Wednesday, January 30, 2013

Ministra Ž. Jovanovića treba zaustaviti i što prije ukloniti iz našeg školstva!!



Nastavnici.org., internetski portal ua učitelje i nastavnike/ Peticija: dajmo prava i dobrim učenicima, a ne samo izgrednicima


108 Responses to Peticija: dajmo prava i dobrim učenicima, a ne samo izgrednicima


anterokovjadrijevic on 30/01/2013 at 10:30
Your comment is awaiting moderation.


Podržavam peticiju i još više gospođu Majnarić, koja je jučer sjajno o tome govorila u najslušanijoj emisiji HR1 'U mreži Prvog'! Skandalozno, gotovo idiotski joj je kontrirao gosp. Toth iz Jovanovićevog ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta. Prvi put od kada je pomno pratim, tu emisiju je vrlo korektno vodila poznata novinarka Marija Gerbec Njavro.  

I sam sam često o tim problemima pisao u bivšem 'Vjesniku' još od 29. travnja 1993 ('Kamo s viškom slabih učenika?'), zatim 7. rujna 1999.g., potom 4. travnja 2001. (taj veliki tekst su mi cenzurirali čak na 9 mjesta!!), itd., a posljednji tekst na ovu konkretnu temu su mi objavili u 'Vjesniku' 21. travnja 2006.g. pod naslovom: 'Ne može se istodobno štititi i korov i žito' s podnaslovom: 'Treba izdvojiti i izolirati djecu sklonu nasilju. U odvojenim bi školama takvi učenici bili pod cjelodnevnim nadzorom učitelja/profesora i profesionalnih odgojitelja (na taj način bi se pojačano socijalizirali....itd.).

Ništa od toga nije učinjeno, jer smo imali odreda sve same loše ministre školstva, a ovaj novi, Jovanović je najgori od svih!

Umjesto da odlučno poradi na promjeni katastrofalne pedagoške paradigme (obrasca, modela, itd.), on se najprije okomio na naše najuglednije jezikoslovce, čak i na akademika Radoslava Katičića!), a onda mahnito krenuo u uvođenje homoseksualnog preodgoja naše djece po modelu psihopatskog dr. Alberta Kinsey-a.

Stoga držim da ovog novog ministra treba zaustaviti i što prije ukloniti iz našeg školstva!!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,
bivši profesor u Tehničkoj školi u Puli, sada umirovljenik

No comments: