Sunday, January 12, 2014

Vrijeme je za politiku ulice, a ne za politiku HDZ-ovih guzica !!



Dnevno.hr/ Podanička Vlada po naputcima Londona rastače još jednu ključnu hrvatsku tvrtku/          09. siječnja 2014.


Autor: Smiljan Strihić

Podanička Vlada po naputcima Londona rastače
još jednu ključnu hrvatsku tvrtku

(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića


 Vrijeme je za politiku ulice, a ne za politiku HDZ-ovih guzica !!

 

 Hrvatska Vlada je pri prvim poteškoćama poslovanja Imunološkog zavoda iz Zagreba odmah trebala reagirati, restruktuirajući tu strateški prevažnu tvrtku.
Tim nečinjenjem dovela je građane u sumnju za koruptivno pogodovanje stranim ili domaćim strateškim partnerima, koji bi bili spremni ulagati u Imunološki zavod u Zagrebu.

(skraćeno zbog preopširnosti teksta)

a potom ide vijest o stečaju Imunološkog zavoda u Zagebu, poduzeća u većinskom vlasništvu hrvatske države i strateški važnog za Republiku Hrvatsku,…. jer im je sredinom prošle godine Agencija za lijekove i medicinske proizvode uskratila dozvolu za proizvodnju cjepiva i seruma životinjskog porijekla…... Vlada kao većinski vlasnik nije reagirala i Zavod je došao u probleme, mada su kao tvrtka bez poreznih dugova, solventni, te uredno isplaćuju sve obveze prema radnicima i bankama  (!!!).

Poznato je što za jednu državu znače tvrtke koje se bave proizvodnjom cjepiva i krvnih derivata, pa su tim više razlozi nepotrebnog stečaja podosta nejasni i skriveni. Jedan od zaposlenika Zavoda govori kako su cjepiva proizvedena u Zavodu za potrebe Hrvatske godišnje koštala državu oko 25 miljuna kuna, a kada bi se uvozila to bi iznosilo vrtoglavih 75 miljuna kuna.

(skraćeno zbog preopširnosti teksta)


Nije potrebno puno znanja i mudrovanja da je na pomolu još jedan biser Milanovićeve podaničke Vlade koja po naputcima strateškog partnerstva sa ''Londonom" rastače još jednu ključnu tvrtku hrvatskog suvereniteta.

Reći će premijer novaca nema. Ali za razne udruge i društvanca se nađe 4 milijarde kuna godišnje, a nekoliko desetaka miljuna za izmještanje proizvodnog pogona Imunološkog zavoda iz Rockefellerove u Svetu Nedjelju nema.

Vjerujući da Imunološki zavod neće ići u stečaj, za očekivati je kako će u ovaj stečajni apsurd uskočiti neki strateški partner, među kojima se ističe riječki Jadran Galenski laboratorij koji bilježi rapidan rast na tržištu lijekova.

Hrvatska Vlada je u prošlom periodu znajući za tekuće probleme Imunološkog zavoda propustila djelovati i potaknuti restrukturiranje Zavoda, već se bavila produkcijom dimnih bombi oko podmićivanja liječnika i farmaceuta, te potencirala štrajkačku trakavicu liječnika koja joj ide u prilog pri zamagljivanju planu rastakanja i komadanja hrvatskoga zdravstvenog i medicinskog potencijala.

Sve će to kroz skuplje lijekove, cjepiva, zdravstvenu skrb i osiguranje platiti hrvatski građani koji su već dovoljno obrađeni manipulativnim metodama širenja straha koji proizvodi hrvatsku šutnju. Hrvatska Vlada bahata i podanička, koristi tu šutnju kako bi nas korak po korak razvlastila državnog suvereniteta ispunjajući strateško partnerstvo sa ''Londonom" tretirajući vlastitu zemlju kao dioničko društvo.

Autor: Smiljan Strihić

* * * * * *


Komentari ( 50-tak !)


Ante Rokov Jadrijević

Vrijeme je za politiku ulice, a ne za politiku HDZ-ovih guzica !!

Krajnje je zanimljivo je da nitko još u ovoj najnovijoj aferi nije pronašao prljave  prste
RI-ječkog "Slavka Stečajka" ( kojega ja već duže vrijeme nazivam "Slavko Talibanko" - MMF-a!).

Naime, izvrsni Ri-ječki Jadranski galenski laboratorij seli se i grada Rijeke iznad Orehovice, a ispod naselja Svilno (blizu većeg naselja Čavle i raskršće puteva - prema Grobniku i Kukuljanovu - a ministar S-Linić je rodom Grobničan, odnosno "Gromičan"!!!). Ispod Svilna je ogromni betonski plato i tu je sve spremno za preseljanje Jadranskog galenskog laboratorija !!

Dakle, "Slavko Stečajko" je ugrabio priliku i otima Zagrebu (državni) Imunološki zavod (200 sofisticiranih  radnih mjesta !!).

Ja osobno volim Rijeku, ali još više naš HRVATSKI SUŠAK (!!), ali mi se nimalo na sviđa to što radi ministar S-Linić ! A premijer Z-Milanović ne može ništa svom najmoćnijem ministru S-Liniću, jer ga je S-Linić i doveo na čelo SDP-a!

E, sada slijedi "TARAPANA" između premijera Milanovića i Zvečarke Pusić !

"Bože, da li postojiš? Što čekaš, zašto ne udariš?" (Soljženjicin "Jedan dan u životu Ivana Denisovića").

A zašto Karamarkov HDZ još nije predložio odnosno zahtijevao Saborsko ISTRAŽNO povjerenstvo za ovaj najnoviji slučaj?

Zašto Karamarkov HDZ nije nedavno zatražio sazivanje Saborskog ISTRAŽNOG POVJERENSTVA i za prethodni slučaj strašno sumnjive prodaje "Croatia osiguranja" rovinjskoj "ADRIS-Grupi", u kojoj je DRŽAVA Hrvatska oštećena za oko 400 milijuna EUR-a ??!!

itd., itd, - o čemu drugi put !! Uostalom, uskoro će biti REIZBOR Mladena (sabotera !!) Bajića za novi-četvrti mandat u spavaonici DORH-a !!

Tko to kaže da Hrvatska nema "muda" ?? Vrijeme je za politiku ulice, a ne za politiku HDZ-ovih guzica !!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Blogger (Semper Paratrus Croatiae. com), Brtonigla,
(Hrvatski socijal- radikal)  

No comments: