Tuesday, April 7, 2009

Predlažem najprije masovne Prvomajske demonstracije

Barkun.hr/ 2. travnja 2009.g-

U svibnju štrajk 180 tisuća zaposlenih u javnim službama

Komentar A.R.J.


Predlažem najprije masovne Prvomajske demonstracije,

a tek onda štrajk školskih sindikata!


Nekako mi se ovi naši sadašnji sindikati čine nezrelijim od onih kada sam i ja bio predsjednik dva sindikata: onog u bujskom "Digitronu" 1975.-1977. i onog u brodogradilištu "Viktor Lenac" 1991.-1992. A evo zašto:

Naši školski štrajkovi, posebno dok sam bio profesor u Tehničkoj školi u Puli, iz godine u godinu su se sve više osipali i osipali... Valjda zato što se naše školstvo sve više i više eufeminiziralo. Ne vjerujem da će i ovaj novi štrajk biti mnogo bolji.

Stoga predlažem mojim bivšim sindikalnim kolegama, kako u Puli, tako i u cijeloj Hrvatskoj: Iskoristite 1. maj za ono čemu je on prvotno služio: organizirajte masovne Promajske demonstracije u svim većim gradovima Hrvatske i tražite povrat svojih radničkih i zaposleničkih - dakako u razumnoj mjeri, koja neće težiti starom komunističkom soc-invalidskom i/ili soc-idiotskom modelu. Tražite povrat svog ljudskog dostojanstva, a i to je za početak dovoljno. Jer kad jednom krene lavina ulice (nasuprot Sanaderovoj politici guzice!), tek onda će se ova sadašnja vlast do kraja opametiti

Zapamtite - Vaša prva „meč-lopta“ je u Maksimiru za Prvi maj. Predizborna! Sanaderova Vlada je sada na koljenima, u knock-downu je i klima se kao kvaran zub. Dotučite je i izbijte joj zube! A tek kao poljednja runda - štrajk zbog smanjenih plaća! Jer, oni su sebi svake godine povećavali plaće, a Vama su davali samo šuplja obećanja. Učinite tome kraj jednom za svagda. Povratite svoje izgubljeno ljudsko dostojanstvo! Sada ili nikada!

I tek nakon toga - nakon Prvog maja ove 2009.g., može uspjeti u cijelost štrajk mojih bivših kolega profesora - kako u Puli, tako i u Zagrebu.

Dakle, predlažem najprije organizaciju masovnih uličnih prvomajskih demonstracija u svim većim gradovima Lijepe naše Domovine Hrvatske.

Tako rade Francuzi, tako uspješno rade i Talijani. Učimo od njih!

Uostalom, Hrvatskoj treba još jedna velika promjena! Ne ideološka, nego moralna. Kao moralna obnova, u najboljem kršćanskom smislu. Jer, kad zataji evolucija, počinje dekadencija, potom nastupa degeneracija, a na kraju - kao posljednji lijek - revolucija. Međutim, predposljednji lijek je - radikalizacija. A ona je već počela! Radikalizirajte se! Bolje politika ulice, nego Sanaderova politika guzice!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: