Thursday, June 19, 2008

Haaško 'prekomjerno granatiranje'!

Haaško 'prekomjerno granatiranje'! 11. lipanj 2008.

Već smo s radošću pomislili kako je, odlaskom Carle del Ponte, haško tužiteljstvo dobilo pravog i poštenog čovjeka koji će ovu 'topničku trakavicu' konačno i riješiti pogotovo nakon onog neuvjerljivog svjedočenja kontroverznih kanadskih svjedoka. Uzalud!
Kao grom iz vedra neba pogodila nas je vijest kako je Belgijanac Serge Brammertz, inače po struci kriminolog, podnio ni manje ni više nego tužbu protiv suverene države Hrvatske zbog, kako to on kaže, namjernog skrivanja vojnih transkripata o topničkim operacijama tijekom Oluje i aktivnostima generala Mladena Markača. Očito, razočaran grupom svojih-niškoristi-kanadskih svjedoka, koji se pod milim Bogom ničega ne mogu sjetiti kao i neuspjelom i infantilnom krivotvorinom Zastava-filma s cvrkutanjem kninskih ptičica, zbunjeni Serge Brammertz sada, koje li drskosti, optužuje državu Hrvatsku da u posljednjih 18 mjeseci nije poduzela odgovarajuće mjere kako bi tužiteljstvu osigurala tražene dokumente.
Riječ je, kaže taj kriminolog, o stotinama transkripata među kojima se nalazi niz zapovijedi, izvješća i uputa, kao i popisi meta topništva i specijalne policije u vrijeme akcije Oluja. Hrvatski dužnosnici svjesno su uklonili ili sakrili navedene dokumente, a na to ukazuje nedostatak velikog broja tih dokumenata, zaključak je sramne tužbe koju je već potpisao glavni haaški tužitelj. Premda je Ante Gotovina već više od dvije godine nepravedno zatočen u zatvoru Sheveningena-kroz tih dugih trideset mjeseci-haaški Tribunal odnosno njegovo tužiteljstvo nije se potrudilo pribaviti vjerodostojne 'krucijalne dokaze o prekomjernom granatiranju' pa danas, kojeg li bezobrazluka, tuži hrvatsku Vladu zbog nesuradnje.
Pa, kako je 'časno' Sudsko Vijeće moglo, krajnje nečasno i neozbiljno, i započeti taj ozbiljni sudski proces protiv hrvatskih generala ali i hrvatske države bez i jednog jedinog vjerodostojnog dokaza!?
Nije li to glavni tužitelj Serge Brammertz jednak(-kako to narod kaže-) zbunjenom mladoženji koji na svoju svadbu dođe bez glavnog mu 'alata'!?
Uza sve to bilo je lijepo čuti promptni odgovor Jadranke Kosor koja mu je 'u brk skresala', improviziram: «Ta, naš Predsjednik države, čim je 2000.-te došao na vlast dao vam je 'na neviđeno' sve što je na lageru imao …svih 777 transkripata (vražji broj!) a onaj sedamstotina-sedamdeset-i-osmi ne možemo nigdje pronaći»; vjerojatno je zapaljen/izgorio prilikom JRZ-raketiranja Banskih Dvora, 7. listopada davne 1991.g.!
Dakle, kako postupiti prema ovoj tužbi?
Pa, grješka je svakako na hrvatskoj strani jer trebali smo voditi preciznu evidenciju o tomu koliko je raketa, granata, mina, bombi ispaljeno na Knin, jednakom preciznošću kako su to radili 'srpski magacioneri' utrošenog streljiva tijekom, ali, potpunog uništenja grada Vukovara: Na temelju točno vođene evidencije rashoda potrošenog streljiva iz skladišta JNA, na Vukovar je tijekom tri mjeseca očito neselektivnog granatiranja utrošeno-ispaljeno milijun i pet stotina tisuća granata iznad 100 mm., te više od pet milijuna granata ispod 100 mm., bačeno je dvije tisuće i pet stotina avionskih bombi-krmača od 250 kg.; u prosjeku je Vukovar dobivao dnevnu 'porciju' od osam tisuća projektila većeg kalibra!
Eto, treba biti pošten poput naših susjeda s Istoka, oni su taj utrošak uredno vodili i zapisali pa ih nitko i nikada, čak ni uzorita Carla del Ponte nije optužila za evidentni ratni zločin….prekomjernog granatiranja Vukovara!!
Prema Haagu treba biti pošten pa će onda i haaška pravda biti poštena prema nama, zar ne? Što je previše-previše je, makar i od časnog Suda dolazilo!
Damir Kalafatić, Samobor, Semper Paratus Croatiae

No comments: