje čudovišni dio: „Ali više bi štete najjačoj oporbenoj stranci, jedinoj od koje se možemo nadati oporavku zemlje, mogle nanijeti inicijative zdesna. Posve je nerazumljivo kome služi mogući referendum o preferencijalnom glasovanju i smanjenju izbornog praga na tri posto glasova birača  za ulazak u Sabor. Ulazak velikog broja stranaka u Sabor stvorio bi KAOS.

            Pogotovo bi mogao nauditi HDZ-u, jer na desnici ima mnogo više malih stranaka nego na ljevici i mnogo je veća mogućnost  da neke od tih stranaka  prijeđu sniženi izborni prag te da ucjenjuju HDZ i nekvalitetnom učine podjelu dužnosti u vlasti pa i onda i sam njen rad. Ili da jednostavno iz animoziteta prema HDZ-u pomognu lijevoj koaliciji da opet vlada.  
....
.... Je li svega toga svjestan dio crkvenog vrha koji je podupro Željku Markić i referendum?

            Nije li očito da su se, dakle, i neki biskupi, i, pogotovo glavni urednik „Glasa Koncila“ Ivan Miklenić ne samo urotili protiv HDZ-a nego u nekim izbornim kombinacijama i te kako mogu pomoći ljevici da zadrži vlast, koja vodi zemlju u gospodarsku i demografsku propast,....

To bi za za konzervativnu opciju na idućim izborima moglo biti mnogo opasnije od ljevičarskog ocrnjivanja Karamarka i i HDZ-a, od senzacionalističkog iskorištavanja stvarnih i izmišljenih razmomilaženja u toj stranci i drugih podvala.

Naravno da su, kad je riječ o HDZ-u, očiti ciljevi s kojima se nastoji pokrenuti referendum, pa bi bilo zanimljivo znati koji su motivi Željke Markić i dijela Crkve.

Završen citat.

******

Dakle, da ja, A.R.J., zaključim: bilo bi jako zanimljivo znati koji su motivi novinara i komentatora Milana Ivkošića da piše ovakve članke protiv naše Crkve i gospođe Željke Markić i njene (i naše!) „Udruge u ime obitelji“ !!

Jer kad bi netko vrlo pošten u Hrvatskoj raspisao referendum o Crkvi, u odnosu na ovaj udbaški Šeksov (budući predsjednik Hrvatskog Sabora !!), Karamarkov (budući premijer) i Brkićev (budući ministar unutarnjih poslova) HDZ, sigurni smo da bi takav HDZ hametice izgubio i definitivno propao na tom referendumu !!

E baš ZATO je referendum potreban! Prije svega PREFERENCIJALNO !! A  onda i za zabranu predizbornih koalicija, jer bez njih su i SDP i HDZ obični politički patuljci !!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Brtonigla, Istra,
(hrvatski socijal-radikal)