Sunday, May 24, 2009

Vladavina sudske kakistokracije: "Udba nas tuži, Udba nam sudi"!

Vladavina sudske kakistokracije: "Udba te tuži, Udba ti sudi“ !

24. svibanj 2009.g.


Pozdravljam od sveg srca članak u našem "Dragovoljcu", gospodina koji se potpisao kao "Ninja07", pod naslovom "Radi li hrvatsko pravosuđe išta?", od 23. svibnja ove 2009.g.

Bravo, brate moj!

A kada nešto slučajno i radi, onda je bolje da ni to ne radi! Jer sam čini štetu i sebi i hrvatskom narodu!

Sjajan primjer je nova presuda Vrhovnog suda nad našim hrvatskim braniteljem Mihajlom Hrastovim, kojeg je Vrhovni sud R.H. (na svoju ruku!!) osudio na osam godina zatvora, iako ga je Županijski sud u Karlovcu prije toga triput oslobađao krivice - kao potpuno nedužnog hrvatskog državljanina!

Autor Ninja07 navodi mnogo suprotnih primjera, u kome je DORH braće Du-Bajića oslobađao krivnje za ratne zločine brojne krvave četničke zločince. Šteta što nije naveden i ratni zločin u Širokoj Kuli, u kojoj su 1991.g. četnici predvođeni Čedom Budisavljevićem poklali 38 Hrvata (staraca, žena i djece) i jednu srpsku obitelj, koji im se u tom klanju nisu htjeli priključiti. Budisavljević i njegovi četnici iz Ličkog Osika su abolirani, jer je i njima krvavi ratni zločin Mladen Du-Bajić prekvalificirao u "oružanu pobunu".

Dakle, opet ono staro: "Oprost svima, samo ne Hrvatima!" (Đoko Jovanić, 27. srpnja 1991.g. u Srbu!). Major kraljevske Jugo-vojske Đoko Jovanić je to „Otrićkom sporazumom“ u rano proljeće 1942.g. „uglavio“ s talijanskim fašistima – što je još jedan dokaz srpskog „partizanskog“ antifašizma!

I tko je išta pitao Vrhovni sud R.H.? Očito je šef DORH-a Mladen Du-Bajić iznad predsjednika vrhovnog suda R.H.! A zna se dobro tko je iznad Mladena Du-Bajića! „Gedže s Pantovščaka“! Dakle, „Kara-Džudža“ i njegova Udbo-Družba na čelu s Budom Lončarom i „Krvavim Jožom“ Manolićem.

Uostalom tko su dvojica koji su posljednji ušli u sastav "našeg" Vrhovnog suda? To su Đuro Sessa i Marin Mrčela! A što ih je kvalificiralo u sastav Vrhovnog suda?

Naravno, politička podobnost (onom "Kara-Džudži" s Pantovščaka)!

I, sad zamislimo: što će se dogoditi kad slijedeći put još jedna moja Žalba stigne pred takve suce??

Tu će se najmanje pitati gosp. Branka Hrvatina, predsjednika Vrhovnog suda R.H. A i to je normalno: naime i on je bio izabran političkom, a ne sudbenom odlukom! Dakle, ni njega nije birala sudbena vlast, nego ga je birala politička vlast.

Tako sva trabunjanja kako u nas postoju trodioba vlasti -na izvršnu, zakonodavnu i sudbenu pada u vodu.

Naime, danas u Hrvatskoj vlada "zlatno" pravilo: "Udbi se žališ, Udba te tuži, Udba ti sudi" !

Dakle, sudi nam sudska kakistokracija, umjesto sudska aristokracija !

Prije tri mjeseca pročitao sam u tjedniku "Hrvatski list" izjavu jednog bivšeg (umirovljenog) suca Vrhovnog suda R.H. da se u Vrhovnom sudu R.H. može naručiti presuda po želji .... pa tko plati više .... ili tko tlači jače!

Zar je onda čudno što predsjednik Republike Stipe Mesić sada predlaže gosp. Branka Hrvatina za još jedan mndat na čelu Vrhovnog suda??!

A koje su mu zasluge, gosp. Branku Hrvatinu za to?


Hrvatsko pravosuđe se za njegovog dosadašnjeg mandata nije pomaklo ni za metar naprijed. Časni suci bježe u privatne djelatnosti, a u sudovi sve više prevladava stara i nova sudska kakistokracija (vladavina najgorih).

Uostalom, o tome je nedavno govorio i Mr. Vincent Degert, komesar (opunomoćenik) EK/EU u Zagrebu! On je upozorio da nije Piranski zaliv glavna prepreka Hrvatskoj za ulazak u EU, nego su to korumpirano i nesposobno hrvatsko "pravosuđe" i korumpirana i nesposobna državna uprava!

Semper Paratus Croatiae!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. Ing.
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: