Friday, October 28, 2011

TKO JE I ZAŠTO JE ZAMRAČIO (t.j. 'zataškao') SLUČAJ ČETNIKA, SILOVATELJA I UBOJICE DRAGANA PARAVINJE ?


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist 27. list/okt 2011.


Silenzio stampa! DORH i USKOK se igraju mutnih i prljavih igara

TKO JE I ZAŠTO JE ZAMRAČIO (t.j. 'zataškao') SLUČAJ ČETNIKA,

SILOVATELJA I UBOJICE DRAGANA PARAVINJE ?

1. dio

Prošlo je više od četiri i pol mjeseca od nestanka mlade Hrvatice i gimnazijalke iz Kričaka kod Drniša Antonije Bilić, koju je – po svemu sudeći – silovao i ubio Dragan Paravinja, bivši četnik iz Vukovara, povratnik iz Srbije, u Srbiji dvaput osuđivan zbog silovanja dviju Hrvatica iz Stare Pazove i Inđije, te ubojstvo beogradske novinarke Radislave Dade Vujasinović, 2004.g. (koja je u ratu oštro kritikovala ratnog zločinca Arkana - Željka Ražnjatovića, inače sina jednog Titovog generala iz Crne gore), te još nekoliko nikad do kraja razjašnjenih slučajeva silovanja i nestanaka mladih djevojaka po Srbiji, Bosni , Hrvatskoj i Sloveniji.. Inače, poznato je da se za manje od deset posto svih (ratnih) silovanja saznaje, istražuje i kažnjava...

U Hrvatskoj je taj slučaj (silovanja i ubojstva) od početka bio perfidno skrenut na slijepi kolosijek i to na način da je istraga (DORH-a i USKOK-a) povjerena dvojici Srba iz Rijeke, Milijanu Brkiću, šefu krim-policije i pomoćniku ravnatelju policije Oliveru Grbiću, Srbinu iz Rijeke, te Vitomiru Bijeliću, također Srbinu, šefu riječkog USKOK-a. A oni su svojski i perfidno taj posao odradili do kraja! Po zadatku Mladena Bajića i njegovih mentora s udbaškog Pantovčaka – iz Predsjedničkih dvora dr. Ive YU-sipovića!

Ostaje krajnje nejasno zašto je taj slučaj, koji istražuje sud u Šibeniku, povjeren USKOK-u iz grada Rijeke, a ne USKOK-u iz grada Splita? Rijeka je od Drniša udaljena više od 200 kilometara, a Split oko 50 ili 60 kilometara? Zašto je Splitu oduzeta jurisdikcija nad slučajem Pravinja? Tajnu toga mutnog i prljavog posla skriva Mladen Bajić, Glavni državni odvjetnik (točnije rečeno: Glavni državni tužioc) i bivši oficir KOS-a tzv. JNA !

Međutim, tu nema nikakve zagonetke! Grad Rijeka je poznata kao jedna od najvećih utvrda (bivše??) UDBE, zloglasne Titove tajne policije, koja je više od 30 godina ubijala Hrvate po cijelom svijetu po naređenju komunističkog diktatora Tita, koji je po svim mjerilima uvršten među 4-5 najvećih ratnih zločinaca 20-tog stoljeća, uz bok najvećemu svjetskom zločincu i njegovom bivšem gazdi Josifu V. Dž. Staljinu.

Tako su ta tri Srbina, Milijan Brkić, Oliver Grbić i Vitomir Bijelić od prvog dana 'kupovali vrijeme' Srbinu, zločincu, četniku, silovatelju i ubojici Draganu Paravinji. Od prvog dana oni su istragu skrenuli na krivi put, angažirajući na tisuće ljudi u potrazi za nestalom djevojkom Antonijom Bilić, iako su ga već drugi dan nakon nestanka mlade Antonije imali u šaci: jedan prometni policajac ga je zaustavio i to nedaleko od mjesta zločina, u Kninu, pa iako je bio u prometnom prekršaju, pustio ga bez ikakve daljnje provjere... Slučajno??

Istraga je skrenuta s pravog puta i to s namjernim zakašnjenjem, te se čak isušival jedno jezero na rijeci Krki, iako je Paravinja isto večer spavao u svojoj kući kod Bilišana, u zaseoku Paravinje, na samoj obali akumulacijskog jezera hidroelektrane Obrovac, 30-tak kilometara dalje...

Ukratko, istraga je vođena tako 'glupo', da je nama od prve bilo jasno da se tako radi namjerno (više i podrobnije o tome u drugom nastavku ove priče....).

U međuvremenu je Dragan Paravinja pobjegao glavom bez obzira i potpuno nesmetano kod Bosanske Gradiške prebjegao u Bosnu. Tek nakon više dana je raspisana potjera za njim, a onda i međunarodna potjera. Paravinju pronalaze u blizini Srbca, gdje se skriva na obroncima planine Motajice, u Donjim Srđevićima, kog svog ujaka. Odveden je u Banja Luku, u centar javne bezbednosti, gdje je zadržan i detaljno ispitan: priznaje silovanje i ubojstvo mlade gimnazijalke Antonije Bilić, vrlo detaljno opsiju gdje i na koji način je ubio nesretnu djevojku Antoniju Bilić, nakon čega je odveden u istražni zatvor Kula u istočnom Sarajevu. Nakon mjesec dana odvode ga u Sokolac, gdje na sudu odgovara za pokušaj silovanja jedne mlade 28 godišnje pravnice iz 2002.g.. Osuđen je na 2godine i deset mjeseci zatvora.

Konačno Dragana Paravinju izručuju Hrvatskoj i odvode u sud u Šibeniku, 22. srpnja /jula ove 2011.g.

Međutim, ubrzo dolazi do potpuno neočekivanog obrata: nešto se u međuvremenu muvalo, muljalo iza paravana, manipuliralo i odjednom se – kao – 'ustanovilo' da su mogućnosti istrage USKOK-a, odnosno Bajićevog DORH-a ograničene nekim mutnim i tajanstvenim 'sporazumom' između istražnih organa u Banja Luki i Zagreba, t.j. DORH-a i USKOK-a.

Još tjedan-dva i na taj 'Slučaj Paravinja' pada potpuni mrak – nastupa potpuno zamračenje, 'SILENZIO STAMPA'– stvar se vrlo pomno i planski minuciozno predaje zaboravu....

Svakim danom postaje sve očitije da je nekome iz tzv. 'međunarodne zajednice' silno zasmetalo otkrivanje zločinačke prošlosti Dragana Paravinje, četnika iz Vukovara, koji je zajedno s drugim četnicima – nakon pada Vukovara – učestvovao u masovnim silovanjima Hrvatica u Vukovaru (preko 300 takvih slučajeva, računajući samo one prijavljene slučajeve!).

I ne samo to: otkrilo se da je četnik Paravinja nastavio s silovanjima i po ratnoj Bosni..

To je nekome u Londonu, Parizu , New Yorku i Washingtonu silno zasmetalo u njihovim planovima za obnovu Jugoslavije, odnosno Srboslavije (!!), te je iz tih centara stigla naredba o zamračivanju, odnosno 'zataškavanju' slučaja četnika, silovatelja i ubojice Dragana Paravinje!

A taj prljavi posao su u Hrvatskoj odradili opskurni državni odvjetnik (odnosno tužioc) MLADEN BAJIĆ i ravnatelj USKOK-a DINKO CVITAN.

U 'sadejstvu' s novim Predsjednikom Republike Hrvatske (i novim 'pravednikom'!) dr. Ivom YU-sipovićem, Mladen Bajić i Dinko Cvitan su naredili 'SILENZIO STAMPA !'. I posve neočekivano – nastala je posvemašnja medijska šutnja u Hrvatskoj. Čak i na državnoj televiziji i radiju. A kako to?

Zato što sve ključne položaje drže bivši udbaši i njihov podmladak. Kao i u 'pravosuđu'.

Međutim, mi na to NE PRISTAJEMO !!

* * * * * *

Ipak, ostaje u zraku jedno važno pitanje: Je li četnik, silovatelj i ubojica Dragan Paravinja – u međuvremenu – već izručen nazad u Banja Luku, u ruke svojih sunarodnjaka – i četnika??!!

To je pitanje prije svega za Mladena Bajića i Dinka Cvitana, ali i za našeg izdajničkog predsjednika YU-sipovića !!

I još jedno pitanje: Hoće li na taj način biti spašena 'REGIJA' tzv. Zapadnog Balkana', kao okvir za novu balkansku Srboslaviju ??!

Je li to konačna pobjeda perfidnog Londona, točnije London City-ja?

(nastavak u 2. dijelu)

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Istra

No comments: