Tuesday, January 5, 2010

Zloduh HDZ-a Šeks opet izbacio Sanadera...


AMAC-Hrvati.com/“Sanader izbačen iz HDZ-a!“/ Ponedjeljak, 04 Siječanj 2010

(Uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)


Sanader izbačen iz HDZ-a!

Ponedjeljak, 04 Siječanj 2010


Ivo Sanader nije više počasni predsjednik HDZ-a, ali ni obični član stranke na vlasti. Predsjedništvo HDZ-a isključilo ga je iz članstva. Za je bilo 16 članova, trojica protiv (Luka Bebić, Damir Polančec i Mario Zubović) i dvoje suzdržanih (Bianca Matković i Petar Selem).
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako su predsjednici županijskih odbora na svom sastanku to zaključili jednoglasno.


Sanader je prekršio statut, nanio nepopravljivu štetu HDZ-u, a time i Hrvatskoj. HDZ je okosnica Vlade. Ako nas napuste partneri i stranka se raskoli, to će nam donijeti još šest mjeseci pregovora s EU-om. Nitko ne može otići da bi ostao, niti može ostati a da je otišao. Paralelizam traje šest mjeseci. Ne želim biti odgovorna, a da netko drugi vuče poteze, rekla je Kosor.


Ivo Sanader nije više počasni predsjednik HDZ-a, ali ni obični član stranke na vlasti. Predsjedništvo HDZ-a isključilo ga je iz članstva. Za je bilo 16 članova, trojica protiv (Luka Bebić, Damir Polančec i Mario Zubović) i dvoje suzdržanih (Bianca Matković i Petar Selem).

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako su predsjednici županijskih odbora na svom sastanku to zaključili jednoglasno.

Pojasnila je kako je došlo do odluke o isključenju Sanadera iz stranke.

Nakon Sanaderove konferencije za novinare, uže vodstvo stranke razmišljalo je kako je zaštititi. Bivši je premijer preskakao vodstvo stranke i dovodio u zabludu zastupnike, manipulirao. Nije imao pravo kritizirati odluku da HDZ ne podupire nikoga u drugom izbornom krugu. Održano je nekoliko sastanaka: užeg vodstva (predsjednik, potpredsjednici, zamjenik, tajnik), predsjednika županijskih odbora, zastupnika HDZ-a i na kraju predsjedništva, rekla je Kosor.

Veliki Sanaderov pristaša i zagovornik povratka u politiku Luka Bebić ljutit je izjurio iz sjedišta stranke bez komentara za novinare.

Za izbacivanje Sanadera trebalo je čak cijeli dan, od sastanaka užeg vodstva HDZ-a, preko sastanka s članovima HDZ-a koji su jučer bili na konferenciji Sanadera pa do Predsjedništva stranke. Tako je Sanader završio svoj šestomjesečni put od premijera, odlaska s te funkcije i povlačenja iz politikeponovnog pokušaja vraćanja u politiku koje je rezultiralo izbacivanjem iz stranke koju je podignuo iz pepela nakon smrti osnivača stranke Franje Tuđmana, kada je stranka izgubila izbore 2000.

Naime, prema Statutu HDZ-a, počasni predsjednik uživa doživotnu funkciju, pa ipak, čini se da je Vladimir Šeks, HDZ-ov pravni stručnjak, pronašao način da zaobiđe Statut HDZ-a i izbriše Sanadera iz članstva.

Prihvaćam odluku Predsjedništva stranke ako je to za dobrobit HDZ-a. Izjavio je to za Hinu bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je izbrisati iz članstva dosadašnjeg počasnog predsjednika stranke Ivu Sanadera nakon njegova jučerašnjeg istupa i najave o povratku u politiku.

Za brisanje je glasovalo 16, protiv je bilo troje članova Predsjedništva i dvoje je bilo suzdržano.

(HRT)



Comments (2)


04-01-2010 21:55



Šta su čekali?

Sto su čekali 6 mjeseci, da ga izbace, trebalo je njega i Mesića davno vec ukućiti u Remeticu.

Trebalo je samo za konferenciju za novinare da bude tamo i Miomir Žužul.

Savjetujem Milanu Bandiću, da se javno ogradi, ako bi mu ovaj velelopov dao podršku. Podrška Sanadera bi bila, kao da je Hitler dao podršku Židovima za vrime Drugog svjetskog rata.

Sanader je najomraženiji velelopov i veleizdajnik Hrvatske, on je politički mrtvac, a ubrzo ce biti i iza rešetaka.


Nije ni čudo da ga politička fukara Luka Bebić podržava.


Registered



Ante Žanetic


05-01-2010 08:59

Zloduh HDZ-a Šeks opet izbacio Sanadera...

...iz igre, a sada konačno i iz HDZ-a!


A Mesićeva novinarka HR1 Marija Gerbec Njavro jutros "U mreži Prvog" se tome naslađuje! I tome se pridržio i njen "gost" Mario Harapin, drugi privatni novinar Stipe Mesića! Kao, to je "pobjeda Jadranke Kosor"!


Šipak! To je pobjeda njenog mentora i sponzora nečastivog Vladimira Šeksa!!


Primjećujem ovo: Sanader je pokušao kontra-prevratom revanširati se Šeksu i Mesiću za njihov prevrat protiv Sanadera 1. srpnja 2009.g. - i to je cijela ta priča.


Prisjetimo se jedne nevjerovatno glupe izjave dr. Ivića Pašalića iz 1998.g. da "Šeks ima nagon, ali nema pogon"! Kakva politička naiva dr. Ivića Pašalića!!


Jučer je ponovo Šeksov i Mesićev udbaški pogon (uključujući i Jadranku Vlaisavljević Kosor!) radio punom parom - do usijanja. Nakon šest sati tog usijanja, rezultat je bio - izbacivanje Sanadera iz HDZ-a.


Šeks je jučer šest sati smišljao kako da zaobiđe Statut HDZ-a i krivotvori svoju famoznu " proceduru" i na kraju je uspio - i to u odsustvu Ive Sanadera!!!


To treba dobro zapamtiti, kad god nam Šeks ili Mesić spomenu svoje famozne "Procedure"!!


Slijedeći korak u obranu nezajažljivih Šeksovih ambicija će biti "nagovor" (pritisak!) na Luku Bebića da mirno i "svojevoljno" ode u penziju! A onda će se Zloduh HDZ-a vratiti u fotelju predsjednika Hrvatskoh državnog Sabora!


* * * * * *


A mi?? Mi ostali Hrvati (što Šeks i Mesić nisu!!) glasno kažimo:

a što se sve to nas tiče?!!


Sve su to izdajice! I Mesić, i Šeks, i Sanader, a najposle i Jadranka Vlaisavljević Kosor!


Sve ostalo je ispred mene već rekao naš gosp. Ante Žanetić iz daleke i naše Australije!

Hvala mu za to!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Registered


Ante Rokov Jadrijević


No comments: