Sunday, October 23, 2011

NA REFERENDUM !!

HaKaVe.org/Josipović i prije parlamentarnih izbora pokazao svoje pravo lice/23. listopada 2011.

Josipović i prije parlamentarnih izbora do

kraja pokazao svoje pravo lice

„U šarmantnoj pozi moderni poganac.
Najmio ga stranac, da nam metne lanac.
Taj klatež, što o pravdi blebeće —
On za korist tuđu laže, kleveće“.

- Antun Gustav Matoš

Mora se odati priznanje predsjedniku Ivi Josipoviću na tome kako svoje prosrpsko djelovanje ima hrabrosti tako otvoreno zastupati kao ovih dana, kada je donošenje Zakona o ništetnosti ocijenio protuustavnim.

No, Josipovićevo ponašanje može značiti i još jednu stvar. Da je Hrvatska trenutno već toliko slaba da notornu četničku politiku „hrvatski" predsjednik može nesmetano provoditi u djelo.

Narasla krila

Možda su zbog očekivane izborne pobjede Josipoviću i Kukuriku koaliciji toliko narasla krila da već i prije izbora mogu u zanosu pokazivati svoje pravo lice. A pravo lice nije više ono jugoslavensko, s čime se obično asocira tzv. ljevica u Hrvatskoj. „Ljevica" u Hrvatskoj naime danas igra na kartu Tadićeve Srbije, koja nije ništa drugo nego modernizirana inačica četničke velikosrpske politike. Štoviše, za nju jednako kao i u Miloševićevo vrijeme postoji novi Memorandum, o čemu je uostalom već bilo riječi na ovom portalu.

Skup prijetnji

Međutim, iako je sve to jako dobro poznato, i iako Josipović kao pravnik jako dobro zna da su optužnice protiv Purde, Marića i 40 vukovarskih branitelja čin pravosudne agresije na Republiku Hrvatsku bez presedana u modernijoj povijesti međunarodnih odnosa,

iz predsjednikovog Ureda sinkronizira se političko djelovanje koje je usmjereno na same temelje hrvatske države. Umjesto da se predsjednik Josipović do poda pokloni i zamoli dr. Bosanac za oprost što je nakon Tadićevog posjeta Vukovaru i Paulinom Dvoru morala svjedočiti po srpskom zahtjevu o svojoj ulozi tijekom opsade Vukovara, iz Josipovićevog ureda odašilju se priopćenja – koja nisu ništa drugo nego skup prijetnji.

A čime prijeti Josipović?

Josipović prijeti da je Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije iznimno štetan po zaštitu prava neosnovano optuženih branitelja i pravnu sigurnost građana Republike Hrvatske.

Dakle, umjesto da zaštiti hrvatske branitelje od srpskih progona - šestnaest godina nakon kraja rata, Josipović im prijeti da će dodatno ispaštati zbog Zakona koji ih barem za sada na teritoriju Hrvatske štiti od srpskog pravosudnog terorizma.

'Braniteljima se uskraćuje pravo da pred tijelima Republike Hrvatske iznesu svoju obranu i da kroz suradnju s tijelima u Srbiji dođe do odustanka od neosnovanih optužnica' – kaže se u predsjednikovom priopćenju.

Kada bi to bilo točno onda vukovarske branitelje ne bi ništa sprječavalo da prijeđu hrvatsku granicu i u Srbiji izravno dadu svoje iskaze, kako bi „kroz suradnju s tijelima u Srbiji došlo do odustanka od neosnovanih optužnica". Međutim, nitko od njih nije toliko lud da zajedno s Marićem podijeli iskustvo dvanaestogodišnje zatvorske kazne, već se općenito hrvatski branitelji danas drže hrvatskih granica i nadaju da će tu unutar njih barem još neko vrijeme biti zaštićeni.

„Pravni mag"

U predsjednikovom priopćenju se kaže da će Zakon o ništetnosti pokušati srušiti na Ustavnom sudu, a u obrazloženju se uz ostalo navodi eksplicite da Zakon krši članak 141. Ustava Republike Hrvatske.

Veliki pravnik„Pravni mag" s Pantovčaka, a u biti teški demagog, s time nije ispucao sve svoje prijetnje. U predsjednikovom priopćenju se kaže da će Zakon o ništetnosti pokušati srušiti na Ustavnom sudu, a u obrazloženju se uz ostalo navodi eksplicite da Zakon krši članak 141. Ustava Republike Hrvatske. Drugim riječima, predsjednik Josipović javno instruira Ustavni sud što ima presuditi i time izravno politički prijeti članovima tijela koje bi trebalo predstavljati sam vrh pravosudne vlasti u Republici Hrvatskoj, a koja bi po Ustavu Republike Hrvatske trebala biti nezavisna.

Predsjednik prijeti i međunarodnom zajednicom s obrazloženjem da zbog svojih slabosti Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije „nanosi štetu međunarodnom ugledu Hrvatske".

Drugim riječima, predsjednik Josipović prijeti onim dijelom međunarodne zajednice koji je mjesecima mirno promatrao razaranja Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog broda, Gospića, Dubrovnika, i mnogih drugih gradova, kao i tisuća sela.

Predsjednik prijeti mišljenjem onih međunarodnih čimbenika koji i dan danas tvrde da je priznanje Hrvatske 15. siječnja 1992. godine od strane EU bilo preuranjeno, jer će njima svako međunarodno priznanje Hrvatske biti uvijek preuranjeno, dok je svijeta i vijeka.

Istina

I na kraju dugujemo ipak reći što stoji protiv svih tih silnih prijetnji s Pantovčaka. Postoji, dakle, jedna neoboriva stvar, a to je – istina. Istina da smo se branili i obranili, istina da smo pripadnici jednoga slavnog i ponosnog naroda, istina da smo kroz povijest zaslužili i napokon se izborili za Državu.

A predsjedniku Josipoviću prognoziramo da će već za dvadeset godina ovo što se danas događa biti samo jedan ružan san. Ružan san očeva koji su ginuli i borili se za ovu državu i koji treba još pretrpjeti da bi nam djeca mogla imati lijepe snove. I imat će ih.

M. M.

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Na Referendum !!

Ovaj Zakon o ništetnosti treba što prije staviti na Referendum!!

Da se konačno vidi tko je ZA hrvatsku DRŽAVU, a tko je PROTIV nje!

Time bi se istovremeno otvorilo i pitanje povjerenja ovom izdajničkom predsjedniku, koji ima jake staljinističke i orjunaške korjene, kako u svojoj porodici, tako i na svom staljinističkom i orjunaškom Pantovčaku.

Ujedno bi to bio i svojevrsni referendum i o Mladenu Bajiću, pa i cijelom DORH-, uključujući i njegov USKOK.

A za sve je kriv najveći Zloduh HDZ-a i Hrvatske 'Veliki meštar svih hulja' Vladimir Šeks, koji je svojim novim Ustavom, Mladena Bajića i njegov DORH stavio iznad svih zakona...

Zlo je tako pušteno s lanca i jedino ga Referendum može ponovo zauzdati.

Ne zaboravimo ni ovo: na ovim izborima mi Hrvati nemamo nikakvog pravog izbora. Dakle, morat ćemo glasovati PROTIV, a ne ZA. Htjeli ili ne htjeli mi to, ali sada je glasovanje za HDZ ujedno glasovanje za očuvanje suverenosti naše nove DRŽAVE.

Inače, ja osobno nikad dosad nisam glasovao za HDZ. Premijerki i predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor sam osobno prije mjesec dana bio predložio da sklopi predizborni savez s našom ABH mr. Željka Sačića, ali ona za to ne mari. To znači da je ona nevjerodostojna, jer može biti u koaliciji s Pupovcem i Furiom Radinom, a ne može s nama iz ABH generala Sačića.

No, mi i ne moramo glasovati za nju, nego za HDZ, a u njemu ima još zdravih snaga! Sve ostalo je rasipanje glasova...

Referendum bi HDZ-u i nama Hrvatima stubokom preokrenuo izborne izglede protiv orjunaške koalicije Milanovića i Pusićke, a i hrvatski narod bi se naglo probudio.

Vita, vita, naša štampa gori gre - Juri Žakan iz Roča prije više od 500 godina!

I moj stari pozdrav s Jelačić-Placa:

Dolje Udbofašizam s Pantovščaka!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: