Saturday, June 2, 2012


Ipress.hr/ Mesiću priznanje za suprotstavljanje agresiji Hrvatske na BiH!/01.lipanj-juni 2012.

Mesiću priznanje za suprotstavljanje agresiji Hrvatske na BiH!



KISELJAK - Udruženje bosansko-turskoga prijateljstva Bosfor na Danima sultan Fatihove ahdname odlikovalo je priznanjem "Prijatelj Bosne" bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Priznanje je, navodi se u BiH medijima, dobio za „hrabre odluke i suprotstavljanja agresorskim odlukama vrha Republike Hrvatske tijekom rata i borbe za neovisnu i demokratsku BiH od 1992. do 1995. te njegov nemjerljivi doprinos potpori bosanskim patriotima.“

Inače, na ovom skupu nije bilo hrvatskih predstavnika iz općine Kiseljak, županije Središnja Bosna, kao ni službenih predstavnika katoličke crkve.

Gvardijan franjevačkog samostana u Fojnici fra Nikica Vujica prije nekoliko dana se oglasio priopćenjem za javnost u kome je poručio kako samostan u Fojnici neće sudjelovati u manifestaciji u kojoj se ahdnami daje značenje koje ona zapravo nema, niti u pokušajima krivotvorenja povijesti.

Iako se odlikovanje Mesića odigralo prije tri dana, u Hrvatskoj nitko službeno nije reagirao na činjenicu da bivši predsjednik kojem iz proračuna plaćamo ured, zaposlenike i troškove, prihvaćanjem ovog priznanja prihvaća i tvrdnje da je Republika Hrvatska bila agresor u Bosni i Hercegovini.

Također, nadležna bi tijela u Hrvatskoj trebalo zanimati zašto i zbog kojih se eventualnih ranijih usluga dijele odlikovanja u susjednoj državi.

Inače, Fatihova ahdnama je dokument koji je turski osvajač Muhamed el Fatih 1463. godine na polju Milodraž pokraj Kiseljaka dao fra Anđelu Zvizdoviću jamčeći pravo ispovijedanja vjere bosanskim franjevcima, a nakon toga spalio samostane i crkve, te ubijao i progonio katolike.

Na upit novinara slavi li se u Milodražu zapravo dolazak okupatora i progon katolika, Mesić je odgovorio:

 “To kažu oni koji o povijesti ne znaju puno, koji je krivo tumače, oni koji Tursku gledaju samo kao osvajača. To je tako bilo u srednjem vijeku, to je isto radila i Francuska i neke druge katoličke zemlje”, ustvrdio je Mesić.

 (iPress)


*******

Komentari (1)

Cirkusant Mesić....
1 Subota, 02 Lipanj 2012 22:29
anterokovjadrijevic

.... bio je 1990/1991. g. Ustaša, 1994. 'balija', 1996. 'antifašist', a sada je - evo i Turčin!

Pogledajte samo gornju sliku!

Pa, eto, nije ni čudno što mu danas, 2012.g. bosanski 'Turci' dodjeljuju 'priznanje' za suprostavljanje agresiji Hrvatske na Bosnu!

A kako je to Hrvatska izvršila agresiju na BiH?
Tako što je prihvatila više od pola milijuna građana BiH u svoje hotele i kampove na Jadranskoj obali?
Tako što je liječila njene borce protiv srpskih agresora?
Tako što je naoružavala njenu vojsku?

Koji bi drugi "AGRESOR" tako što učinio?!

Nešto drugo boli bosanske 'Turke' - a to je što im nije uspio Alijin plan za prodor na hrvatski Jadran - zauzimanjem Mostara i donjeg toka rijeke Neretve i osvajanja hrvatske luke i grada Ploče!

Sapienti sat!

Qui potest capere, capiat!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger,
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: