Monday, March 24, 2014

Ministre Mrsić, zar Vas nije sram?



Dragovoljac.com/Ministre Mrsić, zar Vas nije sram?/24 Ožujak 2014

Autor Andrea Latinović

 


Zgrožena sam neosjetljivošću, da ne kažem neku težu riječ za tog tzv. ministra rada i zapošljavanja, Miranda Mrsića, kako mu je ime. Koji je još prije dvije i pol godine želio biti ministar obrane, pa mu nije uspjelo. Eto, zapala ga gadna nezaposlenost, najmučniji problem u državi, a mogao se baviti vojskom, MIG-ovima, NATO-om i paradirati uokolo nakićen kojim ordenčićem.

                                                              * * * * * *

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosi 22,7 posto, govore podaci Državnog zavoda za statistiku; nezaposlenost u veljači viša je za 0,3 postotna boda u odnosu na stopu iz siječnja koja je iznosila 22,4 posto. Najviša je to stopa nakon punih 12 godina, u svibnju 2002. godine.

Podsjetimo: i tada je na vlasti bio SDP. Približavamo se brojci od 390.000, a onda u samo nekoliko dana skočit ćemo i na 400.000. Nakon toga komotno možemo skočiti u provaliju; ionako na njezinom rubu visimo već šestu godinu, pa neka komotno i tresnemo konačno.

Na međugodišnjoj razini, stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 2014. godine veća je za 0,8 postotnih bodova u odnosu na veljaču 2013. Krajem veljače 2014. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 384.376 nezaposlenih osoba. U odnosu na siječanj 2014. broj nezaposlenih povećao se za 1,6 posto ili 6.092 osobe, a u usporedbi s veljačom 2013. godine broj nezaposlenih veći je za 2,4 posto ili 8.976 osoba, navodi se u mjesečnom izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Brojač HZZ-a trenutno pokazuje 382.976 nezaposlenih registriranih na burzi.

Stvarna brojka nezaposlenih u Hrvatskoj premašuje pola milijuna ljudi. Negativan trend povećanja nezaposlenosti privremeno je zaustavljen u ožujku samo zahvaljujući sezonskom zapošljavanju, no bez obzira na poražavajuće statistike, ministar rada i mirovinskog osiguranja, Mirando Mrsić, u Splitu je izjavio kako je zadovoljan te da mu je drago što je broj nezaposlenih počeo padati.

Pitam Vas otvoreno: zašto ne smjenjujete Mrsića?

Zgrožena sam neosjetljivošću, da ne kažem neku težu riječ za tog tzv. ministra rada i zapošljavanja, Miranda Mrsića, kako mu je ime. Koji je još prije dvije i pol godine želio biti ministar obrane pa mu nije uspjelo. Eto, zapala ga gadna nezaposlenost, najmučniji problem u državi, a mogao se baviti vojskom, MIG-ovima, NATO-om i paradirati uokolo nakićen kojim ordenčićem.

Da su mu nudili resor kulture, moguće bi i to prihvatio. Mogao je biti, primjerice, ranatelj baleta. Jer, Mrsiću nije bila dovoljna njegova liječnička struka, on je htio biti sve, čak do direktora Svemira.

A pokazao se, ne samo kao jedan od najlošijih, već i najantipatičnijih ministara.

Onaj nesretni Linić, kojega je razapela cijela država, barem šuti i ne razbacuje se glupim izjavama, svjestan je da radi najgori posao u državi.

A kako nazvati drugačije Mrsićevu izjavu kako je zadovoljan što je broj nezaposlenih počeo padati, a nakon 12 je godina najviši negoli- glupom?

To se zove pomanjkanje inteligencije, bezobrazluk, bahatost i pljuvanje po svima nama. Pogotovo nama koji smo na Zavodu.

Ne prihvaćam da u SDP-u nema pametnih, stručnih i sposobnih ljudi - Mrsić to svakako nije.

Premijeru, shvaćate li Vi da na čelu najtežeg resora, koji prijeti socijalnim buntom, a potom možda i kaosom, imate čovjeka potpuno nekompetentnog, nesposobnog, drskog i socijalno neosjetljivog?

Čovjeka koji jednakom ravnodušnošću govori kako je na Burzi sto nezaposlenih, ili sto milijuna.
Zašto ga ne smjenjujete? Što čekate?

Da ode u paketu sa cijelom vladom?

Da Mrsić ima imalo morala, otišao bi sam, svjestan vlastite neupotrebljivosti, kao i ministar Hajdaš- Dončić.

Malo nam je užasa u kojem živimo; još nam samo fale tipovi koji će nam se otvoreno rugati i ponižavati do kraja.

Gospodine Mrsiću, ne zaboravite da je od vašeg ismijavanja i pljuvanja po nama, korak do toga da se situacija okrene.

Nemojte se pouzdavati u to da su Hrvati uvijek ovce, koje samo šute i trpe. Kad-tad i one zableje.

Andrea Latinović/Objektiv
dnevno.hr

******

Komentari:

 #2 ante rokov jadrijević 2014-03-24 16:09

E, gospođo Andrea Latinović, da ste ovako dobro i otvoreno pisali u vrijeme kad ste bili Glavna i odgovorna urednica zagrebačkog i svehrvatskog "Vjesnika", danas bismo bili na mnogo višoj grani i kao narod i kao Država !!

Što se mene tiče ja Vam danas opraštam.

Naime, ja za to imam i moralno pravo.
Jer ja sam tako pisao još prije deset i dvadeset godina ! I nisam od nikoga tražio milost - što sam kod svih Vas bio u nemilosti.

Znači, ima Boga !! Sada kad Vas je nadahnuo za hrabrost, budite odvažni pa takvi i ostanite. Borbeni i bezkompromisni. Za Vas ima nade i Bog će Vam sigurno pomoći !!

Ante Rokov Jadrijević, publicist i blogger, Brtonigla


No comments: