Thursday, August 5, 2010

E, pa 'ko nas bre zavadi, tovarišč YU-sipović ?!


Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla, Istra, Hrvatska/Croatia 4. aug./kol. 2010. i


Uz 15-tu obljetnicu velike hrvatske „Oluje“

E, pa 'ko nas bre zavadi, tovarišč YU-sipović ?!


Sutra će nam osvanuti 15.-ta obljetnica veličanstvene hrvatske „Oluje“ (“Storm“), pa ćemo opet imati istu sliku kao i prije pet godina (taj moj članak dajem u nastavku): hrvatski narod će u Čavoglave – na svoj vlastiti račun, a „banda crvena“, Udbomafija i „banda lopovska“ će u Knin – i to na račun državnog budžeta. A s njima i novi predsjednik YU-sipović! Dakle, sjašio je 'Kurta' Mesić, a ujašio 'Murta' YU-sipović. Vukovi siti, a ovce k'o ovce!


Jaz između hrvatskog naroda, koji je pobijedio u onoj svojoj slavnoj „Oluji“ 1995. i ovih Udbaša na vlasti je sve veći. Negdje će to već jednom morati eksplodirati!


Hoće li predsjednik YU-sipović sutra u Kninu održati svoj govor? Jamačno hoće! A bolje bi mu bilo da šuti kao zaliven. Jer će čuti oštre i ljutite reakcije pravih Hrvata na kninskom stadionu! Čuti će jarosne zvižduke i povike 'izdajico', 'izdajico'!? Jer je sve što je imao reći već rekao sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem prije dva tjedna u Beogradu, a slično je govorio i na nedavnom Četničkom Revivalu“ u Srbu, kada je odao svečano priznanje četničkom pokolju nad okolnim Hrvatima i prvom i krvavom četničkom „etničkom čišćenju“ u Drugom svjetskom ratu!


A evo dijela onog što je naš predsjednik YU-sipović rekao svom domaćinu Borisu Tadiću u Beogradu; govoreći o iskrenosti u odnosima Srbije i Hrvatske posljednjih godina, Josipović je kazao da je uvjeren u iskrenost Borisa Tadića, te da i on želi da odnosi između Hrvatske i Srbije budu najbolji mogući.


Samo dva tjedna kasnije, Boris Tadić je za našu hrvatsku „Oluju“ rekao da je „udruženi zločinački poduhvat“ i ponovio da se njegova Srbija oštro protivi eventualnoj oslobađajućoj presudi hrvatskom generalu Anti Gotovini!


Eto, Ti moj YU-sipoviću njegove bizantske Tadićeve „iskrenosti“!!

E, pa 'ko nas bre zavadi, tovarišč YU-sipović ?!


A evo što sam ovih dana pročitao na jednom za mene novom hrvatskom portalu – HAZUD-u (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, hazud.ch), koji se uređuje u Baselu, u Švicarskoj:


„Bio Ivo naivan ili pokvaren, u obadvije uloge trebalo bi mu zabraniti njegovo obnavljanje bratstva i jedinstva sa Srbijom i ujedinjenja. Samo naivčina i mentalno poremećeni um mogu vjerovati u iskrenost Srbije i Borisa Tadića prema Hrvatskoj, jer bi to značilo spontano odustajanje od Velikosrbske ideologije“.


A sada, evo mog jednog članka o „proslavi“ obljetnice Dana pobjede iz 2005.g., pa procijenite što se i je li se nešto promijenilo od toga vremena, odnosno o kvaliteti „tranzicije“ od Ciganina-Predsjednika Mesića do ovog sluzavog predsjednika YU-sipovića.


I onda usporedite s onim što ćete sutra čuti i vidjeti u Kninu! I da nam se više ne ponovi!


A.R.J. /Semper Paratus Croatiae


* * * * * *


Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla 14. kolovoz 2005.


Uredništvu Vjesnika

Uredništvu Hrvatskog lista, Zadar


ČIJA SE SRAMOTA POKAZALA U KNINU

na desetu obljetnicu „Oluje“


(da nam se ne ponovi!)


U Vjesniku je 12. kolovoza 2005.g. objavljen u Stajalištima tekst profesorice Ane Jurić – Šimunčić iz Karlovca 'Čast simbola', koji je toliko deplasiran, odnosno nepristojan, da to izaziva sumnju na krajnje nedemokratski pritisak 'odozgo' na urednika Pisama i Stajališta, koji ga je morao objaviti.


Je li to glavni razlog iznenadne smjene Glavne urednice i iznenadne ostavke Urednika te najbolje rubrike u Vjesniku?!


Piše profesorica Jurić-Šimunčić: 'Ono što se događalo za obilježavanja desete obljetnice „Oluje“ u Kninu, da nije žalosno, bilo bi smiješno'.


Zašto žalosno? Zašto smiješno? Zar zato što se još jednom jasno pokazalo da postoje dvije Hrvatske: komunistička i antikomunistička?! Zar su svi oni brojni hrvatski 'Bedemi ljubavi' 1991.g. bili žalosni i smiješni? Zar je sve ono što se spontano dešavalo u Splitu i Zagrebu 1991.g. u sličnim situacijama i na sličnim mitinzima bilo 'žalosno i smiješno'?


Ne, nije nimalo! Ali je i žalosno i tragično smiješno to što je napisala profesorica Ana Jurić-Šimunčić ! Da profesori često ne vide život onakvim kakav je on u stvarnosti, odnosno izvan njihovih požutjelih, prašnjavih i zastarjelih knjiga, svjedoči sjajna njemačka narodna izreka: 'Zwei Professoren, Vaterland verloren!'. Profesori samo pasivno pozivaju na otpor, ali ustanak izvode i u njemu pobjeđuju 'sankiloti'. To je barem dobro poznato.


Čudi se slavna profesorica (potpisana kao i članica Kriznog stožera grada Karlovca u vrijeme Domovinskog rata) 'kako to da je nekoliko generala slavilo „Oluju“ u svojoj režiji?'. A s kim su trebali slaviti? Zar s onima sa svečanog podijuma na travnjaku kninskog stadiona, kojima je bolji dio publike zviždao i dovikivao 'izdajice', 'izdajice'? Pa i nakon svega toga profesorica vrijeđa naše najhrabrije generale, ovako: 'Neki od tih generala su prije rata radili kao vozači kamiona i na sličnim poslovima, a upravo ih je sudjelovanje u Domovinskom ratu promoviralo u visoki čin' (završen citat).


Pa što onda?! U ratu se računa prije svega urođena narodska hrabrost i dovitljivost, a ne diploma nekog 'lijevog' fakulteta! 'Zwei Professoren, Vaterland verloren!' Uostalom, što su bili 'slavni' Titovi generali? Opančari, abadžije, stolari ili obični 'fakini', zar ne? A tek onaj Vrhovni bravar!?


Poznavao sam dobro jednog mlađeg 'Hrvata' u Rijeci, 1990./1991.g., koji je pisao sjajne domoljubne članke u mojem dvotjedniku „Hrvatska Rijeka“, a onda kada je početkom kišnog i mrzlog listopada 1991.g. počela krvava bitka naših riječkih mladića za obranu Gospića, on se odjednom našao u čudnom anti-hrvatskom S-Linićevom društvu i u njegovom „Kriznom stožeru grada Rijeke, koji je svojski opstruirao pripreme za Domovinski rat (u to vrijeme mi smo Hrvati imali svoj Krizni stožer grada Rijeke, koji je vodio hrabri mladi inženjer Mile Bjondić !!). A nakon 14 godina, prošle godine, prije 16 mjeseci, čitamo u Vjesnikovim stajalištima sjajan članak tog Riječkog S-Linićevca, ali sada potpisanog kao 'pukovnik HV-a' !!


Znači, pukovnik HV-a s Riječkog korza !! I da ne zaboravim: 'Pukovnik' M. Štrokač je rođeni brat gospođe Željke Antunović, bivše Račanove ministrice obrane !! Dakle, 'ima jedna tajna veza' ! A naš ratni junak Mile Bjondić je bio i ostao samo obični Hrvat Mile Bjondić (koji je u obranu Gospića i Bilaja jednog ranog jutra odveo čak šest autobusa hrvatskih dragovoljaca iz Rijeke!


Toliko o našim ratnim generalima i onima drugima – čudnim 'pukovnicima' iz crvenih 'kriznih stožera' !


Čudi se profesorica Ana Jurić-Šimunčić što naši najbolji ratni generali, koje je ovaj nedostojni predsjednik republike Stipe Mesić smjenio i umirovio odmah nakon što je došao na vlast, 'ignoriraju institucije sustava'. Odgovaram joj: te 'institucije sustava', odnosno Mesić, Šeks i Sanader su nelegitimne institucije sistema! Nijedan od njih nije bio izabran na legitimnim demokratskim izborima, jer nijedanput na izbore nije izašlo ni 50 posto glasača. I nikad nisu predstavljali više od 30 posto hrvatskih birača! A i to falsificiranjem nekoliko stotina tisuća prekobrojnih i ne-evidentiranih glasačkih listića !! A legalno može biti sve. Kao što je to bilo 'legalno' i kod J.V. Staljina, Benita Mussolinija, Adolfa Hitlera, J.B. Tita, Mao Tse Tunga, Fidela Castra i Nicoleau Ceausescua. Svi su oni imali nekog svog 'Vladimira Šeksa', koji je u svom bezobrazluku sve mogao učiniti 'legalnim' ! Ali je teško prevariti čitav narod. Povijest to nije praštala!


Ono što su nekoliko naših generala i admiral Davor Domazet Lošo učinili ovom prilikom u Kninu i Čavoglavama je njihovo i naše legitimno pravo, koje spada u kategoriju 'građanskog neposluha'. Isti takav građanski neposluh (uz pomoć Georgesa Sorosa i drugih judeomasonerijskih škuda) ispoljavao i crveni 'Feral Tribune' iz Splita, koji je deset godina sustavno ocrnjivao i vrijeđao Prvog Predsjednika Republike dr. Franju Tuđmana i ignorirao tadašnje 'institucije sustava' ! Sjetimo se također što su sve Dinamovi Bad Blue Boys-i vikali predsjedniku Tuđmanu na utakmicama njegove i HDZ-ove 'Croatie'. To je bilo daleko gore nego ovo danas.


A sada su ti računi stigli na naplatu! Sada se to vraća kao bumerang! Sada Stipi Mesiću stadion u Kninu skandira 'Cigane, cigane'. A Ivi Sanaderu i Vladimiru Šeksu skandira 'izdajice, izdajice' !


Dakle, ovdje se naslućuje glavni problem današnje Republike Hrvatske: hrvatski narod više ne poštuje 'institucije sustava'. Ali, tko je tome kriv?


Na to pitanje su najbolje odgovorili televizijski novinari Zoltan Kabok i Branimir Bilić. Zoltan Kabok u sutrašnjem komentaru Dana Pobjede veli da: ' Pokazalo se da jučer Hrvatska nikad nije bila jedinstvenija', potpuno prešućujući da je tog istog dana u Čavoglavama bilo deset puta više slavljenika nego u praznom Kninu. To je bio pravi plebiscit i svi smo to vidjeli. A Branimir Bilić se glasno čudi kako to da neki Hrvati ne poštuju ugled predsjednika Republike?


Ma, tko koga mora poštivati: narod svoga nevoljenoga predsjednika ili predsjednik svoj nevoljeni narod? Hrvatskom narodu je već dugo vremena jasno da ga Stipe Mesić vraća u staro ropstvo i to najviše stoga što on ni genetski, ni ideološki, ni vjerski ne pripada hrvatskom narodu. Stoga mu već pet godina narod skandira 'cigane, cigane' !


A ni Vladimir Šeks više ne uspijeva prevariti hrvatski narod. Sjećamo se kako je 1991.g. u Osijeku, gdje je bio Manolićev ratni i politički komesar za Slavoniju, izjavljivao da 'Srbe ne može smisliti nikako drukčije nego pod zemljom'! A prošle je godine izjavljivao da bi predsjednika Tuđmana, da je još živ, izručio Haaškom sudu. Dakle, da on više predsjednika Tuđmana ne može smisliti ni pod zemljom!


A najlukaviji je bio premijer Ivo Sanader: znajući da ne može javno biti na dvije suporotne strane, priključio se u Kninu predsjedniku Republike Mesiću i predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, ali je u Čavoglave uputio svog ministra dr. Dragana Primorca i bivšeg ministra vanjskih poslova i svog čovjeka iz sjene Miomira Žužula, kako bi drugoj strani pokazao da je ono u Kninu samo jedna neizbježna 'diplomacija' i ništa više.


Međutim, takvo ulizivanje Ive Sanadera i Vladimira Šeksa više ne prolazi. Jasno se vidjelo da su oni danas 'generali bez vojske' i da su odnijeli jalovu 'Pirovu pobjedu' nad nekadašnjim Tuđmanovim HDZ-om. Povijest ne prašta nikome! To se jasno vidjelo na stadionu u Kninu, na koji su stotinama autobusa doveli svoje članove iz cijele Hrvatske, a oni su zviždali i skandirali: 'Izdajice, izdajice, izdajice...'!!


A onome koga tamo nije bilo skandiralo se: 'Ante, Ante, ....živio Ante!'.


Dakle, treba li nam onda novi plebiscit?!


Ante Rokov Jadrijević


P.S.: Ni 'Vjesnik', ni 'Hrvatski list' ovaj tekst nisu objavili.


No comments: