Saturday, June 20, 2015Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Brtonigla, Istra,
(hrvatski socijal-radikal)

20. lipanj 2015.

Crveni „Poligraf“ - crvene novinarke Milene Jukić Ugrin(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića: JEDINI PRAVI ANIFAŠISTI SU BILI ISTINSKI AVNOJCI, a takvih je najviše bilo među borcima HSS-a )

                                                                *****
Jučer ujutro, 19 lipnja ove 2015.g., slušao sam na HR1 (Hrvatski radio, Prvi program) radio emisiju “Poligraf”, koju je vodila zloglasna antihrvatska novinarka Milena Jukić Ugrin.

Tko o čemu, a njihova Crvena Milena opet o (lažnom!) “antifašizmu”.

Dok se na hrvatskim REŽIMSKIM medijima stalno vrti propaganda da nam je dosta vraćanja u prošlost (ustašama i partizanima) i da se trebamo okrenuti budućnosti... naprotiv, novinarka Milena Jukić Ugrin stalno perpetuira svoje komunističke i staljinističke laži o nekakvom  komunističkom antifašizmu, a njeni gosti Nenad (“Neša”) Stazić, Franjo Habulin, predsjednik SAB-a i prof.dr. Tvrtko Jakovina joj u tome revnosno pomažu. Natječu se tko će u tomu biti revnosniji!

Tko o čemu, a opskurni Neša Stazić, koji je u vrijeme našeg bivšeg Ciganina-Predsjednika Mesića, na njegovoj “Adi Ciganliji” besplatno ljetovao čak 49 dana, ponovo baca svoj mrz na našu   predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, Crvena Milena mu to tolerira, iako to (ona) nije bila tema emisije.

Ma, kako je to moguće da jedan takav parazit bude pozvan u tu (po novinaru Mislavu Togonalu !!) elitnu emisiju HR1 ??

O lažnom “antifašistu” Franji Habulinu, koji je rođen tek 1957.g. (!!??), a o opskurnom predsjedniku jednako opskurnog SAB-a, suvišno je i govoriti. Skrivaju li se iza njega opskurni Joža Manolić, Budimir Lončar i drugi Titovi ratni zločinci?

O prof dr. Tvrtku Jakovini s Crvenog Filozofskog fakulteta u Zagrebu mnogo smo čuli i pročitali na domoljubnim internetskim portalima. Koliko se dobro sjećam (a to sam zabilježio i u svojim ‘bookmark-ima” i pohranio u svojim brojnim fasciklama), on je bio Sorošev stipendist u USA, gdje su bili i Soroševi “Feralovci” (!!), pa i neki Soroševi novinari po crvenim hrvatskim novinama... A kada prodaš svoju dušu takvim žutim i zelenim vragovima onda si doživotno njihov rob !!  

Dakle, radi se o nekakvom novom “Crvenom Orkestru” slično onom u Drugom svjetskom ratu u Belgiji...

Dakle, “Na Istoku stare priče, na Zapadu ništa novo” !

                                                        * * * * *  
Mnogo interesantniji je bio posljednji dio – tzv. “Glas javnosti” .

Taj Glas je po starom udbaškom, a danas i udbomafijaškom običaju, falsificiran i namješten, ali se forme radi u eter pripusti i neki slučajni domoljubni hrvatski glas. Tako je bilo i ovaj put: nakon nekoliko (info)biranih glasova, šansu je dobila i jedna starija Hrvatica: “Gospođo Milena, ali antifašizam je umro u Hudoj jami 1945. godine !”.

Crvenu Milenu umalo da je strefio moždani udar..., ipak se naglo trgla i jedva jedvice promucala: A ONDA TKO SU BILI ANTIFAŠISTI ? “  

                                                       * * * * *

Konačno! To ću njoj najbolje ja osobno objasniti. Ne samo ona, nego nitko prije nje nije nikad na HR1, a ni na HTV-u, govorio ništa o našem jedinom i pravom ANTIFAŠISTIČKOM  tijelu (i Organu !) – našem najvažnijem ratnom organu AVNOJ-u  !

Već više od 20 godina o tome od njih nismo ništa čuli. A ni pokojni diktator i ratni mega-zločinac Tito o tome nije želio ništa više čuti nakon 1946. godine, kada je mnoge istaknute i prave antifašiste, članove AVNOJ-a počeo hapsiti i slati u svoje najgore kazamate, a godinu ili dvije kasnije i na svoj Goli Otok !   

Tko to u Hrvatskoj još ne zna (a ja sam o tome često pisao i uzalud upozoravao!) – sve ključne odluke Drugog zasjedanja AVNOJ-a u Jajcu, 29. novembra 1943.g., uskoro su tijekom 1944.g. poništavane i to “voljom naroda” Sandžaka (kada se “narod” odrekao svoje politčke autonomije (??), “voljom naroda” Crne Gore (kada se “narod” odrekao autonomije Boke Kotorske (??), itd., itd. Jer se sve to nije sviđalo Hazjajinu, odnosno Baćuški Staljinu ! A njegove su se Tenkovske armije već približavale Jugoslaviji !

Moj odgovor crvenoj novinarki Mileni Jukić Ugrin glasi: JEDINI PRAVI ANIFAŠISTI SU BILI ISTINSKI AVNOJCI, a takvih je najviše bilo među borcima HSS-a (Hrvatske Seljačke Stranke), a među njima i moj otac Roko Jadrijević prvoborac i borac Prve Dalmatinske brigade, koji je – vidi Crvenog vraga! – strijeljan od strane deset crnogorskih partizanskih (??) komandanata u selu Dobro kod Livna početkom oktobra 1942.g., a da podvala (i uspješna kamuflaža!) bude još potpunija njegovo ime je bilo uklesano i na spomenik palim borcima, zvanim “partizanima” na Tjentištu ubrzo nakon Drugog svjetskog rata!

Da, Crvena “drugarice” Milena imali smo mi i PRAVIH antifašista, sve dok ih u životni zaborav ili i iz života nisu bacili LAŽNI TITOVI “ANTIFAŠISTI” !


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Brtonigla,
(hrvatski socijal-radikal)


No comments: