Saturday, April 17, 2010

Pokrenuti impeachment protiv predsjednika Josipovića


AMAC-Hrvati.com/ Josipović odao počast žrtvama/ Četvrtak, 15 Travanj 2010


Josipović odao počast žrtvama


Predsjednik Ivo Josipović u pratnji nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića i poglavarom Islamske zajednice u BiH reisom Mustafom Cerićem posjetio je Ahmiće, gdje se poklonio bošnjačkim žrtvama.


Cvijeće na spomen-obilježje u Ahmićima položila je i delegacija Vijeća ministara BiH, predvođena ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem i zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara.


Nakon obilaska Ahmića i polaganja cvijeća na spomen-obilježju u Križančevu Selu, gdje je odao počast hrvatskim žrtvama, predsjednik Hrvatske je izjavio da je tu da oda počast žrtvama s porukom da se takva strašna djela više nikada ne ponove. Svi smo se ovdje ujedinili u želji da se oda počast žrtvama, da se sjetimo žrtava i kažemo nikad više, izjavio je predsjednik Josipović novinarima u Križančevu Selu.


Kardinal Puljić zahvalio je hrvatskom predsjedniku jer je dolaskom u Ahmiće i Križančevo Selo iskazao poštovanje prema nevinim žrtvama. Zato sam i prihvatio poziv da i osobno izrazim poštovanje tim žrtvama. Smatram kako je došlo vrijeme da shvatimo da je sve te žrtve potrebno poštivati, posebno ako vjerujemo u život vječni i Božju pravdu, kazao je kardinal Puljić.


Poruku dobre volje uputio je Mustafa Cerić. Istaknuo je značaj ovog čina za vraćanje i jačanje povjerenja među ljudima i narodima u Bosni i Hercegovini.


Posjet Ahmićima uslijedio je uoči 17. obljetnice masakra u kojemu su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. ubili 116 Bošnjaka. U Križančevu su Selu pak pripadnici Armije BiH 22. i 23. prosinca 1993. ubili 74 bojovnika HVO-a i hrvatska civila. Iz središnje Bosne predsjednik Josipović otputovao je u Mostar.


Više o tome na www.amac.hrvati-amac.com ......

Josipovićeva isprika

Medjutim, budućnost koju on sada ovom "isprikom", "žaljenjem", što li je to već, nudi jew budućnost koja BiH nosi nove podjele, posebice u F BiH. Politika je to koja će potjerati, u konačnici, Muslimane od Hrvatske. Politika je to koja će nam donijeti nove sukobe.

Koju hrvatsku politiku Josipović osudjuje? Zbog koje politike on izražava žaljenje?

Zbog one politike koja je priznala BiH kao nezavisnu državu? Zbog one politike koja je predložila BiH Hrvatima da izadju na referendum? One koja je naoružavala A BiH, osnovala HVO, obranila ogroman dio BiH, deblokirala Bihać? Zbog one politike koja je predala osvojeni Mrkonjićgrad u zamjenu za Sarajevo i koridor do goražda? Zbog one koja je potpisala Washingtonske i Daytonske sporazume? Koja je donijela mir u BiH?

Josipoviću, sram te bilo. Srami se zbog svoje izdaje. Nije te nimalo sram ljudi, hrvatskih vojnika koji su dali svoje živote i uložili muku i trud da bi došlo do mira u BiH, da bi došlo do Daytona.

Više o tome na www.amac.hrvati-amac.com ......

Comments (4)


15.4.2010 at 14:08

Ivan:

No comment



Što se čudimo? Što drugo očekivat od Josipovića?!


Okolnosti Ahmića su poznate i on kao Hrvatski predsjednik se nema ni za što ispričavat, tamo se ništa nije desilo u ime Hrvatske Hrvata, kaj je sad, jeli se to država okrenula, jesu Hrvati započeli rat i genocid na Muslimanima?


Ovaj slućaj s Ahmićima je tipičan primjer za Hrvatsku stranu, di se pokušava jedan izdvojeni zločin kriminalno dijelo u ovom slućaju obmazda hrvatske strane nad Muslimanima prikazat kao zločin etničkog čišcenja!


Što se desilo prije Ahmićima - kakve su zločine su počinile snage Armije BiH nad Hrvatima?


Eh, pa: sijećanj 93 godine snage Armije BiH napuštaju obrambene položaje prema Srbima, napadaju hrvatska područja u općini Kiseljak, blokada Konjica započela 23. ožujka 1993, Područje Ivan-Sedlo između Konjica i Sarajeva: pripadnici Armije BiH bezrazložno uhitili oko 20 pripadnika HVO-a. O sudbini ove skupine uhićenih pripadnika HVO-a se od tada ništa više nije doznalo.


Pa napad Armije BiH na Busovaču 25. ožujka 1993. godine.

Oko 8.500 vojnika raznih postrojbi Armije BiH krenulo je iz pravca Zenice, Visokog, Kaknja i Fojnice na Busovaču.


Jablanica 13. travnja 1993. godine: blokada od strane Armije BiH, Hrvati nisu mogli ni ući ni izaći iz grada. 16. travnja 1993. Uhićenje oko 400 Hrvata, i smjestili ih u "otvoreni logor".


Hrvati imaju 20 Ahmića o tome nitko ne priča: di je isprika Muslimana?


13. Travnja otimanje tri hrvatska časnika i vozača brigade HVO-a "Stjepan Tomašević" od strane Armije BiH.


15. travnja 1993. godine, postrojba Armije BiH napada vozilo registarske oznake HVO-ZE-1-00. Vozilo je pripadalo Živku Totiću, zapovjedniku brigade HVO-a koji je ranjen i otet, a četvorica pratilaca su ubijena.U njih je ispaljeno oko 500 metaka iz neposredne blizine. Unatoč pregovorima, iz zatočeništva nije pušten časnik HVO-a Živko Totić.


A još jedan podatak: međunarodna zajednica je usrećila narod srednje Bosne. Poslala je Britanski bataljon UNPROFOR-a „ljubitelje“ muslimana i rimokatolika da nas stite i mire, ha-ha-ha-ha


16. travnja 1993. godine, transporter britanskih pripadnika UNPROFOR-a oko devet sati upada u dvorište crkve Sv. Jurja Mučenika i gađa hrvatske kuće. Taj svoj potez UNPROFOR je obrazložio tako što je tvrdio da su u crkvi zatočeni Bošnjaci, a njih navodno strijeljaju vojnici HVO-a. UNPROFOR je tog dana u Vitezu otvoreno stao na stranu Armije BiH (izvor Wikipedia)!


Meni je iskreno žao i Muslimana i Hrvata, obe strane su žrtve prljave bijelo svijetske mučke i nazalost ekstremni dio Bošnjaka Muslimana je nasjeo na prljavu igru.


Gospodine Predsjedniče odgovori mi na pitanje, ako me tvoji suradnici savjetnici gledaju ili čitaju! Kako možeš dalje odat po ovoj zemlji?


Hrvatski sinovi koji dadoše svoje živote u obrani Bosne i Hercegovine od srpske agresije se u grobu okreču.


Majko mila! Bosanska Posavina 450 poginulih branitelja 103. Brigade HVO-a Derventa, preko 180 branitelja Bosansko Šamačke Brigade, oko 200 branitelja 110. Usorske Brigade HVO- a, 101. Bosansko Brodska Brigada oko 300 poginuli branitelja, 105. Brigada HVO Modriča, 106. Brigada Orašje, 108. Brigada Brčko, 107. Brigada Gradačać, 101. Brigada HVO Bihać, 115. Brigada HVO-a Tuzla, Živinički Sokolovi, Brigada HVO-a Olovo prva vojna jedinica u obrani proti srpske agresije, oko 80 hrvatskih Branitelja pripadnici 4. Gardijske Brigade HV-a. Ako ste zaboravili ta se Operacija nazvala Južni potez tada je poginuo i legendarni brigadir Andrija Matijaš Pauk.


Ne mogu vjerovat da se Hrvatski Predsjednik ispričava, a Vojska čiji je on GLAVNI ZAPOVIJEDNIK OSLOBODILA velike dijelove Bosne i Hercegovine od prljave ČETNIČKE ČIZME!


Registered

Ivan


17-04-2010 09:58


Pokrenuti impeachment protiv predsjednika Josipovića


Hitno treba pokrenuti impeachment protiv tog masona Ive Josipovića!!

A gđa Jadranka Kosor, predsjednica Vlade morala bi smjesta suspendirati i ograničiti budžet Predsjedničkih dvora na Pantovščaku i samom Predsjedniku Josipoviću! Jer, Josipović je počinio zločin protiv Države, a to je i najvažnije značenje impeachmenta! Drugi je njegov zločin što se stavio iznad Sabora Republike Hrvatske i poduzeo vanjsko-političku akciju bez suglasnosti Vlade i Sabora. Treći zločin Josipovića jest taj što je prekršio Deklaraciju o Domovinskom ratu, u kojoj je sasvim jasno rečeno da Hrvatska NIJE bila agresor u BiH i da nije djelila, već branila tu državu, koja je zajednička država i Hrvata i Muslimana i Srba.

Konačno, najviše je Bosni naštetio prevrtljivi i neodlučni Alija Izetbegović, koji je šurovao sa Slobodanom Miloševićem (to je danas bjelodano i općeprihvaćeno čak i među Muslimanima BiH !!

Dakle, pokrenuti impeachment protiv predsjednika Ive Josipovića, prije nego ovoj našoj Državi ne napravi još veću štetu! A on je to već nastavio na sastanku u Pečuhu sa srpskim predsjedniko Borisom Tadićem!

Sve je to ona dobro poznata i prokleta perfidija Londona!

No, o tome ću drugi put. Možda i na našem AMAC-u

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

P.S: čestitam premijerki Jadranki Kosor na čvrstom i muškom odgovoru predsjedniku Republike, sluzavom i perfidnom dr. Ivi Josipoviću!


Registered








Ante Rokov Jadrijević


1 comment: