Tuesday, September 10, 2013

Jovanović u Srbiji zdušno radi na stvaranju nove Jugoslavije




Autor S.Dalmacija   







Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović predložio je u petak svom srbijanskom kolegi, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću formiranje zajedničke regionalne sveučilišne lige, u kojoj bi sudjelovali studentski klubovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Dvojica ministara sastala su se tijekom službenog posjeta izaslanstva hrvatskog ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Srbiji, koje predvodi Jovanović, a zajednička im je ocjena da dvije države moraju jačati suradnju u sportu i zajedno rješavati probleme.

"Naš zajednički cilj je da razvijemo sveučilišni sport i vrlo rado ćemo razmotriti inicijativu za osnivanje regionalne sveučilišne lige", istaknuo je ministar Udovičić sugerirajući da bi u studentsku ligu trebalo uključiti sve zainteresirane zemlje u regiji.

On je predložio da Srbija i Hrvatska, na obostranu korist, ali i u interesu cijele regije, uspostave suradnju u okviru koje je moguće "usavršavanje postojećih odnosa zajedničkog djelovanja".

Kako se navodi u priopćenju srbijanskog ministarstva, hrvatski ministar naglasio je da regionalni razvoj sporta treba biti prioritet u radu oba ministarstva, te da je Zagreb otvoreni za sve prijedloge Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

"Moramo raditi s mladima, ulagati u sportaše i naći odgovarajući model za osnivanje lige sveučilišta i na taj način jačati odnose dviju zemalja", poručio je ministar Jovanović.

Dvojica ministara posjetila su i Zavod za sport i medicinu sporta u Beogradu, čiji je ravnatelj Jasminko Pozderac rekao da se nada suradnji s hrvatskim zavodom i da su za hrvatske kolege "vrata uvijek otvorena", izvijestila je agencija Beta.

Ministari su razgovarali i o utakmici Srbija-Hrvatska kojoj će zajedno nazočiti, a susret dviju reprezentacija ministar Jovanović nazvao je "praznikom sporta".

Ministar Udovičić je pozvao navijače na korektno ponašanje i navijanje.

"Želimo pokazati da je Srbija svijet i da i u sportu ima kulture. Nadam se da će se večeras razočarati moj kolega (Jovanović) i da će reprezentacija Srbije trijumfirati u meču", rekao je Udovičić, koji će večeras zajedno s Jovanovićem nazočiti susretu srbijanske i hrvatske nogometne reprezentacije.

S.Dalmacija
 
 
Komentari  

+2 #1 Ante Rokov Jadrijević 2013-09-07 22:48

Stare priče!

Naslušali smo se ovakvih bajki posljednjih 60-tak godina i sve je to završilo u još jednoj "Krvavovoj bajki", ali ovaj put ne u Kragujevcu poštovane i cijenjene Desanke Maksimović, nego u Glavaševićevom i našem Vukovaru.

A, je li bre Jovanče Ž. Jovanoviću:
A ZAŠTO BI SE NAŠA STUDENTSKA MLADEŽ OPET TAKMIČILA S BEOGRADSKOM, KADA SE MOŽE BOLJE TAKMIČITI S NAŠOM MITTELEUROPOM ??

I zbog čega bi našoj Hrvatskoj baš Srbija MORALA biti prioritet??

E, pa nećeš proći, Riječki Gedžo !!


No comments: