Saturday, July 26, 2008

NEMA PREDAJE, NAŠ KAPETANE LAPTALO!

AMAC-Hrvati/ Skup potpore kapetanu Laptalu 23. srpnja 2008.

Komentar A.R.J. 26. srpnja 2008.


NEMA PREDAJE, NAŠ KAPETANE LAPTALO!
(MOJ GLAS U POTPORU KAPETANU KRISTU LAPTALU)

Čestitam našim gosparima iz Dubrovnika što su organizirali ovaj skup potpore kapetanu Kristu Laptalu i svima koji su svojom hrabrom nazočnošću uveličali taj skup.

Ne znam je li na tom skupu moj stari poznanik kapetan Predrag Brazzaduro iz sindikata pomoraca iz Rijeke nazočnima pojasnio glavni dokaz nevinosti kapetana Laptala glede navodne umiješanosti u krijumčarenje droge. Ako nije, uzimam slobodu da ja to učinim ovdje i sada,
Naime, kapetanov brod Coral sea je jamačno brod za prijevoz kontejnera (tzv. Container ship). Ako je to stariji brod te vrste, onda on (tipično) prevozi 3.500 kontejnera, a ako je to neki moderniji brod onda on prevozi (tipično) preko 6.500 kontejnera. Ukrcaj ili iskrcaj svih tih kontejnera tipično traje manje od pet sati. U međuvremenu se sređuju prijemni papiri, a to se čini i na kraju iskrcaja ili ukrcaja. A plovidba do novog odredišta traje dan, dva tri ,,, tipično. To su brzi brodovi, koji plove brzinom od tipično 21 ili 22 čvora/h.
Kontejneri su plombirani, dakle zapečaćeni. Dakle, da i hoće, kapetan broda, Barba Laptalo ne može znati što je u njima! A nema ni vremena za sve to. Za teret odgovara vlasnik i lučke vlasti (Port authorityies) u lici ukrcaja. Dakle, gdje je tu krimen kapetana Laptala??!
Uostalom, na suđenju pred grčkim sudom protiv kapetana Laptala nije iznesen, a još manje izveden nijedan dokaz ! E, sad, osuditi nekog na 14 godina zatvora, a bez ijednog dokaza – tu nešto jako smrdi, odnosno zaudara na neku namještaljku! Razumno je upitati: čija je to namještaljka, koji su joj motivi, tko ju je smislio, a tko izveo?

Siguran sam da se ovdje radi o nekoj namještaljki. Očito je da Nepoznat Netko želi na ovaj način odvući pažnju od neke mnogo veće i mnogo mutnije operacije velikih razmjera, koju N.N želi sakriti od međunarodne javnosti! A tko je u sve to umiješan - to je posao za državne tužitelje/odvjetnike. S naše strane u sve to se sada mora uključiti naš Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić!
A od njega ni glasa!

Sada sve ovisi od (etabliranih) novinara, a ako oni zataje, onda ćemo to na sebe preuzeti mi hrvatski "slobodni strijelci". A koga će sve onda pogoditi naše otrovne strijelice - e, to se još ne zna!

A znat će se uskoro!!
* * * * *
Znakovito je da tzv. "civilno društvo" i ovaj put gromoglasno šuti. Stoga je deplasirano očekivati potporu tzv. "civilnog društva". Ono je zaduženo od svojih Gazda u Londonu i New Yorku za posve druge stvari i situacije. Ne budimo naivni!

Podržavam svaku akciju građanskog neposluha protiv ove izdajničke vlasti! Kapetanu Kristu Laptalu možemo pomoći samo mi osviješteni i odlučni građani i njegovi hrvatski sunarodnjaci. Neki u Dubrovniku, a mi ostali (kao ja u dalekoj Istri) svojim bojnim perima.

Mladen Du-Bajić sramotni Mesićev, Račanov, Šeksov i Sanaderov Glavni državni "tužilac" neće ni prstom mrdnuti, jer za ovo nije ni izabran na tu visoku funkciju. A neće ni naša sadašnja ministrica "pravosuđa". Njoj su ruke unaprijed svezane i određeno joj je da se bavi samo perifernim pitanjima našeg sudstva. Uostalom, upravo stoga je bila smjenjena bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt - jer je imala "petlju". Jer nije pristala na svoju marginalizaciju.Jer je mislila svojom glavom i branila svoje pravo da (i) kao ministrica misli svojom glavom!

Moja poruka kapt.Laptalu: nećemo Vas ostaviti na cjedilu Barba Laptalo! "Iskopat ćemo oči" svojim oštrim perima ovim izdajicama na vlasti Zbog Vas i Vašeg časnog obraza! Natjerat ćemo ih da se pokrenu i zađu iz svoje žabokrečine!

Nećemo još dugo trpjeti da ovaj hrabri narod lavova - vode magarci!!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(bivši pomorski časnik)

No comments: