Thursday, June 25, 2009

HRVATSKA MORA SMJESTA POVRATITI SVOJ PUNI SUVERENITET, TE SMJESTA PRIMJENITI SVOJ ZERP PROTIV SLOVENIJE

Ante Rokov Jadrijević, dip. ing. Dan Državnosti (25. lipanj 2009.)

Uredništvima AMAC-a, Dragovoljca i HaKaVe-a


Imamo lijeka i za Ljubljanu i za EU

HRVATSKA MORA SMJESTA POVRATITI SVOJ PUNI SUVERENITET,

TE SMJESTA PRIMJENITI SVOJ ZERP PROTIV SLOVENIJE


Ljigava hrvatska vanjska politika prema EU je doživjela svoj totalni slom! A najveći slom je doživjela u ponižavajućim, neravnopravnim i unaprijed izgubljenim pregovorima sa Slovenijom i njenom tvrdoglavom blokadom našeg ulaska u punopravno članstvo u EU. I to najviše zahvaljujući našem kilavom i ljigavom hrvatskom premijeru („dr.“) Ivanu Sanaderu! Uostalom, što je On još mogao i očekivati nakon svog odustajanja od našeg ZERP-a (koji je već sam po sebi bio jedna sanaderovska redukcija naših punih prava na Jadranu!).?? Što je On još mogao očekivati nakon svog odustajanja od gradnje flote za našu Obalnu stražu? Što je On još mogao očekivati nakon što je dozvolio slobodnu rasprodaju svega hrvatskog E-Uniji, uključujući i naše najatraktivnije nekretnine na Jadranu? I nakon što je dozvolio prodaju INE Mađarima, „Dukata“ Francuzima, „Plive“ Izraelcima (a sve to nakon prethodnih glupih /ras/prodaja našeg „Telekoma“ Nijemcima, „Tesle“ Šveđanima, banaka Talijanima i Austrijcima, itd.)??


E, pa sada je vrijeme za povrat našeg suvereniteta u svim naprijed navedenim stvarima. Dakle, vrijeme je za naš protivudarac. A za to Hrvatska ima mnogo svojih snažnih aduta na raspolaganju. Prije svega, moramo odmah ukinuti onaj glupi Sanaderov moratorij (tzv.„odgodu“ ZERP-a) od prije godinu i pol dana, te smjesta primjeniti svoj ZERP protiv Slovenije (a s Italijom smjesta otpočeti tvrde pregovore o plaćanju njihovog ulova ribe u našem dijelu Jadrana, putem naknade, i to u visini od preko 250 milijuna eura godišnje!).


A što se tiče ostatka EU-a, trebamo početi postupno i uporno skraćivanje, smanjivanje i otežavanje koncesija raznim stranim trgovačkim lancima, kao što su Mercator, Kaufland, Emmezeta, Lidl, Getro, Baumann, Billa, Merkur, itd.,itd.! To čine i oni sami drugima u svojim državama! A iznad svega i prije svega vrijeme je za znatno strožije ( i recipročno veće!) oporezivanje slovenačkih vikendica i odmarališta na našem Jadranu, za znatno veće (recipročno veće!) povećanje boravišne takse, pa čak i za (recipročno veće!) uvođenje cestovnih vinjeta za slovenačke kamione i osobna vozila (naročito u zimskom periodu!).


Mnogi će mi „mekši“ građani Hrvatske pokušati uzvratiti da nam EU pomaže kroz razne svoje fondove, te da bi ovo bio suludi i samoubilački potez naše Vlade. Ma, je li? Pa, koliko nam to EU stvarno pomaže? Pomaže nam desetinama svojih Eura, a (od)uzima nam na milijarde!! Naročito kroz kojekakve svoje neprimjerene diktate nama. Otkad smo stupili u pregovore s EU o pristupu u njeno punopravno članstvo, naš dug njima je porastao za preko 25 milijardi eura! I gdje smo stigli? U njihovo dužničko ropstvo! E, to je ta perfidija!


Evo jednog jučerašnjeg odgovora iz „visokog izvora“ naše Vlade, citiram članak iz „Novog lista“ od 24. lipnja 2009.g. : „Vlast pomirena s dugom odgodom EU-članstva“:

„Sve je gotovo. Ne očekujemo više ništa. Moramo se okrenuti sami sebi. Rehnova inicijativa je propala, sve ostaje kako jest“.


* * * * * *


Hvala Sloveniji, hvala Ljubljani što su nam konačno otvorili oči! Posebno im zahvaljujemo mi koji nismo pretjerani zaljubljenici u pokvarenu „Staru Europu“, mi koji nismo kao „guske u magli“, odnosno mi koji smo od početka bili skeptični i prema „Novoj Europi“, naročito otkad je i ona pokazala svoje odvratno licemjerno lice u Srebrenici (Nizozemci!), u Sarajevu (Mitterand!), u Goraždu (Englezi!), u Vukovaru i Dubrovniku (Karl Bildt, David Owen, Stoltenberg, Carrington, i dr.). Mi koji još nismo zaboravili licemjernog Van Der Broeka! Mi koji nikad nismo vjerovali do kraja ni Americi! Sjetimo se samo vjerolomnog američkog masona Cyrusa Vance-a. Sjetimo se arogantnog Richarda Holbrooke-a. Sjetimo se samo Madeleine Albright i njenog podlog Haaškog suda!!


Sada će nam glavni „arbitar“ u ime EU opet biti onaj ogavni švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt. Ajme nama! Onaj nama dobro poznati i bezobrazni međunarodni hohštapler Carl Bildt, koji nam je već načinio nemjerljivu štetu tijekom našeg svetog i oslobodilačkog Domovinskog rata. Dakako, i On u službi perfidnog i podlog Albiona. I naša će politika to svejedno prihvatiti! Pogotovu naš ljigavi i potpuno nevjerodostojni premijer Ivan-Ivica-Ivo Sanader!


Ali, mi to nećemo nipošto prihvatiti! Nama je ta perfidna jednadžba vrlo dobro poznata: Karl Bildt=London, a i Ljubljana=London! Stoga je ova najnovija odgoda pregovora s EU (ustvari pregovora s Londonom!!) nama dobro došla! Mi tražimo od našeg premijera Sanadera da se konačno potpuno ispravi (nota bene: a On je to već počeo od početka ove godine; uostalom kao i preparirani predsjednik Mesić!) – te da On sam hrabro objavi - da Hrvatska sama odgađa svoj ulazak u EU za još tri godine! Naravno, ako EU do tog vremena uopće i preživi kao nova (zajednička) Država! Jer ona je još par svjetlosnih godina daleko od cilja da bude Država. Ako joj je to uopće i cilj?!


EU će teško preživjeti u ovom obliku. Ona i dalje funkcionira samo kao trgovinsko-carinska unija, kojoj je stalo samo do stjecanja svojih novih tržišta. EU nema drugih svojih vrijednosti. Sve se u njoj svelo na sub-kulturnu amerikanizaciju i posvemašnju profanaciju. Stoga je i Krist protjeran iz svih njenih društvenih institucija. Zbog toga i dalje stoji blokirana. U njoj je sasvim zavladao primitivni američki egoizam. Stoga je propao i Maastricht, propao je i dogovor iz Nice, propao je i Lisabonski (ne)sporazum! I bit će svakim danom sve gore! A znate li zašto? Jer je prijemom Velike Engleske u članstvo EU-a u nju ustvari primljena Velika Sotona (Čitati: Sathanova „Devil's empire“!!)!). Na tu je strašnu mogućnost još davno bio upozorio veliki francuski predsjednik Charles De Gaulle! I zato je On podmuklo srušen nakon destruktivno-uspješnih 68.-aških demonstracija u Parizu, koje je vodio mladi židovski student Daniel Kohn-Bendit!


* * * * * *


Dakle, premijeru naš, gosp. Sanadere, glasno i jasno poručite EU da Hrvatska odgađa svoje članstvo u EU za još tri godine!


Uostalom, lijepo sam ja osobno to predlagao pokojnom Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu: da se okrene Mittel-Europi, a ne licemjernoj EU! Ali On se nažalost nećkao ući čak i u tadašnju Austro-Ugarsku CEFTU. A sada smo završili u srpskoj CEFTI. Šteta izgubljenog vremena!


I konačno, evo još par dobrih prijedloga:


Zaprijetimo i povlačenjem naših vojnika iz Afganistana! I budimo jednako lukavi kao i Ameri: otvorimo tajne, uporne, dugotrajne i ucjenjujuće cik-cak pregovore s USA oko njihovog znatnog učešća u plaćama naših vojnika u Afganistanu, kao i mogućih razmjerno visokih novčanih odšteta njihovoj djeci u slučaju njihove pogibije! A to je samo pitanje vremena. Odrpanci Bin Ladena i Talibani pobjeđuju do zuba naoružanu američku soldatesku. Hura!!!


Također, vrijeme je i za devalvaciju kune (kao najjačeg odgovora londonskoj judeo-masoneriji!). Kad je nedavno mogla devalvirati engleska funta, može i hrvatska kuna! Ako je to dobro Englezima, zašto ne bi bilo dobro nama Hrvatima?!


Uostalom, neka zbor naših bankara sada uputi najviše priznanje guverneru engleske narodne banke! Kao i njihova judeomasonerija našem guverneru Rohatynskom !


Vrijeme je da dignemo glavu i ponovo se uspravimo! Ukinimo sve novčane i slične privilegije u našem društvu – i počnimo ispočetka! Sačuvajmo samo naše branitelje Domovinskog rata. I to samo one prave! Nipošto one klase bivšeg ministra Pančića i njemu bezbroj sličnih – „podrumaša“.

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


P.S.: ovome članku slijedi jedan moj slični stari članak iz svibnja 2002.g. „STOP DEMOLIRANJU HRVATSKE VOJSKE!“


A.R.J.

No comments: