Sunday, September 30, 2012

KARAMARKO JE NOVI 'MUĆAK' I NOVA PODVALA 'VELIKOG MEŠTRA SVIH HULJA' – VLADIMIRA ŠEKSA !


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., blogger (Semper Paratus Croatiae –com)
27. rujan (september) 2012.

Uredništvu tjednika 'Hrvatski list'

KARAMARKO JE NOVI 'MUĆAK' I NOVA PODVALA
'VELIKOG MEŠTRA SVIH HULJA' – VLADIMIRA ŠEKSA !


Prošlo je već više od četiri mjeseca od neslavnog i sumnjivog izbora Tomislava Karamarka
za novog predsjednika HDZ-a. Dovoljno vremena svima koji su za to sposobni da dokuče kako je Karamarko novi 'mućak' i nova podvala 'Velikog meštra svih hulja' Vladimira Šeksa ponovo posrnulom HDZ-u nakon teškog poraza na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

A nakon tog novog parlamentarnog poraza, sam Šeks je u unutarnjim stranačkim izborima HDZ-a doživio još jedan kudikamo teži osobni poraz, sličan onom njegovom porazu i na stranačkim izborima  u ožujku (martu) 2002. g., kada se Šeks lukavo skrio iza leđa onog prvog svog 'mućka', hohštaplera Ive Sanadera i tako sačuvao svoj položaj u vrhu HDZ-a.

Dakle, bezskrupulozni Zloduh HDZ-a Vladimir Šeks opet se uspio održati u najvišoj nomenklaturi HDZ-a i još više, u samom vrhu HDZ-a, ovaj put skrivajući se iza leđa Tomislava Karamarka! To znači da Šeksova Udbaška frakcija iz proljeća 1994.g. još uvijek vlada u HDZ-u (u kontinuitetu i iz sjene, skrivajući se iza leđa Ive Sanadera, Jadranke Kosor Vlaisavljević i Tomislava Karamarka).

(Ovoje sukus jednog mog starog komntara, koji sam napisao još prije više od tri mjeeca na portalu 'Dragovoljac.com').

Da podsjetim: tada sam javno upitao što je Šeks radio od kraja siječnja (januara) ove 2012. g. pa do 21. svibnja (maja), dakle do dana unutarnjih stranačkih izbora u poraženom HDZ-u? Šeks je krajem siječnja naglo zašutio i nestao iz javnosti, ostavljajući svoju ljubljenu Jacu Kosor na cjedilu javnosti i na meti bijesnog članstva HDZ-a, a on se okrenuo svojem subverzivnom muljanju iza javne scene,  mobilizirajući svoje udbaške 'krtice' u HDZ-u i izvan HDZ-a. Jer, UDBA nije mogla dozvoliti da njeno čedo – HDZ – padne u ruke 'nacionalista i klero-fašista', isto ono što su Šeks, Mesić i Manolić radili i u proljeće 1989. na Plješivici u Jaski, kada se kovao plan o osnivanju HDZ-a.  

Da ovdje skratim: Šeks se, nakon gubitka zadnjih parlamentarnih izbora, povezao sa svojim i Manolićevim starim udbaškim pajdašem Tomislavom Karamarkom, kojeg je subverzivnim radom u HDZ-u lansirao na vrh HDZ-a, ostavljajući ojađenu Jacu Kosor na cjedilu, računajući da je ona potrošena lutkica na koncima u njegovim rukama.

Kad su na taj zakulisni način dobiveni unutarnji stranački izbori u HDZ-u, 21. svibnja ove 2012.g., nastalo je novo zatišje Karamarka i Šeksa – daleko od očiju javnosti. A kad je to zatišje dostiglo svoj zenit u pakleno vrućem kolovozu (augustu), iz Šeksove vikendice u Petrčanima kraj Zadra, dvojac Karamarko-Šeks se odlučio na munjevito čišćenje njima nepodobnih dužnosnika u HDZ-u: U samo mjesec dana raspustili su čak četiri velika stranačka ogranka: riječki, varaždinski, zagrebački i osječki!

Karamarko je to u javnosti opravdavao potrebom 'homogenizacije stranke' pred nove lokalne izbore, što je još jedna nevješta formulacija kojom se pokušava prikriti uvođenje rigidnog stranačkog JEDNOUMLJA u 'novom' HDZ-u ! I konsolidiranjem stranke pred predstojeće lokalne izbore. Međutim, velik dio članova HDZ-a u tome vidi obračun Karamarka s onima koji su na izborima u svibnju glasovali za dr. Milana Kojundžića!

Šeksova i Karamarkova formula je jednostavna. Naime, najjaču lokalnu mrežu svojih ljudi na terenu ima (renovirana svojim podmladkom !!) Manolićeva, Mesićeva i Šeksova UDBA: naime, nema u Hrvatskoj nijedne općine u kojoj nema barem tri (bivša?) suradnika UDBE, a to je dovoljno za barem jednu udbašku 'ćeliju', kao embrion novog udbaškog HDZ-a! A to znači i novih stranačkih lista u svim općinama Hrvatske. Ta formula je već jednom hametice pobijedila u Hrvatskoj – u svibnju (maju) 1990.g. Zašto onda ne bi pobijedila još jednom, pogotovu što joj na ruku ide ova smušena, diletantska i destruktivna Vlada Zorana Milanovića, koja ama baš ništa nije uradila u prvih sto dana svojeg mandata, ništa nije činila ni u drugih sto dana svog mandata, a neće ništa učiniti ni u trećih sto dana svog mandata – ako i stigne trajati toliko dugo?!

Šeksova i Karamarkova tajna veza. Dvostruka! Trostruka!

Što dakle povezuje Karamarka i i Šeksa? Njih povezuju njihove slične biografije! Šeksovu biografiju već svi dobro znaju: 'Kolega' i 'Sova' iz Osječke Udbe, vođa preostalih udbaških 'krtica' u Hrvatskom Saboru, nakon neuspjelog parlamentarnog udara predsjednika oba doma Hrvatskog Sabora Josipa Manolića i Stipe Mesića protiv predsjednika dr. Franje Tuđmana početkom 1994.g. A i Karamarko se pojavio na javnoj sceni kada je godine 1992. postao je šefom Kabineta tadašnjeg predsjednika Vlade Josipa Manolića. Krajem 1992. Karamarko prelazi kod Mesića, kome je do kraja 1993.g. bio desna ruka, kao šef kabineta predsjednika Hrvatskoga sabora. Nakon neuspjelog parlamentarnog udara Manolića i Mesića početkom 1994.g., Manolić i Mesić napuštaju HDZ, a s njima je HDZ napustio i Tomislav Karamarko !!

Karamarko se povlači iz fokusa javnosti, točnije iza reflektora javnosti. Gdje?

Od 1993. do 1996. bio je načelnik PU zagrebačke, od 1996. do 1998. obnaša dužnost pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Ali ne prekida veze s Manolićem i Mesićem !!

I onda iznenada - hop!! Godine 2000. bio je voditelj izbornog stožera tadašnjeg predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, te postaje i savjetnikom predsjednika RH za nacionalnu sigurnost.

Dalje je sve ona stara udbaška rutina. Pročitajte to na stranicama Wikipedia-e (citiram):

Od 2000. do 2002. bio je predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost, a 2004. do 2006. godine bio je ravnatelj Protuobavještajne agencije. Na mjesto ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) imenovan je u rujnu 2006., i tu dužnost obnašao je sve do 2008. godine.

U Hrvatskom saboru 10. listopada 2008. glasovanjem je potvrđen za ministra unutarnjih poslova na prijedlog tadašnjeg predsjednika Vlade Ive Sanadera s 81 glasom za i 49 suzdržanih glasova.

Valja uočiti da je Karamarko postao ministar unutarnjih poslova u Sanaderovoj Vladi, a da je protiv njegovog imenovanja bilo čak 49 'suzdržanih' glasova!! Čijih? Oporbenih?!

Valja uočiti i to da je Sanader uskoro UKLONJEN s položaja predsjednika Vlade, a to su učinile tajne službe, kojima su 'kumovali' Mesić i Karamarko. A na Sanaderov položaj subverzivno je 'oktroirana' Jaca Kosor Vlaisavljević – Šeksova bivša 'prilježnica' i štićenica!!

Naivna i priglupa Jaca u rujnu 2011.g. ponovo prima Karamarka u članstvo HDZ-a! Kobno za Jacu Kosor Vlaisavljević! Bilo je to uoči parlamentarnih izbora krajem studenog (novembra) te iste 2011.g., koje je Jacin HDZ hametice izgubio.

A nakon gubitka parlamentarnih izbora, Šeks je ubrzo i 'Jacu podanicu'  bacio u svoju ropotarnicu. I umjesto nje na čelo HDZ-a doveo Karamarka. Dakle, ima jedna tajna veza!
I to trostruka! Naime, Karamarko je najprije bio Manolićev čovjek, onda Mesićev čovjek, a sada je Šeksov čovjek!
  
Vratimo se sada na glavnu temu. Tko ustvari vrši ove nove čistke u 'novom' HDZ-u?

Jedno je sigurno: te čistke vrši sam Vladimir Šeks, služeći se Karamarkom kao svojom produženom rukom! Hoće li ovaj 'novi' HDZ to preživjeti?


Od HDZ-a više nema ništa!

Sasvim je sigurno da će i HDZ polako tonuti u svoju vlastitu kaljužu, u koju ga je već jednom gurnuo 'Veliki meštar svih hulja' – Vladimir Šeks, kada je nakon smrti Prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, na podli i perfidni način preuzeo vlast na HDZ-om. Ali ovaj put više nema povratka! Iz te svoje kaljuže se HDZ više nikad ne može izvući, a ne mogu se izvući ni Šeks, ni Karamarko, kao što u nju sve dublje tonu i Manolić, a pogotovu Mesić.

Što je nama Hrvatima, dakle, činiti? Ja znam što! Pozivam dr. Milana Kojundžića da skupi časne, odvažne, kvalitetne i odlučne Hrvate i da osnuje novu hrvatsku stranku, ALI NE BILO KAKVU, nego ovakvu:

Da se zove 'OHRANA – Hrvatski socijal-radikali' i to po socijalnom nauku katoličke crkve velikog Pape Leona XXII. – sukladno njegovoj encikliki 'Rerum novarum' iz 1891.g. i encikliki velikog Pape Karola Vojtile 'Centesimus annus' iz 1991.g. (citiram zadnju rečenicu te Papine enciklike: 'dano u Rimu pri Svetom Petru, 1. svibnja – na spomendan sv. Josipu radniku, godine 1991.).

A što bi moglo značiti ono 'OHRANA'?

Naziv 'OHRANA' u jednu ruku znači borbu protiv 'Nove ORJUNE' – nove organizacije jugoslavenskih nacionalista, koja već treću godinu vlada Hrvatskom (!!), a drugo je bilo ime ruske carske tajne policije za borbu protiv komunista i cionista!

A glavni cilj i program mora biti LUSTRACIJA svih 'crvenih, žutih i zelenih vragova', kako nam je to u amanet ostavio naš Prvi i jedini Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman!

Po tome, i zbog toga, zove se i moj drugi blog 'OHRANA Semper Paratus', koji sam spreman staviti na raspolaganje cijenjenon dr. Milanu Kojundžiću!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: