Wednesday, April 17, 2013

Pirova pobjeda Karamarka, a totalni poraz Milanovića... i njegove 'Zvečarke' Pusićke!Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing. Brtonigla, IstrHrvatska,

 

Uvodna napomena:

 

Nakon 25-dnevne blokade mog interneta, navodno od hrvatske Specijalne policije, točnije iz Pule, opet je počelo sistematsko ometanje mog rada na computer-u, a to mi se dešava naročito kad komentiram članke na našem domaćem internetskom portalu Ipress.hr iz Pule. Jučer i danas mi se opet dogodilo!

 

Stoga pročitajte slijedeći članak s Ipressa.hr i sami se uvjeritešto i kako se to događa. A to se svima nama deklariranim Hrvatima i našim hrvatskim domoljubnim portalima događa već više od četiri godine!

A.R.J.(Semper Paratus Croatiae)

 

******


Ipress.hr/ EU parlament: HDZ 6 mandata, Kukuriku 5, Laburisti 1 - Jakovčić 0

Objavljeno: 15.04.2013. | 00:44

EU parlament: HDZ 6 mandata, Kukuriku 5, Laburisti 1 - Jakovčić 0

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) objavljenima u ponoć, nakon obrađenih 98,01 posto biračkih mjesta, koalicija HDZ-HSP AS-BUZ na izborima za zastupnike u Europski parlament (EP) osvaja šest od 12 zastupničkih mjesta, slijedi koalicija SDP-HNS-HSU koja osvaja pet mjesta, a jedno mjesto osvajaju Hrvatski laburisti.

Prema rezultatima DIP-a koalicija HDZ-HSP AS-BUZ osvojila je 32,93 posto glasova, koalicija SDP-HNS-HSU 31,95 posto glasova, a Hrvatski laburisti 5,76 posto glasova.
Prema DIP-u, odaziv na izbore bio je 20,79 posto, a obrađeno je 94,92 posto glasačkih listića. Pet posto listića je nevažeće.

S liste HDZ-HSP AS-BUZ tri su kandidata dobila više od 10 posto glasova birača koji su glasali za tu listu, odnosno preferencijskih glasova - šesta na listi Ruža Tomašić (26,53 posto), Andrej Plenković (15,30 posto) i nositeljica liste Dubravka Šuica (12,82 posto).
Na listi SDP-HNS-HSU samo je nositelj liste Tonino Picula dobio više od 10 posto preferencijskih glasova (47,17 posto).
Na listi Hrvatskih laburista samo je njen nositelj Nikola Vuljanić osvojio više od 10 posto preferencijskih glasova (15,14 posto).
Koalicija HSS-HSLS je, prema rezultatima DIP-a, na četvrtom mjestu s osvojenih 3,90 posto glasova.

Dvanaest kandidata koji prema ovim podacima ulaze u Europski parlament su Ruža Tomašić, Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Ivana Miletić i Zdravka Bušić (HDZ-HSP-a Ante Starčević - BUZ). Ruža Tomašić osvojila je najviše, 25 posto glasova.
Slijede kandidati s liste SDP-HNS-HSU - Tonino Picula, Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina. Laburiste će predstavljati Nikola Vuljanić.
Marino Baldini, načelnik Vižinade, koji je na trećem mjestu liste SDP-HNS-HSU donio je svojoj koaliciji 67 posto glasova u svojoj općini.

Koalicija predvođena SDP-om osvojila je na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu 12 većih gradskih središta, uključujući Zagreb, koalicija s HDZ-om na čelu pobijedila je u osam.

Koalicija HDZ-HSP AS-BUZ osvojila je najviše glasova u 12 županija, a slijedi lista SDP-HNS-HSU s osam županija.

Poraz Ivana Jakovčića

Lista Ivana Jakovčića ima oko 3,83 posto glasova. U Puli je od ukupno 50.912 birača pristupilo glasovanju 10.496 ili 20,62 % na 52 biračka mjesta.
Za Jakovčićevu listu glasalo je 3.966 ili 39,86 % posto birača koji su se odazvali izborima. Kukuriku koalicija dobila je 2.741 ili 27,54 %, dok je HDZ dobio 976 ili 9,81 %.  
Podsjetimo, do 16 sati u Istarskoj županiji glasalo je 26.000 birača ili 15,35 posto. U Puli je do 16 sati na birališta izišlo 7.799 građana što je 15,32 posto prema popisu birača, dok je u županijskom središtu - Pazinu glasalo njih 823 ili 17,10 posto. 
U HDZ-u vlada pobjednička atmosfera. Nakon zatvaranja birališta u izbornim stožerima užarili su se telefoni s informacijama s terena. Podaci koji stižu podigli su optimizam kod hadezeovaca, osobito vijest da su pobijedili u Špičkovini. Prema njihovim navodima, veliku pobjedu ostvarili su i u Vukovarsko-srijemsko županiji.
 (iPress)

Komentari (16)

Pirova pobjeda Karamarka, a totalni poraz Milanovića ...
16 Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 10:36
anterokovjadrijevic

... i njegove 'Zvečarke' Pusićke!

Jedini i pravi pobjednik ovih EU-izbora smo MI koji smo bojkotirali ove jadne izbore!!

A među poraženima je i 'njihov' predsjednik Republike YU-sipović koji je svesrdo pomagao SDP-u i 'Zvečarki' Pusić !

Ante Rokov Jadrijević
Brtonigla


******

Komentari (42)


Roberta,
42 Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 21:17
anterokovjadrijevic

o tome tko su (i ovdje!!) retardirani i dementni, dovoljno se sjetiti one narodne: "Druže Tito ti si krao, ali si i nama dao! Sada ovi kradu, ništa nam ne dadu!". Taj stari faraon sa Dedinja posjedovao je 28 rezidencija diljem Jugoslavije i čitav arhipelag Brijuni, s 53 km najbolje obale na Mediteranu, a nešto manje od toga i na Lastovu (Skrivena Luka).

Njegova legendarna putovanja u Indiju i Burmu s eskadrom od devet brodova i najmanje jednom podmornicom, koja su trajala više od tri mjeseca koštala su 264 milijuna ondašnjih američkih dolara, a toliko je koštalo i njegovo putovanje u posjet Seku Tureu i Kwame Nkrumahu.

Nijedan državnik u povijesti posljednjih tisuću godina nije živio u takvom blještavilu i glamouru. A što je najvažnije, njegove parade i svečane večere u Beogradu (više od 300 uzvanika) opsluživalo je 30.000 Beograđana i sve preostalo od 300 vrsta najskupljih pića i jela završavalo je u njihovim privatnim kućam i stanovima!

A sad nam Vi docirate o Dalmaciji i njenim nepismenim seljačinama i primitivcima?  A jedino u Dalamaciji Tito nije imao ništa na čvrstom tlu!! Osim Meštrovićevog Kašteleta u Splitu, na kraju Zvončaca - u kojem je rjetko boravio. A ON je dobro znao zašto!

Ono što Vi Roberta i mnogi slični Vama u Puli i Istri zaboravljate jest to da je upravo ovdje Tito bio najsigurniji - jer je od Pule i Umaga Zloglasni Aleksandar Ranković napravio dva najveća srpska rasplodna centra na Jadranu.

Toliko o Vašim podlim aluzijama na Slavonce i Dalmatince.

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Brtonigla

 


No comments: