Friday, February 24, 2012

Ustaške zmije i yugo-komunistički mungosi!


Damir Kalafatić

Ustaške zmije i yugo-komunistički mungosi!                             

Iako u poznim godinama života don Ivan Grubišić se ipak prisjetio da je kršćanski primjereno oprostiti zločine i svojim neprijateljima …makar to bila i bizarna samoreklama.

Evo kakvu ljigavu odu o njemu piše kontroverzni šeširdžija Ante Tomić:
„Premda je i sam žrtva užasnog partizanskog nasilja (yugo-komunistički mungosi ubili su mu oca i brata, nap. a.), nikada don Ivana Grubišića niste mogli čuti kako zbog te nepravde cmizdri i cendra… Kao razuman, trezven čovjek i istinski odan svome pozivu, znao je da je kršćanski željeti da se krug osvete jednom zaustavi, da gubitke valja oplakati u tišini i nastaviti živjeti bez neprijatelja, ne tražeći ničiju glavu, jer ničija mrtva glava neće zaista umiriti tvoju dušu.“
Za razliku od don Ivana Židovi ne opraštaju nikome i nikada pa predsjednici naše 'neovisne' države svako malo moraju skoknuti do Jeruzalema kako bi u Yad Vasemu cmizdrili i cendrali klanjajući se napuhanim žrtvama Holokausta.

Još malo pa će se i buduće inauguracije lakejskih predsjednika 'naše' države obavljati na tom mjestu!?
A da su žrtve doista napuhane svjedoči i slijedeće:
Na tabli obilježenoj nazivom 'Jasenovac' stoji i brojka od 700.000 žrtava tog logora uključivo i onih 'simon-vizentalovskih' 25 tisuća Židova, što je nečuvena povijesna laž koje su svjesni i 'povijesni eksperti' poput primjerice Slavka i Ive Goldsteina, Tvrtka Jakovine, Ive Banca pa i onog multi-stručnjaka Žarka Puhovskog.

Svjestan te odurne laži je svakako i 'kvazi-pravedni' Ivo Josipović pa se unatoč tome sa židovskom kapicom na glavi cmizdrajući klanja toj jedinstvenoj, nepravednoj i monstruoznoj krivotvorini i dodaje, zalazeći domaćinima duboko u šupak: 

„Ustaška je brutalnost bila strašna, njihovi zločini odvratni. Mi to znamo, ali znati nije dovoljno. Neprestano se moramo suočavati s neugodnom činjenicom da je, stavljajući na stranu slavan antifašistički otpor, bilo pripadnika našega naroda koji su bili sistemski organizirani u izvršenju groznog zločina protiv čovječnosti.

Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca naše nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi, samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju.

Trebamo znati: (ustaška) zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu.
Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba. Uvijek se trebamo sjećati i, živjeti zajedno sa žrtvama, u sjećanju.

To je naša odgovornost. Jer, naša djeca trebaju znati što je dobro, a što zlo, što je pravo, a što krivo. To je mjesto gdje počinje istinska pravda“, dodavši da se on, kao (Titov) partizanski sin ispričava i moli za oprost one koji su preživjeli Holokaust, zastupnike i sve žrtve.

Dakle, nismo čuli da se je pravedni Josipović, uime svog druga Tita, ispričao Židovima što njegov antifašistički uzor - Tito nikad nije posjetio Izrael i poklonio se u Yad Vashemu….niti je ikada odao počast žrtvama Jasenovca!?

Vjerojatno je Tito i sam dobro znao o kakvim se povijesnim krivotvorinama radi, za razliku od beskičmenog Josipovića; koji očito još nije pročitao Mrkocijevu 'Ogoljelu laž logora Jasenovac'!?
Nasuprot tome drug Tito je kao pravi antisemita 'trenirao' Yasser Arafatove PLO-borce/teroriste za borbu protiv (mrskih mu?) Židova; čak su i Titovi yugo-dobrovoljci ratovali na strani Palestine, još 1948.godine.

Josipović se nije ispričao što su, 1958.g., Titovi (i njegovi…) yugo-komunistički mungosi do temelja srušili sinagogu u Vukovaru izgrađenu davne 1898.g.!
Nadalje, Josipović-Titova Jugoslavija nikada nije uspostavila diplomatske odnose s Izraelom pa nitko od Židova nije ni nazočio glamuroznoj Titovoj sahrani.
Interesantno je pročitati što o sprezi Ustaša i Židova piše znameniti Splićanin Ivan Mužić, hrvatski povjesničar i publicist:

„Pavelić nije bio ni antijudaist. On je samo u memorandumu Hrvatsko pitanje (iz 1936. napisan na njemačkom za njemački politički vrh) židovstvo tretirao kao neprijatelja Hrvata.

Tekst je očito bio nadahnut političkim pragmatizmom, pa je razumljivo da antijudaizma nema u drugim njegovim međuratnim tekstovima.

U samom vrhu ustaškog pokreta bilo je osoba židovskog podrijetla.

Ustaški prvak Maks Luburić o tome navodi:

'Na Janka-pusti (Janka Puszta, Mađarska) to je bio, kakva li slučaja, najprije Vlado Singer, a zatim Srećko Kremzir, obadvojica Židovi iz prve ruke...

Duhovni vođa emigracije bio je Židov Ivan Frank, sin pravaškog vođe Dr Josipa Franka (točnije Joshua Frank).

Nikome nije bila tajna da je supruga Poglavnika gđa Mara bila iz židovske obitelji.
Isto tako da je najpoznatija figura emigracije i cijele mlađe ekipe, Eugen-Dido Kvaternik(šef UNS-a, dakle i Jasenovca do 1942.g., nap.a.) bio židovske krvi, kao i najeminentnija figura u domovini, pukovnik i kasniji vojskovođa Slavko Kvaternik.

Što da kažemo o dijelu domovinske elite poženjene čistim Židovkama?

I u državnom vodstvu, i u vojničkom i političkom vodstvu, pa i u samom Ustaškom Pokretu, svugdje smo imali 'svoga Židova'(i danas u Hrvatskoj 'svatko' ima svog Židova: Žarka, Ivu ili Slavka!, nap. a.).
Nikome nije ni na pamet padalo tražiti židovske pretke mnogobrojne pohrvaćene srednje klase u cijeloj Hrvatskoj'. 

Važno je i svjedočanstvo Slavka Kvaternika, koji posebno ističe sljedeće: 'Progoni Židova otpočeli su u Osijeku. Za mene nema dvojbe da su inicijatori bili Nijemci (hrvatske Švabe!, nap. a.), agresivna njemačka osječka Volksgrupa .....

Ti su progoni bili nastavljani u raznim mjestima u Srijemu i Slavoniji u kojima su bili nastanjeni, odnosno u kojima su obitavali, i Židovi i Nijemci.
Ti progoni iznenadili su svih, pa i Pavelića. Oni su i požurili u donašanju židovskih zakona. U vladi nitko nije pomišljao na progone Židova, jer je bilo izgrađeno mišljenje o rješenju židovskog problema....

Sigurno znam da Nijemci (nacisti) nisu bili zadovoljni, što mi je saopćio kapetan Kojentinski iz njemačkog poslanstva rekavši kako u poslanstvu postoji mišljenje da su Hrvati premeki i judehörig (skloni Židovima). Mene su čak prozvali judenprotektor, jer skrivam Židove u ministarstvu oružanih snaga, u bolnicama i jedinicama, te izdajem uvjerenja da ih se ne smije dirati'…“.

Eto, tako je zborio Slavko Kvaternik…

Za razliku od Hrvatske, Beograd je već 1942.godine po nacistima stekao laskavu titulu 'judenfrei', ali u Yad Vashemu nema obilježja židovskih stratišta kakva su bila konc-logori Banjica i Sajmište kod Beograda u kojima je likvidiran najveći broj srpskih Židova, više od 11.000!
Židovi su zauzimali  i visoka časnička mjesta u Hrvatskoj vojsci i politici, primjerice:

Josip(Joshua) Frank, vođa Hrvatske čiste stranke prava bio je židovskog podrijetla,

Ivo Korsky, jedan od ideologa ustaškog pokreta,  

Milan Miesler, general u vojsci NDH, 

Milan Praunsperger, general u vojsci NDH, 

Oskar Kirchbaum, general u vojsci NDH, 

Ferdinand Halke, general u vojsci NDH, 

Josip Šulc, general u vojsci NDH, itd., itd…..
Govoreći u Knessetu o otrovnim gujama, je li Josipović mislio i na navedene ustašoidne Židove?

Svakako da nije, ali je odurno pljunuo po svom narodu, prihvativši tezu o njegovoj genocidnosti - samim tim što se poklonio na mjestu gdje su upisane brojke kojima danas 'barataju' njegovi regionalni prijatelji poput Borisa Tadića i Milorada Dodika!
Nu, logičnim se postavlja pitanje kad će se taj 'partizanski sin' ispričati vlastitom narodu za sve one zločine koje su počinili njegovi yugo-komunistički mungosi među kojima je vrlo aktivan bio i njegov 'partizanski otac'?

Svakako neće nikada, jer njemu preko usta teško da i prijeđe imenica 'Hrvatska' ili pridjev 'Hrvatski' jednako kao što je i njegovim  komunističkim precima imenica 'Hrvat' bila sinonim za 'Ustašu', jednako kao što je 'Vila Velebita' bila ustaška pjesma a 'Lijepa naša' ustaška himna; jednako kao što je operu 'Nikola Šubić-Zrinski' Vladimir Bakarić 1945.g. nazvao 'ustašlukom' pa je dugo bila zabranjena….

Ili jednako kao što su 'Josipovićevi' YUGO-komunistički mungosi po ulasku u Zagreb uklonili spomenik bana Jelačića!

Ivi Josipoviću, tom jugo-nostalgičnom jadniku Hrvatska je zadnja rupa na njegovoj yugo-svirali - on je svoje 'hrvatstvo' izdajnički utopio u regionalnoj Yugo-sferi pa se time čak i hvali!
Neusporedivo veći Hrvati od njega su čak i daleki Japanci koji još od 1919.g. izvode ariju 'U boj, u boj, mač iz toka braćo' sa zborom od tisuću ljudi, ili Čileanci koji su tu ariju 'pretopili' u himnu svoje ratne mornarice!

Na koncu, nije trebalo dugo čekati da nakon ovog sramotnog i snishodljivog Josipovićeva govora u Knessetu 'iz srca nacije izgmižu otrovne guje' SABA-ovca, magistra Ivana Fumića, sa zahtjevom da se Sabor odrekne pokroviteljstva komemoracije na Bleiburgu!
Uistinu, 'noćas su nas pohodili vampiri - Titovog vampirizma' (A.R.J.)

Uistinu, otrovnim gujama treba glavu zgnječiti i smrviti !! 

damir kalafatić


 (obrada teksta i redakcija: Ante Rokov Jadrijević)

No comments: