Monday, May 25, 2009

PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA R.H. BRANKO HRVATIN NE MOŽE BITI NA ČELU DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla 23. srpanj/july 2007.

Uredništvu Hrvatskog lista Komu Treba: Mr. Vincent Degert

ambasador EK/EU,Zgb.

Komu Treba:Njemačkoj ambasadi, Zgb.


PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA R.H. BRANKO HRVATIN

NE MOŽE BITI NA ČELU DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA


Uvodna napomena:


Prije skoro dvije godine pokušao sam (preko Web portala AMAC – Hrvati, 11. kolovoza 2007.g.) upozoriti domoljubnu i državotvornu hrvatsku javnost da predsjednik Vrhovnog suda R.H. gosp. Branko Hrvatin ne može biti na čelu Državnog izbornog povjerenstva. Proteklo vrijeme od dvije godine, pokazalo je i na ovim današnjim lokalnim izborima da sam bio skoro sto posto u pravu (inače, nezdravo je biti sto posto u pravu – jednom ću citirati uvodnu poslovicu iz knjige nobelovca Česlava Miloša „The captive mind“ (Zarobljeni um). No o tome drugi put.

Dakle, umjesto mojih stopostotnih (i nezdravih) istina, evo par svježih naslova iz našeg Udbomasonerijskog tiska: „Policija u potrazi za fantomskim biračima“ (udbaški „Glas Istre“, 23. travnja 2009. str.7.), „Čišćenje biračkih popisa da, ali tek poslije izbora“ (Udbo-mason-erijski „Novi list“ iz srpske Rijeke, 14. svibnja 2009.g., str.6.), „Gong: 700 promatrača i 45 mobilnih timova“ (isti izvor, istog dana, ista stranica), „Predsjednik Mesić predložit će Hrvatina za novi mandat“ (Udbaški „Novi list“, 20. svibnja 2009.g., str. 4.).

Evo mojih najkraćih komentara (prije posebnog, novog i opširnog članka o tome), dakle ovdje samo taksativno:

a/ - Sveprisutni i svemoćni GONG upozorava na ponovljene slučajeve sumnjivih biračkih spiskova pred ove lokalne izbore 2009.- posebno na „slučaj Dusina“ u Hercegovini. Međutim korektna novinarka Selvina Benić iz Pazina se osvrće i na brojne takve slučajeve u Istri, prije svega u Poreču i Umagu, a pod sumnjom su i ostali gradovi u Istri - naročito Rovinj i Pula, Jedini svijetli primjeri su Buzet i Pazin, te donekle Vodnjan. Ukratko, kao da u istarskim gradovima nema djece i mlađih školaraca, onih bez biračkog prava! Nevjerovatno!

b/ - GONG se očito stavlja u isti rang s Državnim izbornim povjerenstvom, što nas više i ne čudi. Dolaskom na njegovo čelo Srbina Dragana Zelića, ta se tzv. „nevladina udruga“ osilila i do kraja posrbila i više kao da i ne taji da je njen pravi sponzor i mentor Udba! Uostalom, GONG troši više novca Vlade R.H., nego većina naših parlamentarnih stranaka!

Come on! Na vidjelo i sa tim!!

c/ - Mesić želi gosp. Branka Hrvatina za još jedan mandat na čelu Vrhovnog suda R.H., jer ga je on i njegova Udba s Pantovščaka i prije četiri godine dovela na čelo našeg Vrhovnog suda. Zna se već dobro tko je pravi gospodar našeg “KRIVOSUĐA”!!

Dakle, sudbena vlast je u posljednje četiri godine pretvorena u sluškinju politike, a u premnogo slučajeva i u njenu prostitutku (naročito onu mušku prostitutku).

A da nije tako, imali bi već i mi u Hrvatskoj kakvu-takvu “lustraciju”. A to je ono čega se predsjednik Mesić i njegovi Udbaši na Pantovščaku najviše boje! I tu je početak i kraj ove priče.

* * * * * *

A sada, evo onog o prije dvije godine. Kao dokaz da se ništa nije promijenilo. Stoga ne propustite se naknadno informirati. Uostalom, „Repetitio est mater studiorum“!

Nevjerojatnim mi se čini da još nitko nije reagirao na već više od dva mjeseca staru vijest da će na slijedećim parlamentarnim izborima ove jeseni u Hrvatskoj na čelu državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) biti gosp. Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda R.H., a da će njegov pomoćnik ili zamjenik biti dr. Ivica Crnić, danas sudac tog suda (i njegov bivši predsjednik). Hoće li gosp. Branko Hrvatin poslužiti samo kao najobičniji paravan za dr. Ivicu Crnića?!

Podsjetimo se: dr. Ivica Crnić je bio na čelu DIP-a (Državnog izbornog povjerenstva) na prošlim parlamentarnim izborima, te na predsjedničkim izborima u siječnju 2005., a i prošlim izborima za lokalnu samoupravu u svibnju 2005.g. I na svim tim izborima je bilo velikog «muljanja», naročito s biračkim spiskovima, na kojima se pojavljivalo na stotine tisuća neregistriranih glasač-kih listića. I sam se dr. Ivica Crnić u svojim izjavama za tisak tomu, kao, tobože, javno čudio, ali ipak nije ništa poduzeo da to ispravi, nego je na kraju sve te izborne prijevare uredno svojim potpisima ovjeravao! Primjerice, sjetimo se samo posljednjih predsjedničkih izbora s početka 2005.g., u kojima je bilo upisano oko četiri i pol milijuna birača, premda je Hrvatska tada imala za oko sto tisuća manje stanovnika. I za to je tiskano 700.000 prekobrojnih glasačkih listića, koji nisu nigdje bili evidentirani, što je inače bio primarni posao Crnićevog DIP-a. Dakle, podvala par excellence! Očito je da su tada za Mesića glasovala i Banjolučka, Drvarska, Glamočka, Bosansko-Brodska i ostala srpska groblja! A i srpske izbjeglice su glasovale dvaput: ujutro u Banja Luci, Drvaru, Bos. Gradiški, Bos. Brodu, Novom Sadu, Srijemskoj Mitrovici ili Beogradu, a popodne u Korenici, Plaškom, Gračacu, Kninu, Benkovcu, Obrovcu ili Vukovaru i Osijeku! Pa kada ni sve to nije bilo dovoljno, onda je oko ponoći istog tog izbornog dana došlo do velike izborne krađe nekoliko desetaka tisuća glasova od Borisa Mikšića, a u korist Jadranke Kosor, koja je u tim izborima namještena Mesiću kao žrtvena ovca, iako je kao njegov protivnik prethodno bio najavljen dr. Andrija Hebrang!

Valja ponovo podsjetiti da je dr. Ivica Crnić bio osobno umiješan u aferu «Zagrepčanka», u kojoj je skupa s (bivšim?) udbašem Milanom Brezakom, tadašnjim direktorom «Zagrepčanke» i njegovim poznatim udbaškim partnerom iz Beča osobno «omastio» za veliki novac, a spominjalo se preko dvadeset milijuna kuna koje su netragom nestale. Zgodno se toga prisjetiti sada kada se na sva zvona zvoni i galami protiv generala Zagorca!

Dakle, sada smo ponovo vraćamo krucijalnom pitanju: može li čovjek, koji je bio s notornim udbašima umiješan u veliki gospodarski kriminal, biti ponovo u samom vrhu državnog izbornog povjerenstva? Možemo li mi Hrvati mirno promatrati još jedno udbaško izborno podvaljivanje, kakvo se ponovilo i u prošlim izborima za lokalnu samoupravu, i kakvo će nam se sasvim sigurno ponoviti i na slijedećim parlamentarnim izborima?

Da budem do kraja jasan i vrlo konkretan: hoće li i ove slijedeće izbore u Brtonigli voditi i nadzirati sutkinja kaznenog odjela Općinskog suda u Bujama Tanja Pr., koja je na prošlim izborima za lokalnu samoupravu u Brtonigli mirne duše dozvolila veliku izbornu krađu u korist IDS-a? Hoće li tu veliku izbornu krađu ponovo svojim potpisom potvrditi i dr. Aldo Radolović, predsjednik Župan-ijskog suda u Puli (koji na našu sreću nije izabran u Ustavni sud R.H. prije deset dana, jer su glupi komunisti i još gluplji IDS-ovci bojkotirali glasovanje u Saboru R.H., dne 13. srpnja 2007.g.). Konačno, sve su ono gore svojim potpisima potvrdili i dr. Ivica Crnić u ime Vrhovnog suda R.H. i ustavni sudac Mario Kos. Osobno sam im se žalio kao oštećenik na tim izborima, ali uzalud! Upozoravam ponovo na sve to, jer želim da se moj hrvatski narod otrijezni od paklene političke propagande, koja dolazi iz brojnih brloga još uvijek nelustriranih udbaša, bilo onih po njihovim medijima, bilo onih koji još uvijek vladaju našim «pravosuđem». A to znači i našim izborima!

Konačno, postavljam najvažnije pitanje: Kako je još uvijek moguće da sve naše navodno «demokratske» izbore vode ljudi iz našeg najgoreg, odnosno najkorumpiranijeg državnog i društvenog sektora? Dakle, iz našeg korumpiranog «pravosuđa». Želim ovdje podsjetiti one koji to već znaju i poučiti one koji to još ne znaju: Odmah nakon ujedinjenja Njemačke, svi suci kaznenih odjela u bivšoj «Istočnoj Njemačkoj» (DDR-u) dobili su trenutan otkaz, pod sumnjom da su bili agenti STASI-ja, a svi suci građanskih odjela dobili su novi trogodišnji probni rok za dokazivanje svoje građanske ispravnosti, odnosno lojalnosti novoj, odnosno ujedinjenoj Republici Njemačkoj!

Mi to, dakako, ne možemo tako izvesti, ali bez lustracije nikad nećemo doći do izlaza iz tog mračnog komunističkog tunela. Lustracija je i danas «biti ili ne biti» nove hrvatske države!

No, tko bi to, i kako mogao izvesti, kada su sve uzde u rukama restrukturirane Udbe, Udbomafije i udbomasonerije, koje su se vratile na vlast 3. siječnja 2000.g., a sada sve više uzde u svoje ruke preuzima judeomasonerija! Zar smo gosp. Mladen Schwartz i ja jedini koji smo spremni to reći ovako otvoreno?

Samo nas istina može osloboditi! A ona je nažalost u Hrvatskoj ponovo okovana. Drugim riječima: «Sanaderizirana». A «kada su vojnikove ruke svezane, neposredna opasnost nije neprijatelj, nego uže koje vojniku vezuju ruke»! Nažalost, to je Sanaderovo uže!

Smrt Udbofašizmu – Sloboda hrvatskom narodu!

Semper Paratus Croatiae

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: