Monday, February 24, 2014

UZURPATOR i samovoljni drznik i bezobraznik ministar S-Linić !!Hrsvijet.net/ Sudac Kolakušić: Novac, 'izbrisan' predstečajnim nagodbama, završio u nečijim nekretninama i jahtama / Nedjelja, 23 Veljača 2014

R.H.
Sudac Kolakušić: Novac, 'izbrisan' predstečajnim nagodbama, završio u nečijim nekretninama i jahtama

Zakon o predstečajnom postupku je vrlo lukav zakon, to je savršen sustav prijevare za koju nitko ne odgovara,  izjavio je sudac  Trgovačkog suda Mislav Kolakušić tijekom gostovanja u emisiji Nu2.

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića:

http://www.hrsvijet.net/plugins/content/imagesresizecache/d349c91ee6b585d32352b7a8d5cd69d5.jpeg
Kolakušić smatra da se radi o prijevari većoj od pretvorbe i privatizacije.

-U privatizaciji se uništavala jedna po tvrtka. Ona bi se dala tajkunu, koji bi otpustio radnike. Ovdje dužnik u potpunosti uništava vjerovnike, i to više njih istovremeno - procjenio je Kolakušić
Vlada će morati donijeti zakon kojim bi se trebalo utvrditi gdje je nestalo 50 milijardi kuna, kazao je Kolakušić  dodajući da je novac, 'izbrisan' predstečajnim nagodbama, završio u nečijim nekretninama i jahtama.

-Neodrživa je situacija u kojoj država otpisuje poreze predstečajnim dužnicima, a naplaćuje poreze vjerovnicima na potraživanja koja nisu naplaćena i koja su otpisana. Ministarstvo financija je u sukobu interesa - ono imenuje tijela koje će nagodbu pravno voditi, odlučuje o žalbama na odluku tih tijela, a uz to je jedan je od najvećih vjerovnika u postupku i odlučuje kome će nešto 'naplatiti', a kome nešto 'oprostiti'. 
 
Moje je pitanje koliko je uplaćeno novaca u proračun od predstečjnih nagodbi i koliko su naplatili vjerovnici – istaknuo  je Kolakušić.

Dodao je kako njegovo neslaganje sa zakonom dijeli i velik dio pravnika te da će u obranu svojih stavova ići do kraja, do Europskog suda, navodeći kako sličnog primjera nema nigdje u svijetu.

Podsjetimo, sudac Kolakušić u srpnju je zaustavio predstečajnu nagodbu nad Dalekovodom i podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.
Ustavni je sud naložio da se postupak nastavi bez odgode, a Kolakušić je u rujnu odbio prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe nad Dalekovodom. Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio je žalbu Dalekovoda te predstečajnu nagodbu vratio na ponovni postupak koji će se provesti pred drugim sucem. 

Slavko Linić je svojedobno suca Kolakušića nazvao „svetom kravom“, koja dovodi u pitanje postupke legitimno izabrane vlasti.
 R.H. 

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića: 

UZURPATOR i samovoljni drznik i bezobraznik ministar S-Linić !!

Ministar S-Linić, podrugljivo nazvan „Slavko Stečajko“,  kazao je da sudac Mislav Kolakušić „dovodi u pitanje postupke legitimno izabrane vlasti“. Pa to je radio i „Slavko Stečajko“, kad je na vlasti bila „legalno izabrana Vlada Ive Sanadera“! A budući da je Sanader završio u zatvoru u Remetincu, nije li vrijeme da u Remetincu (uskoro !!) završi i sadašnji i bivši ministar S-Linić ?! 

Naime, ministar S-Linić je UZURPATOR, koji je samovoljno  suspendirao postojeći stečajni zakon, koji je (citiram dio izvrsnog članka novinara „Hrvatskog tjednika“ gosp. Marijana Jovića Liniću, ne spašavaj Pavićev EPH, od toga država nema nikakve koristi od 1. Kolovoza 2013.g.), koji je već  sadržavao mogućnost stečajnog plana s nagodbom, otpisom dugova i nastavkom poslovanja, gdje su vjerovnici također vodili glavnu riječ... Osnovna je razlika u tomu što je stečajni zakon poglavito štitio vjerovnike....  Naprotiv, (S-Linićev) Zakonom  o predstečajnoj NAGODBI favoriziraju se DUŽNICI...   

Dakle, ako si „dobar(navodnici su moji! A.R.J.!!) s ministrom financija (Linićem !), može se stvarno  dobro proći.  Dakle, vraće se ono – „Kadija te tuži, kadija ti sudi“.

Ovaj golemi potencijal za korupciju  sudac Kolakušić nije ni spomenuo, ali ministar Linić na to se posebno osvrnuo tvrdnjom kako sudac (Kolakušić) proglašava Sabor i državnu vlast kriminalcima. 

Svatko se češe tamo gdje ga svrbi, zar ne?

(Završen citat dijela izvrsnog članka odličnog novinara „Hrvatskog tjednika, gosp. Marijana Jovića od 1. Kolovoza 2013.g.)

Jutros je u emisiji HR1 „U mreži Prvog“  vrlo solidne novinarke Elijane Čandrlić riječ data (samo!??) ministru S-Liniću, koji je govorio čitavih 25 minuta (??), tako da je na kraju samo jedan slušatelj dobio pravo „glasa javnosti, a i on je to zlorabio s privatnim problemom razvoda od svoje žene. 

Dakle, to je bio ozbiljan „minus“ novinarke Elijane Čandrlić, kao i novi ozbiljan problem strukture bezbroj takvih emisija „U mreži Prvog, na što sam upozoravao još prije dvanaestak godina! Posebno sam o tome pisao posljednji put u bivšem (hrvatskom!) „Fokusu“ davne  2006.g.( dakle prije skoro osam godina!), pod naslovom „Pokvareni 'Kontraplan' Dubravka Merlića“ , kojeg sam nedavno ponovno objavio na svom prvom blogu Semper Paratus Croatiae, 13. Febr. Ove 2014.g. 

Naime, i u toj staroj Merlićevoj emisiji tada bivši Račanov ministar S-Linić je skoro čitavu tu Merlićevu emisiju govorio sam i sam je vodio! O tempora, o mores !!

 ******

Osobno bih ovdje nadopunio slijedeću misao sudca Mislava Kolakušića, koji se po drugi put javno suprostavlja moćnom, samovoljnom, drskom i bezobraznom ministru S-Liniću, odnosno „Slavku Stečajku“;
Citat: „Vlada će morati donijeti zakon kojim bi se trebalo utvrditi gdje je nestalo 50 milijardi kuna”... koji je novac, 'izbrisan' predstečajnim nagodbama, završio u nečijim nekretninama i jahtama”. 

Ja mislim da je polovicu tog novca Ministar S-Linić ostavio „na stranu“ u nekoj od udbinih banaka u nama bliskom susjedstvu – Trstu ili Udinama ili Klagenfurtu ili Grazu ili ... Pa kada SDP padne s vlasti, da ga onda S-Linić financira i na taj način čuva svoju moćnu poziciju u SDP-u (kao što je to radio u vrijeme Domovinskog rata i u vrijeme Sanaderove i Vlade Jadranke Zgubidanke Kosor – Vlaisavljević!

Iz gore spomenutog mog članka „Pokvareni 'Kontraplan' Dubravka Merlića“, koji sam nedavno ponovno, poslije osam godina,  objavio na mojem prvom blogu Semper Paratus Croatiae,  vraćam iz zaborava samo dio kriminalnih radnji Ministra S-Linića (koje je njegov pajdaš Mladen Bajić 12 godina čuvao u svojim tajnim ladicama):

1./- sumnjiva pretvorba i privatizacija „Zagrebačke banke“ i zaštita njenog direktora Fr. Lukovića;
2./- S-Linićevo pogodovanje krupnoj privatizacijskoj pljački SDP-ovih privrednih moćnika (TDR, itd., itd)
3./- Pljačka i navodna propast Riječke banke;
4./- Samovoljni kredit od 68 milijuna US dolara svom pajdašu inž. Damiru Vrhovniku, mutnom vlasniku           brodogradilišta „Viktor Lenac“ u Rijeki, te oprost oko 1,4 milijarde kuna njihovih gubitaka;
5./- Kriminalna prodaja našeg najboljeg hotela „Excelzior“ u Dubrovniku stranačkom miljeniku Goranu Štroku i to za samo 1/30 dio tadašnje njegove realne cijene. I to po krajnje mutnim uvjetima ! ;
6./- Ministar S-Linić SAMOVOLjNO otpisao naftno nalazište INE „Bijele noći“ u Sibiru;
7./- Kriminalna prva privatizacija INE – krajnje čudan „Poklon“ mađarskom MOL-u za svega 500 milijuna US dolara !???;
8./- ministar S-Linić i „Afera Brodosplit“ kao paravan za prodaju brodova „Panamax“ riječkog brodogradilišta „3-Maj“ u pola cijene (mešetaru Diab-u i brodovlasniku Karnezisu!)

9./- konačno i ono najnovije: Kriminalna prodaja 60 posto vlasništva „Croatia osiguranja“ rovinjskom TDR-u, kojom  je ministar S-Linić oštetio Državu za tri milijarde kuna (što je zamračio državni odvjetnik Mladen Bajić). Propuštena dobit za državni proračun kreće se od (moja procjena!) 400 milijuna kuna, a po procjeni tima „Hrvatskog tjednika“  ta ljačka iznosi oko 950 milijuna kuna!; 

10./ At last, but not the least, stečaj bez Nagodbe za vrlo produktivnu i proizvodnu rovinjsku „Mirnu“, kojoj ministar S-Linić nije htio nikako oprostiti, odnosno otpisati 30 milijuna kuna duga državnom proračunu, iako bi se tako spasilo 25o radnih mjesta u toj tvornici ribljih konzervi i posao za oko 400 ribara! 
I doista, nije li vrijeme da u Remetincu (uskoro !!) završi i sadašnji i bivši ministar S-Linić ?!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. Ing, blogger, Semper Paratus Croatiae (com)
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: