Thursday, February 11, 2010

Našim «pravosuđem» vladaju brojni «diplomirani kriminalci»


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Brtonigla 13. svibanj 2007.


Uredništvu «Hrvatskog lista» Komu Treba: Mr. Vincent Degert,

Ambasador EU-a, Zgb.


Ambasadi Republike Njemačke,

(presse abteilung!), Zgb.


Našim «pravosuđem» vladaju brojni «diplomirani kriminalci»,

uglavnom Udbaši i Udbomafijaši !


Uvodna napomena: (11. veljače 2010.)


Ni ovaj tekst nije najnoviji, ali je opet najaktualniji. I vrlodobar podsjetnik na sve ono što Mladen Bajić, Glavni državni odvjetnik R.H N I J E radio punih sedam i pol godina. Pa kojim to pravom On traži još jedan mandat na čelu našeg DORH-a?


To isto pitanje – ovdje i baš sada – postavljam i našoj premijerki Jadranki Kosor Vlaisavljević, kao i njenom mentoru Vladimiru Šeksu, glavnom ZLODUHU vladajućeg HDZ-a.

A.R.J.


* * * * * *


Pod čijim diktatom radi i djeluje naše «pravosuđe» najbolje su odgovorili u «Hrvatskom listu» br. 137. od 10. svibnja 2007.g. trojica naših najuglednijih odvjetnika koji brane naše generale Domovinskog rata, a to su gospoda Dražen Matijević, Željko Olujić i Krešimir Krsnik. Bravo, gospodo! Bravo «Hrvatski list»!

Znači, «Jošt' Hrvatska nij' propala»!


«Sudi li politika ili pravosuđe» bila je tema tjedna u tom izvrsnom 137. broju «Hrvatskog lista», a izvrstan odgovor je sadržan već u naslovu uvodnika u tu temu: «Nikad neslobodnije pravosuđe!». Odvjetnik Dražen Matijević tvrdi: «Hrvatsko pravosuđe potpuno je izgubilo kompas». Odvjetnik Željko Olujić tvrdi «Politika izravno i neizravno pritišće sud!». Odvjetnik Krešimir Krsnik tvrdi: «Pravosuđe na najnižim granama u zadnjih 17 godina». A s moje strane, ja osobno preporučujem svim čitateljima «Hrvatskog lista» da ta tri teksta ponovo pročitaju, preslikaju i dadu svojim najboljim prijateljima, te ih sačuvaju u svojim «ohranama». «Knjiga je oružje, uzmi je u ruke», pozivao je Bertold Brecht. Učinimo i mi tako! Počnimo i mi stvarati svoju «OHRANU»! Sapienti sat! Kako ćemo inače obraniti svoju Hrvatsku ako nam to nije cilj?!


A sada i ovdje, evo i mog priloga. Zašto častiti nazivom «pravosuđe» ovo naše «krivosuđe» koje se reinkarniralo od 3. siječnja 2000.godine, kada su se na vlast u Hrvatskoj ponovo vratili Račanovi komunisti, a mjesec dana kasnije i Mesićevi i Manolićevi udbaši?! Našim «pravosuđem», naime, danas vladaju vrlo brojni «diplomirani kriminalci», većinom bivši udbaši, koji su svoje diplome kupili u Banja Luki, Čačku ili u Prištini. Osobno sam upoznao nekoliko njih u Općinskom sudu u Bujama, a još više u Županijskom sudu u Puli i vrlo dobro znam o čemu govorim. Uostalom, isto tako je i u Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku, a i u cijeloj Hrvatskoj.

Dakle, povratkom Račanovih komunista na vlast 3. siječnja 2000. godine udbašima su širom otvorena vrata povratka u naša državna odvjetništva, sudove, državnu upravu, medije (HRTV, Vjesnik, Slobodnu Dalmaciju, itd.), školstvo, pa čak i u HV i hrvatsku policiju, te je počeo ubrzani proces povratka starih (i novih!) udbaških kadrova u sve «institucije» našeg državnog ustroja. Tako se i naše «pravosuđe» iz godine u godinu sve više pretvaralo u «krivosuđe» starog velikosrpskog tipa. Najprije je restaurirano bivše udbaško državno tužilaštvo, koje je lukavo preimenovano u «državno odvjetništvo», da bi se potenciralo pravo na selektivan pristup u odabiru predmeta njihovog postupanja i dalo novi zakonski okvir za proizvoljni «oprost» notornim četničkim zločincima, koji danas sasvim slobodno šeću ulicama naših gradova i mjesta u kojima su vršili masovne zločine, dok naprotiv za hrvatske branitelje nema nikakvog oprosta! «Oprost svima, samo ne Hrvatima», to je glavno geslo našeg državnog odvjetnika Mladena Bajića i njegovih udbaša!


Treba to već jednom otvoreno reći: radi se o udbaškoj uroti protiv nove hrvatske države!! Znam dobro da će na ovo odmah graknuti brojne udbo-komunističke «histeruše» iz KPJ-SDP-a Hrvatske, kao i iz «Jutarnjeg lista», «Globusa», «Orjun Serala» (itd.), pa čak i iz HR1 (Hrvatskog radija, Prvi program), pogotovu one iz njihove najbolje emisije «U mreži Prvog»: Marija Gerbec Njavro, Ljubica Letinić, Majda Ivković, Zrinka Srpak i druge, koje je njihov dragi «Meske» već zbrinuo u neke svoje tajne «sinekure» u svojim udbaškim tajnim službama (koje službeno, kao, ne postoje!). Drugim riječima, Hrvatskom danas vlada paradržavna udbaška i udbomafijaška fašistička falanga, a ja na to upozoravam svojim publicističkim tekstovima već više od pet godina. I stoga ponovo kličem:


Smrt udbofašizmu i udbomafijašizmu – sloboda hrvatskom narodu!


Brtonigla, 13. svibanj 2007.


Semper Paratus Croatiae!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


P.S.: dok sam ovo pripremao (i ponovo obrađivao tekst), stigla je vijest iz Labina da se u svojoj garaži u Labinu objesio podpredsjednik Uprave udbaškog „Glasa Istre Đani Bažon. I da je udbaški „Glas Istre“ u ogromnim gubicima (jer sve više ljudi odbija čitati njihove laži !!). I da mu prijeti stečaj, odnosno bankrot.


A ova serija – „SUDE MI....“ sadrži i najvažniji dio njegovog sudskog dossier-a u Županijskom sudu u Puli, čiji je dugogodišnji predsjednik bio dr. sc. Aldo Radolović (sada već sudac i podpredsjednik našeg Ustavnog suda!). A i taj AldoRadolović je jedan od glavnih aktera ove duže serije o „diplomiranim kriminalcima“, koji štite Udbomafiju u našem „Krivosuđu“ 1! O tome sam već ovdje pisao, ali ćemo se toga još jednom podsjetiti sutra.


Da nam se zlo ne ponovi !!


Dakle, „Bože, ipak postojiš! Dugo čekaš, al' gadno udaraš!“

(Aleksandar Soljženjicin: „Jedan dan u životu Ivana Denisovića“ ) .


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal radikal)

No comments: