Monday, February 28, 2011

’Jaco odlazi‘ !’, ‘Jaca-čobanica’ !, ‘Jaca-podanica’ !, ‘Jaca-zla maćeha’ !

Ante Rokov Jadrijević, radikalni politički kritičar, 28. Febr./veljače 2011.

’Jaco odlazi‘ !’,

‘Jaca-čobanica’ !, ‘Jaca-podanica’ !,

‘Jaca-zla maćeha’ !

Tako je učestalo skandiralo mnoštvo okupljeno na Prosvjedu hrvatskih branitelja na centralnom Trgu bana Jelačića prije dva dana, u subotu 26. Febr./veljače ove 2011.g.

Dakako, bio sam i ja s njima na prosvjedu Branitelja u Zagrebu prije dva dana, u subotu 26. Veljače ove 2011.g. u 13 sati. Skupa sa još 60.000 drugih Hrvata hrvatskih i hrvatskih branitelja.

Hrvatski mediji, naročito oni udbaški, udbomasonerijeski, judeomasonerijski (Soroševi), petokolonaški i svi drugi uporno tvrde da nas je bilo samo 15.000 !?? Neka se samo tješe, neće još dugo! Čudi me samo da se naš pro-hrvatski ‘Večernji list’ priključio tim drugim medijskim smradovima, primjerice onima iz srpskog Novog lista iz našeg hrvatskog Grada Rijeke. A neće ni to još dugo! Ponovo se probudila ova naša Hrvatska, probudit će se ponovo i naši iz ‘Večernjeg lista’! Barem ona šestorica najboljih iz ‘Večernjeg lista’! Treba samo sačekati njihov ‘Obzor’ u slijedeću subotu.

Inače, osobno sam očekivao nešto mnogo jače i politički radikalnije, naročito od govora generala Željka Sačića, koji je kao organizator skupa govorio posljednji. Doduše, jedini je on odlučno upro prstom u glavnog krivca za novi progon hrvatskih branitelja Tihomira Purde i Veljka Marića, te k tomu i Petra Janjića-Tromblona i Danka Maslova, a taj je glavni krivac Mladen Bajić (koji je u tom smislu spomenut tri puta), kao i ovaj novi ministar ‘pravosuđa’ Dražen Bošnjaković (koji je u istom smislu spomenut dva puta. Međutim, general Željko Sačić, na moje veliko iznenađenje nije zatražio i njihove najhitnije ostavke!?

Da sam ja bio na njegovom mjestu, ja bih se odlučno poslužio jednom slavnom izrekom jednog našeg pokojnog političara (kojeg sam vrlo dobro poznavao, iako smo se politički sukobljavali), izrekom Vlade Gotovca s početka 1996.g. : OSTAVKE, gospodo, OSTAVKE !’

Međutim, ono što je propustio izreći heroj našeg Domovinskog rata general Željko Sačić, nisu propustili onih 60.000 Hrvata i hrvatskih branitelja okupljenih na Prosvjedu ‘STOP progonu hrvatskih branitelja !’ – koji su više puta gromoglasno zahtijevali ‘Jaco – odlazi’ i još više ‘IZDAJA, IZDAJA !’

Inače, sve je to već pisalo na brojnim transparetima koje su nosili mnogi prosvjednici, na kojima je još pisalo JACA ČOBANICA, JACA PODANICA i JACA-ZLA MAĆEHA’!

A na mojem je transparentu pisalo nešto dalekosežnije: ‘Dolje Gedže s Pantovščaka’, istom onom transparentu koji sam nosio i na onom prvom prosvjedu za generala Janka Bobetka 2001.g. , kada se već zlosutno šaputaujem onoglo i o suđenju našem generalu Anti Gotovini.

Vratimo se Jaci – podanici, čije je odvratno ime i njen još odvratniji politički glamour - dakako lažni glamour - iznervirao skoro čitavu hrvatsku javnost. Naročito mlade ‘fejsbukovce’, ali i huligane i silovite zagrebačke ‘Bad Blue Boys-e’, koji su na samom kraju našeg braniteljskog mitinga iskoristili situaciju i izazavali sukob i pravi mali ulični rat sa specijalnom policijom, koju je ‘Jaca – podanica’ poslala na njih.

A na tzv. Hrvatskom radiju Prvom programu jedna bezobrazna politička novinarka dva dana zaredom ponavlja svoju bezobraznu laž o samo 15.000 prosvjednika, ‘od kojih se dio na kraju odvojio i sukobio s policijom’.

Ne, nego se jedan najbolji dio naših branitelja izdvojio da spriječi huliganske napade na našu policiju, tako što se postavio u trostruki zaštitni kordon između huligana I policije i tako spriječio mnogo veće zlo od onog kasnijeg, kada smo se mi većinom otputili svojim domovima.

A sutradan ujutro, 27. Veljače 2011.g. slušam jutarnje vijesti na HR1 u 07.00 sati i čujem onog Mesićevog (a sada i YUsipovićevog) FUJ- novinara Maria Harapina kako govori ‘pridružili su im se i branitelji’. Huliganima.

E, pa vratićemo se uskoro, ‘kučkin sine’ !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. Ing.

No comments: