Thursday, March 25, 2010

Balkan ekspres pred ciljem!


AMAC-Hrvati.com/ Raspada se idila:Tadić ne dolazi

Petak, 19 Oľujak 2010


Raspada se idila:Tadić ne dolazi

(uz post festum komentare)


Predsjednik Srbije Boris Tadić neće sutra doći u Sloveniju na konferenciju o zapadnom Balkanu. Razlog su neriješeni problemi oko naziva kosovskog izaslanstva, javljaju srbijanski mediji.


Tadić je govorio kako Srbija neće odustati od stajališta da Priština na konferenciji može biti predstavljena jedino kao UNMIK-Kosovo. No kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je da će na Brdu kod Kranja predstavljati Kosovo kao nezavisnu državu, ravnopravnu s ostalima u regiji.


Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da će konferencija biti održana bez obzira na to tko će na njoj sudjelovati. Nije želio reći tko dolazi, a tko ne. Konferencija počinje u 10 sati i nikoga neću osuđivati ako ne dođe. Onaj tko dođe pridonijet će dijalogu o tom pitanju, rekao je Pahor.

I predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy odlučio je da neće sudjelovati na konferenciji. Njegov glasnogovornik najavio je da će Van Rompuy ubrzo objaviti izjavu o regionalnoj suradnji. U Rompuyevu uredu već su prije rekli da će njegovo sudjelovanje na konferenciji ovisiti o tome hoće li na njoj sudjelovati Srbija i Kosovo.

Pahor je u srijedu i četvrtak posjetio Beograd i Bruxelles kako bi Tadića i van Rompuya nagovorio da sudjeluju na konferenciji.

Konferenciju organiziraju Slovenija i Hrvatska, pa su domaćini Pahor i premijerka Jadranka Kosor.

(HRT)

***********

Comments (6)



21-03-2010 11:56

Balkan ekspres pred ciljem!


Bilo bi naivno i pomisliti, a kamoli zaključiti da je nedolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na konferenciju pod nazivom „Zajedno za EU“- („doprinos zemalja zapadnog Balkana europskoj budućnosti“), koju su zajednički organizirale vlade Hrvatske i Slovenije u Brdu kod Kranja, poremetio britanski projekt „Zapadni Balkan - Jugosfera“,


gdje je Sloveniji kao britanskom igraču namijenjena uloga moderatora cijelog tog procesa ujedinjenja zemalja Zapadnog Balkana u jedinstvenu carinsku i monetarnu uniju, sa slobodnim protokom ljudi, robe i kapitala.


Taj proces je daleko odmakao, čak je osnovano i Vijeće za regionalnu suradnju, koje je zametak buduće zapadnobalkanske vlade, gdje je Sarajevo izabrano za privremeno sjedište, dok to ne bude Beograd, kao novo-staro sjedište zemalja Zapadnog Balkana (zemlje bivše Jugoslavije, minus Slovenija, plus Albanija).


Nakon abdikacije Sanadera sa mjesta predsjednika hrvatske vlade po naređenju britanske tajne službe MI 6, na njegovo mjesto je oktroirana po naređenju te iste tajne službe Jadranka Kosor, kao osoba koja će nastaviti Sanaderovu politiku izdaje nacionalnih interesa, što više samu izdaju dovesti do vrhunca, (Arbitražni sporazum sa Slovenijom, zabijanje noža u leđa bosansko-hercegovačkim Hrvatima donošenjem Zakona o prebivalištu i boravištu, bjesomučna potraga za nepostojećim topničkim dnevnicima, pri čemu su privođeni hrvatski branitelji na obavijesne razgovore i vršeni pretresi kuća i stanova hrvatskih generala, pa čak i pretres advokatskog ureda i kuće jednog od branitelja Ante Gotovine, gosp. Marina Ivanovića, te kuća njegovih roditelja, hapšenje Željka Sačića i njegovih suboraca pred sam Božić, slanje policije na hrvatske seljake, itd.).


Zato je posve razumljivo da je Jadranka Kosor zbog takve svoje politike u vrlo kratkom vremenu postala ljubimica briselskih gospodara, koja je spremna učiniti sve što se od nje zatraži, pa čak i više od toga, a čemu je najbolji primjer potraga za nepostojećim topničkim dnevnicima, gdje je čak Haaški sud - da tragikomedija bude veća - intervenirao i opomenuo hrvatsku vladu da zamrzne pretraživanje dokumentacije i računala, koje su Karamarkovi specijalci po nalogu Jadranke Kosor oduzeli iz advokatskog ureda Marina Ivanovića, jednog od branitelja generala Ante Gotovine.


Stoga ne treba čuditi da Jadranka Kosor, kao osoba koja je pokazala da je spremna u veleizdaji nacionalnih interesa prevazići i samog Sanadera, Mesića ne treba ni spominjati, on je višestruki veleizdajnik i haški krivokletnik, tako lako nalazi zajednički jezik sa Borutom Pahorom, gdje na nekakvim moglo bi se reći privatnim partijima-randesima sa slovenskim premijerom trguje sa hrvatskim nacionalnim interesima.


I pored toga što Slovenija drži pod okupacijom dio hrvatskog teritorija, Svetu Geru, pored toga što svojataju nekoliko hrvatskih sela kao svoja, pored toga što osporavaju granicu sa Hrvatskom i na kopnu i moru, pored toga što Slovenija duguje novac hrvatskim štedišama iz Ljubljanske banke, pored toga što nam kradu struju iz nuklearke Krško i duguju ogromne novce za nju, pored toga što su proglasili svoj ZERP u hrvatskim teritorijalnim vodama, pored toga što njihove kočarice gotovo svakodnevno izlovljavaju ribu u našem dijelu Savudrijske vale, pored toga što smo svjedoci neprestanih slovenskih provokacija i podmetanja, a što sve zorno pokazuje da se takva slovenska politika blago rečeno može slobodno nazvati neprijateljskom prema Hrvatskoj, sve to našoj veleizdajničkoj kliki predvođenoj Jadrankom Kosor nije ni malo zasmetalo, nego dapače pohrlila je u Sloveniju da zajedno sa Borutom Pahorom i Borisom Tadićem (koji je pravi reprezentant velikosrpske politike, koju ne treba detaljno objašnjavati kao slovensku, jer su je Hrvati imali prilike dobro iskusiti na svojoj koži u prošle dvije Jugoslavije, a mi mlađi, hrvatski branitelji u nedavno završenom Domovinskom ratu) neki dan u Ptuju pruži zdušnu podršku osnivanju trilaterale triju zemalja, koja će kako kažu trajati koliko i oni budu na svojim funkcijama kao predsjednici vlada i država, a što u prevedenom smislu znači, „dok potpuno ne zaživi britanski projekt zvan Zapadni Balkan-Jugosfera“!


Zato naslov članka, „raspada se idila, Tadić ne dolazi na konferenciju o Zapadnom Balkanu“ može neupućene dovesti u zabludu, pa da se ponadaju kako je došlo do zastoja u projektu zvanom Jugosfera, ali nažalost to je daleko od istine, jer britanski projekt ponovnog ujedinjenja zemalja bivše Jugoslavije, minus Slovenija, plus Albanija, ulazi u svoju završnu fazu, gdje se samo čeka osuđujuća presuda našim generalima u Haagu, jer bojim se da judeomasonerija čiji je Haaški tribunal puki eksponent neće propustiti takvu priliku da preko jedne takve presude pokuša zadati smrtni udarac hrvatskoj državi, nakon čega bi bio otvoren put za oživotvorenje Jugosfere.


(P.S. daj Bože i Majko Božja, da se varam glede haške presude hrvatskim generalima, da će biti konačno slobodni, ali s obzirom na sotonsku narav same institucije Haaškog suda ne očekujem od njih ništa dobro)


Međutim, vara se judemasonerija ako misli da će ona imati zadnju riječ u Hrvatskoj, jer posljednju riječ će imati Ona koja je odjevena u Sunce, koja će staroj zmiji (Sotoni) satrti glavu, Blažena Djevica Marija, a kao jasan znak sa Neba, kao zalog konačne pobjede hrvatskog naroda nad silama zla vidim osnivanje od strane Vatikana međunarodnog povjerenstva za Međugorje, pri Kongregaciji za nauk vjere, gdje sam duboko uvjeren da će potvrditi autentičnost Gospinih ukazanja u Međugorju, a tamo gdje je Gospa sa svojim narodom Sotona biva poražen, a Njezina djeca slobodna!


Registered


vedran


21-03-2010 23:01

MI6


Hipoteza o tome da je Sanadera maknula britanska politika potječe iz 'Hrvatskog lista'. Jedino što je nejasno jest zbog čega je trebalo micati Sanadera da bi se nastavila ista politika koju je vodio i on sam? U čemu je razlika između njega i Kosorice? Zbog toga, bez obzira odakle dolazi ta hipoteza i tko je citira, ona samo zamućuje stvari jer ništa ne objašnjava. I takva ona služi svrsi jer se širi osjećaj defetizma 'u narodu'.
Međutim, sve te hipoteze beskorisne su jer ništa ne govore i tu treba veoma ozbiljno zamjeriti Marjačiću i Hrvatskom Listu. On je s toliko samopouzdanja iznio tu hipotezu da ostavlja osjećaj da zna mnogo više nego što govori. Koja je svrha svega toga?


Registered


Zvonimir


22-03-2010 03:22

Odgovor gosp. Zvonimiru!


Gosp. Zvonimire, pitanje vam je na mjestu, i ja sam također sam sebi postavljao to pitanje, zbog čega je trebalo micati Sanadera da bi se nastavila ista politika koju je vodio i on sam.


Jednostavno zato što je Jadranka Kosor još veći veleizdajnik od Sanadera, jer je u svega 8 mjeseci od kada je oktroirana na mjesto predsjednice hrvatske vlade uspjela učiniti nemoguće mogućim, a to je da u izdaji nacionalnih interesa nadmaši i samog Sanadera,


čemu je najzorniji pokazatelj donošenje Zakona o dvojnom prebivalištu i boravištu, čijom će primjenom broj Hrvata u BiH-a biti prepolovljen, a Hrvati u BiH-a svedeni na nacionalnu manjinu, a što nije uspjelo ni Turcima za 500 godina okupacije BiH-a, kao ni Radovanu Karadžiću i Aliji Izetbegoviću.


Ni zajednički vapaj i molba biskupskih konferencija BiH-a i Hrvatske da se ne donosi takav zakon o dvojnom prebivalištu dok se ne završi povratak bosansko-hercegovačkih Hrvata na njihova ognjišta u BiH-a, kao ni molba apostolskoga nuncija u BiH-a, a na posljetku i samoga Svetoga oca da hrvatska službena politika ne zaboravi Hrvate u BiH-a, nije dalo nikakva rezultata.


Također i Arbitražni sporazum između Hrvatske i Slovenije, gdje je Jadranka Kosor pristala na međunarodnu arbitražu, iako sve ostale zemlje koje imaju slične sporove rješavaju to na Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu ili na Međunarodnom sudu u Haagu, pokazuje da Jadranka Kosor poslije prodaje-predaje Hrvata u BiH-a, pristaje i na prodaju-predaju hrvatskog teritorija, jer je i zadnjem laiku jasno koji imalo prati politiku kakva će biti odluka arbitražne komisije, a to je gubitak hrvatskog teritorija.


Takva politika gdje se prodaje dio svog naroda i teritorij svoje zemlje u svim vremenima i u svim civilizacijama od početka ljudske povijesti se naziva samo jednim imenom veleizdaja!


Čak ni Sanader, a o čijoj sam veleizdajničkoj politici više puta pisao na ovom portalu, kao i na portalu HKV-a, nije bio spreman da učini ovo što je sada uradila Jadranka Kosor.



Stoga je shvatljivo da je Jadranka Kosor pomno odabrana da bude ona s kojom će se poslužiti britanska politika za ostvarivanje svojih ciljeva na Zapadnom Balkanu,


a da je tome tako potvrđuje i nedavno osnivanje trilaterale Hrvatske, Srbije i Slovenije, koju je Jadranka Kosor zajedno sa Borisom Tadićem i Borutom Pahorom osnovala nedavno u Ptuju, kako kažu na osobnom, prijateljskom osnovu, a sa krajnjim ciljem, kao što sam već napisao u svom prvom komentaru, „dok potpuno ne zaživi britanski projekt zvan Zapadni Balkan-Jugosfera“!


Registered


vedran


22-03-2010 10:41

Naše prodane duše su itekako svjesne onoga što rade


Gosp. Zvonimire, naše prodane duše su itekako svjesne onoga što rade, ne radi se tu o njihovom neznanju ili pak kao što kažete insuficijentnosti pameti, već dapače o potpuno svjesnoj veleizdaji koja se provodi od 2.000.godine na ovamo, gdje su primjerice hrvatski veleizdajnici od Račana, preko Sanadera, do Jadranke Kosor, omogućili britanskoj tajnoj službi da bude nadređena hrvatskim tajnim službama.


Ne poznajem ni jednu državu na svijetu u kojoj tajne službe neke druge države posve javno obavljaju svoj posao i koje su nadređene domaćim tajnim službama,


čak dotle da su napisale i Akcijski plan za hapšenje Ante Gotovine, a koji je detronizirani premijer spremno proveo!


Registered


vedran


No comments: