Monday, February 20, 2012

Predsjedniče, dajte nam toljage da zatučemo tu ustašku zmiju

Vecernji.hr/Tihomir Dujmović: 'Predsjedniče, dajte nam toljage, da zatučemo tu ustašku zmiju'/18.veljače 2012

Tihomir Dujmović

Predsjedniče, dajte nam toljage da zatučemo tu ustašku zmiju

Paralelno s Josipovievom izjavom u Knessetu, jedva formirani Ured za istrage poratnih komunističkih zločina, pokušava se neutralizirati i ukinuti.(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića:)

Zašto je naš 'Nemoćnik u pameti' – predsjednik
 YU-sipović uopće i išao u Izrael?


                                                 * * * * * *

Da u Hrvatskoj još ima ustaša i ustaštva, uglavnom smo čuli u srbijanskoj retorici, no sad smo doživjeli da je predsjednik Josipović u izraelskom parlamentu posvjedočio kako je u Hrvatskoj i danas "ustaška zmija oslabjela, ali je još uvijek tu".

Strahote ustaških zločina doista su bile takve da je posve razumljivo što se Josipović imao potrebu ispričati za te zločine, premda je to već učinio Mesić.

No, postavlja se pitanje razumije li predsjednik države kakvu je osudu, zapravo presudu izrekao zemlji koju predstavlja rekavši "ustaška zmija još uvijek je tu"?
Nije li nam nakon tog otkrića on dužan ukazati na ostatke te ustaške zmije da je već jednom zauvijek uništimo? Pokažite nam predsjedniče gdje je ta 'ustaška zmija' da je toljagama zatučemo!
No, nakon njegova otkrića, koje je dosta teško vidjeti u zemlji u kojoj nema ni ozbiljne parlamentarne desnice, a kamoli fašističke zmije, nema više potrebe da se naši razni neprijatelji muče s time ima li u Hrvatskoj ustaštva, jer je tu tvrdnju točno u izraelskom parlamentu izgovorio hrvatski predsjednik. No, zašto nam predsjednik ne pokaže gdje se skriva zmija? Kad je u Knessetu o tome govorio, bio bi red da se o tome oglasi i u Saboru, zar ne? Nije li sad i jednom i drugom parlamentu dužan otkriti detalje o postojanju fašizma usred Europe? Ako pak to ne napravi, je li ta dramatična izjava imala neku drugu svrhu?

Naime, baš kad se počelo ozbiljno raspredati o komunističkim zločinima nakon rata, predsjednik države daje izjavu koja svu pozornost i energiju ponovo privlači prema "ustaškoj zmiji koja je još tu".
Tko će se nakon te izjave usuditi nastaviti procesuiranje slučaja Boljkovac, kad se u jeku te afere nije samo tvrdilo da se utvrđuje tko je bez suda ubijao civile nakon rata, već se tvrdilo da tim procesom poražene snage mijenjaju povijest?

U svakoj zemlji ima luđaka, pa će se i u Hrvatskoj naći onih koji će staviti ustašku kapu na glavu. Ali ima li u Hrvatskoj takvih problema s ustaštvom, da se imalo potrebe ravno u Knessetu reći da je danas "ustaška zmija oslabjela, ali je još tu"? No, kad ste u Knessetu rekli da ustaštva još ovdje ima, onda će svaki angažman u tome da se slučajevi poput Boljkovca ne procesuiraju, sada imati međunarodnu legitimaciju. Jer se predsjednikova izjava iz Knesseta i teza da se u slučaju Boljkovac, ali i drugdje, ne procesuiraju krivci za zločine, nego poražene snage revidiraju povijest biti zapravo ista rečenica.

Sad svaku akciju za utvrđivanjem postkomunističkih zločina možete oglasiti dizanjem oslabjele, ali ipak žive ustaške glave! Samo ćemo mi koji tu živimo znati da utvrđivanje komunističkih zločina nije siktanje ustaške zmije!
Imamo 600 masovnih grobnica komunističkih zločina, a nemamo ni jednu završenu istragu! A paralelno s Josipovićevom izjavom u Knessetu jedva formirani ured za istrage poratnih komunističkih zločina pokušava se neutralizirati, sutra zacijelo i ukinuti.

Naime, nakon punih pet godina borbe zahvaljujući enormnoj Hebrangovoj upornosti Sabor je izglasao zakon o ovom uredu. Zakonu se protivio SDSS, no točno je i to da je Sanader morao sići s vlasti da bi zakon uopće došao u Sabor. Baš da bi se izbjegla politizacija, Hebrang je u Saboru tražio konsenzus, a ured je postavljen kao neovisna javna ustanova, a ne privjesak ministarstvu!
Dakle, točno se znalo zašto ni tada ured nije pripojen nekom ministarstvu! I baš za takvu odluku su Milanović i SDP digli ruku!
Sada se ured želi pripojiti Ministarstvu branitelja čime se neovisno zamišljena javna ustanova stavlja pod direktan nadzor izvršne vlasti. Iako je u radnim verzijama proračuna Ured dobio samostalnu stavku, kao javna ustanova i proračun od tri milijuna kuna, preko noći ga je Ministarstvo branitelja pripojilo sebi. Nakon što je preko noći usisao njihovu financijsku stavku u svoje ministarstvo, poslao je u hitnu proceduru prijedlog promjene zakona nakon kojeg će samostalne, neovisne istrage masovnih grobnica komunističkih žrtava ostati samo san.

No, ova diverzija je "metak" Milanovićevoj vladi!
Naime, pred njegovim uredom već stoji biskup Kosić koji je poslao oštar prosvjed navodeći kako je očito da se time neutralizira budući rad ureda. Valja se sjetiti da je još Račanova vlada naredila MUP-u istrage komunističkih zločina i one su dijelom i provedene.

Nakon toga je Sanaderova vlada godinama opstruirala formiranje ovog ureda da bi Hebrang, baš uz podršku SDP-a, uspio konsenzusom donijeti zakon!

Jesu li ovdje u pravu oni koji tvrde da je ovo tek epizoda rata Milanović-Josipović u kojem je Fred Matić kao džoker s Pantovčaka samo poslušao svog pravog gazdu?

Tihomir Dujmović
Večernji list

                                                       * * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Zašto je naš 'Nemoćnik u pameti' – predsjednik
 YU-sipović uopće i išao u Izrael?

I što on uopće i zna o tzv. Holokaustu nad Židovima u Drugom svjetskom ratu?
Sve što on o tome zna, načuo je i naučio od lažljive cionističke i staljinističke propagande.
Međutim, nastupilo je novo doba u Europi, Americi i Hrvatskoj. Postoji i u nas barem dvadeset novih i visoko vjerodostojnih knjiga o tome i to najčešće iz pera samih Židova. Vjerodostojnih međunarodnih Židova. Čemu onda ponavljanje starih cionističkih i staljinističkih propagandnih laži o navodnom 6-milijunskom 'Holokaustu' nad Židovima u Europi? I u Hrvatskoj?

A čini se da on, YU-sipović veoma malo zna i o ustašama (uostalom, kao i ja osobno!). I on i ja odgajani smo kao Titovi 'janičari' – no kod mene osobno ta podmukla dresura i 'ispiranje mozga' nije uspjelo, a kod njega očito jest. Zato on i jest ostao ćaćin retardirani 'Nemoćnik u pameti', jer je i njegov ćaća bio jedan o onih tipičnih Staljinovih 'Mehaničkih lavova' - kakve je opisao naš veliki književnik Danilo Kiš u svojoj knjizi 'Grobnica za Borisa Davidoviča', odnosno u njegovoj četvrtoj priči o 'Mehaničkim lavovima'!

YU-sipovićev prethodnik, opsksurni naš Ciganin-Predsjednik Stipe Mesić je prošao isti takav put u Izrael, koji mu međutim nije donio ništa dobrog. Pa otkud onda tolika volja Staljinove kopiladi u Hrvatskoj da se toliko nekritički dodvoravaju rasističkoj 'židovskoj državi' u Izraelu? Zašto ni Mesić, ni YU-sipović nikada nisu ništa rekli o cionističkom fašizmu države Izrael? I zašto YU-sipović i Mesić nisu ništa rekli o rasizmu 'židovske države u Izraelu, odnosno o diskriminaciji i segregaciji 'nežidova' u 'židovskoj državi' u Izraelu? Ali čim se spomene tragična povijest Nezavisne Države Hrvatske, obojica njih, i Mesić i YU-sipović odmah spremno blebeću o tome  u Hrvatskoj. I ponavljaju svoje enormne laži o konc-logorima u Jasenovcu i Jadovnom?  Gdje je korijen tolikom mazohizmu njih dvojice?
Odgovor je ovaj: jer su njih obojica sinovi komunističkih ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata. I valjajući se u krvavom blatu svojih očeva, oni očito misle da se od njega mogu oprati novim lažima o svom vlastitom narodu. No, s tim svojim perpetum mobile-om oni samo još dublje tonu u svoje blato. A to će kad-tad morati platiti! Naime, Hrvatska će kad-tad morati izvršiti temeljitu i radikalnu lustraciju, te u svoj budući Ustav ugraditi drakonsku kaznu za veleizdaju i svakojaku subvezivnu djelatnost! Naročito predsjedničku!

Ante Rokov Jadrijević, publicist i blogger
(hrvatski socijal-radikal)


No comments: