Thursday, February 25, 2010

Probudite se dr. Borise Tadiću!


Barkun.hr/Hina: Tadić izrazio bojazan da bi Hrvatska mogla ometati suđenje Gotovini 24. veljače 2010.


Datum objave: 24.02.2010. 19:27

Zadnja izmjena: 24.02.2010. 19:27


Tadić izrazio bojazan da bi Hrvatska mogla ometati suđenje

Hrvatskom generalu Gotovini


(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića!)


Srbijanski predsjednik Boris Tadić izrazio je bojazan da bi Hrvatska mogla ometati proces protiv generala Gotovine u Haagu i da bi Gotovina mogao biti oslobođen zbog nedostatka dokaza


te ocijenio da će njegov susret s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem imati smisla ako bude izgledno da će se rezultati susreta moći pokazati građanima i u jednoj i u drugoj zemlji.


"Novi predsjednik Hrvatske lijepo je naglasio da je za njih veoma važno da se Ratko Mladić nađe u Haaškom tribunalu, no ja bih dodao da je to mnogo važnije za Srbiju", rekao je Tadić u razgovoru za najnoviji broj beogradskog tjednika "Vreme".


Istodobno je upozorio na postupak što se u Haagu vodi protiv hrvatskih generala.

"Za Srbiju je važno i da Hrvatska u Haag dostavi sve dokumente u svezi s optužbom protiv Ante Gotovine. U njegovu slučaju riječ je o izvršenju teških ratnih zločina nad Srbima i ne bi bilo dobro da Hrvatska ometa proces i otkrivanje pune istine time što se dokumenti ne dostavljaju sudu", istaknuo je Tadić.


Izjavio je kako Srbija ima loše iskustvo u "slučaju Haradinaj", kada su, po njegovim riječima, ubijani svjedoci i netragom nestajali dokazi.


Izrazio je bojazan da bi se slično moglo dogoditi i sa suđenjem Gotovini. Prema njegovim riječima, bilo bi jako nepovoljno za odnose Srbije i Hrvatske ukoliko bi se kojim slučajem dogodilo da Gotovina bude oslobođen zbog, kako je rekao, takozvanog nedostatka dokaza.


Kad je riječ o Tadićevu susretu s novim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, Tadić smatra da "taj susret treba biti ozbiljno pripremljen, a ne da bude dio političkog dekora. Hrvatska ima očekivanja od Srbije, Srbija ima očekivanja od Hrvatske. Treba priznati te obostrane interese, obostrana prava, vidjeti gdje su ti interesi zajednički, treba raditi na svim tim poljima, korak po korak poboljšavati naše međusobne odnose", istaknuo je Tadić.


Podsjećajući da Josipovića poznaje otprije, Tadić je kazao kako s pozornošću prati prve dane njegova mandata.


Po Tadićevim riječima, pitanje osiguranja povratka izbjeglih Srba, povrat njihove imovine i poštivanje njihovih ljudskih i manjinskih prava neka su od važnih pitanja kojima se trebaju baviti čelnici obiju zemalja. Naglasio je kako bi susret s Josipovićem trebao biti prilika i za razmjenu mišljenja o kažnjavanju optuženih za ratne zločine i suradnji s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.


"Ali, idemo se na početku dogovoriti o tome što su standardi naših političkih odnosa, što su osnovna načela na kojima možemo graditi najbolje moguće prijateljske veze. Simpatično je kad se govori o ispruženoj ruci suradnje. Idemo vidjeti hoće li djela potvrditi te riječi", poručio je Tadić. (Hina)


Komentari (1)


anterokovjadrijevic, 24-02-2010 23:34


* * * * * *


Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Probudite se dr. Borise Tadiću!


Nikako da dokučim kakav to nesnosni san još uvijek sanja srbijanski predsjednik republike

dr. Boris Tadić. A evo što je buncao u toku jedne od brojnih svojih noćnih mora.....


Dakle, predsjednik republikice Srbije dr. Boris Tadić je izrazio bojazan da bi Hrvatska mogla ometati suđenje Gotovini....


.... "Prema njegovim riječima, bilo bi jako nepovoljno za odnose Srbije i Hrvatske ukoliko bi se kojim slučajem dogodilo da Gotovina bude oslobođen zbog, kako je rekao, takozvanog nedostatka dokaza".


Zanimljivo!


Očito je da Republika Srbijica još ne priznaje neovisnost i suverenitet naše Države i Republike Hrvatske (kao što to, uostalom, ne priznaje ni Republiki Kosovo).


Kakav bezobrazluk!


Ma, je li bre Srbine? Jer bi se srušila englo-srpska postavka u Haaškom sudu o "ravnoteži krivnje"? Da je isto „balkanski kasapin“ („general-kasapin“ !!) Ratko Mladić, što i časni hrvatski ratnik general Ante Gotovina??


Ili drugim riječima "Ko nas bre zavadi?".


A onda još i ovo: "Treba priznati obostrane interese, obostrana prava".


Ma, je li bre Srbine? Koja to "obostrana prava"??


Dobro, onda ovako: kad će se to Hrvati vratiti u svoj Zemun, u svoje Jakovo kraj Zemuna, u svoj Surčin, u svoju Rumu i Srijemsku Mitrovicu, u svoju Batajnicu, u svoj Slankamen, u svoju Pazovu i Inđiju, pa i svoj Petrovaradin, a da ne spominjem cijelu svoju Zapadnu Bačku, iz koje su sustavno bili izgonjeni još od početka 1919.g.? A još brže od 1991.g. od strane četničkog „Vojvode Vojke“ - Vojislava Šešelja!


E, nećemo, bre Ljubomire i Borisu Tadiću, nećemo Dobrice Ćosiću više zajedno! Možda tek kada protekne 40 godina od našeg oslobođenja Knina!


Toliko je, naime, bio rok za dopust Nijemcima da ponovo stupe svojom nogom u Kragujevac ("Krvava bajka" Desanke Maksimović!).


Dakle, kao što sam pisao prije osam godina: kad nastupi "Oprost svima, a ne samo četnicima"!


A ja osobno čvrsto vjerujem da će hrvatski general Ante Gotovina biti oslobođen optužbe u Anglo-Judo-masonerijskom sudu u Haagu! A zašto?


Jer se ponovo promijenilo povijesno doba!!


Dakako, u Washingtonu, a ne u Beogradu i njegovog podlom savezniku - Londonu!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


No comments: