Monday, February 21, 2011

NESPOSOBNOST HRVATSKIH VLASTI ILI … ??Dragovoljac.com/Nesposobnost hrvatskih vlasti ili ??/ Ponedjeljak, 21 Veljača 2011 09:58

Autor Davor Ivanković/VL

NESPOSOBNOST HRVATSKIH VLASTI ILI … ??

(Zašto Hrvatska nije branila Purdu, kao što je BiH branila Ganića ??)

Uz komentar Ante Rokova JadrijevićaAko postoji osnovana sumnja da je neki naš državljanin počinio ratne zločine u našoj državi - mora odgovarati pred našim sudom, a ne pred sudovima drugih zemalja”. Ovo nije stav hrvatske države o slučaju Purda. To je stav - BiH Parlamenta. Uglavnom bošnjačkog dijela i ne, ne odnosi se na Purdu. Nego na Ejupa Ganića. Nije star niti godinu dana, a reakcija je na uhićenje Ganića u Londonu.

Bivši čelnik BiH, poput Purde, uhićen je temeljem crvene tjeralice Interpola, u kojoj je stajalo da ga Srbija tereti za smrt najmanje 18 vojnika JNA. BiH je odmah pozvala britanskog ambasadora i poslala Londonu pismo upozorenja u kojem je tražila hitno oslobođenje Ganića i poručila; ovaj čin smo doživjeli kao nepoštivanje suvereniteta naše zemlje i ovo ne doprinosi prijateljskim odnosima...”.

Ima još. U London putuje Haris Silajdžić, tada predsjednik i sastaje se s britanskim MVP D. Milibandom, a posjećuje i Ganića u pritvoru.

Rezultat - Ganić je prvo pušten da se brani sa slobode, a par mjeseci poslije britanski sud zaključuje da srbijanska tjeralica ima političku pozadinu i zloporaba je prava, te se Ganić vraća u Sarajevo.

Interpol tada uvodi nova pravila i više se neće izdati tjeralicu ako se radi o optužnici jedne države (Srbije) protiv građanina druge države za djelo koje je počinjeno na domaćem teritoriju (RH).

Ovo samo po sebi ne vrijedi za Purdu jer je ta tjeralica izdana 2007., no moglo bi biti odličan temelj da ministar pravde BiH Bariša Čolak odbije izručiti Purdu, u duhu novih pravila Interpola.

No, ova priča oko Ganića daje još neke zaključke. Da bi BiH bila neprincipjelna država ako za Ganića i Purdu ne bi vrijedilo isto.

Nadalje, ispada da je RH još slabije organizirana država od BiH, jer se hrvatske vlasti nisu usudile slično reagirati.

Da jesu, hrvatski bi Sabor poslao jednako pismo Sarajevu. A predsjednik Josipović bi tamo otputovao i posjetio Purdu u KPD Zenici.

Nitko od vlasti u RH nije poručio Sarajevu da je za nas Vukovar kao za njih Srebrenica i neka zamisle da je RH uhitila branitelja Srebrenice, koji je preživio Mladićev masakr i izdaju nizozemskih UN-ovaca, te da sada u RH pritvoru čeka izručenje - Beogradu!

Nije im nitko objasnio da će Hrvatska, dođu li nam, na isti način udomiti Ejupa Ganića, generala Jovu Divjaka i Stjepana Kljujića, jer još vrijedi stara tjeralica koju je Interpolu poslala Srbija.

Što je, pak dogovorila naša diplomacija? To da srbijansko tužiteljstvo odustane od tjeralice za Purdu. I što to onda znači? Da će Srbija dobiti to zadovoljstvo da svijet zaključi kako je Beograd, eto velikim aktom milosti nastavio mirovnu politiku “u regiji”.

I svi će zaboraviti da je prema Purdi i 5.000 drugih zatočenika srbijanskih logora počinjen ratni zločin mučenja, zlostavljanja i ubijanja. Bravo, Hrvatska.

Davor Ivanković/VL

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Ponedjeljak, 21 Veljača 2011

Srbija najvjerojatnije NEĆE ODUSTATI .....

.... od progona' hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

Kako nam uporno laprdaju predsjednik YUsipović, premijerka Jaca i svi njihovi režimski novinarčići.

Dakle, ŠIPAK !!

Oni koji bolje poznaju Srbiju i njene Srbijance znaju da Srbija neće nikad odustati! Činjenica jest da Srbija nikad nije odustala od svojih nacionalnih laži. Jerbo je laž najjače srpsko oružje! Treba samo čitati knjige Dobrice Ćosića. I bolje poznavati prirodu srpskog barbarogenija.

A i BiH se –čini se – odrekla svog suvereniteta. No mnogo je vjerovatnije da je to bila njena ‘greška u koracima’, jer su nesvijesno ili neodlučno dopustili da sudskim vijećem u slučaju Purda predsjeda sudac Srbin! To je isto kao da je predsjedao naš ‘pravnik Stipe Mesić, Ivo YUsipović ili Mladen Bajić !


Stoga ćemo mi hrvatski branitelji slijedeće subote doći na Jelačić-Plac u Zagrebu i reći što mi mislimo o ovoj našoj Staljinovoj kopiladi na Pantovščaku i njihovom udbaškom podmlatku u našem hrvatskom 'krivosuđu', a posebno o Glavnom državnom tužitelju Mladenu Bajiću.

A nećemo poštediti ni našeg ministra ‘krivosuđa’ Bošnjakovića, kao ni veliku i dosadnu brbljavicu premijerku Jacu Vlaisavljević - Kosor. Isto tako nećemo poštediti ni njenog Mentora Vladimira Šeksa – Velikog meštra svih udbaških hulja! Jer oni su sve znali, ali su glupo vjerovali da nas sve mogu još jednom ‘preveslati žedne preko vode’. A sada je konačno došlo vrijeme polaganja računa!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)


No comments: