Saturday, February 6, 2010

TKO TO TAMO GORE PARALIZIRA AKCIJE USKOKA


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist 3. travanj 2008.

(ante-rokov-jadrijevic.blogspot.com)


Uredništvu Web portala amac.hrvati-amac.com

Komu Treba: Mr. Vincent Degert, Ambasador EU, Zgb.


TKO TO TAMO GORE PARALIZIRA AKCIJE USKOKA

(imamo li neko ilegalno, tajno, paradržavno «pravosuđe»?)


Uvodna napomena (5. febr./veljače 2010.g.)


Ovo ovdje nije najnoviji tekst o Mladenu Bajiću, opskurnom Glavnom državnom odvjetniku Države i Republike Hrvatske. No pročitajte ga ponovo, da biste bolje shvatili kako funkcioniraju mračne paradržavne strukture naše Države, koje nam još jednom hoće nametnuti Mladena Bajić za još jedan, njegov treći mandat na čelu hrvatskog DORH-a.

A to ne smije proći!


A.R.J.


Tko od nas Hrvata još nije posumnjao da nešto nije u redu na relaciji: Ministarstvo pravosuđa – Glavno državno odvjetništvo, odnosno na relaciji: ministrica pravosuđa Ana Lovrin – Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić? I tko od nas Hrvata još nije posumnjao da nešto nije u redu na relaciji: Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić – šef USKOK-a Dinko Cvitan?


Kako to da USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala) pokrene brojne akcije otkrivanja korupcije i velikog organiziranog kriminala, te na kraju vrlo profesionalno razotkrije brojne slučajeve takvih protuzakonitih radnji i djelovanja, ali čim se približi glavnim izvorima, odnosno akterima i dirigentima, NETKO vrlo moćan, pa i najmoćniji (čak i s vrha Pantovščaka!) preko Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića smjesta naredi (i uneredi!) obustavljanje, prikrivanje i zataškavanje čitavih akcija i postupaka USKOK-a? Očito je, dakle, da imamo neko ilegalno, tajno, paradržavno «pravosuđe» (odnosno «krivosuđe»!), koje je daleko moćnije od legalnog državnog pravosuđa, kojemu je na čelu ministrica Ana Lovrin. I nije to tako samo pri vrhu te pravosudne piramide, tako je i pri dnu, recimo ovdje u Istri, na Bujštini, na Općinskom sudu u Bujama!


Napomena:

Nastavljam objavljivati seriju mojih članaka o mojem lošem iskustvu u našem „Krivosuđu“ (!!), pod općim naslovima „SUDE MI....“.


No, vratimo se na veliku – nacionalnu scenu. Što je bilo s «Tri tenora»? A gdje je tu još onaj, od predsjednika republike Stipe Mesića obećani «orkestar»? Nema ga, nema tog Mesićevog «orkestra», jer bi logično uslijedilo i pitanje: a gdje je i tko je «dirigent» tom orkestru? Odgovor se nameće sam od sebe!


Što je s «Maestrom»? Tko je to blokirao, tko paralizirao? Što se još čeka? Možda Carlu Del Ponte? Jedino je ona mogla optuženike držati u zatvoru bez suđenja po pet godina! Čini se da to sada netko može i s Pantovščaka!


A što je s USKOK-ovom «Gruntovnicom» i svim onim osumnjičenim i uhićenim «Gruntovčanima», koji su varali i pljačkali poštene građane po zemljišno-knjižnim odjelima općinskih sudova po Zagrebu i ostalim mjestima Hrvatske? Da se možda i ta akcija nije približila Pantovščaku? Možda glavnim šefovima Udbomafije? Je li zbog toga i ta akcija USKOK-a blokirana, paralizirana, zataškana?


Kako to da ta akcija još nije segnula do Općinskog suda u Bujama i do Poglavarstva Općine Brtonigla, gdje jedan Udbomafijaški odvjetnik već pet godina vedri i oblači sa svojim katastarskim kriminalom. A sada je proširio svoje prljave pravne operacije i na obližnji Novigrad. I opet mu nesmetano sve ide od ruke!


A što je s USKOK-ovim akcijama «Dijagnoza –1» i «Dijagnoza-2»? Ima li i na Pantovščaku lažnih branitelja i lažnih ratnih invalida? Je li zbog toga i ta akcija USKOK-a tako naglo prekinuta, blokirana, paralizirana i već zataškana?


Neću dalje, jer u svom rukavu imam jednu sličnu takvu našu lokalnu zataškanu i paraliziranu akciju USKOK-a od prije godinu i pol dana. Očito je i nju «pojela maca»!?


A tko je to učinio? Mladen Bajić, glavni zaštitnik Udbo-mafije u Hrvatskoj!!


A i to pročitajte sutra na mojem drugom blogu OHRANA Semper Paratus. Pročitajte i uvjerite se. Aktualna je kao da se tek jučer dogodila!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

No comments: