Thursday, February 17, 2011

Jaca misli samo na svog sina....


Ipress.hr/Kamata 4,95 posto za prvu nekretninu, Vlada jamac

Objavljeno: 16.02.2011.

Kamata 4,95 posto za prvu nekretninu, Vlada jamac

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: ‘Jaca je opet stala na pola puta’)

Premijerka Jadranka Kosor najavila je nakon današnjeg sastanka s bankarima kamatnu stopu od 4,95 posto za stanove čiju će kupnju subvencionirati Vlada.

Na sutrašnjoj sjednici Vlade predstavit ćemo dorađeni model za prodaju stanova koji uključuje kamatnu stopu od 4,95 posto, izjavila je Kosor nakon razgovora s čelnicima banaka u Banskim dvorima.

Navodno je jedan od bankara u neformalnom razgovoru nakon sastanka rekao da Vlada uopće neće subvencionirati te kredite, nego će nastupiti kao jamac. Konkretno, ako korisnik stambenog kredita iz Vladinog programa poticanja stanogradnje ne bude mogao otplaćivati kredit do kraja, Vlada će na sebe za rizične kredite preuzeti otplatu kredita do tri godine, a pretpostavlja se da će rizičnih kredita biti 10 do 12 posto.

Detalji o izmjenama Zakona o poticanju prodaje stanova znat će se sutra, a pretpostavlja se da će se poticaj odnositi na kupnju jednog od 1000 stanova novogradnje u slučaju kupnje prve nekretnine. Kvadratni metar stana, pretpostavlja se, neće smjeti koštati više od 1900 eura, a najduži rok otplate trebao bi biti 25 godina.

(više o tome na Ipress.hr)

Na sastanku nije bilo govora o uvođenju poreza na banke, istaknula je Kosor, dodavši kako o tome nije razgovarala niti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom tijekom njegova nedavna posjeta Hrvatskoj.

Sa čelnicima sedam banaka razmatrao se i dorađeni model A plus kreditiranja poduzetnika za koji prva aukcija kreće idućeg tjedna. Također će se intenzivno raditi na doradi modela B za pomoć malim poduzetnicima.

Premijerka je također najavila da će banke pratiti velike investicije koje pokreće Vlada. (H/iPress)


Komentari (1)

Jaca misli samo na svog sina....

1 Četvrtak, 17 Veljača 2011

anterokovjadrijevic

... kojeg je prošle godine zaposlila na HRT-u. A dečko je dobra partija' za zagrebačke puce! Pa mu najhitnije treba stan. A to će tom maminom sinu subvencionirati njena mamina Vlada. Koje li 'nove pravednosti'!!

Za sve drugo, Jaca je opet stala na pola puta! Odustala je od uvođenja poreza na ekstra dobit bank-stera iz stranih banaka, koje su vlasnici naših uludo i bud-zašto rasprodanih banaka i naše štednje, itd.

Dakle, to je ono Jacino: 'Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku samo za
svoju fotelju!'.

Fuj naša politička bagro!

Zaključimo na kraju ovim citatom: ‘Na sastanku nije bilo govora o uvođenju poreza na banke’, istaknula je Kosor. To znači da je naša premijerka Jaca Vlaisavljević opet stala na pola puta !!

Naknadno je iz krugova Vlade precizirano da će bank-sterske lihvarske kamate biti snižene tek kada Hrvatska bude primljena u RAVNOPRAVNO članstvo u EU. A to znači ‘malo morgen’!!

Ante Rokov Jadrijević, radiklni politiki kritičar
Brtonigla, Istra, Hrvatska

No comments: