Wednesday, September 10, 2014

MILANOVIĆEVA VLADA NIJE PROMAŠAJ ILI NEUSPJEH, NEGO NAPAD NA OPSTANAK HRVATSKE DRŽAVE ...



Vecernji.hr/Milan Ivkošić/pad BDP-a protiv kukurikavaca vodi 11:0, ali njihovo samoljublje raste/

Milan Ivkošić

      MILANOVIĆEVA VLADA NIJE PROMAŠAJ ILI NEUSPJEH,
           NEGO NAPAD NA OPSTANAK HRVATSKE DRŽAVE ...

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: Ministar Minhauzen Branko Grčić)
 

Za političare nije neobično da su zadovoljni stanjem u zemlji (državi; op.ARJ) kad su manje-više svi drugi nezadovoljni. Pa ipak je neobično da su zadovoljni i kad prijeti bankrot, neimaština, glad.

Čini se da je svemu kriv Zoran Milanović; on govori i ponaša se tako kao da posao predsjednika Vlade nitko drugi ne bi radio tako dobro kao on.

Ta zaluđenost samim sobom prenosi se na druge ministre.

Tako će – u povodu vijesti da BDP pada već jedanaesto tromjesečje zaredom – ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak reći kako su svuda, osim u građevinarstvu, „trendovi pozitivni“, te će biti konkretan: „Od početka godine raste dobit tvrtki, industrijska proizvodnja, izvoz“.  

Kao da Angela Merkel govori o Njemačkoj! Premda gospodarska stvarnost protiv Vlade i ministra Branka Grčića vodi 11:0 !! 


Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je optimističan, uzda se u budućnost. I to posebno u javne projekte koji će se financirati iz fondova EU.

Međutim, službene analize Hrvatske Narodne Banke najavljuju kako ćemo još godinama Europskoj Uniji za članstvo i druge obveze davati mnogo više novca nego što ćemo iz njenih fondova dobivati.

I premda oporba upravo Branka Grčića optužuje da je najveći krivac što će Hrvatska iskoristiti katastrofalno malo novca EU namjenjenog Hrvatskoj.

Tako se prema padu BDP-a odnose ministri najvažnijih resora, ali nimalo ne zaostaju ni drugi ministri.

Tako ministar turizma Lorencin idealizira turizam, dok stručnjaci i oporba tvrde da su ovogodišnji rezultati u našem turizmu porazni.

Oporba, vojni stručnjaci i strani mediji govore i pišu o rasulu u svim rodovima Hrvatske Vojske (HV-a). Međutim, po ministru obrane Kotromanoviću stanje u HV-u je izvrsno.

Ministrica Vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić kaže da je ovo „najbolja Vlada dosad“, a sama u svom poslu čini nepodobštinu do nepodobštine.

I tako dalje...

Da je dogorjelo do noktiju, potvrđuje izjava uglednog ekonomista dr. Lovrinčevića da bi trebalo uvesti kaznenu odgovornost političara. 

Doista, ono što radi Milanovićeva Vlada nije promašaj ili neuspjeh jedne politike, nego napad na opstanak države, sustavno uništavanje njezinih materijalnih temelja i ugrožavanje života milijuna njezinih stanovnika.

Ova Vlada od početka svog mandata svoju ulogu nije pojmila kao vođenje, nego kao zauzimanje i posvajanje države, kao podjelu pozicija i povlastica tisućama članova SDP-a i HNS-a. Umjesto da zemlju (državu; op. ARJ) bogati, ona je rasprodaje, umjesto da novac stvara proizvodnjom, ona proizvodi dugove, umjesto tolerancije u društvu, gdje god je mogla stvarala je razdore – koristeći se homoseksualcima, ćirilicom, registrom branitelja, proslavama u Srbu, krivotvorenjem povijesti...

Cijelo vrijeme ovoj kukurikovskoj Vladi s usta nije silazio kriminal hadezeovaca, dok se istodobno otkrivalo da u trenutno vladajućoj „eliti“ nema nikoga tko nije u sukobu interesa, korupciji i kriminalu.

Činjenica pak da i premijer i ministri već dugo, poslije objave  svakog poražavajućeg pokazatelja o gospodarsko-financijskom stanju u zemlji, pršte od optimizma i samosvidljivosti, pokazuje da je Hrvatska došla do katastrofe do kakve su države vodili diktatori kojima je još bila ostala samo ljubav prema sebi.

Kukurikavci ljubavi prema Hrvatskoj nikad nisu imali, pa su je i svijesno i nagonski vodili u propast.

Milan Ivkošić
Večernji list

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Ministar Minhauzen Branko Grčić




Najčudniji od svih ministara Milanovićeve Vlade, ujedno i njen potpredsjednik je (navodno lažni!!) „doktor“ Branko Grčić, koji već skoro tri godine neumorno vergla svoje prazna obećanje o bajoslovnim fondovima EU, koji samo što nisu počeli padati kao zlatne kiše diljem Republike Hrvatske.

Takvu bolesnu maštu pamtimo još samo u pričama o barunu Minhausenu, od prije nekoliko stoljeća!! Izgleda da je „doktor“ Branko Grčić „preskočio“ i nekoliko razreda osnovne škole ( u kojima se u školskoj lektiri pojavljivao baron Minhausen) i malu maturu, što i ne čudi, s obzirom na stalne priče u javnosti da je on najprije „doktorirao“, pa tek onda završio ekonomski fakultet !?? Pa je tako postao i dekan ekonomskog fakulteta u Splitu, iako sa sumnjivom diplomom, a kao takvog ga je premijer Vlade „kukuriku koalicije“ Zoran Milanović izabrao u svoju Vladu i pridodao mu još i status potpredsjednika Vlade!??. Stoga i nije čudno da se ta Vlada vrlo brzo srozala na „Kukulele –Vladu“!!

Upravo prije desetak dana je Milanovićeva „Kukulele Vlada“ imala još jednu tešku aferu s lažnom diplomom jednog „kukulele“ direktora HEP-a u Puli. No to je bio samo okidač za prolom više afera o lažnim diplomama u HEP-u (čak 1100 lažnih diploma!!), ali i i drugim državnim poduzećima, agencijama, a da u samoj Vladi i ne govorimo. Zar nije krajnje čudno da je nekoliko ministar ove čudne „Kukulele-koalicije“ naprečac „doktoriralo“.

Zapravo to i ne čudi u Vladi koja sama sebi daje duge zimske ferije i još triput duže ljetnje blagdane,  da je jedan ministar sa svojim lokalnim riječkim tajkunom išao njegovom moćnom i luksuznom jahtom na doček Nove godine čak u daleki Dubaj.

Izgleda da je barem polovica ministara ove čudne „Kukulele“ Vlade toliko iskompleksirana, da je odmah požurila liječiti svoje mladalačke komplekse na opisane i druge načine.

Zaključujem da je premijeru ove „kukulele“ Vlade, gosp. Zoranu Milanoviću sada nasušno potrebno da izda nalog nadležnim šefovima svih prekobrojnih agencija, ureda, itd., itd. da vrlo pomno provjere sve diplome svojih prekobrojnih službenika i njihovih prekobrojnih šefova.

Još nešto. Bilo bi dobro da premijer Milanović uzme u svoj Ured najmanje tri zdravorazumska savjetnika, koji bi mu - bez pardona - ukazali na njegove krive postupke, a i krive postupka barem polovice njegovih nezrelih ili nestručnih ministara! Potrebno mu je da što prije odvoji žito od kukolja u svojoj Vladi. Tu prije svega mislim na ministricu vanjskih poslova, ministra poljoprivrede i ministra Uprave Arsena Bauka!

Premijeru Milanoviću treba odati i stanovito priznanje što je, makar sa većim zakašnjenjem, iz svoje Vlade izbacio svog najgoreg ministra i najvećeg štetočinu S-Linića, povukao je svoju podršku ministru školstva i sporta štetnom Željku Jovanoviću i štetnom ministru zdravstva Rajku Ostojiću i na njihova mjesta postavio trojicu novih ministara – ministra financija Borisa Lalovca, ministra zdravstva Sinišu Vargu i ministra školstva i sporta Vedrana Mornara.

Pun pogodak!! Sada se lakše diše!

Osim toga, premijer Milanović se konačno obračunao i sa Zloduhom polovice svoje Vlade, sisačkom Madam kuplerajkom Marinom Lovrić Merzel.

Nije mnogo, ali bogme nije ni malo!!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Brtonigla, Istra, Hrvatska
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: