Monday, November 25, 2013

Karamarko: Građani su prisiljeni na referendum jer su 'izloženi diktaturi relativiteta'

Dnevno.hr/ Građani su prisiljeni na referendum jer su 'izloženi diktaturi relativiteta'/
Datum: ponedjeljak, 25. studenog 2013. u 19:06


Autor: Hina/ A. R.

Građani su prisiljeni na referendum jer su 'izloženi diktaturi relativiteta'

(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića)

 'Ovo je bila spontana reakcija i ima svoju logiku', rekao je čelnik HDZ-a Tomislav  Karamarko te zaključio da će nakon 1. prosinca 'mnoge stvari biti drugačije'. 'Nitko se više neće moći lagano poigravati s onim što je ovom narodu prirođeno'.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je ponovio da će na referendumu u nedjelju glasovati za ustavno definiranje braka kao životne zajednice žene i muškarca, a odbio je tumačenja da je takva odredba u Ustavu nepotrebna, ocijenivši da su građani bili prisiljeni na takvu referendumsku inicijativu, jer su "izloženi diktaturi relativiteta".

"Smatram da je potrebno Ustavom utvrditi ono što je prirođeno našem narodu, što je u tradiciji našega naroda i shvaćanja braka", rekao je Karamarko u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija.

Uvjeren je da će na referendumsko pitanje potvrdno odgovoriti visok postotak birača, iako ističe kako "nije dobro što u Ustav moramo unositi neke notorne i temeljne stvari".

Na opasku da Vlada nije najavljivala da će mijenjati zakonsku definiciju braka, Karamarko je protumačio da su građani bili "pod udarom terora relativiteta", zbog uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

"Uvođenje zdravstvenog odgoja bio je udar na mnoge roditelje", ustvrdio je Karamarko, koji je uvjeren da bi omogućavanje sklapanja braka homoseksualcima bio sljedeći korak Vlade.

"Ovo je bila spontana reakcija i ima svoju logiku", rekao je Karamarko te zaključio da će nakon 1. prosinca "mnoge stvari biti drugačije". "Nitko se više neće moći lagano poigravati s onim što je ovom narodu prirođeno", kazao je.

Uvjeren je i da je svjetonazorske podjele u društvu izazvala Vlada, "koja misli da će nešto revolucionarno donijeti Hrvatskoj". "Ne treba nam njihov preodgoj, trebaju nam reforme, revolucija u gospodarstvu i otvaranje novih radnih mjesta", poručio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a još uvijek nije potpisao referendumsku inicijativu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a ponovio je da će o tome odlučiti stranačka tijela. Rekao je i da "HDZ podržava Stožer u aktivnostima u kojima se zalažu za poštovanje zakona", ponovivši da je postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru protivno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.

Karamarko i dalje tvrdi da u Vukovaru na Dan sjećanja nisu bile dvije, nego samo jedna kolona, u kojoj je bilo 100.000 građana. Uvjeren je da su se državni dužnosnici mogli priključiti toj koloni, da su doista željeli.

"Tko može zaustaviti predsjednika Republike i Vlade da se priključe toj koloni? Sada se petljaju neke tajne službe, ne treba nam to", rekao je Karamarko, koji izjavu premijera Zorana Milanovića da u Vukovaru nije prekršen ni jedan zakon tumači kao dokaz da državni vrh nije bio fizički spriječen da se priključi koloni.

"Da su fizički spriječeni, tu bi ipak bio prekršen neki zakon", zaključio je Karamarko, koji smatra da se u Vukovaru "narod distancirao od vlasti".

Na pitanje je li riječ o planu HDZ-a da isprovocira prijevremene parlamentarne izbore, rekao je, "nećemo mi ništa provocirati, najbolja destrukcija ove vlasti je sama ta vlast, zbog nečinjenja i nezgrapnog ponašanja u nizu situacija".

Kazao je da Vlada nije dobila mandat da nameće teme poput braka, saborskog pokroviteljstva nad komemoracijom u Beiburgu, ili 'lex Perkovića'. "Nepotizam frca na sve strane, svaki drugi ministar je u sukobu interesa, događaju se masovne smjene, postavljaju se rođaci i kumovi, ne znam o kakvoj uređenoj zemlji govori premijer", rekao je Karamarko.

Najavio je da će HDZ sredinom studenoga organizirati svehrvatski gospodarski forum, na kojem će predstaviti dijelove svoga gospodarskog programa, a na pitanje hoće li na parlamentarnim izborima odlučivati gospodarske ili svjetonazorske teme odgovorio je: "Mislim da će odlučiti i jedne i druge, jer je aktualna vlast u oba segmenta iziritirala ljude".

Autor: Hina/ A. R.

******

Komentari (3)


Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Ma, nije to bio nikakav "oporbeni zarez"! Novinar HR1 je bio najobičniji režimski huškač - nažalost nisam "uhvatio" njegovo ime, ali mi se čini da je to bio Ivica Ružičić, jedan prostak iz ekipe "U mreži Prvog".

Gosp. Karamarko je konačno progovorio! I bio je daleko iznad tog režimskog novinara - prizemnog provokatora! Sramota je da narod takvom novinarskom OLOŠU plaća pretplatu!!

Citiram gosp. Karamarka: "Tko može zaustaviti predsjednika Republike i Vlade da se priključe toj koloni?"

Šteta što on nije spomenuo sve one tjelesne čuvare ("Gorile") oko Milanovića i okolo YU-sipovića. Tko bi njih mogao zaustaviti???

Dakle, po srijedi je LAŽ !! Oni su samo spriječeni da se postave na čelo kolone sjećanja na žrtve Vukovara - i to tako da je kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara krenula pola sata ranije!! A oni lampaši su bili samo znak da se kolona ne prekida - to su Milanović i YU-sipović ispoštovali, pa čemu sada cijela ova dreka??

E, baš u tom grmu leži - lisica! Naime, režimska DREKA NIJE NIMALO SLUČAJNA !! Ona služi samo zato da se narodu odvuče pažnja od katastrofanih rezultata Milanovićeve Vlade, ali i YU-sipovićevih Predsjednički dvora!! Ova vlast radi sve protiv hrvatskog naroda, a tlo joj sve više izmiče ispod nogu! Zato Milanovićeva Vlada i YU-sipovićev Pantovčak diže paklenu dreku pred ovaj sudbonosni REFERENDUM, jer je svijesna da je to i politički Referendum o sudbini ove Vlade i ovog režima!!

Drma se stolica i predsjedniku YU-sipoviću, a i cijeloj Udbaškoj bulumenti na Pantovčaku! NJIMA DOLAZI STRAŠNI - SUDNJI DAN !!

To je ono glavno. A spinovi Zvečarke Pusić i YU_sipovića su tu da odvuku pažnju naroda na sporedne stvari. Već u nedjelju ćemo ZA-pečatiti njihovu političku sudbinu!!

Glasujmo ZA, da im ZA-pečatimo sudbinu!

To će biti prvi dan LUSTRACIJE te orjunaške, Staljinove i Udbaške kopiladi !!

Ante Rokov Jadrijević,
(hrvatski socijal-radikal)

Prikaži više

No comments: