Monday, August 26, 2013

Otvoreno pismo gosp. Davoru Stieru

     (slijedi podrška i oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića)

 

       Iz svega navedenog smatram da je jedini put doći do istine sudska tužba HRT-u,
      zbog širenja laži, koje itekako utječu na afirmaciju nametnute ali neopravdane
      teorije o genocidnosti hrvatskog naroda.


Poštovani gospodine Stier!

Obraćam se Vama kao članu EU-Parlamenta, ali i zbog toga što cijenim Vaš angažman u rasvjetljavanju svih zločina totalitarističkih režima, posebno onih iz komunističkog mraka, za koje nitko nikad nije odgovarao; ali i zbog zločina koji se nameću hrvatskom narodu s ciljem da se ničim opravdano apostrofira hrvatska genocidnost.

O čemu se radi?

-Molim Vas da uime stranke i principa koje zastupate, kod Županijskog suda u Zagrebu podignete tužbu protiv HRT-a zbog širenja laži, odnosno 'srbočetničke' propagande Milorada Pupovca i domaćih mrzitelja Hrvatske, a vezano uz izvještaj HTV-a s jučerašnje komemoracije na Jadovnom odnosno na Šaranovoj jami kao navodnog (!!) mjestu strašnog ustaškog zločina nad Srbima i Židovima!

Urednica središnjeg dnevnika jučer je izjavila…'u Šaranovu jamu bačene su tisuće i tisuće ljudi'….!

Istina je da u Šaranovoj jami nema nijedne ljudske kosti!

Pogledajte samo ovaj link:

Da Vam objasnim:

„Jedini problem u priči o Šaranovoj jami, a na sličan način i u cjelokupnoj paradigmi hrvatskog života u šaranovim jamama, jest krajnje jednostavan. Naime, SPELEO-LOŠKA I DRUGA ISTRAŽIVANJA - PRIJE I NAKON 1990. - UTVRDILA SU DA SE U ŠARANOVOJ JAMI NE NALAZI NITI JEDAN LJUDSKI KOSTUR.

S ovom jednostavnom i lako provjerljivom činjenicom upoznati su svi zainteresirani, naročito oni koji dižu najveću i sve učestaliju javnu dreku oko Šaranove i drugih naznačenih šaranovih jama u Hrvatskoj.

Što bi to trebalo značiti?
Da se radi o ludima i zbunjenima?

Ne, nikako!
Radi se o svjesnoj, sustavnoj i stručnoj razgradnji hrvatskih državnih, nacionalnih i socijalnih interesa, a Šaranova jama i šaranove jame sredstva su pomoću kojih se to ostvaruje.

Ili kako narodna izreka kaže: 'Tuku nas i tući će nas sve više, dokle god pristajemo to podnositi i plaćati' (Josip Jurčević, dr. sci.)!


ISTRAŽIVAČKO SVJEDOČENJE (PAVLE VRANJICAN)

„Krajem 90-ih surađivao sam s tadašnjom saborskom Komisijom za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava s ciljem utvrđivanja okolnosti i mjesta stradanja zarobljenika, ranjenika i civila neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata. Moja specijalnost je speleologija, te sam u skladu s tim sačinio popis jama na teritoriju RH u kojima se nalaze posmrtni ostatci žrtava ubijenih 1945., te također dao nekoliko sugestija i prijedloga na koji bi način trebalo organizirati terenska istraživanja.

U isto vrijeme na Saborsku komisiju provodio se politički pritisak da se istraže neki navodni ratni zločini povezani s hrvatskim Domovinskim ratom. Nisam bio izravni sudionik tih sastanaka i razgovora, ali na tu temu imena Slavko i Ivo Goldstein te Žarko Puhovski često su se spominjala.

Iz tih lobističkih krugova tada je potekla i optužba kako Šaranova jama kod Jadovnog na Velebitu krije posmrtne ostatke srpskih civila ubijenih tijekom Hrvatskog domovinskog rata.

Za vrijeme druge Jugoslavije ova je jama bila proglašena jamom grobnicom žrtava stradalih u logoru Jadovno 1941. godine. Slijedom toga odlučeno je da se poduzme terensko istraživanje kako bi se provjerile navedene optužbe. Stručni dio ekipe sačinjavali su: Davor Butković-Žu i Pavle Vranjican.
Tajnik saborske Komisije bio je gospodin Florijan Boras.

Krenuli smo u Gospić gdje su nam se u policijskoj upravi pridružili djelatnici policije i svi zajedno došli smo do ulaza u Šaranovu jamu, koja se nalazi neposredno uz šumsku cestu. Upotrebljavajući uže i speleološku opremu spustili smo se do dna jame. U jami nismo našli ni najmanjeg traga bilo kakvog novijeg zločina, ali na naše iznenađenje niti bilo kojeg pa ni najmanjeg traga o zločinu iz 1941. godine. Jednostavno - na dnu te jame nema nijednog ljudskog kostura, tj. ničeg što bi moglo na bilo koji način potvrditi tu priču.

Napravili smo jednostavnu skicu jame, kratki video snimak (vidi link!) i izašli vani. Napisali smo izvješće koje smo zajedno sa snimkom unutrašnjosti jame predali saborskoj Komisiji.

Kakva je bila sudbina našeg izvješća - ne znam - ali čuo sam da je video snimak prikazan svim zainteresiranim stranama.

Ovih dana bili smo svjedoci zloupotrebe Šaranove jame i pokušaja stvaranja nekakvog lažnog političkog obreda.

Organizatori nedavno održanog skupa kod Šaranove jame bili su još krajem devedesetih obaviješteni kako na dnu te jame nema tragova nikakvih žrtava, pa ni žrtava iz logora Jadovno.

Također, oglušili su se na sve savjete i informacije koje im je zadnjih nekoliko godina davao dr. Srećko Božičević, legenda hrvatske speleologije, izuzetni znalac i znanstvenik koji je u Geološkom institutu cijeli radni vijek istraživao špilje i jame hrvatskog krša. I on je organizatorima ukazivao na nesklad činjeničnog stanja i njihove priče.

Ali i ovoga puta političko-žandarske metode bile su jače od znanosti i bilo kojih stručnih rezultata. Organizirana je komemoracija žrtvama na očigledno potpuno krivom mjestu, ismijavajući time svaku stvarnu žrtvu i istinu o događanjima iz 1941. godine.

Podvaljeno je i Vesni Pusić, Jasenu Mesiću pa i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću koji su govoreći puni pijeteta nad nepostojećim žrtvama izgledali kao da su dio scenarija popularne engleske serije 'Mućke'.

                                                    * * * * * *

Potpuno je nevjerojatno kako nakon svjedočenja uglednog znanstvenika dr. Srećka Božičevića u prošlom broju 'Hrvatskog lista' niti jedan TV Dnevnik i novine nisu imali objavljeno ni jedno slovo na tu temu. Potpuna šutnja, ignoriranje.

Za mene to znači da su svi djelatnici tih medija pod nekim žandarskim pritiskom i boje se za svoje karijere i plaće.

S obzirom da se tu radi o mrtvim ljudima, barem bi Državno odvjetništvo trebalo uputiti dr. Božičeviću i meni poziv za razgovor i poduzeti sve radnje kako bi se organiziralo novo istraživanje i jednom zauvijek okončala svaka dvojba i rasprava.

Preporučio bih da se okupi istraživačka ekipa sastavljena od pripadnika specijalne policije, HGSS-a i djelatnika Geološkog instituta iz Zagreba. S obzirom da se radi o jednostavnom speleološkom objektu male dubine moglo bi se organizirati sigurno spuštanje u jamu svih zainteresiranih kako bi se i osobno uvjerili u činjenično stanje.

Važno je napomenuti da se u blizini Šaranove jame nalazi jama sa stradalim žrtvama iz poslijeratne 1945. godine te izgleda da je potpuno lažna priča o Šaranovoj jami ustvari poslužila prikrivanju stvarnih događaja.

Ako Državno odvjetništvo ništa ne poduzme i ako organizator komemoracije ne bude imao znanstvene ni ljudske snage da prihvati istinu, te i dalje bude ustrajao na svojoj priči, novopodignuti spomenik kraj Šaranove jame postat će za većinu građana Hrvatske simbolom gluposti, gadosti i podle prijevare, a ono što je najgore - stvarne žrtve biti će zaslugom organizatora komemoracije popljuvane i ponižene.

A glavni ideolog/zi ove nakaradne komemoracije (Milorad Pupovac/Stipe Mesić) morao/li bi se već jednom odlučiti hoće li se u svom radu držati znanstvenih ili žandarskih metoda.“

Priredili: Pavle Vranjican i Josip Jurčević / Hrvatski list, srpanj 2011.g.

                                                   * * * * * *

Iz svega navedenog smatram da je jedini put doći do istine sudska tužba HRT-u, zbog širenja laži koje itekako utječu na afirmaciju nametnute ali neopravdane teorije o genocidnosti hrvatskog naroda.

Priloženo je dovoljan razlog za jednu takvu tužbu i jedini način da prava istina iziđe na vidjelo!

Vjerujem, poštovani gosp. Davore Stier, da ćete po ovom naputku što prije i postupiti, a sve u interesu našeg, hrvatskog naroda,

s poštovanjem

Damir Kalafatić
Omiš, 24. kolovoza 2013.
 
Komentari  

#3 Ante Rokov Jadrijević 2013-08-26 05:40

Bravo Damire, pet plus !!

Ili što bi mi Sinjani rekli - "U sridu!".

Tako treba! Znaš onaj moj stari citat: "Dokle god oni o nama budu govorili laži, mi ćemo o njima govoriti istinu !" (parafraza izjave Adlay-a Stevensona, predsjedničkog protu-kandidata generalu Aisenhaueru, 1952. i 1956.g.).

Jedino tako se mogu uspješno suzbijati pravoslavno-vlaške, srbske i srbijanske laži, koje nam ponovo pokušava nametnuti vlaško-srbski "etno-biznismen" Milorad Pupovac.

Tog sirotog i jadnog Pupovca treba donekle i razumjeti: on više nije pripadnik "naroda vodećeg, rukovodećeg i komandujućeg u Hrvatskoj".

Sorry Milorade Pupovac! Niste više, Hvala Bogu, ni "državotvorni narod" u Hrvatskoj! Neme više ni Khuena Hedervariya, a nema vam više ni vašeg "Baćuške" Staljina. Dakle ...

...dakle, nema vam druge nego (ponavljam i citiram ono moje iz siječnja 1991 !) "Motike na rame, pa u polja, a ne puške pa u šume - jedino tako možete preživjeti u Hrvatskoj!".

I ne pokušavajte nove atentate na mene! Jer...

Jer, "neki su ljudi opasniji mrtvi" (i ovo je iz siječnja 1991.).


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing. blogger, Brtonigla,
(Hrvatski socijal-radikal)+3 #2 hrvatica 2013-08-25 18:53

čisto sumnjam da će bilo tko odreagirati, ali uvijek vrijedi pokušati. žao mi samo što četnici i 'anfifašisti' nariču nad praznom jamom


+7 #1 vedra 2013-08-25 17:20

Treba NAMA HRVATIMA  H I T N O kontakt direktno sa OBAMINIM stručnjacima .
Ove naše kokoši sve prokocale i prokockale


No comments: