Sunday, September 13, 2009

Svi uz pravu Ružu Hrvatske - Ružu Tomašić !!

AMAC-Hrvati (com): Subota, 12 Rujan 2009


Oko 70 posto pravaša uz Ružu Tomašić?


U Bapskoj kod Iloka osnovana je nova pravaška stranka - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. U stranci će biti, rečeno je na osnivačkom skupu, oko 70 posto članova stranke kojoj je na čelu Anto Đapić. Za predsjednicu je izabrana Ruža Tomašić.


Njezini zamjenici su Radoslav Galić i Pero Kovačević.


Kao najvažniju zadaću stranke Tomašić je istaknula ujedinjenje svih pravaša. Članovima stranke poručila je da žive i rade pošteno, u korist hrvatskog naroda. Mi smo pravaši 21. stoljeća i više smo nego ikad potrebni Hrvatskoj. Ovo je tek bljesak, a mi imamo potrebu napraviti oluju i postati stvarna moralna vertikala u hrvatskom društvu, poručio je Pero Kovačević

.

Prvi redovni sabor HSP - dr. Ante Starčević održat će se, kako je najavljeno, u narednih godinu dana a ukoliko dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora, 60 dana prije izbora. (HRT)


Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević 13. rujna 2009.


Svi uz pravu Ružu Hrvatske - Ružu Tomašić !!


Potpuno se slažem sa svim komentatorima prije mene - od g. Zvonimira do g. Slavka Pecirepa - Bosanca iz Domaljevaca.


Ovdje želim upozoriti na jedan veliki problem koji sada stoji pred našom Ružom Tomašić - jedinom preostalom "Ružom Hrvatske"! (Tu nipošto ne mislim na "drugaricu" Savku - koja to nije bila!).


Naime, teško će biti ujediniti sve te druge pravaške "Male Napoleone"( kako sam ih ja već opisivao). Stoga evo mog skromnog prijedloga:


Neka se svi oni lijepo i smjesta učlane u novi "HSP dr. Ante Starčevića" (jer je vrijeme kratko i prekratko za neko novo gubljenje vremena!) i neka automatski uđu u novi vrhovni organ te nove stranke, koji može brojati i do 30 članova (nešto kao Senat HSP-a), a onda nakon devet mjeseci neka se dogovorno stvori jedno uže stranačko tijelo (s nekim novim nazivom), koje će biti mnogo operativnije.


Vjerovatno će biti i boljih prijedloga od ovog, ali držim da se od nečeg ovakvog mora početi.


E, pa sretan Vam početak novi "Starčevićanci"!!


Ante Rokov Jadrijević,

Semper Paratus Croatiae (com)

No comments: