Monday, October 6, 2014

Tko se boji gospođe Željke Markić

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Tko se boji gospođe Željke Markić
 (i njenog kršćanskog i političkog aktivizma)


  Prije desetak dana visoko mi je digao tlak jedan od meni najomiljenijih novinara -komentatora, gosp. Milan Ivkošić, svojim tekstom u Večernjem listu od 26. rujna ove 2014.g.., pod opširnim naslovom: Zašto Željka Markić i dio crkve hoće pomoći ljevici da ostane na vlasti?“.  

Za početak – a možda i za kraj – cijenjeni gosp. Milan Ivkošić sasvim otvoreno i potpuno pristrano se stavlja na stranu udbaškog Šeksovog, Karamarkovog i Brkićevog HDZ-a, a protiv gospođe Željke Markić i njene (i naše!) udruge „U ime obitelji“ i naše Katoličke crkve. To je politički skandal, dosad nezabilježen (da li?) u praksi Večernjeg lista od naše pobjede u našem svetom Domovinskom ratu!

            Da ne bih ispao brzoplet potražio sam nešto starije tekstove i u drugim novinama na mojem velikom publicističkom stolu, da provjerim je li to dio neke polemike? Tako sam naletio na jednu karakterističnu crvenu nit – dakako u “crvenom“ Udbo-komunističkom Novom listu iz Rijeke, u njihovom tjednom dodatku „Pogledima“ od 20 rujna ove 2014.godine i to iz pera opskurnog novinarčića bantam kategorije (bantam = pijetlić!) Jasmina Klarića, pod naslovom „REFERENDUM Željke Markić pucanj je u RH“.

Već u svom podnaslovu taj novinarčić pijetlić kategorije piše: „Prije svega, to je prijetnje za društvenu i gospodarsku stabilnost Republike Hrvatske“.

Uh, alaj smo „stabilni“ ovih 14 godina nakon smrti našeg Prvog i jedinog pravog predsjednika Republike i Države dr. Franje Tuđmana !?? „Stabilno“ tonemo već 14 godina, tonemo sve više i više, tik smo pred potpunim potonućem ! A ovaj tupi o „stabilnosti“.

Jasmin Klarić nimalo ne štedi, a kamo li poštuje našu gospođu Željku Markić, koju ispod prvog podnaslova „referendumski kupus“ podrugljivo etiketira „notorna Željka Markić“.... „koja se proslavila organiziranjem suvišnog homofobnog referenduma... nije nikad ni mislila završiti političku karijeru prvom referendumskom promjenom ustava...“.

Eto kako jadnim Riječanima Jasmin Klarić podvaljuje svoje bolesne frustracije zbog uspješnog drušvenog aktivizma gospođe Željke Markić, koji toliko smeta glavnom dijelu uredništva Novog lista. Njih najviše žulja prijedlog gospođe Željke Markić za „zabranu predizbornih koalicija“ (koja, nota bene, izvrsno funkcionira u Saveznoj Republiki Njemačkoj !), a žulja ih i prijedlog za „snižavanje izbornog praga na tri posto“ (n. b.: u SR Njemačkoj izborni prag je 4 posto i to izvrsno funkcionira, daleko bolje nego kod nas izborni prag od čak 5 posto!!).

Jasno je svakom politički pismenom građaninu Hrvatske to što nije jasno crvenom pjetliću Jasminu Klariću i njegovim crvenim mentorima u Novom listu (to se ne odnosi na novog i tek izabranog Glavnog urednika Novog lista Nenada Hlaču, inače mog starog poznanika iz Rijeke): kad bi se doista zabranile predizborne koalicije, obe sadašnje „velike političke stranke“ SDP i HDZ spale bi znatno ispod 25 posto dobivenih izbornih glasova, pa bi neki normalniji Predsjednik Republike ( a to nisu bili ni politički nakazni „seronja“ Stipe Mesić, a ni ljigavi i debilni Nemuško YU-sipović !) mudro odobrio samo tehničku Vladu priznatih stručnjaka, odnosno eksperata. I to bi u kratkom roku izbavilo iz gliba, odnosno živog pijeska Republiku i Državu Hrvatsku, u koji su nas uvalile Račanova i Milanovićeva Vlada SDP-a i HNS-a, te Sanaderova i Jacina Vlada HDZ-a, a ujedno ju i očistilo od lopova i političkih parazita obe spomenute stranke – dakle preporodilo bi našu Hrvatsku!

Osim toga, Hrvatska bi konačno već jednom dobila jedan čist i pošten Ustav, umjesto ovog nakaznog i bezobraznog Ustava RH, kojeg nam je podvalio „Veliki meštar svih hulja“ Vladimir Šeks 2010 godine!

Jasno je zašto crvenom Novom listu toliko smeta i „snižavanje izbornog praga“ (na tri posto): tajna je u gubitku izbornih glasova po D'Hondtu !! Jer bez D'Hondtove metode, tog mutnog „političkog inžinjeringa“ ni SDP, ni (ovakav!) HDZ ne bi mogle oformiti Vladu koja bi „prošla“ u Hrvatskom Saboru !

(nota bene: meni bi osobno bilo draže da izborni prag bude 4 posto, kao u S.R. Njemačkoj ! A i 3,5 posto bi bilo podnošljivo, jer tako ni „Hrvatska Nečastiva Stranka“ (lažni HNS) ne bi mogla ući u Hrvatski Sabor. A bez Luciferke Vesne Pusić i K-Radimira Čačića u našem Saboru bi se lakše disalo!

U svom ogromnom tekstu na čak šest stubaca, već nakon prvog stubca, udarni novinarčić pijetlić kategorije Jasmin Klarić nastupa sa svojim bolesnim mozganjem i bla-blablanjem o njegovim zamišljenim posljedicama eventualnog smanjenja izbornog praga i zabrane predizbonih koalicija koaliranja, tvrdeći da je to „Udar na Karamarka“ (to je i drugi podnaslov),  potpuno prešućujući spomenuti aktualnog premijera Z.Milanovića i njegov SDP, odnosno njihovu „Kukuriku koaliciju“.

Da se dalje ne zamaramo, zadržimo se još samo na samom kraju tog bolesnog teksta Jasmina Klarića – na navodnoj „destrukciji“, citiram: „Stoga je cijela ideja o novom referendumu Željke Markić ne samo pogrešna, već i užasno opasna. Doslovno destruktivna. .... Izmjene Ustava kakve se sad predlažu doslovno bi bile pucanj u politički sustav Republike Hrvatske i u njenu društvenu i gospodarsku stabilnost....

.... Vrijeme za akciju opasno istječe“. To tvrdi crveni pasdaran Jasmin Klarić iz crvenog Novog lista u crvenom gradu Rijeka.

Tjedan dana kasnije, 27. rujna ove 2014.g,  u već spomenutim „Pogledima“  crvenog Novog lista pojavio se opširan komentar poznatog crvenog novinara Zdenka Duke, inače još i predsjednika crvenog HND-a, poznatog i kao „Društva crvenih novinara“, po naslovom: „Referendumski udarac za HDZ, ali ga Crkva neće napustiti“(t.j.:Referendum).

Zdenko Duka očito ima velike muke sa svojim tekstovima, a ni ovaj mu nije iznimka. I ovaj mu je tekst ustvari kompilacija tekstova njemu očito dragih i sličnih autora, primjerice prof. dr. Mirjane Kasapović, prof.dr. Nenada Zakošeka, „neovisnog analitičara“ Davora Gjenera (ma što to „neovisnog“ značilo), itd.

Dakle, „crveno, volim te crveno“ - i to je sve.

Svoj obol toj velikoj hajki protiv gospođe Željke Markić pridodao je i bivši ministar (vjerovatno i budući!) državne uprave HDZ-ovac Davorin Mlakar u riječkom Novom listu i Glasu Istre 2. listopada ove 2014.g. i to u članku novinara D. Cigleničkog  „Mlakar: Markić ide na ruku Josipoviću i SDP-u.“.

U tom malom prilogu  zanimljiv je samo posljednji pasus: „Neosporno je da inicjativa Željke Markić ide na ruku SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Josipoviću i cijeloj ljevici. .... Što je najgore, Željka Markić se pritom poziva na domoljublje, iskorištavajući posve oporavdano nezadovoljstvo građana Milanovićevom i Josipovićevom vlašću“.  

A što je bilo i sa nezadovoljstvom Hrvata načinom kako su Karamarko, Šeks i Brkić sproveli čistku i zaveli zakon šutnje u sadašnjem HDZ-u, gosp. Davorine Mlakar ?

Bilo kako bilo, opet se potvrđuje sestrinstvo dvije Udbo-komunističke stranke: HDZ-a i SDP-a !! A ovaj tekst to još jednom potvrđuje.

* * * * * *

            Meni ovdje ostaje još samo to da se vratim na početak i gosp. Milana Ivkošića, jer sam dužan potkrijepiti moje tvrdnje da se gosp. Milan Ivkošić u svom spomenutom tekstu: Zašto Željka Markić i dio crkve hoće pomoći ljevici da ostane na vlasti?“ sasvim otvoreno i potpuno pristrano se stavlja na stranu udbaškog Šeksovog, Karamarkovog i Brkićevog HDZ-a, a protiv gospođe Željke Markić i njene (i naše!) „Udruge u ime obitelji“ i naše Katoličke crkve.

Naime, odavno sam primjetio da se novinar i komentator Milan Ivkošić često na čudan način i još čudniji povod okomljuje na našu Crkvu (a to je često primjećivao i naš Hrvatski tjednik iz Zadra – najčešće kroz izvrsne karikature genijalnog Stiva Cinika na svojoj zadnjoj stranici).

Evo jednog primjera, koji sam brzo našao u mojoj arhivi: u svojem 398.broju od 10. svibnja 2012.g. Hrvatski tjednik u svojoj karikaturi Stiva Cinika, navodi Ivkošić govori: „Nismo se jeftino prodali“.

Asocijacija je jasna kao sunčan dan! 

A sad sporni citati iz uvodnog Ivkošićevog članka, čiji je prvi dio sasvim u redu, a onda počinje čudovišni dio: „Ali više bi štete najjačoj oporbenoj stranci, jedinoj od koje se možemo nadati oporavku zemlje, mogle nanijeti inicijative zdesna. Posve je nerazumljivo kome služi mogući referendum o preferencijalnom glasovanju i smanjenju izbornog praga na tri posto glasova birača  za ulazak u Sabor. Ulazak velikog broja stranaka u Sabor stvorio bi KAOS.

            Pogotovo bi mogao nauditi HDZ-u, jer na desnici ima mnogo više malih stranaka nego na ljevici i mnogo je veća mogućnost  da neke od tih stranaka  prijeđu sniženi izborni prag te da ucjenjuju HDZ i nekvalitetnom učine podjelu dužnosti u vlasti pa i onda i sam njen rad. Ili da jednostavno iz animoziteta prema HDZ-u pomognu lijevoj koaliciji da opet vlada.  
....
.... Je li svega toga svjestan dio crkvenog vrha koji je podupro Željku Markić i referendum?

            Nije li očito da su se, dakle, i neki biskupi, i, pogotovo glavni urednik „Glasa Koncila“ Ivan Miklenić ne samo urotili protiv HDZ-a nego u nekim izbornim kombinacijama i te kako mogu pomoći ljevici da zadrži vlast, koja vodi zemlju u gospodarsku i demografsku propast,....

To bi za za konzervativnu opciju na idućim izborima moglo biti mnogo opasnije od ljevičarskog ocrnjivanja Karamarka i i HDZ-a, od senzacionalističkog iskorištavanja stvarnih i izmišljenih razmomilaženja u toj stranci i drugih podvala.

Naravno da su, kad je riječ o HDZ-u, očiti ciljevi s kojima se nastoji pokrenuti referendum, pa bi bilo zanimljivo znati koji su motivi Željke Markić i dijela Crkve.

Završen citat.

******

Dakle, da ja, A.R.J., zaključim: bilo bi jako zanimljivo znati koji su motivi novinara i komentatora Milana Ivkošića da piše ovakve članke protiv naše Crkve i gospođe Željke Markić i njene (i naše!) „Udruge u ime obitelji“ !!

Jer kad bi netko vrlo pošten u Hrvatskoj raspisao referendum o Crkvi, u odnosu na ovaj udbaški Šeksov (budući predsjednik Hrvatskog Sabora !!), Karamarkov (budući premijer) i Brkićev (budući ministar unutarnjih poslova) HDZ, sigurni smo da bi takav HDZ hametice izgubio i definitivno propao na tom referendumu !!

E baš ZATO je referendum potreban! Prije svega PREFERENCIJALNO !! A  onda i za zabranu predizbornih koalicija, jer bez njih su i SDP i HDZ obični politički patuljci !!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Brtonigla, Istra,
(hrvatski socijal-radikal)
            

No comments: