Wednesday, May 28, 2014

'Linić u panici: Istražitelji mu za petama, a proces nisu uspjeli stopirati Mesić, Gregorić i Josipović'



Dnevno.hr/'Linić u panici: Istražitelji mu za petama, a proces nisu uspjeli stopirati Mesić, Gregorić i Josipović'/27. svibnja 2014.

Autor: Iva Međugorac



'Linić u panici: Istražitelji mu za petama, a proces
nisu uspjeli stopirati Mesić, Gregorić i Josipović'


Treba pričekati reakciju Državnog odvjetništva, koje prema informacijama koje posjeduje naš sugovornik obrađuju podatke o Liniću. Realno je očekivati da će se istraga protiv Linića biti pokrenuta u lipnju, kaže Pero Kovačević pozivajući se na svoje informatore bliske DORH-u.

"Želim reći i poručiti svojoj stranci, s obzirom da sam preko 20 godina član te stranke i da sam puno dao u njezino stvaranje, kako želim da uspije na izborima za Europski parlament. To znači da ne želim davati nikakve komentare do završetka izbora", tvrdio je bivši ministar financija Slavko Linić komentirajući odluku premijera Zorana Milanovića o njegovoj smjeni.

Međutim, pravnik i bivši saborski zastupnik Pero Kovačević u razgovoru za naš portal ustvrdio je kako se obruč oko Linića sve više steže te da ga stoga hvata panika.

"Shvatio je da bi od konferencije mogao imati još veću štetu.

Premda još nisu dati konkretni podaci, imam neke informacije o tome da je pod promatranjem DORH-a. Uostalom, kada se osvrnemo na sudbinu njegovih suradnika više je nego jasno da se obruč oko njega steže", tvrdi naš sugovornik. Mnogo je indicija koje upućuju na to da Linić nije nevin, a afere koje mu se stavljaju na teret prilično su ozbiljne, drži Kovačević.

Kako je kazao sada treba pričekati reakciju Državnog odvjetništva, koje prema informacijama koje posjeduje naš sugovornik, obrađuju podatke o Liniću. Realno je očekivati da će se istraga protiv Linića biti pokrenuta u lipnju, kaže Kovačević, pozivajući se na svoje informatore bliske DORH-u.

"Sada su u fazi izvida. Kada to okonča slijedi pokretanje istrage u kojem će se utvrditi je li ministarstvo poslovalo protuzakonito. Prema indicijama, i onome što se vidi kroz medije mislim da će do toga doći. Bitno je graditi samostalne institucije, a Dinko Cvitan na dobrom je putu", napominje naš sugovornik.

Osim toga, pojasnio nam je kako se šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec imunitet skinuo za jedan dio istrage.

Podsjetimo, saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je ukinulo zastupnički imunitet šefici Porezne na zahtjev USKOK-a. Imajući u vidu bliskost nje i ministra Linića mnogi su se zapitali što institucije čine u njegovom slučaju, te kada će on doći na red za skidanje imuniteta?

Zašto premijer Zoran Milanović nije prijavio Linića DORH-u, pitao se svojedobno i saborski zastupnik Josip Kregar.

Čelnik Zavjeta za Hrvatsku general Marko Lukić odgovor na ovo pitanje pronalazi u krugovima koji bivšeg ministra štite od progona, jer kako nam je kazao, nije im cilj da se istina prezentira hrvatskoj javnosti.

"Linić je smijenjen zbog ozbiljnih optužbi, ali štite ga Franjo Gregorić, Sjepan Mesić i Ivo Josipović zato mu nitko ništa nije smio. Oni su stopirali istrage, a on je bio engleski čovjek u Vladi.

Sada su žrtvovali šeficu Porezne, a nakon ovih izbora Milanović će se obračunati s njime", smatra naš sugovornik.

Također, napominje kako su kriminal i pranje novca dio ministrova resora, dok se on u javnosti predstavlja kao siročić bez novca.

"Njegovi računi u inozemstvu su puni. Istraga protiv njega sigurno kreće u šestom mjesecu, kada se primire turbulencije, a tada će mu se skinuti i imunitet", zaključuje Lukić.

Autor: Iva Međugorac
Dnevno.hr

* * * * * *  

Komentari (24):

· 
· 

Lijepi pozdrav Gospodinu Milanoviću i mnogo sreće u daljnjem radu za dobrobit Hrvatske i svih njenih građana.
Odgovor · Sviđa mi se · 1 · Prati objavu · Prije 7 sata/i

· 
· 
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

A ja mislim da uvaženi Pero Kovačević uopće nije u pravu!!

Citiram dio njegove izjave: ".... sada treba pričekati reakciju Državnog odvjetništva, koje prema informacijama koje posjeduje, obrađuju podatke o Liniću".

Prije svega, što je zadnjih 25 dana radio novi državni odvjetnik Dinko Cvitan??

Cvitan je samo "kupovao vrijeme" za ministra S-Linića, ništa više! Stoga je bacio veliku prašinu u oči hrvatske javnosti, skrećući reflektore javnosti na župana Osječko-baranjske županije dr. Šišljagića (zbog navodnih i mizernih 200 tisuća kuna) i na Nadu Čavlović-Smiljanec, zbog nove kriminalne izmišljotine "kaznenog djela trgovanja utjecajem" - ma što ta NOVA IZMIŠLJOTINA značila!!

Dakle, ne treba ništa više "pričekati", gospodine Pero Kovačeviću, nego "reći popu pop, a bobu bob", to jest najprije pozvati na odgovornost Dinka Cvitana i time mu dati na znanje da je njegov "grejs period" već prošao i da već sada mora podnijeti svoj prvi račun !!

Držim da je u pravu general Marko Lukić kada kaže:""Linić je smijenjen zbog ozbiljnih optužbi, ali štite ga Franjo Gregorić, Sjepan Mesić i Ivo Josipović zato mu nitko ništa nije smio. Oni su stopirali istrage, a on je bio engleski čovjek u Vladi".

Znači da je zbog toga reterirao novi državni odvjetnik Dinko Cvitan, a to samo pokazuje da "nova metla" uopće nije nova, nego da je i ona itekako prljava i istrošena, te da će nam vrlo brzo trebati "nova metla" u KORUMPIRANOM DORH-u !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., blogger, Brtonigla, Istra
(hrvatski socijal-radikal)

Odgovor · Sviđa mi se · 1 · Više ne prati ovu objavu · Prije 12 sata/i

· 
· 

U ovoj situaciji ja sam potpuno na strani Milanovica, jer sada kada su ga iskoristili za svoje interese, sada bi ga se rijesili. Jer valjda je Milanovic shvatio da je cijelo vrijeme dezurna budala koja se morala ispricavat medijima za teski kriminal i korupciju ostalih sdp-ovaca.

Sada bi se Linic i lopovska kompanija spasili, a za sve probleme bi okrivili Milanovica.

Odgovor · Ne sviđa mi se · 3 · Više ne prati ovu objavu · Jučer u 12:23

Milanovic je cijelo vrijeme budala koju su stavili na nisan javnosti,a sad bi ga se rijesili i spasili svoju guzicu od zatvora.

    Odgovor · Ne sviđa mi se · 2 · Jučer u 12:48

· 
· 
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla
   
    Slažem se s Vama, gosp. Ivica Šariću !!

    Premijer Zoran Milanović se pokazao kao vrlo brzoplet političar, a ja vjerujem da je to zbog toga što je po struci pravnik, a takvima treba bezbroj dokaza za ono što je nama običnim ljudima jasno već i na prvi pogled! To se u anglo-američkim žargonu kaže "Common sense" - dakle ono što je svakom čovjeku samo po sebi razumljivo i ne treba posebno dokazivati !!

    Zbog toga je premijer Zoran Milanović dugo oklijevao i nažalost izgubio previše svog ali i našeg vremena. Ali, sada su stvari jasne već i na prvi poged ("common sense"), pa je stoga Zoran Milanović posljednji čovjek koga u toj Vladi treba smjeniti !!

    A najmanje je SDP-u sada potreban Tonino Picula, bivši Račanov neusješni ministar vanjskih poslova, kojemu je prioritet bio interes zločinačke "Republike Srpske" i povratak četnika i njihovih prava - zbog čega je Račan i izgubio izbore!

    Odgovor · Sviđa mi se · Prije 12 sata/i

·  · 
Ivanka Juric · Česti komentator

Milanovic jos uvijek moze iskupiti svoje gluposti - jer ako postavi strucne domoljube u kljucna ministarstva - obnova pocinje tog istog dana!

    dvostruko daje koji brzo daje!

ne cekaj ni minute, Milanovicu mi smo ti spremni sve propuste oprostiti samo ucini pravu stvar za svoj Hrvatski narod i njegovu buducnost! ali borami dobro ces uciniti i za sebe i buducnost svoje dice.

    geni, geni kameni....

    Odgovor · Ne sviđa mi se · 1 · Prije 12 sata

No comments: