Wednesday, September 25, 2013

'Izmjene Lex Perković idu u žurnu proceduru': Perković već s 1. siječnjem 2014. može u Njemačku?'



Dnevno.hr/'Izmjene Lex Perković idu u žurnu proceduru': Perković već s 1. siječnjem 2014. može u Njemačku/ Srijeda, 25 Rujan 2013 12:25

Autor: D. G.

'Izmjene Lex Perković idu u žurnu proceduru': Perković već s 1. siječnjem 2014. može u Njemačku?'

(slijede dva oštra komentara Ante Rokova Jadrijevića)

 

 Potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding i hrvatski ministra pravosuđa Orsat Miljenić održali su novinsku konfereneciju Bruxellesu. Javnosti su se obratili nakon obavljenih razgovora o problemu "Lex Perković".

Kako je ministar Miljenić izjavio, Hrvatska će promijeniti "Lex Perković" te će se "žurno poduzeti svi koraci kako bi se primjenio europski uhidbeni nalog" te će se prijedlog promjena spornog zakona brzo naći na stolu Vlade, ali i pred zastupnicima u Hrvatskom saboru. Prema najavama ministra, europski uhidbeni nalog u potpunosti bi se trebao početi primjenjivati od 1. siječnja 2014.

Ono što je sve zanimalo je hoće li Europska komisija zaustaviti pokrenute mehanizme za sankcije Hrvatskoj. "Ministar Miljenić me obavijestio da će Hrvatska bezuvjetno promijeniti zakon kojim se ograničava primjena europskog uhidbenog naloga i mi ćemo to pozorno pratiti te ćemo odlučiti o daljnjim koracima. Ti koraci uključuju i zaustavljanje pokrenutog mehanizma sankcija za Repuliku Hrvatsku", izjavila je Reding.

Dodala je kako će Europska komisija pozorno pratiti sve poduzete korake hrvatske Vlade, te će pozdraviti sve one poteze koji idu u pravcu osnaživanja primjene europskog uhidbenog naloga. "Izjave ministra Miljenića sada treba pretvoriti u zakon", izjavila je Reding.

Ministar Miljenić naglasio je kako je pitanje političkih ubojstava koje su naredile bivše komunističke vlasti vrlo kompleksno, te je dodao kako najavljene promjene hrvatskog Ustava nisu povezane s onim o čemu je razgovarao s potpredsjednicom EK Viviane Reding.

Na konferenciji je rečeno kako se, osim o europskom uhidbenom nalogu, razgovaralo i o problemu ćirilice u Vukovaru. Reding je kazala kako podržava napore Vlade Republike Hrvatske u potpori ostvarivanja prava nacionalnih manjina.


Autor: D. G.
Dnevno.hr

******

Komentari:

Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla
Tup-tup, glup-glup gospođe Vivian Reding!! Kako će to "Hrvatska žurno promijeniti Lex Perković", kada će u primjenu ući tek kroz više od tri mjeseca?? Nije li to suprotno logici zdravog rauma?
Očito je iza paravana došlo do neke prljave trgovine. Kakve, to ćemo saznati tek slijedećeg ljeta, kad saznamo gdje će gđa Reding luksuzno i besplatno ljetovati u Hrvatskoj? Možda na Brijunima, možda u Bakarićevoj vili na Hvaru ili možda u bivšoj vili "Argentina" u Dubrovniku?

Nihil novi sub sole!!
Semper Paratus Crotiae !


·  Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Ma, kakva 'kapitulacija' Hrvatske??
To je težak poraz gospođe Vivian Reding!! Sad tek vidim koliko sam ja bio u pravu kada sam prije tri godine oštro napao gđu Vivian Reding na svom blogu Semper Paratus Croatiae u svom tekstu "Je li ova gđa Viviane Reding normalna?". Ne zna ona, bolan, što je to bizantijski "Zapadni Balkan"!? A Z-Milanović je zaostali potomak bizantijske svijesti u Hrvatskoj! Stoga, sačekajmo sutrašnje jutro, jer jutro je pametnije od večeri!
Ipak išta nego ništa , profesore . Jeste li uopce mogli sanjati ovo sto se sada dogadja od ulaska u EU ? A da su se Britanci umijesali , po obicaju , to se vidi u svakom potezu ove tzv . hrvatske vlasti . Perkovic bu svoju kozu jako skupo prodal .I neka !! Pa nije on vesla sisal ..
Odgovor · 1 · Sviđa mi se · 42 minutes ago




No comments: