Thursday, May 20, 2010

Ivan-Janez Janša pljuje svoj stari hrvatski rod!


AMAC-Hrvati.com/ HRT/ "Pahor i Kosor kao Kardelj i Bakarić"/

Srijeda, 12 Svibanj 2010


"Pahor i Kosor kao Kardelj i Bakarić"


Prvi put nakon dvije godine jedan nasuprot drugomu sjeli su premijer Borut Pahor i šef oporbe Janez Janša. Pahor je, s vladajućom koalicijom, ZA Sporazum o arbitraži, a Janša s cijelom oporbom PROTIV. Obojica rješenje graničnog pitanja smatraju iznimno važnim. Na slovenskoj televiziji imali su sinoć žestoko i zanimljivo sučeljavanje. Janša se pritom nije ustručavao zagrabiti što dublje u hrvatski teritorij.

Tekst arbitražnog Sporazuma Hrvatske i Slovenije

Razgraničenjem između Italije i tadašnje Jugoslavije na Pariškoj mirovnoj konferenciji 1947. Hrvatska je zaokružila svoj teritorij. Dobila je natrag Dalmaciju, otoke i Istru, koja nikad nije bila hrvatska. Gradovi su u Istri bili talijanski, zaleđe slovensko. Ne znam kako su pregovarali Kardelj i Bakarić, bojim se kao Pahor i Kosor, rekao je među ostalim Janša. Prema dosadašnjim anketama, Slovenci podupiru Sporazum. Kampanja je tek počela, a tko je bolje uvjerio javnost - Pahor ili Janša - odlučit će birači u nedjelju, 6. lipnja.

(HRT)

Comments (1)

18-05-2010 23:42


Komentar Ante Rokova Jadrijevića


Ivan-Janez Janša pljuje svoj stari hrvatski rod!


.... On kaže da je "Razgraničenjem 1947.g. hrvatska zaokružila (??) svoj teritorij. Dobila je natrag Dalmaciju, otoke i Istru, koja nikad nije bila hrvatska. Gradovi su u Istri bili talijanski, zaleđe slovensko".


Je li to iz usta Ivana-Janeza Janše progovara Kopitarov štićenik Vuk Stefanović Karadžić ili neko njegovo novo "slovensko" kopile??


Prije svega, Hrvatska 10. februara 1947.g., nakon Mirovnog ugovora Saveznika s Italijom, nije ništa "zaokružila"!! Već joj je bila oteta Boka Kotorska, već joj je bio otet istočni Srijem sa Zemunom, Jakovom, Surčinom, Batajnicom, Pazovom, Inđijom, Beškom, Srijemskim Karlovcima, Rumom, Srijemskom Mitrovicom, Laćarkom, Morovićem, Šidom (itd.), te u Zapadnoj Bačkoj - Futogom, Paragama, Bačom, Somborom, Tavankutom i hrvatskom polovicom Subotice/Sabatke, te Slankamenom (itd.), oteta joj je Južna Posavina ("Bosanska"), oteta Fojnica, Kiseljak, Ivanovo sedlo, Konjic, Jablanica, Mostar, itd., itd., itd. !!


A glede Istre, ovo se zna vrlo dobro: Kopar, Izolu, Strunjan, Piran, Portorož, Luciju i Sečovlje su oslobodili istarski Hrvati 43. istarske divizije NOV-a, uz pomoć 9. dalmatinske brigade ("Otočke"), 2. maja 1945.g.!! Jedine dvije slovenačke divizije su požurile osloboditi Monfalcone (Tržić) i Gradiscu preko Soče, ali nisu uspjele „osloboditi“ Udine (Videm), pa čak ni dolinu Natisone (Nadižu)! Nisu usjele „osloboditi“ ni obližnju Palmanovu! A njihov je san bio "osloboditi" barem polovicu Furlanije (do rijeke Tagliamento /Tilment), ako već ne i do rijeke Plav (Plavus, Piave)!


A nakon tog njihovog neuspjeha, onda su im sasvim "IZNENADA" za sve krivi postali Hrvati!! I tako su - i tada su - nakon ubojstva Andrije Hebranga St. od Tita dobili Piran, Izolu i Kopar, kao nekakvu ratnu kompenzaciju. Zbog Titovog vlastitog mira u kući. Međutim, Kardelju i Kidriču i ostalim Slovencima ni to nije bilo dovoljno. I onda je sve krenulo u krivo....


E, malo morgen, "Janezi"!! Dalje tako neće ići! Uostalom, glupi smo bili i Vi i mi Hrvati - i jedni i drugi - jer su se naši glupi komunistički partizani borili za Moskvu i Staljina, odnosno za njihovu obnovu Jugoslavije, umjesto za svoja dva vlastita i bratska naroda! I da je maršal "Tito" (ustvari Walter Weiss iz Odese!) uspio, nasamario bi bio i Slovence i Hrvate - naime Trst i obe njegove zone - A i B - postale bi sedma jugoslavenska republika, ali pod izravnom upravom Beograda i Moskve, neseljena sa 20.000 četnika "Zbora" Dimitrija Ljotića i 10.000 ličkih četnika raspopa Momčila Đujića (koji su se na kraju rata bili već utvrdili u Palmanovi (itd.), a Trst bi bio postao najvažnija ruska ratna luka!!!!


E, tu se veliki W. Churchill konačno probudio! A njegov general Alexander (kasnije maršal Alexander!) dobio je zadatak da Titovu rulju razbojnika naprosto izbaci iz Trsta! I on je to odlučno i učinio!


Dakako, preskočio sam "fine" detalje ove Titove prljave povijesti.


Nemam više vremena. A ti Janša, daj se već jednom smiri! Naime, nema više ništa "na brzaka". To je zadnji put uspjelo samo Tvom kolegi Borutu Pahoru s našom "lepršavom" Jadrankom Kosor. Tebi to Janša dvaput neće uspjeti!


Uostalom, nije točno da "Istra nikad nije bila hrvatska i da su gradovi u Istri bili talijanski, a zaleđe slovensko". To su nepresušne povijesne fantazije Jerneja Kopitara i Vuka Stefanovića Karadžića iz vremena kad još Slovenci nisu ni postojali kao narod, odnosno kao povijesni subjekt. Hrvati su prije 1.400 godina bili i do rijeke Rižane, i do Hrvatina i do Milja (danas Muggia u Italiji). A bili su i u Karantaniji, koja je po nama Hrvatima i dobila ime. Međutim, ničija povijest nije dovijeka, nije okamenjena zauvijek, osim propalih, izgubljenih, isčezlih naroda. Štošta će se još dogoditi s narodima. Ovo nije kraj povijesti, nego samo njen novi početak. Točnije, jedan od njenih novih početaka. A koji će od naša dva srodna i bratska naroda opstati - to ovisi o našim narodnim vođama.


A to Ti Ivane - Janeze Janša sigurno nećeš biti!


Ti si Janša svoju povijesnu šansu prokockao 1991.g., kada si vojno okupirao hrvatsku Svetu Geru i tako zabio nož u leđa svom matičnom hrvatskom narodu!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing,

Brtonigla, Istra, Hrvatska


No comments: