Wednesday, December 3, 2014

Jučer je u Zadru uhićen Reno Sinovčić, opskurni zadarski mafijaš...


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Brtonigla, Istra,
(hrvatski socijal-radikal)

3. pros/dec 2014.

Uvodna napomena:

Tekst koji danas objavljujemo nije nov, ali je iznimno aktualan! Naime, jučer je u Zadru uhićen Reno Sinovčić, opskurni zadarski mafijaš... A tekst koji ponavljamo je bio najbolji okidač za to uhićenje.

No, Rene Sinovčić nije „glavni“ u toj priči o uhićenju, nego su to njegovi „sponzori“ i „Kumovi“ i ovaj put ostali (politički i kriminalno!) – zaštićeni i prikriveni od hrvatske javnosti. A i svi oni su spomenuti u ovoj već deset mjeseci poznatoj priči !!

Dakle, ostaje u zraku pitanje: hoće li DORH ići do kraja ili će ostatak ove priče ostati i nadalje prikriven od hrvatske demokratske javnosti?

A.R.J.Hrsvijet.net/ Dražen Majić pisao Milanoviću…./Utorak, 25 Veljača 2014

Dražen Majić pisao Milanoviću:
Koje bi to institucije države trebale ispitati bezakonje u EPH grupi kad je u medijima više puta objavljeno da se s Pavićem nalazite na ručkovima?

Novinar i urednik HTV-a Dražen Majić uputio je premijeru Zoranu Milanoviću otvoreno pismo u kojem mu odgovara na prozivke da je u tijeku "hajka protiv Vlade" te još jednom Milanovića upoznaje s mutnim detaljima predstečajnih nagodbi o kojima  dio medija izvještava već tjednima, a čime se počeo baviti i DORH.

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: Hvala Bogu da je gosp. Dražen Majić opet JAVNO progovorio!


Pismo Dražena Majića prenosimo u cijelosti:

"Obraćam vam se povodom intervjua koji ste prošlog petka dali HTV-ovoj novinarki Anki Bilić Keserović. U razgovoru ste izjavili kako je, vezano za predstečajne nagodbe, u tijeku hajka protiv vaše Vlade u kojoj sudjeluje i HTV.

Zbog sjednice Antikorupcijskog vijeća u Saboru (utorak) i glasovanja u predstečajnoj nagodbi EPH grupacije (srijeda), smatram potrebnim ukazati vam na sljedeće činjenice.

Ovaj dopis nije službeni stav HRT-a, već moj osobni.


Zadarska SDP sramota

Vjerojatno vam ime Stoja Mučaji ne znači ništa. Ona je po vašim aršinima u nekom šestom ili sedmom SDP-ovom ešalonu. Međutim, njena politička karijera direktno je vezana uz vas. Stoja je, naime, u SDP ušla kad ste vi pobijedili na unutarstranačkim izborima. Vidjela je, kaže, svjetlo na kraju tunela.

Za Stoju sam doznao baveći se predstečajnom nagodbom tvrtke Vox u vlasništvu Rene Sinovčića. Stoja Mučaji je pročelnica porezne uprave u Zadru. Postavila ju je vaša vlast.

Prije 14 godina zbog svog je porezničkog rada brutalno pretučena na ulici. Zadarska kriminalna mreža pokušala ju je ubiti. Nekoliko godina bila je na bolovanju.

Nakon što je koncem 2013. izrazila sumnju u zakonitost većeg dijela dokumentacije u predstečajnoj nagodbi Vox-a, uslijedili su višemjesečni napadi iz svih medija kojima upravlja Reno Sinovčić.

Događa se pravi medijski linč kako Stoje - tako i njene obitelji i kolegica. U potresnom razgovoru doznao sam da ju SDP niti u jednom trenutku nije zaštitio. Štoviše, stvarnost je puno gora.

Dakle, SDP-ovki koja ukazuje na evidentno bezakonje Rene Sinovčića, koji je prije godinu-dvije izašao iz HDZ-a, stranka koju vodite okrenula je leđa.

Sustav kojim upravljate stao je na stranu osobe više puta osuđene zbog raznih kriminalnih djela.

Već i površnim uvidom u predstečajnu nagodbu tvrtke Vox očito je da su tadašnjem pomoćniku ministra financija Branku Šegonu, pa i njegovom šefu ministru Slavku Liniću, bliži interesi Rene Sinovčića i njegove zadarske mreže nego borba za pravdu Stoje Mučaji.

To je očito iz činjenice da Ministarstvo financija nije uvažilo primjedbe Stoje Mučaji na 21 milijun nepostojećih potraživanja, koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić.

Fina i nagodbeno vijeće (postavljeno od Slavka Linića osobno) procijenili su da je sve čisto. Primjedbi nije imao ni Linićev povjerenik u toj nagodbi - Ivan Rude.

Ta je situacija indikativna za svu nezakonitost i kriminal koji se događaju u predstečajnim nagodbama. Potraživanja određuje i potvrđuje sam dužnik i nema nikog u sustavu tko bi mu se usprotivio. Ustavno-pravni poredak u Hrvatskoj je srušen.

Poznato je da je Branko Šegon godinama bio dijelom spomenute zadarske mreže. Uostalom, 11 milijuna za pokretanje posla na Korčuli posudio mu je Zdenko Zrilić, čelna osoba mreže u kojoj je jedan od glavnih bojovnika Reno Sinovčić. Da stvar bude plastično jasna: Zrilić je novac posudio i Reni za poslovanje u tvrtki Vox.

I naravno da je nagodba prošla. Možda ju je mogao zaustaviti netko u FINI ali vjerojatno vam je poznato da nagodbe i dan-danas nadzire članica uprave Ivna Šegon.

Nagodba je zapela, jer se umiješao DORH koji trenutno ispituje sumnje o bezakonju.

Onaj tko se nije umiješao jest Ranko Ostojić, iako su mediji u više navrata ukazivali na potencijalni kriminal. Prilikom razmatranja zašto to nije učinio, bitno je znati pozadinu stvari.

Naime, u predstečajnoj nagodbi kao vjerovnik pojavljuje se i Slobodna Dalmacija koja je godinama tiskala Sinovčićeve tiskovine. Slobodna je iskazala potraživanje od 5,2 milijuna kuna, iz čega je vidljivo da Reno godinama nije plaćao tiskanje svojih novina i tjednika čiju uređivačku politiku mnogi u Zadru opisuju kao čisti reket.  

Vlasniku Slobodne Dalmacije, Nini Paviću, taj dug nije smetao. Nije mu smetalo ni što je Reno godinama medijski linčovao novinara Slobodne Dalmacije - Ivicu Nevešćanina.

Pavić je Renu godinama kreditirao.

Vjerojatno vam je poznato i da je Ranko Ostojić jedan dio svoje karijere, od 2005. do kolovoza 2007. radio upravo kao direktor Slobodne Dalmacije.
Ovo navodim jer će to partnerstvo doći do izražaja i u sljedećoj priči.

No, prije toga još malo o SDP-u i Reni Sinovčiću. Vjerojatno nikad niste čuli ni za Antuna Novoselovića. On je, kao i Stoja, nižeešalonski dužnosnik SDP-a. Član je predsjedništva zadarskog SDP-a i zadarski gradski vijećnik.

Antuna Novoselovića i njegovu obitelj Reno Sinovčić i njegovi mediji medijski linčuju već nekoliko godina. I njemu su prijetili smrću.

Linč traje i dan-danas. SDP ga ne štiti. Ministar Ostojić ne intervenira iako je Antun bio jedan od najboljih hrvatskih policajaca. Novoselović je smijenjen kada je dodirnuo jezgro zadarske mreže. Zbog te se mreže u njemačkim i austrijskim medijima Zadar naziva - Hypograd.

Ministar Ostojić ne samo da nije zaštitio svog stranačkog kolegu.
Štoviše, načelnik policijske uprave Zadar Neven Paškalin (nekoliko dana nakon što je HTV izvijestio o predstečajnoj nagodbi Vox-a i medijskom linču Stoje Mučaji i novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić koja je pisala o nagodbi) daje veliki promotivni intervju za jedan od Reninih medija. Kaže - u Zadru je sve super. Kaže - dobio sam orden od predsjednika Josipovića.

Poruka Zadranima: Reno i sustav su frendovi. Tko se Reni zamjeri nema zaštitu sustava.

Reno je sustav!

Je li iznošenje ovih podataka hajka? Naravno.

(Kraj I. dijela))


******

26. veljače/febr. 2014.

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Hvala Bogu da je gosp. Dražen Majić opet JAVNO progovorio!

 Čestitam na hrabrosti, visokoj profesionalnosti i lucidnosti znanom novinaru Draženu Majiću! Pamtim ga još iz Ri-ječkog „Val-a“ 1989, ¸1990.g., (u kojem sam i ja osobno mnogo pisao), a još više ga pamtim iz „Glasa Istre“, gdje se nekoliko godina snažno i otvoreno (!!) suprostavljao velikom IDS-ovom kriminalu i pljačkaškoj privatizaciji!

Zbog toga su ga Ivan Jakovčić i njegovi najbliži pomoćnici na svaki način pokušavali zaustaviti.

Uspjelo im je to nakon nekog (kriminalno) mutnog dogovora, odnosno prljave NAGODBE Jakovčića i premijera Ive Sanadera, te ga ukloniti iz „Glasa Istre“ i premjestiti u Zagreb, u Hrvatsku televiziju.

Istovremeno su dali otkaz sedmero novinarki i novinara, koji su podržavali gosp. Majića.

Hvala Bogu da je gosp. Dražen Majić opet JAVNO progovorio!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Brtonigla, Istra, blogger, Semper Paratus Croatiae (com)
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: