Saturday, August 10, 2013

Notorni Fred Matić uz pomoć Jutarnjeg lista javno objavio novo pljačkanje hrvatskih gradjana


Diana Majhen
Kao što je poznato, tekuća lopovska vlada, koja nas je ubrzanim tempom odvela u propast i u državni bankrot, planira prodati Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku za oko 2 milijarde kuna.

Oko 7% tog iznosa prema zakonskim propisima pripada braniteljima i trebalo bi se uplatiti u Fond hrvatskih branitelja,

no tekući braniteljski ministar najavio je da će on odlučiti da se navedena sredstva neće uplatiti u fond, nego će on osobno tim novcem raspolagati.

Ministar Matić je za Jutarnji list rekao da planira navedeni iznos, oko 140 milijuna kuna, u slijedećih 10 godina podijeliti djeci poginulih branitelja, njih devet ili deset tisuća, kako bi djeca završila školovanje i bila spremna uključiti se u svakodnevni život.

Na prvi pogled, ili na pogled tipičnog čitatelja Jutarnjeg lista koji ne zna zbrojiti dva i dva, priča se čini u redu,

bez obzira što se radi o najsirovijem, tipičnom matićevskom kretenoidnom populizmu i samopromociji, kao što je to bilo i s objavom registra branitelja.

No, na drugi pogled, navedeno je javna najava još jedne notorne pljačke notornih pokvarenjaka iz redova kukuriku koalicije.

Devet ili deset tisuća djece poginulih branitelja koji će se školovati u slijedećih deset godina? Pa možda, ali jedino ako se pod braniteljima smatraju i Srbi poginuli na Kosovu 1999. godine.

Naime, prema službenim podacima, ukupno je u Domovinskom ratu bez roditelja ostalo oko šest tisuća djece. Od tog broja, velik dio se odnosi na djecu civilnih žrtava rata, koji ne ulaze u Matićevu raspodjelu, dakle možda je u Hrvatskoj ukupno oko četiri i pol tisuće djece poginulih branitelja.

No, kako je rat ipak završio prije 18 godina, i najmladje dijete poginulog branitelja u Hrvatskoj je u dobi kada završava srednjoškolsko obrazovanje, i već slijedeće godine u Hrvatskoj više neće biti niti jednog djeteta poginulog branitelja koji će pohadjati srednju školu, osim možda onih koji ponavljaju razred.

Jedan dio djece će biti u dobi za fakultet, ali radi se o velikoj manjini.

Prosječna dob djeteta poginulog branitelja u Hrvatskoj je danas, čisto statistički, 29 godina, odnosno prosječno dijete poginulog branitelja je odavno završilo školovanje, a samo ih je mali broj prikladan za dobivanje ispomoći velikog vojskovodje Matića.

Mogućih korisnika Matićevog "školovanja" je u Hrvatskoj danas možda oko šest stotina, nikakvih devet ili deset tisuća,
slijedeće godine će ih biti manje od pet stotina, a za šest godina više neće biti ni jednog.

U posljednoj godini će svako dijete poginulog branitelja potencijalno primiti oko 140.000 kuna za 'školovanje', a nakon toga će ostatak novca morati biti utrošen za druge namjene.

Moguće i na plaćanje sponzoriranih članaka u izdanjima EPH u slavu lika i djela feldmaršala Freda Matića.

Ne treba puno pameti, dapače dovoljno je da čitatelj ima završen bar jedan razred škole, da zna zbrojiti dva i dva, pa da može zaključiti da se kukuriku vlada sprema u još jednu masovnu pljačku hrvatskih gradjana i da stvar želi zamaskirati tobožnjom brigom za branitelje,

isto kao što su to napravili i kad su donosili zakon o zaštiti udbaša, tzv. Lex Perković.

Očito, od kradje tehničke robe po Vukovaru u crvenoj škodi do pljačke 140 milijuna kuna nije dug put, a što više popljačkaš, to bolje prođeš.


Diana Majhen
Dragovoljac.com

No comments: