Tuesday, September 2, 2014

Kako je Holy otkrila da je Josipović politički otac ORaH-a!Dnevno.hr/Tihomir Dujmović/ Kako je Holy otkrila da je Josipović politički otac ORaH-a!/
Datum: petak, 29. kolovoza 2014. u 10:36


 Autor: Tihomir Dujmović

Kako je Holy otkrila da je Josipović politički otac ORaH-a!

(Slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: Sic transit gloria mundi – gospođice Holy ! )
  

 Mirela Holy je na samom početku pokazala da je jedan od Josipovićevih pionira malenih. Josipoviću se nije sviđalo da je jedna od njenih prvih suradnica supruga njegovog žestokog kritičara Ive Banca, tako da Predsjednik sada uistinu zadovoljno može trljati ruke! Dobio je ekspresnu podršku ORAH-a u trenutku kada ta podrška matematički najviše znači i usput se riješio svog glavnog problema unutar ORAH-a!


Jedna od osnivačica OrAH-a, Andrea Feldman, inače, supruga poznatog hrvatskog političara i povjesničara, Ive Banca dala je naprasnu ostavku na mjesto člana predsjedništva stranke i napustila stranku.

Taj fenomen da se stranku napusti u trenutku kada ona dosiže zvjezdanu popularnost još nismo vidjeli, te su zacijelo dramatični razlozi morali natjerati bivšu suradnicu Vlade Gotovca i marljivu dužnosnicu HHO-a Andreu Feldman, da na pragu obećavajuća karijere u sklopu OrAH-a, napusti i svoju prijateljicu i stranku koja je po svim anketama uvjerljivo treća stranka po popularnosti u zemlji.

Izvori bliski stranci tvrde da je razlog njihovog razlaza Ivo Josipović.
Predsjednik je navodno još i ranije tražio od Mirele Holy da ga stranka javno podrži kao predsjedničkog kandidata, ali je ona to odbijala s obzirom da je na jednoj od sjednica predsjedništva ORaH-a Holy sama rekla da će stranka odlučiti koga podržati tek kada vide programe kandidata.

No, kako je Josipović iznimno nervozan, jer ankete pokazuju da je poraz izgledan, on je krenuo s pritiscima na Holy, jer mu se čini da bi bilo optimalno da ga baš ova stranka podrži i to baš sada kada je na vrhuncu popularnosti.

S druge strane Josipoviću se nije sviđalo da je jedna od prvih suradnica Mirele Holy supruga njegovog žestokog kritičara Ive Banca, tako da Predsjednik sada uistinu zadovoljno može trljati ruke! Dobio je ekspresnu podršku OrAH-a u trenutku kada ta podrška matematički najviše znači i usput se riješio svog glavnog problema unutar OrAH-a!

Mirela Holy se u prvom susretu s problemom uopće nije snašla, pokazujući da nema ni približno onih kapaciteta koji se od nje traže.

Pogledajte niz kontradiktornosti koje je izgovorila na ovu temu. Dakle, ona najprije sama priznaje - "mi smo na jednoj od sjednica predsjedništva rekli da ćemo odlučiti koga podržati tek kad vidimo programe kandidata". Kako je poznato, kampanja uopće nije krenula, još se i ne znaju svi kandidati, pa se dakle ne znaju ni svi programi, niti je predsjedništvo stranke donijelo neku drugu odluku.

U prijevodu, Holy je na samom početku pokazala da se ne samo ne razlikuje bitno od drugih hrvatskih političkih stranaka, da dakle šef stranke suspendira odluku predsjedništva, nego je pokazala i političku nepismenost, jer danas to stranke ipak rade tako da konzultiraju ili nametnu predsjedništvu svoju novu odluku. Formu ipak nastoje poštivati, da se bar na van ne vidi despocija.

'Zelena' Holy

Neiskusna i zelena Mirela Holy je na samom početku pokazala kako doživljava stranačku demokraciju, a onaj tko u stranci nije kadar postaviti stranačku demokraciju teško da će znati u državi dopustiti, najmanje poticati istinsku demokraciju. Mirela Holy je dakle na početku zgazila vlastitu odluku predsjedništva pokazujući da ima samo jedan autoritet, a to je dr.Ivo Josipović. Birajući između svoje prve suradnice i njega, nije puno dvojila, birajući između stranačke odluke najvišeg tijela i njegovog zahtjeva, opet nije puno dvojila.

Da stvar bude gora, svoju odluku brani argumentima koji su na rubu - gluposti.
Ona ističe između ostaloga da „čak i da naš kandidat pobjedi u utrci za predsjednika države, u ovom trenutku za strateški razvoj stranke to ne bi imalo velikog značaja".

Najprije, ovo je notorna glupost, jer kada bi njen kandidat pobijedio to bi stranku katapultiralo u sam vrh, gdje bi ostala barem koliko i njen predsjednički pobjednički kandidat. Da ne govorimo o tome što bi to značilo za afirmaciju politike te stranke.

S druge strane obzirom na blesavi argument koji kaže da pobjeda njenog kandidata „za strateški razvoj stranke ne bi imala velikog značaja", postavlja se elementarno pitanje: je li Hrvatska ovdje da se razvija jedna stranka ili je stranka ovdje da razvija Hrvatsku?

Mirela Holy, dakle, ne razumije osnovne relacije, ali kako vidimo nije ona ovdje da pita ili nešto razumije, ona je ovdje da – sluša.

A da sluša i da je Predsjednik njen glavni sponzor, organizator, desna ruka, savjetnik i pravi politički otac otkriva sama Mirela ističući glede svog odnosa sa Josipovićem: "Mi se relativno često vidimo, jednom mjesečno... ubuduće ćemo se sigurno i češće sastajati...".

Jednom mjesečno se Josipović sigurno ne vidi s premijerom Milanovićem, jednom mjesečno se, sigurno ne vidi niti sa jednim čelnikom političke stranke, pitanje je vidi li se sa svakim svojim savjetnikom jednom mjesečno,

ali sa Holy, sa svojim projektom od kojeg očekuje najveće dividende, sa strankom koja ga nije razočarala on se obavezno vidi bar jednom mjesečno, a sada će to biti i češće.

Agencije kao kućni domino predsjednika države

Ovo nevino priznanje definitivno otkriva da je pravi politički otac ORaH-a Ivo Josipović, da ORaH nije nikakva spontana akcija Milanovićevih nezadovoljnika, jer onaj s kojim priznaješ da se sastaješ jednom mjesečno, a imamo priznanje da se to sada biti i češće, zapravo ti je instruktor. Redatelj koji ti je dao rolu i objašnjava ti što od tebe očekuje i kako je zamislio da glumiš!

Kad uz to pogledamo medije koji su se kao suncokreti okrenuli tamo gdje je Josipović prstom pokazao, pa sad više nitko ne problematizira niti jednu jedinu relaciju vezanu uz Holy, način i razlog zbog kojeg je izletjela iz Vlade, kao što nitko ne analizira gluposti, doslovno gluposti, koje je navela u svom gospodarskom programu!

Da je takvu količinu ekonomski nepismenih relacija obznanila neka desna stranka, to bi bila šampionska tema ruganja u ova suha ljetna vremena.
Ali, i tu je Njegov autoritet kapitalan!

Naime, Josipović joj je zapravo „iznajmio" medije i agencije za istraživanje javnog mnijenja koje joj mimo svake argumentacije daju gotovo 16 posto popularnosti, jedva nešto manje od SDP-a.

Agencije za istraživanje popularnosti funkcioniraju kao kućni domino predsjednika države. U tom juke boxu sviraju samo njemu drage melodije. Sve dok ne dođemo do izbora, jer onda “iznenada” najnepopularniji pobjeđuju!

Kad agencija izbace statistiku o 16 posto popularnosti ORaH-a, to je kao da je netko dao znak startnim pištoljem mediji nastave sa sustavnim veličanjem. I obratno, kada mediji počnu naglašeno nekoga napadati, idući mjesec takvom sigurno rast pada!
Konce drži glavni hrvatski krojač s Pantovčaka!

Mirela Holy uope ne razumije što je ovim stavom o podršci predsjedniku države kada je on to zahtijevao mimo odluke Predsjedništva stranke, napravila svom političkom čedu!

Najprije, neopozivo je sudbinu svoje stranke vezala uz političku sudbinu Ive Josipovića. To nije besmisleno ako će on u slučaju poraza na predsjedničkim izborima krenuti u preuzimanje SDP-a i objedinjavanje ljevice.

No, ako Josipović izgubi, kompletna arhitektura se mijenja i to Mirela Holy ne razumije.

Drugo, da je Mirela istaknula svog kandidata za predsjednika države (što joj je očito zabranjeno!) i da dobije desetak posto glasova to bi je stabilno pozicioniralo na političkoj sceni, bila bi to prava standardizacija jedne političke opcije koja prijeti biti prvom na ljevici!

Osim toga, da je barem fingirala neku samosvojnost, pa da je uistinu kako je obećala predsjedništvu svoje stranke, pričekala „druge programa", to bi davalo dojam da nije običan filadendron u Uredu Predsjednika, da je toliko nova i toliko samosvojna, gotovo i prkosna, što bi sve publika nagradila.

Makar na kraju dakako dala podršku Josipoviću. Ovako, riskirajući svađu u stranci na samom početku, blendajući se da je ne zanima niti timski rad, niti unutarstranačka demokracija, Mirela Holy je na samom početku pokazala da je jedan od Josipovićevih pionira malenih...

Mirela samo moraš slušati!

Sve sad to gledaju iz Ureda Predsjednika i vidjevši ovaj početnički gaf, vidjevši da je Mirela toliko blesavo odana da ignorira osnovno stranačko tijelo za takvu odgovornu odluku, sada se Holy šalje da hitno sazove nekakvu sjednicu Predsjedništva, da formalno ipak ono kaže kako stranka podržava Ivu Josipovića za predsjedničkog kandidata!

Pa ne tako Mirela, za Boga miloga! Pa sazovi sjednicu Predsjedništva stranke, čega se imaš bojati, pa Andrea je ionako otišla! Daj malo forme svemu, misliš da ja ne bih stotinu puta htio prelomiti preko koljena, ali to ti se odmah vidi!

Uostalom pogledaj Milanovića, pa ne možeš tako iskreno, u lice, na prvu loptu, reći točno što misliš...

Polako, iza leđa, kada nitko ne vidi, a na van ide maska, ide osmijeh, idu samo uznosite recitacije o demokraciji, zakonu, ustavu, nivou...

Pa to smo već sve prošli! Nisi valjda već zaboravila? Budemo mi to do izbora sve posložili, samo moraš slušati...

Nikica Gabrić je bio lukaviji, mudriji, širi, premda za Josipovićev ukus posve nekontrolabilan, svojevrsni politički bombaš samoubojica, koji se kad mu to dođe raznese usred trgovačkog lanca, tako da sve političke simpatije idu – protivniku...

Hoće li za pobjedu Predsjednik morati podići i trećeg igrača s klupe i može li se u ovom trenutku tog trećeg igrača tek tako podići s klupe?

Tihomir Dujmović
Dnevno.hr

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Sic transit gloria mundi – gospođice Holy !

Svi oni naivni Hrvati – i naročito naivne Hrvatice - konačno su dobili lucidan odgovor na prljavu propagandu s YU-sipovićevog udbaškog i udbomasonerijskog Pantovčaka, kojom se malena i beznačajna politička strankica gospođice Mirele Holy u rekordnom roku vinula u „nebeske“ visine hrvatske političke sfere i već prijeti da nadmaši SDP.

Već i sam svojevoljan izlazak g-đice Mirele Holy iz Vlade „Kukuriku“ koalicije premijera Zorana Milanovića mnogim Hrvatima je bio sumnjiv od samog početka!
Ovaj narod više nije toliko politički nepismen.

A onda je uslijedila frenetična politička propaganda u korist „nove političke stranke“, što je u kritički nastrojenoj hrvatskoj javnosti odmah izazvalo sumnju u neku novu podvalu s YU-sipovićeg Pantovčaka.

Jer danas su ipak neka nova vremena!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Semper Paratus Croatiae (com), Brtonigla
(hrvatski socijal-radikal)


No comments: