Wednesday, November 21, 2012

Teršelička i Pusić obmanjuju javnost: Za zločine nakon Oluje osuđeno 2380 osoba

Utorak, 20 Studeni 2012 23:18

Vesna Teršelić, predsjednica DOCUMENTE, je tijekom jučerašnje tiskovne konferencije izjavila kako je važno nastaviti procesuirati zločine, jer, kako je kazala, "nema niti jedne pravomoćne presude za ratne zločine tijekom i nakon Oluje". Sličnu tezu tijekom medijskih istupa u više je navrata iznosio i njezin kolega Zoran Pusić.U podacima DORH-a navodi se, naime, kako je tijekom 1995. godine državno odvjetništvo primilo veliki broj prijava za kaznena djela počinjena za vrijeme i neposredno nakon "Oluje". Većinom su to kaznena djela protiv imovine, ali i prijave za ugrožavanje sigurnosti (palež), ubojstva i u manjem broju za ratne zločine.

Prema službenoj evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano.


Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga.

Za zločine počinjene nakon "Oluje" pravomoćno je osuđeno ukupno 2.380 osoba.


DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni.

Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga, stoji u službenim podacima objavljenim na stranici DORH-a.

Dakle, upoređujući izjave Vesne Teršelič i Zorana Pusića sa službenim pokazateljima objavljenim na stranicama DORH-a očito je kako je riječ o pokušajima grubog manipuliranja javnosti od strane spomenutog dvojca.

R.H.


Komentari (odabrana samo četiri posljednja):

Pogledajte samo ovu crvenu viperu - koja je to mržnja, koji zmijski pogled! Slično kao i Zvečarka Pusić, sestra ovog (bivšeg?) kapetana JNA, jamačno i oficira KOS-a bivše JNA. Znači, ne pada otrovna jabuka daleko od svog otrovnog stabla! Stabla zmijskih Angjelinovića i Makarske!


A najviše se ratnih zločinaca nalazi u Banja Luki i još k tome primaju nezaslužene hrvatske penzije! Iako im je obnovljeno 35.000 kuća, od kojih mnoge nisu bile ni srušene, ni okrznute! A to im je obnovio njihov ministar Rade Čačić, sin majora OZNE Milana Čačića i Radmile X...

A jučer je na HTV njihov bratski odvjetnik Anto Nobilo rekao da im je u Hrvatskoj obnovljeno SAMO 20.000 kuća!???? Dakle, ima u našoj demokratskoj Hrvatskoj još mnogo takvih (i dobro plaćenih!) lažljivaca, koje subvencionira SOROŠ. Fuj bando crvena, izdajnička!!!

· 
Vlado Batinic · Top Commenter
vidite li koliko mrznje izbija iz lika ove zene pored govornika,ona mrzi, vjerovatno tu mrznju vuce iz djetinjstva,sad usporedite lik Generala Gotovine sa ovim likom i vidjecete sto znaci biti Krscanin..!!

· 
Pitao bih nešto ovu gospodu? Dolazim iz Petrinje iz koje sam sa obitelji prognan 91' - nakon Oluje i po povratku u Petrinju moja kuća je bila srušena (kategorija 6). Ista je u obnovi obnovljena i u nju stavljen skromnog namještaja dobiven u obnovi , e sada gospođo Teršelić i gospodine Pusić, kome da se mi Hrvati obratimo kako bi podnijeli tužbu protiv dojučerašnjih susjeda (komšija) Srba koji su nam srušili kuće, uzeli sve iz njih što se moglo uzeti i kad nisu mogli onda su bacali bombe i na taj način nam uništili životni ulog? U svakoj toj kući je nešto bilo, a ja sam spisak stvari u to vrijeme čak i dao nadležnim službama - Ovo nije jedna priča ovakvih je na tisuće i tisuće. Što se malo i za drugu stranu ne zauzmete već samo za braću?

No comments: