Monday, February 27, 2012

Vecernji.hr/ Jakovina: Uličnim prosvjedima nećete riješiti probleme/25.02.2012


Piše: Maja Pejković-Kaćanski
         Večernji list


Ministar Jakovina: Uličnim prosvjedima nećete riješiti probleme

Model o kojem smo s mljekarima pregovarali tijekom prošlog tjedna najbolji je u ovom trenutku, smatra ministar poljoprivrede.

(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića)



Novi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina apelirao je na mljekare da prekinu s prosvjedima, jer metodom pritisaka i uličnih prosvjeda neće riješiti probleme.

Ministar poljoprivrede smatra kako je model o kojem su s mljekarima pregovarali tijekom prošlog tjedna najbolji u ovom trenutku. Izrazio je zadovoljstvo što je dio prosvjednika prihvatio Vladin prijedlog, te pozvao sve da sjednu za zajednički stol i pronađu najbolje rješenje za mljekare.

- U idućih 90 dana naći će se kvalitetan kompromis između proizvođača mlijeka i otkupitelja. Mi ne možemo u ime proizvođača pregovarati, stavili smo mljekare i otkupljivače za isti stol. Nažalost, dio mljekara želi radikalizaciju. Negativni trendovi u mljekarstvu nisu nastali jučer. Dio njih na tržištu sigurno neće opstati.

Trend proizvodnje mlijeka u Europi također pada, osam posto ljudi na godinu izlazi iz tog sektora proizvodnje. Neki će morati naći drugo područje proizvodnje na svom gospodarstvu. Država ne može intervenirat i spašavati sektore,

a za godinu i pol dana, kad uđemo u EU, neće biti ni mogućnosti da interveniramo - rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Večernji list

                                              * * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića (26. febr. 2012.):

Zašto Zapadne Vlade spašavaju svoje internacionalne lopove – bankstere, umjesto da spašavaju  svoje proizvođače ?

Gospodine ministre Jakovina! Seljacima nije do Vašeg sjedenja i mlaćenja prazne slame s Vama, kao i s Vašim lošim prethodnicima, ministrima Božidarem Pankretićem i Petrom Čobankovićem! Seljacima je do sjetve, a ne sjedenja s Ministrima – Zgubidanima! Jer čim sjednu, ima da odmah i nasjednu! Nasjednu na njihova i Vaša šuplja obećanja, s kojima svi Vi samo kupujete vrijeme do isteka svog mandata! Uostalom, traje to tako u ovoj našoj opljačkanoj Hrvatskoj već više od 17 godina!

Uostalom, što ste Vi osobno ministre Jakovina radili posljednja dva mjeseca? Radili ste 'inventuru'? A je li to bio Vaš pravi posao? A što ste radili prije toga – u predizbornoj kampanji, koja u ovoj i ovakvoj jadnoj, opljačkanoj i smoždenoj Hrvatskoj obično traje punih šest mjeseci? A znalo se da ćete doći na vlast i prije tih šest mjeseci! Jer ni oni naši prethodni Zgubidani nisu ništa rješavali, nego samo paradirali Europom i svijetom u svojim 'maloumnim paradama malograđanštine', a najflagrantniji je primjer za to bila je naša bivša premijerka Jadranka -Zgubidanka Vlaisavljević Kosor.

Kažete, dakle, gospodine Ministre da 'dio naših seljaka – mljekara želi radikalizaciju. I da se uličnim prosvjedima neće i ne može riješiti probleme'?
A zar ste ministre Jakovina već zaboravili kako su prije nekoliko godina upravo ulični prosvjedi i cestovne blokade u mnogim državama EU-a riješili te iste ovakve njihove velike probleme?! I to bez uporabe specijalne policije uličnih 'oklopnika', kao u ovoj Vašoj današnjoj Hrvatskoj!

Kažete ministre Jakovina da 'dio naših seljaka –mljekara na tržištu neće opstati', jer su takvi trendovi i u EU. Jeste li možda mislili i na primjer talijanskog giganta Parmalat, koji je propao prije par godina? A tko je progutao Parmalat i zašto? Zašto Republika Italija nije do kraja branila svoj veliki Parmalat? Zašto se Italija nije na vrijeme probudila (makar i samo prosvjedima i uličnim blokadama!)? I zašto Italija i dalje tone u još dublju krizu? Kao uostalom i tri četvrtine država EU-a!

Kažete ministre Jakovina: 'u idućih 90 dana... naći će se kvalitetan kompromis između proizvođača mlijeka i otkupitelja'. Prije svega, i zaboga, tko će Vama ministre Jakovina dati još tri mjeseca grace perioda na vlasti?                                                        * * * * * *

NE, NEĆE  BITI nikakvog kompromisa između proizvođača mlijeka i otkupitelja, a još manje kvalitetnog! A zašto? Zato što i Vaša nova Vlada pokušava problem rješavati od repa, umjesto od glave! Kao uostalom kao i cijeli Zapad (točnije rečeno: Sjevero-Zapad!).

Zato što u ovoj Velikoj ekonomskoj krizi (koju su evidentno prouzročile velike judeo-masonerijske banke u USA!!), sve Vlade u EU i Vlada USA (kao marioneta svemoćne američke ZOG-NadVlade USA) ovu krizu pokušavaju rješiti na potpuno kriv način: spašavajući svoje najveće lopove-bankstere, umjesto da spašavaju svoje proizvođače i njihovu proizvodnju!

A zašto Vlade na Zapadu (točnije: Sjevero-Zapadu) spašavaju svoje velike lopove-bankstere, umjesto da spašavaju svoje poštene djelatnike, odnosno proizvođače?

Zato što VELIKI LOPOVI – BANKARSKI GANGSTERI ('banksteri') VLADAJU ZAPADOM
(točnije Sjevero-Zapadom)!! Već odavno MI ih zovemo ŽUTO-ZELENA LIHVARSKA INTERNACIONALA ! A oni su najveća i najopasnija rak-rana čitavog Zapada.

                                                                 * * * * * *

 Ministar Jakovina mora da je vrlo naivan kada misli i očekuje da će Republika Hrvatska 'za godinu i pol dana ući u EU' !
NE, NEĆE !! Jer će londonska i nizozemska Cionistička internacionala i njihova judeomasonerija na sve načine spriječavati ulazak Hrvatske u EU – ucjenjujući ostatak EU sve dok ne postigne da i Republika Srbija uđe u EU zajedno s Hrvatskom – ili čak i prije Hrvatske! 


Dakle, na kraju ovog teksta, kako ja osobno vidim najhitnije, i stoga najbolje rješenje ove naše najnovije pobune naših seljaka – mljekara: naši seljaci su učinili nekoliko taktičkih i jednu odlučujuću stratešku grešku u ovim svojim najnovijim uličnim prosvjedima: trebali su se podijeliti na dve skupine kad su krenuli svojim traktorima na Zagreb. Druga skupina traktora je morala krenuti na TRG BURZE, pred sjedište HNB-a (Hrvatske Narodne Banke) i tražiti od guvernera Rohatinskog da štampa svjež novac i to s ciljem da obveže novu Vladu Zorana Milanovića da hitno riješi taj gorući problem naših seljaka – mljekara!  


U suprotnom, tražiti hitnu smjenu Židovskog guvernera Rohatinskog i njegovog Savjeta HNB-a, koji je čitav u službi Židova George-a Soros-a, jednog od ključnih aktera ZOG-NadVlade svijeta! 

To bi mogla biti zdrava UVERTIRA za ukidanje ili smanjenje poticaja SVIM proizvođačima mlijeka u Hrvatskoj. Jer se ne može cijela ta kriza svaliti samo na naše seljake-proizvođače mlijeka!

A ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu treba hitno smjeniti – zbog njegove ministarske oholosti! Najgore je kad se uzoholi sluga (t.j. 'ministar' = po-sluga).

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: