Tuesday, January 11, 2011

HRVATSKO-SRPSKI 'RECIPROCITETI'!

Dragovoljac.com/Hrvatsko-srpski 'reciprociteti/ Ponedjeljak, 10 Siječanj 2011

HRVATSKO-SRPSKI 'RECIPROCITETI'!

(uredio, preuredio i dopisao: Ante Rokov Jadrijević)

Zanimljivo!! Najnovije !! I pokojni dr. Juraj Njavro, uz živuću dr. Vesnu Bosanac, na srbijanskom je spisku ratnih zločinaca!?

Hrvatska bi trebala biti uistinu pravna država i spriječiti nejednakost, diskriminaciju i neravnopravnost svih njenih državljana; piše tako poštovani Darko Belović kap. duge plovidbe! PravDA iznad svega, trubi naš bezbojni i prozirni muzikolog, predsjednik YU-sipović! Međutim, sadašnjom sluganskom politikom Predsjednika, i uz njega jednakih mu 'političkih dupeglavaca' i beskičmenjaka, Hrvatska to nije u stanju učiniti za razliku od Srbije koja nije donijela zakon o aboliciji.



Srbija takav zakon neće nikada ni donijeti, jednako kao što neće nikad priznati agresiju na Hrvatsku, niti će priznati postojanje konc-logore na svom teritoriju i zločine počinjene u tim konc-logorima....

Sa svoje strane Hrvatska je već davno abolirala veliku većinu ratnih zločinaca srpske provenijencije, sjetimo se samo velikog ratnog zločina u Širokoj Kuli, ili, da stvar bude još apsurdnija - te zločince je naše pravo-suđe najprije 'prekvalificiralo' u buntovnike-balvanaše, pa ih nakon toga 'amnestiralo' ratnog zločina i pustilo na slobodu.

Jedan od takvih je i (bivši?)ratni zločinac Vojislav Stanimirović svojedobno osuđen na 20 godina robije. Nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja on je aboliran i amnestiran, te je čak postao i zastupnikom 'časnog doma hrvatskog Sabora' a danas bezočno tvrdi kako su rat u Vukovaru započeli upravo Hrvati.

Na Ovčari ni Tadić ni Josipović nisu javno imenovali agresora, govorilo se tek o 'bezumnoj politici devedesetih', dakle, jedino je ovaj 'četnički sroljo' jasno kazao da su Hrvati prvi započeli rat u Vukovaru ili, drugim riječima Hrvati su bili agresori, a vječito ugroženi Srbi su se tek branili od….. USTAŠA!

Usprkos tome Stanimirović je dobitnik nebulozne nagrade zvučnog imena 'Nikola Tesla' dodijeljene od strane Pupavčeva SNV-a i to za poseban doprinos razvoju srpskih institucija u Hrvatskoj…i to baš za pravoslavni Božić. Nek' Hrvati znaju s kim imaju posla, likuje 'prota' Milorad!

Nagradu Stanimiroviću, čiju su dodjelu iz prvog reda na prigodnoj 'fešti' pratili hrvatski 'politički dupeglavci', na tom pravoslavnom tulumu nisu htjeli komentirati. Ponašanje tih jadnika: predsjednice vlade Jadranke Kosor, predsjednika republike Ive Josipovića, pravnog meštra Vladimira Šeksa i drugih 'glavešina' kao i odbijanje davanja bilo kakvog komentara na tu rigidnu srpsku provokaciju, uvreda je za sve hrvatske građane. Njihova šutnja tim je sramotnija ako se zna da se Pupavčevo SN-Vijeće financira iz državnog proračuna.

**** * * * * * *

Nu, vratimo se na aktualno uhićenje Tihomira Purde, vukovarskog branitelja: Protekle srijede oko 13 sati na međudržavnom graničnom prijelazu Županja-Orašje, pri ulasku u BiH, kao suvozač u automobilu svoga prijatelja, na temelju (tajne!?) međunarodne tjeralice izdane u 'prijateljskom' Beogradu, uhićen je 42-godišnji Vukovarac Tihomir Purda(42g.)-otac četvero djece; prava otmica! Bio je vukovarski branitelj, uhićen je nakon pada Vukovara i potom odveden u srpske 'nepostojeće, odnosno nepriznate logore', u Stajićevo i Srijemsku Mitrovicu u Srbiji, gdje je prošao deveto-mjesečnu kalvariju. Vukovarski ga logoraši pamte kao onoga koji je u logorima dobio najviše batina.

E sad, postavlja se pitanje ako je već bio zatočen u srpskim konc-logorima zašto tada nije bio suđen i osuđen za ratni zločin, ili, zašto do danas nije znao za optužnicu koja ga za zločine tereti.

A da cijeli ovaj slučaj do kraja bude bizaran, njegovo ime se i ne nalazi na spisku od četrdesetak imena koja su navodno dostavljena hrvatskom pravosuđu (večerašnji TV-dnevnik i izjava ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića)!? Potjernica za Tihomirom Purdom izdana je tek 2007.g.; Ali, krucijalno pitanje je kako to da Karamarkova policija ništa o tome nije znala, unatoč tome što su 'regionalni' odnosi policija u punom cvatu, ili još bolje, unatoč licemjernoj idili koja već mjesecima traje između predanog demokrate Borisa Tadića i pravdoljubivog nam Ive Josipovića?

Ali, na najnovijem tajnom spisku srpskih 'tjeralica' nije samo Tihomir Purda, ima ih tri stotine i više, koji nikad neće biti abolirani ili od srpske strane amnestirani jer….ratni zločini u Srbiji nikad ne zastarijevaju; to se događa samo u sluganskoj i podatnoj Hrvatskoj.

Morbidno iznad svega, na spisku je i pokojni dr. Juraj Njavro, koji ne samo što je mrtav, nego je također bio zatočenik srpskih kazamata, zajedno s jednakom mu 'zločinkom' dr. Vesnom Bosanac.

A njih obadvoje su u vukovarskoj bolnici liječili i srpske ranjenike, porađali srpsku djecu sve do trena dok nije pao i taj …..po 'četničkom srolji'-posljednji ustaški bastion!

* * * * * *

S pravne točke gledišta jedino što se mora učiniti u svrhu reciprociteta jest na Ustavnom Sudu RH dokazati da je hrvatski Zakon o aboliciji diskriminirajući (a to znači i protivustavan!!), jer je u neravnopravan položaj stavio hrvatske branitelje, koje se progoni, za razliku od srpskih ratnih zločinaca i agresora koji su privilegirani tim nepravednim zakonom. Znači, uzrok diskriminacije treba konačno otkloniti, jer abolicija ne može biti ničija privilegija pogotovo kad su ratni zločini u pitanju.

Obzirom da je taj postupak na Ustavnom sudu dugotrajan, a kako bi ga s hrvatske strane ubrzali, trebalo bi umirovljenom saborniku Vojislavu Stanimiroviću najhitnije reaktivirati status ratnog zločinca, pritvoriti ga i držati u zatvoru tako dugo dok se na slobodu ne pusti nesretni hrvatski branitelj Tihomir Purda.

Jer jedino takav 'jezik' Srbi dobro i razumiju.

Osim svega, bio bi to pravi primjer hrvatsko-srpskog 'reciprociteta', odnosno takozvane, Teršelič-Pusić 'tranzicijske pravde' zvane 'REKOM'!

U protivnom - a kako stvari u 'regionu' napreduju - može se već sutra desiti da nam Srbija izda račun za utrošene metke sa stratišta OVČARA, jer to je po 'njima' bila pravedna egzekucija izvršena nad, po 'četničkom srolji' dr. Voji Stanimiroviću, hrvatskim agresorima-ratnim zločincima!

Tako to ide u našim odnosima s istočnim susjedima, provociraju i izazivaju pipajući puls: dokle ide strpljenje hrvatskog naroda!? Sve do onog časa dok taj narod umjesto svojih 'političkih dupeglavaca' ne uzme stvar u svoje ruke a onda ..... umjesto Yusipovićeve i Jacine politike guzice nastupit će politika ulice

I još nešto: 'Hrvatska će pružiti svekoliku konzularnu pomoć Tihomiru Purdi' (pritvorenom na 8 dana u sarajevskom ekstradicijskom zatvoru), kaže naš plemeniti ministar za pranje suđa.

* * * * * *

Prilog: lista s Interneta

http://www.index.hr/vijesti/clanak/procitajte-popis-branitelja-koje-srbija-trazi-zbog-ratnih-zlocina-u-vukovaru-I-okolici/532174.aspx

Damir Kalafatić

(uredio, preuredio i dopisao: Ante Rokov Jadrijević)


No comments: