Friday, May 11, 2012

Fra Martin Planinić : O T V O R E N O P I S M O


By e-mail/ Fra Martin Planinić/5. svibnja 2012.

Fra Martin Planinić
Trg svetoga Ante 2
Župni ured Ploče-Tepčići
88268 Biletić Polje

                                                                                              P. n.
Hrvatskom Saboru
                                                                                                          Trg sv. Marka 6
10 000    Zagreb


                                               O T V O R E N O  P I S M O

                                                  (slijedi Dodatak Ante R.J.)
                         (Biskupi moraju preuzeti inicijativu !)


 Cijenjeni Naslove!

Nakon saborske odluke „O ukidanju pokroviteljstva Hrvatskoga sabora nad komemoracijom u Bleiburgu“, odlučili ste otići u Tezno.

Treba, dakako, počastiti nevino stradale. No, recesija je, a Tezno je daleko!

Međutim, Blizu vam je drvored zasađen na Mirogoju iznad preoranih grobova hrvatskih vojnika.

Neka vam ondje bude mjesto okupljanja! Nevine ćete počastiti, a manje potrošiti  državnoga novca.

Jednako vam je blizu i nekadašnji logor na Savi, a nisu vam daleko ni brojna grobišta i gubilišta ispod Medvednice i drugdje u okolici Zagreba.

Uštedjet ćete novce poreznih obveznika i očitovat plemenitost vlastitih duša koje žale i za žrtvama partizanskoga „oslobođenja“.

Ako ipak želite otići malo dalje od Zagreba, predlažem vam da odete u Jasenovac, u kojem je i križna postaja naše tragedije, gdje su i partizani, pomorivši mnogo zarobljenika, stvorili još jedan grad hrvatske mladosti pod površinom zemlje!

Uz pozdrav!

Ploče-Tepčići, 5. svibnja 2012.                                        Fra Martin Planinić

******

Dodatak Ante Rokova Jadrijevića:

                        Biskupi moraju preuzeti inicijativu !

Nakon saborske odluke „O ukidanju pokroviteljstva Hrvatskoga sabora nad komemoracijom u Bleiburgu“, kojoj je najviše kumovao novi komunistički predsjednik Hrvatskog Sabora Boris Šprem, bivši predstojnik Ureda Ciganina-Predsjednika Stipe Mesića, bilo je svima politički pismenima jasno kuda će Boris Šprem smjerati aktivnost hrvatskog Sabora!

Stoga nikog dobro informiranog i aktivnog hrvatskog domoljuba, odnosno patriota nije iznanadila spomenuta odluka hrvatskog Sabora, u kojem sada stare 'komunjare', Udbina i Staljinova kopilad i zmijsko gnijezdo Angjelinovića i Pusića ima dvotrećinsku većinu.

No, što čekaju naši biskupi? Zašto barem ono borbeno jezgro naših narodnih biskupa ne preuzme inicijativu od komunjara i udbaša, te povede svoje najvjernije katoličke vjernike na hodoćašća -  putevima naših mučenika na bezbrojnim 'Križnim putovima' iz svibnja i lipnja 1945.g.!?

Važno je NE prepustiti inicijativu komunjarama i udbašima, koji će uskoro paradirati pred Europskom Unijom u Teznom kod Maribora, u kojem je krajem svibnja i početkom lipnja 1945. Titova partizansko-četnička soldateska izvršila prvi veliki genocid nad 30.000 Hrvata - golobradih hrvatskih vojnika, žena, djece i staraca, bacivši njihova tijela u jedan dugi protivtenkovski rov i sravnivši ga sa zemljom, u cilju prikrivanja tog zločina genocida.

Dakle, naše stare komunjare i udbaši, te njihovi agilni potomci će ovih dana izvršiti PARADU pred licem EU namjerno prikrivajući činjenicu da svim sredstvima OPSTRUIRAJU onu ključnu Rezoluciju EU o osudi svih zločina totalitarnih režima iz 20. stoljeća – a najtotalitarniji i najzločinačkiji je bio komunistički zločinački totalitarizam.

Kod nas je to bio TITOV zločinački totalitarizam, kojie je počeo još u ljeto 1942.g., a nastavio se sve do njegove smrti 1980.g.

Danas u Hrvatskoj vlada nova varijanta Titovog totalitarizma: UDBOFAŠIZAM i njegov vjerni pratilac i štićenik – Udbomafijašizam!

A najistaknutiji primjer oba je namoćniji ministar (koji se od početka postavio iznad predsjednika Vlade gosp. Zorana Milanovića!) kao 'Super Ministar' (!!) i prvi podpredsjednik Vlade K-Radimir Čačić !! 

Tko njega može zaustaviti? Samo narod. Ali narodu treba Vođa! Nažalost, u HDZ-u vlada KAOS (programirani kaos sive eminencije HDZ-a Vladimira Šeksa!). Stoga ....

       Hrvatski Biskupi moraju preuzeti inicijativu !


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., radikalni politički kritičar i blogger
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: