Thursday, January 6, 2011

Ne vjerujte gospodi zvanoj 'Perfidni Albion' iz London Cityja !!

Ipress.hr/ Economist prognozira: veće plaće i pad nezaposlenosti u Hrvatskoj/03.01.2011.

Economist prognozira: veće plaće i pad nezaposlenosti u Hrvatskoj

(slijedi prošireni komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Ugledni britanski list Economist objavio je vrlo optimistične gospodarske prognoze za Hrvatsku u 2011. godini. Tako bi kod nas – navodno - trebao pasti broj nezaposlenih, a predviđa se i porast plaća te BDP-a.

Hrvatska u ovoj 2011. godini može očekivati gospodarski oporavak, što će automatski utjecati na smanjenje broja nezaposlenih, ali i na povećanje plaća, piše britanski list Economist, koji je ujedno u istom članku objavio i globalnu prognozu.

Za Hrvatsku se tako – navodno - predviđa rast BDP-a od dva posto, što je više nego što prema istim prognozama očekuje neke zemlje Europske unije, primjerice Austriju.

Dok Economist predviđa koji će događaji i trendovi obilježiti Europu i svijet u novoj godini – od jačanja utjecaja Njemačke u eurozoni do otkrivanja novih rastućih tržišta kakva su nekad bili Brazil ili Indija – za Hrvatsku je vjerojatno da će njezinu 2011. obilježiti završetak pregovora s EU-om.

No, kraj pregovora trebao bi značiti i definitivno rješavanje pitanja brodogradnje kojoj je i Economist posvetio dosta pažnje.

''2011. Hrvatska privatizira svoja brodogradilišta, koja primaju velike potpore, kao uvjet za ulazak u EU'', prognozirao je list razvoj događaja u godini pred nama, prenosi

Net.hr



Komentari (1)

Ne vjerujte gospodi zvanoj 'Perfidni Albion' iz London Cityja !!

1 Ponedjeljak, 03 Siječanj 2011 18:40

anterokovjadrijevic

Drugim riječima, ne vjerujte ljudima zvanim 'Tricky People' iz London Cityja, kako ih zovu Arapi od Tobruka i Aleksandrije do Iraka i Kuwaita!

Inače kovanicu 'Tricky People' prvi put sam čuo 1981.g., od mladih arapskih časnika na supertankeru 'Al Rafidain', međuarapske pomorske kompanije A.M.P.T.C. iz Kuwaita (Arab maritime petrol transport company). Naime, većina tih mladih arapskih pomorskih časnika su se školovali u Engleskoj i s velikom dozom gađenja su govorili o Englezima... kao o 'Tricky People'. A u to sam se i sam uvjerio na tom supertankeru od 330.000 tona, najkompliciranijem brodu koji je dotada bio izgrađen na svijetu! Sakrili su mi dokumentaciju Engine Room automation, a jedan od njih, Mike Blackburn, mi je često pravio sabotaže - na main boileru, na auxilliary boileru, na glavnoj turbini (45.000 HP !), u Engine control room-u, itd. Ukratko, jedna duga i komplicirana priča, koja je izvan ovog okvira.

Eto, takav je i The Economist, a takav je i njihov Financial times, poznati dvojac njihovih udarnih international newspapers magazines. Dakle, i ukratko, 'Tricky People'.

Moje pitanje glasi: što nam ovaj put London želi podvaliti?

Isto što i Yusipović i Jaca Kosor Vlaisavljević: lažni optimizam kao novu uspavanku.... 'dok naš brod tone, tone, a zvona zvone...' !! To su Englezi – vjerovatno po bogatoj naručbi - svrnuli vodu na njihov mlin. Jer su oboje samo namjesnici, a ne i 'predsjednici', bilo lažni 'predsjednik' lažne 'Republike', ili lažna 'predsjednica', odnosno lažna premijerka 'Vlade'. Jer oboje nam nude lažnu reformu pravosuđa, kako Vrhovnog suda, tako i DORHA i Uskoka, oboje štite enormne kastinske privilegije Pantovščaka, Banskih dvora i Ne-Državnog Sabora R.H., ukratko nastavak dosadašnje kastinske žabokrečine i ustajalosti balkanske bare u našoj Hrvatskoj.... Dakle, ništa od svega toga!

A i naš lažni 'guverner' HNB dr.Rohatynski čini sve da potonemo još dublje! A i naš najveći Zloduh, nečastivi Vladimir Šeks nam je skrojio još jednu luđačku košulju u vidu 'našeg' novog Ustava...!

Probudi se hrvatski narode! I više ne bježi od budućih parlamentarnih i predsjedničkih izbora! Svu ovu bandu lopovsku treba poslati na Goli otok, na čelu s Yusipovićem - juniorom, tek toliko da se ne ugasi njegova porodična tradicija Golog otoka.

A ne bježi ni od Referenduma protiv ulaska u EU i protiv novog perfidnog zagrljaja Londona!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: