Thursday, June 14, 2012

OTVORENO PISMO VLADI, SABORU I PREDSJEDNIKU RH


Received by e-mail/
Sent: Tuesday, June 12, 2012 11:35 AM
To: Hrvatskim prijateljima u domovini i svijetu
Subject: OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI

 Inicijativa za potporu udruzi Sunčica
i smjenu ministrice Vesne Pusić


OTVORENO PISMO VLADI, SABORU I PREDSJEDNIKU RH

      Poštovana gospodo ministri, gospodo saborski zastupnici i  
             gospodine predsjedniče,

Danas i ovdje, nije nam namjera ovim pismom voditi dnevnopolitičke rasprave niti polemizirat u javnosti s vama o različitim ideološkim stavovima. Samo vas molimo da s pozicije na koju vas je postavio hrvatski narod, taj isti narod zaštitite, posebno njegov najranjiviji dio, a to su žene.
U konkretnom slučaju riječ je o ženama žrtvama ratnog zločina silovanja.

Smatramo nedopustivom i neoprostivom izjavu ministrice vanjskih poslova, gospođe Vesne Pusić, kako bi žene koje su žrtve ratnog zločina silovanja trebale hodati na čelu kolone u paradi homoseksualaca.

Takve izjave nisu primjerene nikome zdravog razuma, a poglavito ne nekome tko obnaša visoku političku dužnost, čak štoviše, dužnost ministrice vanjskih poslova,
dakle nekoga tko našu Domovinu predstavlja u svijetu.

Njeno prethodno ignoriranje zahtjeva za prijemom na razgovor žena žrtava silovanja u Domovinskom ratu, također nije zanemarivo.

Svojom monstruoznom izjavom gospođa Pusić dokazuje kako nije dorasla funkciji koju obnaša, jer je osnovna dužnost svakog od vas brinuti se o svakom hrvatskom državljaninu, bez obzira na vjeru, spol, nacionalnost pa i seksualnu orjentaciju.

Na to vas obvezuje Ustav Republike Hrvatske.

Smatramo da gospođa Pusić ne obavlja svoju dužnost ni časno ni odgovorno, a u prilog toj našoj tvrdnji navest ćemo vam samo dva primjera.

Ministarstvo vanjskih poslova nije proslijedilo nikakvu reakciju niti prosvjednu notu Republici Srbiji nakon divljačkog napada na hrvatske navijače na teritoriju Srbije za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u rukometu, niti je učinilo bilo što kako bi zaštitilo naše rukometaše od divljanja srpskih navijača.

Pitamo vas, što je zadaća Ministarstva vanjskih poslova ako ne zaštita hrvatskih državljana dok se nalaze izvan teritorija RH?

Na više puta ponovljene izjave srpskih dužnosnika, pa i novoizabranog predsjednika Srbije o tome kako je Vukovar srpski grad, ili pak svojatanje grada Dubrovnika, Ruđera Boškovića i slično, Ministarstvo vanjskih poslova nije se niti rječju oglasilo.

Naše je pitanje tko bi to trebao štititi čast i ugled naše Domovine u svijetu i braniti naše nacionalne interese, ako ne upravo Ministarstvo na čijem je čelu gospođa Pusić?

Zbog ovakvih teških propusta i izjava neprimjerenih prije svega čovjeku, pa onda i političaru, tražimo hitnu i neopozivu ostavku gospođe Pusić.

Smatramo da bi ostavka bila moralan čin i svojevrsna isprika za uvredu nanešenu, kako
žrtvama ratnog zločina tako i ostatku hrvatskog naroda koji suosjeća s njima.

Gospodo saborski zastupnici podsjećamo vas da sjedite u Saboru izabrani demokrat-skim putem. Za tu demokraciju platili smo najskuplju moguću cijenu; 15 tisuća naših mrtvih suboraca, naša prolivena krv i strahovite patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, u koje se ubraja i patnja ovih nesretnih žena čijoj žrtvi se gospođa Pusić izruguje.

Da li se i vi izrugujete žrtvama Domovinskog rata -  podižući ruku potpore dotičnoj?

Gospodo ministri, na vama je da dokažete hrvatskom narodu da li mislite isto kao i vaša kolegica ili ipak imate ljudskosti u sebi.

Gospodine predsjedniče, obećali ste nam pravdu za sve,
zar ste zaboravili svoje obećanje ili ste nas svjesno lagali?!


S poštovanjem,

Udruge proizašle iz Domovinskog rata:

HVIDR-a Črnomerec

UHB 1990-1996 RH

UUHBDR Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Udruga hrvatskih ratnih veterana 5. gardijske brigade "Sokolovi"

Udruga dragovoljaca HOS-a







No comments: