Thursday, May 19, 2011

Tiranija u Saboru: Šeks izbacio Burića i Vinkovića iz sabornice


www. HDSSB.hr/ Tiranija u Saboru: Šeks izbacio Burića i Vinkovića iz sabornice/ Srijeda, 18 Svibanj 2011

Tiranija u Saboru: Šeks izbacio Burića i Vinkovića iz sabornice

Saborskog zastupnika HDSSB-a Dinka Burića straža je udaljila iz Sabornice, a nešto kasnije i njegova stranačkog kolegu Zorana Vinkovića. Tome je prethodilo verbalno nadmudrivanje i teške optužbe na račun potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa (HDZ) što je postao uobičajeni folklor na relaciji Burić – Šeks. Burić je Šeksa pozvao da se povuče iz politike, optužujući ga da je kršenjem procedure objave pročišćenog teksta Ustava i zakona nanio veliku štetu.

Pozivam vas da date ostavku na sve dužnosti u Saboru, da se ispričate svim zastupnicima i cijeloj javnosti te nadoknadite materijalnu štetu koju ste izdavanjem knjižice o Ustavu nanijeli građanima – zahtijevao je Burić od Šeksa.

Pozvao ga je da se povuče s hrvatske političke scene jer, kako je rekao, nanosi sve veću štetu ne samo sebi nego i cijeloj javnosti. To je Šeks ocijenio klevetom, a teško je mogao podnijeti Burićevu izjavu da mu je potrebno stacionarno liječenje.

Zastupnik Burić optužio je predsjedavajućega na sjednici da je samoinicijativno i protivno proceduri numerirao pročišćene članke promjena Ustava što je Ustavni sud, rekao je, utvrdio kao neovlašteno zadiranje u ustavni tekst koji je time ozbiljno narušen.

Naglasio je da je Ustavni sud saborskom Odboru za Ustav potom naložio da objavi posebni pročišćeni tekst Ustava te odluči o brisanju svih do sada pročišćenih tekstova.

Burić proziva Šeksa i da je odgovoran za to što se od 116 zakona koje je Sabor donio njih čak 103 poziva na pogrešne pa čak i nepostojeće članke. No Šeks je odbacio sve optužbe ističući da je odluku o objavi pročišćenog teksta jednoglasno donio Odbor, a da je on samo priređivač tog teksta te najavio da će Odbor sutra raspraviti pitanje razmimoilaženja s Ustavnim sudom.

Potom je Šeks dodao da je krajnje neumjesno njega, s ovim političkim kvalifikacijama, prozivati da daje ostavku i da nanosi štetu.

– Neznanje ne opravdava, ali zato doza nečega što spada u krajnje neumjereno i neukusno to još manje opravdava – poručio je Buriću.

– Kada su zasluge u pitanju, pripisujete ih sebi, a kada je odgovornost, onda je ona kolektivna – uzvratio mu je Burić dodavši da je i ovaj Šeksov potez u skladu s "njegovom poznatom sintagmom locirati, identificirati, uhititi transferirati".

U nastavku sjednice i novopečeni HDSSB-ovac Zoran Vinković govoreći uime kluba uspio je iživcirati predsjedavajućeg Šeksa koji mu je izrekao opomenu te mjeru udaljenja iz Sabora. (izvor: Vecernji.hr)

(V. ĆURIĆ)


*******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Šeksov 'pijani Ustav', Šeksovi 'pijani zakoni'

Nije li pravi trenutak da se HDZ konačno i nepovratno odrekne i oslobodi svog najvećeg ZLODUHA Vladimira Šeksa?!!

To bi bio najveći predizborni zgoditak HDZ-a, koji bi silno popravio predizborne šanse HDZ-a.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(jedini hrvatski socijal-radikal)

No comments: